Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Olympialaiset

(70 viestiä)
Dyne
Lainaus käyttäjältä: jojo3Oli se jotenkin arvattavissa että Powell jälleen jäätyy. Niin on aina ennenkin arvokisoissa käynyt.
Omasta mielestä se Powellin jännittäminen näkyi kyllä selvästi kaikissa starteissa. Joka kerralla yhtä epävarma ilme kasvoilla ja ihan kun olis itekkin aavistanut Boltin menevän finaalissa omia matkojaan.
Pettymys on varmasti suuri, ottaen vielä huomioon ettei palkintohyllyllä komeile yhtään aikaisempaa olympiamitalia, kultaisista sellaisista nyt puhumattakaan.
Karhula
No, niin ja suodusta sitten tuli hopeaa. :) Erittäin hyvin vedetty, mutta kyllä Hollanti sen voittansa ansaitsi.
Crosby
Upea suoritus soutajilta ja mitalitavoite on sittenkin täytetty jo nyt näiden onnistumisien myötä. Keihäästä tullee vielä yksi mitali eli neljä olisi se loppusaldo ja varsin hyvinhän kisat olisi silloin menneet. Pistesijojakin jo kaksi plakkarissa ja yleisurheilusta tullee muutama lisää. Olin aika skeptinen kisojen suhteen, mutta hienosti on monet urheilijat venyneet. Suomi on palannut taas hyvin mitalikantaan heikon Ateenan jälkeen.

Bolt oli häikäisevä satasella. Olisi varmaankin saanut puristettua ainakin johonkin 9.65 jos ei olisi alkanut tuulettelemaan. 200 metriltä mies ottanee vielä toisen kullan ellei loukkaannu. Powellia käy vähän sääliksi ja mies oli kyllä finaalissa pettymys. Harmi kun yllätyssuosikkini Alankomaiden Antillien Martina jäi neljänneksi. Hänelle olisi suonut mitalin.

Eviläkin epäonnistui hitusen, vaikka sai sentään nykäistyä kelvollisen hypyn kahden yliastutun jälkeen. Harmillista että kävi näin, kun 8-metrisellä olisi päässyt finaaliin ja Evilällä olisi rahkeita sellaiseen ollut. Suorasanainen ja rehti mies, jolle olisin toivonut onnistumista. Puhuu tavoitteet ääneen ja myöntää reilusti, että vika oli vain itsessä. Yllättävän vaikeaa oli pituudessa muillakin ja taso jäi karsinnassa huonoksi. Finaalissa rävähtänee jo kunnolla. Semmoinen 830-835 voisi riittää mitaliin.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: jojo3Bolt oli lenkillä finaalissa.
Doping-testiä odotellessa...
jojo3
No niinhän se on, Barksi.
Vähän skeptinen olen kyllä tuosta Boltin tilanteesta. Vähän epäilyttää että jotain mömmöjä on otettu.
Mutta voi olla että Bolt on ihan oikeasti hyvässä kunnossa. Mutta epäilys herää.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: jojo3No niinhän se on, Barksi.
Vähän skeptinen olen kyllä tuosta Boltin tilanteesta. Vähän epäilyttää että jotain mömmöjä on otettu.
Mutta voi olla että Bolt on ihan oikeasti hyvässä kunnossa. Mutta epäilys herää.

Kaikki doupatut eivät edes jää koskaan kiinni. En siltikään väitä, että Bolt olisi kiellettyjä aineita käyttänyt. Aika hyvin on kyllä ennätykset tänä vuonna parantuneet. Ehkä vähän liiankin paljon...
Crosby
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: jojo3No niinhän se on, Barksi.
Vähän skeptinen olen kyllä tuosta Boltin tilanteesta. Vähän epäilyttää että jotain mömmöjä on otettu.
Mutta voi olla että Bolt on ihan oikeasti hyvässä kunnossa. Mutta epäilys herää.

Kaikki doupatut eivät edes jää koskaan kiinni. En siltikään väitä, että Bolt olisi kiellettyjä aineita käyttänyt. Aika hyvin on kyllä ennätykset tänä vuonna parantuneet. Ehkä vähän liiankin paljon...

