Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Paras kouluaine?

(86 viestiä)
ankkaetsivä
Lainaus:Tosin matikkajaksot ottaa silti aivoon, kahdeksan tuntia matikkaa viikossa
Täytyy sanoa, että itse suorastaan toivoisin enemmän matikkaa kouluun, olisi sitten enemmän aikaa harjoitella asioita. Meillä kun on vain 4 tuntia viikossa, ja kovalla vauhdilla mennään eteenpäin... Pidän matikasta, joka näyttäisi olevan harvinaista, ja minulla ei olisi mitään matikan kaksoistuntejakaan vastaan, suorastaan toivoisin niitä. Meillä kun on vain käsityössä kaksoistunti kerran viikossa. Eli aivan liian vähän matikkaa ala-asteella, sanoisin.
AkeMake
Onpa täällä kovasti mollattu matematiikkaa ja väitetty sen olevan todella vaikeaa yläasteella tai viimeistään lukiossa.. Kyllähän se niin on, että yläaste-matematiikka oli helppoa. En tosin muista mitä aiheita tuolloin käsitellään, mutta aikalailla kymppiä sieltä aikoinaan tuli. Lukiomatikassakin lyhyt matematiikka olisi varmasti ollut todella helppoa, mutta minähän kävin luonnollisesti pitkän. Ja kyllä se pitkäkin matematiikka oli joiltain osin helppoa. Kun vain hiukan niitä luki, niin kyllähän nekin menivät helposti läpi.

Kuten tekstistä huomaa, olin vielä lukioaikoihin asti melko matematiikkahullu. Mutta odottakaahan kun pääsette yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa....... Silloin ollaan täysin eri sfääreissä kuin lukiossa. Ja voin sanoa, että ei muuten ole helppoa. Voitte olla varmoja, että pitää matikkaa lukea paljon, jos aikoo päästä kurssit läpi.
SuperÄijä
Lainaus:Ankkaetsivä:
minulla ei olisi mitään matikan kaksoistuntejakaan vastaan, suorastaan toivoisin niitä.

Meillä oli viime jaksossa kuutoistunti. Kuusi tuntia matikkaa putkeen. ;D Tässä jakasossa ei meillä ole yhtään ainutta kuutois- tai viitoistuntia, ja vain yksi neloistunti. Sekin biologiasta.
ankkaetsivä
Lainaus käyttäjältä: SuperÄijäKuusi tuntia matikkaa putkeen
Vaikka matikasta pidänkin, niin kuutostunti voisi olla minunkin mielestäni aika ärsyttävä, jos siis pitäisi kuusi tuntia putkeen opiskella matematiikkaa... ;D

Olikos noiden tuntien välissä siis välitunti? (Olenpa tyhmä kun edes kysyn, mutta mistäs sen koskaan tietää ;D )
Mattiii
No eipä tuo lukion pitkä matikka vaikeaa ollut, oikeastaan itselleni se oli lukion helpoin aine. Matematiikka on muutenkin sellainen aine, jossa olen oikeasti hyvä, siksipä pidänkin siitä. Täytyy sanoa, että ammattikorkeakoulussa ensimmäinen matikan kurssi, algebra on suoraan sanottuna aivan helppoa minulle, ehkä siksi, että se on suurimmaksi osaksi lukion matikan kertausta. Itse suoritan kyseisen kurssin tenttimällä eli teen vain kokeet ja tunneilla ei tarvitse käydä. Erittäin mukavaa. Yliopiston matikka on taas sellaista, joka ei oikein kiinnosta, kun eikös siellä ole vain kaikenlaista todistamista.
SuperÄijä
Lainaus käyttäjältä: ankkaetsiväLainaus käyttäjältä: SuperÄijäKuusi tuntia matikkaa putkeen
Vaikka matikasta pidänkin, niin kuutostunti voisi olla minunkin mielestäni aika ärsyttävä, jos siis pitäisi kuusi tuntia putkeen opiskella matematiikkaa... ;D

Olikos noiden tuntien välissä siis välitunti? (Olenpa tyhmä kun edes kysyn, mutta mistäs sen koskaan tietää ;D )

Kyllä, kaikkien tuntien välissä on välitunti yläasteella. Lisäksi siinä oli vielä ruokatunti, eli 45 minuutin välitunti, jonka aikana voi käydä syömässä. Ei sitä nyt kukaan kestäisi että istuttaisiin yhteen menoon kuusi tuntia matikan tunnilla, tai ylipäätään millään tunnilla. :)
AkeMake
Lainaus käyttäjältä: MattiiiYliopiston matikka on taas sellaista, joka ei oikein kiinnosta, kun eikös siellä ole vain kaikenlaista todistamista.
Täsmälleen. "Osoita, että..." on varmaan se kaikkein yleisin tehtävän aloitus. Mutta kun ei vain osaa.. Voi kuinka kaipaankaan lukion pitkää matikkaa! :D
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: SuperÄijäLainaus:Ankkaetsivä:
minulla ei olisi mitään matikan kaksoistuntejakaan vastaan, suorastaan toivoisin niitä.

Meillä oli viime jaksossa kuutoistunti. Kuusi tuntia matikkaa putkeen. ;D

Kuusi tuntia putkeen? Huh, kamala määrä matikkaa, mulle kaksi tuntia laskemista riittäisi ihan hyvin, kun en kamalasti tykkää siitä. Enkä mä ole koskaan kuullutkaan, että jotain kouluainetta voi olla kuusi tuntia peräkkäin. ;D
Naatiska
Historia mielestäni paras!Niin ja Kemia... ;D
Ankka9
Kotitalous ja historia ovat mielestäni parhaat aineet :)
horst-günter
Mua ei koskaan häirinnyt pakkoruotsi ollenkaan mutta pakkomatikan kanssa oli taistelemista jos jonkin verran. Parasta olivat kuitenkin tekninen työ ja lukuaineista historia.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6