Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Paras kouluaine?

(86 viestiä)
Mirkku
Suosikkiaineeni on ollut nyt lukiossa filosofia, tosin minulla ei ole ollut vielä esim. kuvista, joka oli lempiaineeni yläkoulussa. Filosofia on noussut lempiaineeksi ehkä osittain loistavan opettajan vuoksi, mutta syynä saattaa olla myös ne kaikki mahdollisuudet, joita kyseinen aine tarjoaa. On ihana (joskus myös vaivalloista) pohtia kaikenlaisia mielenkiintoisia asioita. Sitten kuinka paljon hyötyä filosofiasta on, on sitten toinen juttu, vaikka onhan siitäkin jotain hyötyä.
Dents
Vastasin historia.

Johtuu siitä, että tykkään paljon Egyptin ja Kreikan myyteistä ja taruista. Esimerkiksi Aleksanteri Suuren luku oli jännää luettavaa.
manga-ankka
Liikuntahan se kaiken voittaa, matikka taas... ärh... inhottavaa, voisin vaikka repiä matikanvihkoni ja kirjani kahtia ja ja.... Olen muuten uusi täällä. Aku Ankan nettisivuilla olen ollut n. vuoden samalla nimellä.
AkeMake
Parashan on ehdottomasti liikunta sekä matematiikka. Harrastanhan itse jääkiekkoa ja kaikenlainen urheilu on mielestäni todella hauskaa. Lisäksi suuri intohimoni koulussa oli aina matematiikka jota ilman en voinut elää (kuvaannollisesti). Nyt yliopistoon siirryttyäni olen huomannut matematiikasta kuitenkin uusia puolia. Yliopistomatematiikkahan on täysin mahdotonta käsittää. Ja minä vielä hain matematiikkaa opiskelemaan toisena hakuvaihtoehtonani. Onneksi pääsin sinne ensimmäiseen eli tilastotieteeseen, joka sivuaa matematiikkaa, mutta on kuitenkin täysin oma lajinsa. Siinä onneksi pärjää ihan lukion pitkällä matematiikalla, joten tämä yliopistomatematiikka saa puolestani jäädä mahdollisimman taka-alalle. Siltikin; rakastan edelleen kouluaikojeni matematiikkaa eikä liikuntaa voi koskaan liikaa korostaa. Molemmat ovat aivan mahtavia aineita!!
Imfromfinland08
Lainaus:Nyt yliopistoon siirryttyäni olen huomannut matematiikasta kuitenkin uusia puolia. Yliopistomatematiikkahan on täysin mahdotonta käsittää. Ja minä vielä hain matematiikkaa opiskelemaan toisena hakuvaihtoehtonani.
Joo, meidän matikan ope on sanonut että todellinen matematiikka alkaa vasta yliopistossa. ;D En kyllä jaksaisi matikkaa edes ylä-asteella, ja jos lukioon pääsen ja kenties vielä siitä eteenpäin niin ei £&@!!!!
Nuno
Vastasin liikunta. Tykkään urheilusta, vaikka koulussa en ole mikään luokan paras, olen keskitasoa. Meinasin vastata englanti tai sitten maantieto tai biologia. Nykyään olen ruvennut tykkäämään enkusta tosi paljon. Maantiedosta ja Biologiasta olen aina tykännyt. Mutta kyllä se liikunta voittaa. Matikasta en tykkää yhtään, ala-asteella tykkäsin, mutta nykyään on tosi ärsyttävä ope ja muutenkin alkaa jo kylllästyttämään se matikka.
Viiru
Vai että kouluaineista paras, voi ettäh, hankala kysymys. Osaan vastata heti, mistä aineista en pidä, mutta suosikkeja taas on hankala valita. (; No, ryhdyn tässä punnitsemaan noita vaihtoehtoja.

Matematiikasta tai liikunnasta en ole koskaan juuri pitänyt, enkä ole niissä mitenkään erityisen hyvä, melko keskinkertainen varmaankin. ATK:ta meillä ei oikeastaan ole aineena, mitä nyt tulee muutaman kerran lukukaudessa käytyä tietokoneluokassa kirjoittamassa esseitä tai pelaamassa jotain rakentavia pelejä. Kun kerran musiikkiluokalla on, niin tietystihän siitä musiikista pitää, yleensä musatunnit ovat vielä ihan mukavia. Kuvataiteen tekoa tulee harrastettua vapaa-ajallakin, joten se on ehdottomasti yksi lempiaineista, vaikka kuvistunneilla emme saakaan aina kovinkaan mielenkiintoisia työaiheita - tänä vuonna esimerkiksi olemme tehneet kuvituksia niinkin erikoisesta aiheesta talvi. Maantiedosta ja historiasta olen kiinnostunutkin, samoin äidinkielestä, englannista ja ranskasta (joista olen saanut parhaat numeroni), joten nekin pääsevät toplistalle. Loput aineet, kuten uskonto ja käsityöt, menettelevät.