Lahjakas kaveri, enkä mitään erityistä hyppyä ennätyksissä näe.

100m

2007: 10,03
2008: 9,69

Tässä hyvä kohennus, mutta kun katsoo, että mies on satasen pistellyt vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa kisoissa ja heti 10 pintaan niin harjoittelemalla ja lahjakkuudella se paranee kyllä ME-lukemiin asti.

200m

2001: 21,73
2002: 20,58
2003: 20,13
2004: 19,93
2005: 19,99
2006: 19,88
2007: 19,75
2008: 19,67

Huippuaikoja nuoresta pitäen pistellyt päämatkallaan ja jo varhain rikkonut 20 sekunnin rajan. Sitten pari vuotta paikallaan kunnes kymmenys kerrallaan on kadonnut ajasta. Tänä vuonna tosin mahdollisuudet varmaan juosta jo 19,5 pintaan.

400m

2003: 45,35
2006: 47,58
2007: 45,28

Nuorempana tämä oli kakkosmatka, mutta nyt jäänyt vähemmälle. Ilmeisesti tulevaisuudessa saattaa panostaa tähänkin ja kuten ajoista näkyy lahjakas mies tämä on.

Miestä voisi kutsua pikajuoksun Michael Phelpsiksi, enkä usko dopingin käyttöön. Painottunut enemmän tuonne USA:n puolelle se touhu. Varma en toki ole, mutta aika ikävää kun Boltia aletaan heti syytellä dopingin käytöstä. Pikajuoksussa toki on synkkä maine, mutta voisi niitä muitakin lajeja seurata tarkasti. Sitäkään ei toki tiedetä onko tuolla kukaan puhdas? Boltin suhteen luulen, että kyseessä on vain mieletön lahjakkuus höystettynä hyvällä harjoittelulla jolloin nämä tulokset on selitettävissä. Uskomaton kaveri. Mieshän on hoikkakin verrattuna muihin pikamatkojen menijöihin.

Linkki ennätystuloksiin: http://www.iaaf.org/athletes/biographie ... index.html
jojo3
Mä en ainakaan ole väittänyt että Bolt olisi dopingia käyttänyt. Mutta ainahan sitä epäilys herää kun aika on tuollainen ja ehtii vielä matkalla tuuletellakkin. Mutta enpä usko Boltin kuitenkaan dopingia käyttäneen.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Crosby100m

2007: 10,03
2008: 9,69

Tuo on todella kova ennätysparannus. Pikamatkojen (100 & 200m) harjoitukset ovat melko samanlaisia, joten aika velho on saanut olla, että ennätystä noin parantaa. Se, että ei ole juossut satasta kisoissa, ei tarkoita etteikö olisi koskaan juossut sitä. Itse yleisurheilua harrastaneena voin kertoa, että kerran vuodessa on ainakin testit, jotka vedetään ainakin melkein maksimitasolla.

Lainaus:Tänä vuonna tosin mahdollisuudet varmaan juosta jo 19,5 pintaan.
Se kyllä herättäisi epäilyjä...

Lainaus:Mieshän on hoikkakin verrattuna muihin pikamatkojen menijöihin.
Niinpä, pikamatkoilla tarvitaan kuitenkin lihaksia. Dopingilla ei tarkoiteta välttämättä lihasmassan kasvatusta. Aineilla voi tehostaa myös harjoituskestävyyttä. Mutta en silti epäile Boltia dopingista. Herää vain kysymys, kuinka kovaa ihminen pystyy juoksemaan? Voiko kukaan juosta 9,69 rehellisellä treenillä? Justin Gatlin oli suuri suosikkini, olin innoissani kun pääsin tapaamaan häntä. Enää en sillä kehuskelisi. Niin monet ovat jääneet dopingista kiinni, että tietenkin pieni epäilys mielessä liikkuu. Boltia en syytä, mutta yleisesti ottaen pikajuoksu on kehittynyt viime vuosina yllättävän paljon. Ehkä liiankin paljon...
Tive
Siis aivan mykistävä tuo Boltin juoksu! Itse en kyllä usko Boltin käyttäneen kiellettyjä aineita...
Mutta herää kysymys, että kuinka kovaa tämä jamaikalainen oikein pystyy juoksemaan, kun
a) hän parantaa reaktioaikaa lähtötelineistä lähdettäessä (sai toiseksi huonoimman lähdön
finaalissa) b) kengännauhat pysyvät juoksunaikana kiinni :) (vasemman jalan kengännauha
aukesi juoksun aikana) ja c) juoksee koko matkan eikä tuulettele jo kolmekymmentä metriä
ennen maalia. Itse luin mielestäni jostain, että Bolt sanoi itse pystyvänsä jopa 9,50 aikaan...
Fauntleroy
On se Bolt kyllä melkoinen menijä. Voitto maailmanennätysajalla ja tuuletellakkin sai. Olen jo aika varma kuka voittaa 200 metrin... Kiellettyihin aineisiin en missään nimessä usko. Lahjakkuudesta ja harjoittelusta se on kiinni.

