Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Interrail

(18 viestiä)
July
Vipattaako menojalka? Tahtoisitko nähdä Eurooppaa, kiertää ristiin, rastiin ja mennä sinne minne nenä näyttää? Aivan, perimmäinen kysymys siis kuuluu, kiinnostaako Interrail?

Itse olen ollut lähdössä reilaamaan jo luultavasti lähemmäs kuusi vuotta, mutta aiemmin ei ole lupaa tippunut. Eikä kyllä seuraakaan. Tänä kesänä toivon tämän asian korjautuvan, kaveri on jo periaatteessa valmis lähtemään vaikka heti, mutta luultavasti odottelemme sinne heinäkuulle. Matkasuunnitelmakin ehtii valmistua siihen mennessä, tällä hetkellä tiedetään kumpikin vain että tahdotaan Ranskaan ja siellä luultavasti ainakin Louvren museota koluamaan. Helpointa olisi luultavasti ottaa Interrail Global Passit kuukaudeksi ja lentää Saksaan tai Ranskaan vaikka vähän ennen kortin voimassaolon alkamista. Toki kortilla saisi alennusta lauttamatkasta Helsinki-Rostock, mutta siitä eteenpäin pitäisikin sitten vähän meitiskellä. Onko maaehdotuksia? Itä-Euroopassakin olisi kiva kierrellä jonkin aikaa.
jho
Lainaus käyttäjältä: JulyOnko maaehdotuksia?
Italia! Siinä on kyllä niin hieno maa. :) Sinne vaan. Ite en oo koskaan päässyt siellä käymään enkä ens kesänäkään pääse kun mennään Kreikkaan, mutta heti kun vaan tulisi tilaisuus niin menossa olisin. ;) Etenkin Roomassa kannattaa käydä.
July
Italiahan on tosi kallis maa, mutta käytännössähän läpikulku Pohjois-Italian läpi olisi ihan hyvä suunnitelma, jos menee ensin lentäen Budapestiin, sieltä Slovenian läpi Pohjois-Italiaan ja sieltä Ranskaan. Mutta sitä reissua varten tarvitsisi joko lisää maita tai vähemmän aikaa.
jho
Niinno, menee sitten Pohjois-Italian kautta Ranskaan niin näkisi edes jotain Italiasta. :P

Mitä kaikkea te ajattelitte matkan aikana tehdä? Meinaan kiinnostaako urheilu, museot vai ihan vaan mitä mieleen tulee?

Entä Englannissa vierailu? Meiän enkunope on englantilainen ja se on kovin hehkuttanu että siellä on museoita ja kaikkea muuta mahdollista, mutta se nyt muutenkin selittää aina kaikkea. ;D
Sininthecity
Itsellä periaatteessa olisi mahdollisuus jo tuohon. Vanhemmat ovat puhuneet, että sitä kannattaa kokeilla.
Mutta kuinkas kallis tuo tiketti olikaan? Ehkäpä jo ensivuonna voisi lähteä, silloin olisi seuraakin luvassa.
rulezman
Oon aatellu joskus lähteä, pitää päästä ainakin Sveitsiin ja Itävaltaan.
akuankka1313
Minä joskus haluisin mennä tollaseen. Menisin ensin laivalla Tukholmaan, piipahtaisin Norjassa, jatkaisin Tanskaan, sieltä Berliiniin ja Alankomaiden kautta Brysseliin. Sitten Lontooseen, Pariisiin, Madridiin, Gibraltarille, Sveittiin ja Liechesteiniin, San Marinoon, Roomaan, sieltä laivalla Ateenaan, itä blokin maissa käyn ehkä Bulgariassa ja Unkarissa. Sieltä Pietariin ja takaisin Suomeen.

No joo, ehkä ahnehdin liikaa, mutta olisi se kivaa käydä noissa maissa :)
Bomber
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Menisin ensin laivalla Tukholmaan, piipahtaisin Norjassa, jatkaisin Tanskaan, sieltä Berliiniin ja Alankomaiden kautta Brysseliin. Sitten Lontooseen, Pariisiin, Madridiin, Gibraltarille, Sveittiin ja Liechesteiniin, San Marinoon, Roomaan, sieltä laivalla Ateenaan, itä blokin maissa käyn ehkä Bulgariassa ja Unkarissa. Sieltä Pietariin ja takaisin Suomeen.