Jaahas, mikäköhän noista edellä luettelemistani olisi sitten the best ... :'D Luulen kyllä, että tulen joskus katumaan tätä, mutta napsautetaanpa nyt vaikkapa tuota Musiikki tai englanti-nappulaa, pidän kummastakin joten eipähän tarvitse valita sitä ihan parasta. ;D
Roope fani10
Minun mielestäni parhaimmat aineet ovat matikka ja liikunta,koska matikassa on kiva laskea/kerto/jakaa ja miinustaa. Ja liikunta on siksi myös parhain koska siinä on mukava liikkua/pelata/uida ja sun muuta,mutta kaikista parhainta on sähly,jalkapallo,juoksu,uinti ja muut vauhdikkaat jutut. :D
Vince Ankka
Mun ehdoton suosikki oli maantieto... Mä en siis ole koululainen, tykkään vaan muistella aikaa helpompaa. Maantieto oli mielenkiintoista, kun oli kaikkee maihin liittyviä asioita. Ja sillon alkoi olla mielessä, että jos Suomessa ei jaksa asua niin voisin muuttaa vaikka Yhdysvaltoihin, Ranskaan tai... niin jonnekin muualle kumminkin. Ja oli mielenkiintoista oppia, että minkälaisia muut maat ovat, ja sama kiinnostus vieläkin päällänsä.
Tepsutin
No kyllä se on se kuvis joka kaiken noista voittaa...
No, onhan noi uskonto tunnitkin aika mukavii luetaan vaan kappale ja sitten tehtävät loppu tunnista
ei sitten tarviikkaa tehä mitään muuta kun nukkua [--,]
ankkaetsivä
Matematiikka voittaa. Matematiikka on hyvällä laskupäällä helppoa ja kokeista tulee täysiä pisteitä melkein aina. Näin viime yönä hieman pelottavankin unen. Unessa matikankokeesta tuli arvosananaksi joku 5- :-O . Onneksi se oli vain unta ^-^ . Mutta, tosiaan, matikka voittaa kaikki muut aineet ihan leikiten. Parasta matikassa on tietysti pinta-alojen mittaaminen.
Ankkuli313
Lainaus:Unessa matikankokeesta tuli arvosananaksi joku 5-
Tuo on tavaomaista minulle. ;D

Jooh, mun paras aine on kuvis. Me tehään aina jotain kivaa kuviksessa, siksi pidänkin eniten kuviksesta. Mun kuviksen työt onnistuvat aika hyvin aina (omakehu haisee). :D Ja kuvis on meiän koululla rentoa. :D
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: ankkaetsiväMatematiikka voittaa. Matematiikka on hyvällä laskupäällä helppoa ja kokeista tulee täysiä pisteitä melkein aina. Näin viime yönä hieman pelottavankin unen. Unessa matikankokeesta tuli arvosananaksi joku 5- :-O . Onneksi se oli vain unta ^-^ . Mutta, tosiaan, matikka voittaa kaikki muut aineet ihan leikiten. Parasta matikassa on tietysti pinta-alojen mittaaminen.
Kyllähän se ala-asteella on vielä helppoa, mutta ylä-asteella matikka oli pahimmillaan aivan hirveetä, puhumattakaan siitä mitä se lukiossa ja amiksessa on...
ankkaetsivä
Lainaus:Kyllähän se ala-asteella on vielä helppoa, mutta ylä-asteella matikka oli pahimmillaan aivan hirveetä, puhumattakaan siitä mitä se lukiossa ja amiksessa on...
Niin no, joillekin luokkalaisillemme se on jo nyt hankalaa. Ja mitäs minä sitä vielä murehtimaan, muutama vuosi vielä aikaa siihen kun se kuulemma tulee vaikeaksi, jotkut siis väittävät sen tulevan vaikeaksi jo ylä-asteella. Ja toisaalta, mitä helpompaa se vielä on, sitä paremmin pärjää tulevaisuudessa, ja mitä paremmin kuuntelee oppitunneilla, sitä paremmin osaa sanallisia tehtäviä.
SuperÄijä
Lainaus käyttäjältä: Imfromfinland08Lainaus käyttäjältä: ankkaetsiväMatematiikka voittaa. Matematiikka on hyvällä laskupäällä helppoa ja kokeista tulee täysiä pisteitä melkein aina. Näin viime yönä hieman pelottavankin unen. Unessa matikankokeesta tuli arvosananaksi joku 5- :-O . Onneksi se oli vain unta ^-^ . Mutta, tosiaan, matikka voittaa kaikki muut aineet ihan leikiten. Parasta matikassa on tietysti pinta-alojen mittaaminen.
Kyllähän se ala-asteella on vielä helppoa, mutta ylä-asteella matikka oli pahimmillaan aivan hirveetä, puhumattakaan siitä mitä se lukiossa ja amiksessa on...

No ei se matikka ainakaan ylä-asteella vielä vaikeaa ole. Tosin matikkajaksot ottaa silti aivoon, kahdeksan tuntia matikkaa viikossa. :-O Eihän sitä kukaan jaksa. Ja mikä parasta, viime jaksossa oli kuusi tuntia matikkaa putkeen. >:( Silti numero pysyy ainakin jouliutodistuksessa kympissä.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6