Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Olympialaiset

(70 viestiä)
Karhula
Neljän päivän päästä alkavat Pekingin olympialaiset jotka jatkuvat aina kahdenteenkymmenenteenneljänteen päivään tätä kuuta.

Suomesta kisoihin osallistuu 58 kilpailijaa ja tavoitteena Suomella on yksi mitali ja noin pari pistesijaa.

Itse pidän myös mahdollisena, että Suomi saa yhden mitalin keihäänheitosta, koska Järvenpää ja Pitkämäki ovat hyvässä kunnossa. Pitkämäen selkävaivat saattavat toki koitua kohtaloksi, mutta ainakin Järvenpää on näyttänyt olevansa valmiina rikottuaan tänä vuonna ennätystään jo moneen kertaan.

Odotan kisoja hyvin mielin ja aion mitä todennäköisemmin yrittää katsoa kaiken minkä kerkeän...

Aiotteko te katsoa kisoja? Mitä tuumaatte Suomen mitalimahdollisuuksista?
Zakari
Pekingin olympialaiset alkavat jo neljän päivän päästä, 8.8.08. Suomen yleisradiohan hoitaa avajaisten kuvaamisen koko maailmaan.
Karhula
Joo, sorry! En pysy enää päivien perässä, nyt kuitenkin korjasin jutun. ;D
Kreach
No, muut lajit ei pahemmin kiinnosta, paitsi yleisurheilu ja se alkaa vasta 15. päivä. Tavoitteeni on katsoa heti koulusta tultua iltaan asti kisoja :) Harmillista, kun koulut alkaa, just kun kisatkin.
rhino
Lainaus käyttäjältä: KarhulaSuomesta kisoihin osallistuu noin kaksikymmentä kilpailijaa
Nyt oot saanu väärää tietoa jostain. Suomesta kisoihin osallistuu 58 kilpailijaa. Ja tottakai aion katsoa, eniten kiinnostaa uinti. Harmi vaan Suomen (GMT+2) ja Kiinan (GMT+8) aikaero, eli jos kisat siellä alkaa esim klo. 18, niin meillä ne alkaa jo klo. 12.
Bomber
Toommi Eevilä, Tommi Evilä! ;D

Tottakai tulee mitaleja Suomelle! Tero Pitkämäki kunnostautuu ja leiskauttaa kakkoseksi. Järvenpään Terolla sijoitus on 7. Wirkkala jää jonnekkin Jumbon ja karsintojen välille. Eniten kuitenkin kiinnostaa Seppälän suoritus uinnissa ja tietenkin jalkapallo.

Aika hauska juttu muuten, että jääkiekossa olympiavoitto on arvostetumpi kuin Maailmanmestaruus, kun taas jalkapallossa Maailmanmestaruus on arvostetumpi kuin olympiavoitto.
Crosby
Lainaus käyttäjältä: BomberAika hauska juttu muuten, että jääkiekossa olympiavoitto on arvostetumpi kuin Maailmanmestaruus, kun taas jalkapallossa Maailmanmestaruus on arvostetumpi kuin olympiavoitto.
Ei kai tuo nyt niin kummallista ole, kun MM-kisat pelaillaan lätkässä joka ikinen kevät, mikä on katsojille hyvä juttu, mutta se nakertaa palkinnon arvoa. Olympialaiset taas on joka neljäs vuosi ja ne on aina olleet sellainen hieno ja erikoinen tapahtuma. Lätkässä olympialaisissa on lisäksi ollut vähemmän osanottajamaita ja kovemmat pelaajat mukana.

Futiksessa suurin ero on se, että olympiajalkapallossa saa olla mukana vain kolme yli 23-vuotiasta, kun loppujen pelaajien pitää olla enintään noita 23-vuotiaita. MM-kisoissa on myös enemmän tiimejä, joka on jalkapallossa hyvä asia toisin kuin lätkässä, jossa taso on kapea, jolloin turisteja tulee paljon mukaan. Futiksessa kovia maita riittää enemmän. Olympiajalkapallon osanottajalistaa kun katsoo niin ei näytä siltä, että kaikki kovimmat olisi etenkään Euroopasta mukana. Toisaalta tuokin on hyvä juttu, että jokainen jalkapallon turnaus on erilainen. Olympialaisissa minun huomioni kohdistuukin eniten miesten jalkapalloon. Muut lajit tulee sitten takana.

Mitaliveikkaukseen sanon 1-2 mitalia Suomelle. Lajeista voi sanoa, että keihäästä pitäisi sen yhden tulla. Eniten harmittaa, ettei Suomesta ole mukana mitään palloilujoukkuetta. Lentopalloilijat olivat pariin kertaan lähellä ja olisi mukava ollut seurata suomalaista palloilujoukkuetta olympialaisissa, vaikka osa lajeista ei muuten niin kiinnostaisikaan.
jojo3
Kyllähän sitä seurattua tulee.
Pääasiassa mielenkiinto kohdistuu yleisurheiluun ja pyöräilyyn, mutta toki aion monia muitakin seurata.
1-2 mitalia on mahdollista Suomen saada. Tuskinpa sen enempää.
Keihäänheitosta tulee (toivottavasti) ainakin yksi.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: BomberToommi Eevilä, Tommi Evilä! ;D

Tottakai tulee mitaleja Suomelle! Tero Pitkämäki kunnostautuu ja leiskauttaa kakkoseksi. Järvenpään Terolla sijoitus on 7. Wirkkala jää jonnekkin Jumbon ja karsintojen välille. Eniten kuitenkin kiinnostaa Seppälän suoritus uinnissa ja tietenkin jalkapallo.