Lainaus käyttäjältä: TiveItse luin mielestäni jostain, että Bolt sanoi itse pystyvänsä jopa 9,50 aikaan...
Kyllä tuo on helppo tavoite Boltille, jos hän juoksee koko matkan, eikä tuulettele parikymmentä metriä ennen maalia...
Tive
Ja niin vain Bolt teki kahdellasadalla metrilläkin uuden maailmanennätyksen!!! Uusi maailmanennätys kirjataan nyt lukemin 19.30.
Kaksi sadasosaa parannusta Michael Johnsonin vanhaan maailman ennätykseen vuoden 1996 olympialaisista, josta silloin
sanottiin ettei sitä lyödä ainakaan 50 vuoteen, vaan toisin kävi :) Tosin nyt Bolt joutui jo juoksemaankin, olihan sentään
takana jo aika monta juoksua ja finaalissa oli vastatuultakin lähes metrin verran. Kaipa tätäkin ennätystä Bolt vielä jossain
vaiheessa parantaa... Ja seuraava kysymys sitten onkin että koskas tämä jamaikalainen alkaa dominoimaan myös 400 metrin
matkaa ;) Lontoon olympilaisista odotellaan sitten Boltilta triplaa eli 100, 200 ja 400 metrin mestaruuksia, eikö vain ;) !!!
Fauntleroy
Kyllä se Bolt on uskomaton kaveri. Kaksi olympivoittoa, kaksi maailmanennätystä. Lisää mitalejakin on luultavasti tulossa, kun tuo 4x100m viesti lähtee käyntiin.

Ja sitten muihin kisa-asioihin. Kisathan alkavat olla jo päätöksessään ja finaalit ovat edessäpäin. Viestijuoksussa on kyllä nähty ihan tarpeeksi dramatiikkaa. USA:n miehet ja naiset hylättiin sekä kaiken lisäksi vielä Jamaikankin naiset tunaroivat vaihdon.

Lainaus käyttäjältä: TiveJa seuraava kysymys sitten onkin että koskas tämä jamaikalainen alkaa dominoimaan myös 400 metrin
matkaa ;) Lontoon olympilaisista odotellaan sitten Boltilta triplaa eli 100, 200 ja 400 metrin mestaruuksia, eikö vain ;) !!!

Saa nähdä. Ja toivottavasti nähtäisiinkin. :)
Fauntleroy
Pitkämäki otti pronssia 86 metrin heitolla. Thorkildsen vei kultaa selvästi yli 90 metrin heitolla ja olympiaennätyksellä. Latvialainen kiilasi toiseksi joten Järvenpää putosi neljänneksi. Wirkkala viides. Ei ihan odotukset täyttyneet, mutta ihan hyvä sijoitus Pitkämäeltä. Thorkildsen oli vain yksinkertaisesti parempi.
Karhula
Joo, aika jännittävä tuo keihäskisa oli. Jäi vähän harmittavaan tuo Järvenpään toisiksi viimeinen heitto kun jos olisi pysynyt viivan takana olisi saanut mitalin. No, ei tässä muuta voi sanoa kuin aina ei voi voittaa. ::)
Sivuja: 1 2 3 4 5