Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Poliittinen suuntautumisenne?

(29 viestiä)
Leo
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuItse tunnustaudun vasemmistolaiseksi (älkää sanoko "kommari")Sinua ei saa kutsua kommunistiksi, mutta silti sanot että
Lainaus:Kommunistien kaikottua eduskuntavaaleista minulla ei kai tuelvaisuudessa ole kuin kaksi puolueta joista alkaa valita: Vasemmistoliitto (tuskinpa) tai Vihreä Liitto (luultavampi)eli annat ymmärtää, että äänestäisit kommunisteja. Eikö se tee sinusta kommunistin, varsinkin jos äänestät puolueen mukaan, kuten annat ymmärtää?
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: LeoLainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuItse tunnustaudun vasemmistolaiseksi (älkää sanoko "kommari")Sinua ei saa kutsua kommunistiksi, mutta silti sanot että
Lainaus:Kommunistien kaikottua eduskuntavaaleista minulla ei kai tuelvaisuudessa ole kuin kaksi puolueta joista alkaa valita: Vasemmistoliitto (tuskinpa) tai Vihreä Liitto (luultavampi)eli annat ymmärtää, että äänestäisit kommunisteja. Eikö se tee sinusta kommunistin, varsinkin jos äänestät puolueen mukaan, kuten annat ymmärtää?

Tekeekö Keskustan äänestäminen ihmisen maalaiseksi? Tuskinpa vain. Ei se, ketä äänestää, vaan se, mitä on. Itse vain pyrin äänestämään sitä, mikä on lähimpänä omaa aatekarttaani. Kysytäänpä vaikka näin: äänestät kokoomusta. Oletko silloin jonkin sortin pankkiiri? En jaksa uskoa näin.

Joo, sekavaa tekstiä, mutta jos ymmärsit niin propseja.
Leo
Jee, propseja. Kokoomuksen äänestäminen tekisi minusta oikeistolaisen. Vasemmistoliiton äänestäminen tekee sinusta jonkin sortin sosialistin jne. Siis olettaen, että äänestää puolueen mukaan. Jos "olet" oikeistolainen, mutta äänestät Vasemmistoliittoa niin siinä on mun mielestä paha ristiriita.
Anonymous
Oikeistolainen? Minä? Salli mun nauraa.

Edit:// Ja ei, minä en aio äänestää puolueen mukaan vaan henkilön. Vihreätkin ovat oikeisto-vasemmisto-linjalla sen verran hajalla että en ala veikkauksella äänestämään.
Leo
En väittänyt sinua oikeistolaiseksi, suuntautumisesi kävi ilmi jo aloitusviestissäsi. Kunhan annoin esimerkin yksikön toisessa persoonassa, eli kuka vaan voisi mieltää, että puhun hänestä.
Anonymous
No mutta siinä tapauksessa. Ymmärrys ei nyt vaan tunnu toimivan täysin.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: kia karppiminusta on väärin että kyselet meidän puolueitamme sillä jotkut saatamme vihata toistemme poliittisia aatteita itse olen oikeistolainen ( olenko hullu että kiellän jättämästä mieli pidettä ja jätän silti ??)
Sinun puolestasi se saa olla väärin, mikäs siinä. Voisit tietty kokeilla vaikka ennemin boikotoida tätä topikkia kuin tulla whineemään. Ja poliittisia aatteita ei tällä foorumilla liikoja viljellä, joten ei tarvinne pelätä että siitä mitään riitaa tulee. Eikä sitten yritetä leikkiä niiden väri-tagien kanssa, eikös?
Anonymous
Minut on kasvatettu täysin kommunistien vastaiseksi, pienenä en tietenkään ymmärtänyt asiaa, mutta koin silti, että venäläisillä oli jotain meitä vastaan. Nyt kun oma elämän kuvani on ruvennut selviämään, olen ymmärtänyt, kuinka paljon halveksun politiikkaa, en vain hyväksy, miten ihmiset empimät, koska itse teen asioita hetken mielijohteesta. Nykyään olen myös sitä mieltä, että jokainen ihminen on samanarvoinen. En tuomitse ihmisiä ensi näkemältä, kuten joskus tein. Se on kyllä ihme juttu, kun joku päivä yhtä äkkiä heräät, ja huomaat, että maailmassa ei ole ainoastaan mustaa ja valkoista, vaan myös erillaisia harmaa sävyjä. Ja vaikken hyväksykkään politiikkaa, pidän silti suuni kiinni, koska jollekkin se on tärkeä asia.
Piste, näin minä uskon ja katson maailmaa.

*hyppää nazgul taksinsa kyytiin*
Bruttokansantuote
Olen liberalisti.

Miksei enemmän vapautta ja zero holhousta?

Adoptio-oikeus kaikille!
Armeija vapaaehtoiseksi!
TV-lupa hiiteen!
Vaalijärjestelmä uusiksi!
Verojärjestelmä vahvasti erilaiseksi kuin nyt!

En äänestä vielä näissä vaaleissa, mutta ehkä ensi kerralla...

BKT
Hupu
Lainaus käyttäjältä: DestinyKyllähän vihreät sijoittuvat hieman keskustasta vasemmalle.
Vihreäliitto on itse sanonut, että he ovat tämän perinteisen oikeisto-vasemmisto jaottelun ulkopuolella.
Mutta sitten varsinaiseen asiaan, olen itse oikeistolainen enemmän kuin vasemmistolainen. Jos minulla olisi äänioikeus äänestäisin varmaan jotakin oikeistolaista puoluetta.
Destiny
Lainaus käyttäjältä: HupuVihreäliitto on itse sanonut, että he ovat tämän perinteisen oikeisto-vasemmisto jaottelun ulkopuolella.
Toki on. Katsohan toki silti kummalla puolella keskustaa vihreät istuvat.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: DestinyLainaus käyttäjältä: HupuVihreäliitto on itse sanonut, että he ovat tämän perinteisen oikeisto-vasemmisto jaottelun ulkopuolella.
Toki on. Katsohan toki silti kummalla puolella keskustaa vihreät istuvat.

Sehän taas ei määritä mitään, vihreillä oikeastaan ainoa yhdistävä tekijä on luonnonsuojelu. Sieltä löytyy sekä ex-taistolaisia että ties mimmoisia oikeistovipeltäjiä.
Fergus
Vihreitten poliittisesta logiikasta on turha puhua. Nytkin Satu Hassi on maksanut eduskunnalle kymmeniä ellei satoja miljoonia kun pisti liikkeelle jotain ympäristö testejä joilla ei sitten ollut vaikutusta mihinkään, ja rakennustyöt viivästyy.
Hupu
Nykyään politiikka on kyllä aika naurettavaa varsinkin EU tasolla. Brysselissä mepit miettii hirveällä palkalla, että Voimariinia ei saa enää kutsua Voimariiniksi, koska se ei ole 100 % voita vaan nimi pitää muuttaa Oivariiniksi. Olisi kiva jos minäkin saisin palkkaa tämmöisistä pähkäilyistä.
Sivuja: 1 2