Helsingin MM-kisoisa 2005 olin kisalähettinä mukana. Kun Pitkämäki hieman epäonnistui, kaikki muut lähetit manasivat sitä, että Suomi jäi ilman mitalia. Taisin olla ainut, joka uskoi Evilän mahdollisuuksiin. Muut nauroivat vain (oikeasti nauroivat). Mutta mitenkäs kävi... (olin muuten Evilän ja muiden mitalistien kanssa + Mike Powellin kanssa takahuoneessa ennen mitalien jakoa. Oli aika kova juttu, kun näki kymmenen metrin päästä mitalien jaon. Evilä tuli jälkeenpäin vielä näyttämään, että tällaisen mitalin sieltä sitten sai kaulaansa.) Olympialaiset ovat tietenkin eri juttu kuin MM-kisat, mutta kyllä minä Evilään uskon. Mitali ei kuitenkaan ole loppuen lopuksi kaukana. Yleisurheilu on tästä syystä juuri hienoa, mitä vain voi tapahtua.

Pitkämäki ja Järvenpää ovat myös todella kovia. Molemmilla on saumat mitaliin, sen verran heikko keihäskausi on maailmallakin ollut.

Seppälä on myöskin mielenkiintoinen tapaus. Mitalia voi odottaa muutamassakin lajissa, ehkä kuitenkin yksi mitalia voisi olla realistinen tavoite. Mutta eiköhän sen yhden mitalin jatkoksi tule muutama finaalipaikkakin.

Ammunta tuo usein yllätyksiä. Kemppainen viime vuonna, Hirvi sitä ennen. Entäs tänävuonna?

Paini on yleensä suomalaisilla vahvalaji, tuskin tänävuonna. Yksi kilpailija vain, joka on kyllä melko säälittävää...

Uimahypyt ja Puhakka. Kannattaa pitää mielessä, vaikka kiinalaiset ovatkin kovia. Ja kun on vielä kotikisatkin niin...

Muita mitaliehdokkaita ei nyt mieleen tule. Tietenkin maratoonarit ja kävelijät voivat yllättää, ilma kun on mitä on. Kävely saattaa varsinkin tuoda iloisia suomalais yllätyksiä. Ei ehkä mitalia, mutta kuitenkin.

Veikkaisin kuitenkin, että joku suomalainen yllättää. Mitalien määrää on vaikea ennustaa, huono ilma tekee monille varmasti hallaa. Kolme mitalia voisi olla aika lähellä oikeaa, vaikka sekin on melko paljon joukkuuelta, josta oikeastaan kukaan ei ole lajinsa ennakkosuosikki. Pitkämäki taitaa olla ainut, jolta voi odottaa "varmaa mitalia". Saa nähdä. Pitkämäkeen kyllä luotan minäkin. Keihäänheittäjänä osaan kertoa, että laji on oikeasti todella herkkä, pienikin virhe pudottaa metrejä. Mutta kun kaiken saa natsaamaan niin tapahtuu ihmeitä. Kokemuksesta voin kertoa...
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: CrosbyOlympialaisissa minun huomioni kohdistuukin eniten miesten jalkapalloon. Muut lajit tulee sitten takana.
Sama juttu täälläkin. Kannatan Brasiliaa ja Argentiinaa, kun ensin mainitussa pelaa Ronaldinho ja jälkimmäisessä Leonel Messi.

Miesten 100 metrin finaali (ja alkuerät tietysti) on aivan pakko nähdä. Finaalista voi tulla yksi kaikkien aikojen kovimmista, jos Tyson Gay, Usain Bolt ja Asafa Powell ottavat yhteen. Innolla odotan.

Miesten keihäs on myös pakko nähdä. Luulenpa että Tero tuo mitalin (mieluiten se kirkkain) kotiin. Järvenpäähän nyt en niin usko, mutta ehkä hän yllättää.

Miesten pituus tulee myös katsottua. En kyllä usko Evilän mahdollisuuksiin kun sen verran on taso ailahdellut (ks. Kalevan kisat).

Sitten on vielä miesten 50km kävely. Edustajana Jarkko Kinnunen (joka on kävellyt myös täällä Kauhavalla). Hän taisi itse sanoa, että tavoitteet on kymmenen joukkoon.

Luulenpa että Suomi metsästää Pekingistä 1-3 mitalia. Enempikään ei olisi pahitteeksi...
Kreach
Messi ei kaiketi pelaa olympialaisissa, vaan Barcelonan sarjapelin.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: KreachMessi ei kaiketi pelaa olympialaisissa, vaan Barcelonan sarjapelin.
No niinpäs olikin. :(

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/peking2008/1566383

Unohdin muuten kertoa, että aion seurata myös ainakin miesten koripallon ja miesten tenniksen (Nadal vs. Federer).
jojo3
Kyllä tuolla oli Argentiinalle maalin tehnyt Messi-niminen kaveri kun teksti-tv:stä tulokset katsoin.
Vai onko Argentiinan joukkueessa sitten joku muu Messi kuin Lionel?
akuankka1313
No johan oli tsiinalaisia! :o Naurulaisia kun oli vain kuusi.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Naurulaisia kun oli vain kuusi.
Sehän onkin merkittävä suurvaltio... Minun mielestäni avajaiset olivat liian suuruudenhullut. Menivät vähän yli.
Sivuja: 1 2 3 4 5