No joo, ehkä ahnehdin liikaa, mutta olisi se kivaa käydä noissa maissa :)

;D ;D Mikset samantien kävis euroopanympärimatkalla! No joo, ehkä vähän ahnehdit.
July
Lainaus käyttäjältä: SininthecityMutta kuinkas kallis tuo tiketti olikaan?
Osoitteesta http://www.vr.fi/heo/lansi/interail.htm löytää reilikorttien hinnat. Global Pass on sen 399e ja se kattaa kaikki reilimaat.

Ja tuohon jho:n kysymykseen, olemme mahdollisen matkakaverin kanssa melkoisia taideihmisiä, eli museot ja arkkitehtuuri kiinnostaa. ;) Englantiin ei tosin tahtoisi mennä kerta siellä on a) kallista ja b) hyvin vähän nähtävää loppujen lopuksi (ainakin huhujen mukaan).

Akuankka1313, eikös tuollaisen listan kanssa pitäisi mennä sitten muutamaan kertaan reilille? Ei se ole ollenkaan mukavaa, jos pitää kaikki päivät istua junassa ilman että saa edes tutustua eri paikkoihin.
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: JulyAkuankka1313, eikös tuollaisen listan kanssa pitäisi mennä sitten muutamaan kertaan reilille? Ei se ole ollenkaan mukavaa, jos pitää kaikki päivät istua junassa ilman että saa edes tutustua eri paikkoihin.
No joo, ehkä jätän jotkut maat seuraavaan kertaan. Äitini kävi joskus nuorena InterRail-matkalla ja silloinkin hän kävi vain Saksassa,Italiassa, Ranskassa ja Sveitsissä. Muttä esken luin, ettei Venäjä kuulukaan IterRail-maihin. Muutin matkasuunnitelmaa, mutta ei se varmaan enää teitä kiinnosta.
jho
Lainaus käyttäjältä: Julya) kallista ja b) hyvin vähän nähtävää loppujen lopuksi (ainakin huhujen mukaan).
British Museumissa ainakin nähtävää riittää ja ei Englannista nähtävyydet lopu. Löytyy Lontoon Toweria ja kaikkea muuta. Hintatasosta en osaa sanoa.
July
Joo, en silti usko että menisimme Britteihin. Kuitenkin aika pitkä matka mennä vain käymään British Museumissa (vaikka sinnekin kyllä pitää mennä joskus!)
July
Nostelen aihetta ja ilmoittelen että reilireitti on nyt päätetty.
Lipun ulkopuolisella ajalla mennään ensin Helsingistä Galtbyhyn, Turun suunnille. Sieltä lähtee ilmainen lautta Ahvenanmaan Långnäsiin, mistä jatkamme matkaa Viking Linen laivalla Tukholmaan. Tukholmassa suunnistetaan Cityterminaleniin ja otetaan Flygbussen, jolla körötellään Skavsta Airportille. Sieltä Ryanairilla Bratislavaan, jossa odottelemme yhden päivän, jotta reililippu tulee voimaan. Bratislavasta reitti kulkee seuraavasti: Budapest - Ljubljana - Venetsia - Verona - Milano - Torino - Lyon - Pariisi - Amsterdam - Bremen. Bremeniin suunnistetaan vasta toiseksi viimeisenä päivänä. Sieltä sitten lento Tampereelle, kaverilta kyyti lentokentältä Tampereen keskustaan ja sieltä junalla Helsinkiin.
Maksimissaan tuon matkan könttäsumma (sis. majoitus, ruokailu, juomat, tuliaiset...) tulee olemaan siinä 1800 euron kieppeillä, plus reililippu.
Pariisissa käydään tietty Louvressa (ah, pitääkin tilata yksi kortti, jolla pääsee suoraan jonon ohi), syömässä aamupalapatonkia ja juomassa kunnon pannut teetä. <3

Sitten vaan töihin :'D
akuankka1313
Karsin vähän nuita maita poies omasta reilistäni. Tai oikeastaan lisäsin, mutta pidänkin kaksi Interreiliä perävuosina.
Helsinki (-Laivalla Saksaan)- Hamburg - Amsterdam - Brussel (-Laivalla Scotlandiin)- Loch Ness - Dublin - Wales - London - Paris - Lisbon - Gibraltar - Madrid - Barcelona - Monaco - Genova - Pisa - Firenze - Roma - San Marino - Venezia - Milano - Lausanne - Bern - München - Berlin - ja takasin Helsinkiin. Toista listaa en nyt jaksa laittaa.

Miten te osaatte tyytyä noin vähään?
Fergus
Koko kesän töissä... ;D.. >:( Tais jäädä mun kesän matkailut Tampere-Jämsä välille.
Ja ensikesänä inttiin... Intterrail my ass.
Sivuja: 1 2