Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Kotisivuista!

(40 viestiä)
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: SubminItse olen jo melkoinen guru HTML:ssä
Nyt haiskahtaa itsekehu. :) Eikä tuo muutenkaan pidä paikkaansa. ;) sen voin sanoa että olen itse parempi kuin herra submin sorkkimaan hooteeälämmää
Leo
Lainaus käyttäjältä: SubminOlen itse ollut tietokoneiden parissa vuodesta 1994
Kuinkas vanha se Submin olikaan?

Minä muuten rakastan näitä ketjuja joissa keskustellaan kotisivujen tekemisestä. Tähän topiciin tähän mennessä tekemäni kirjoitukset antavat aivan väärän kuvan nykyisistä taidoistani ja olen aikas hyvä käyttämään HTML:ää, joskaan en Subminin tasoa. Javaa osaan aika hyvin lukea, mutta en tehdä. CGI-kielet ovat minulle utopiaa.

By the way uudet kotisivuni on tehty kokonaan alusta alkae omalla HTML-taidolla ja sivuissa on pyritty yksinkertaisuuteen eli monen mielestä "hienompaa" jälkeä saan kaikenmaailman kikkailuilla.
submin
Lainaus käyttäjältä: Leo LehtinenLainaus käyttäjältä: SubminOlen itse ollut tietokoneiden parissa vuodesta 1994
Kuinkas vanha se Submin olikaan?

Olen muutaman viikon päästä 14, eli syntynyt 02.05.1990
Anonymous
No, ei tässä nyt ihan guru-tason tuloksia ole silmään näkynyt kenenkään ylläolevan taiturin sivuilla. Perustaidot näkyy kuitenkin olevan hallussa.

Leo, sun etusivulle on muuten jäänyt vasempaan yläkulmaan yksi align=left kummittelemaan.
Leo
Kai: Tiedän kyllä, mutta en ole vielä jaksanut etsiä sitä. Sitä paitsi se näkyy vain ennen kuin kuvat ehtivät latautua... Ainaskin minulla.

Ei ole mestaritasoa ei. Hyvä jos ovat edes "perusasiat" kunnossa ;)
submin
Ja muuten, Turrikka, minkä ihmeen takia olet lisännyt sivuillesi linkin joka näyttää käyttäjän IP:n?
Olen melko varma ettei ketään kiinnosta oma IP:nsä niin paljoa että vaivautuisi sivuillesi katsomaan sen, kun siihen on monia muita, helpompia ja nopeampia keinoja selvittää se.[/Off-topic]
submin
Nooh, miten vain :)
Mikäs on muuten sinun ikäsi, TikkaToukka?
Sain sellaisen käsityksen että olisit joku alle 10 vuotias penska kun et osannut jossain vaiheessa ottaa caps-lockia pois päältä.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: SubminLainaus käyttäjältä: Leo LehtinenToinen nolo juttu on etten ole aivan varma mitä on serveri ja palvelin :-O Voisiko joku kertoa sen (älkääkä naurako ;) )
Serveri ja palvelin ovat aivan sama asia :)
Sana serveri tulee englanninkielen sanasta server/servant (palvelija).
Palvelin on siis sellainen kone, jonka kautta muut voivat olla yhteydessä mm. internettiin. (Meniköhän tuo noin, en oikein osaa selittää kunnolla ;))

Siis palvelin on tietokone, joka sisältää tiedostoja, joita toiset koneet voivat hakea verkon kautta käyttämällä palvelimen ip-osoitetta. Tavallisen käyttäjän kone ottaa nesin yhteyden nimipalvelimeen vaikkapa osoitteella www.fi, jolloin nimipalvelin ohjaa käyttäjän koneen oikeaan ip-osoitteeseen. Palvelinkoneelta käyttäjä voi sitten ladata tiedostoja, kun esim. nettisivuja (käyttäjän internetselain lataa sivun ensin koneelle välimuistiin ja näyttää sen sitten sieltä).
Anonymous
www.freewebs.com/originalrar/testi.htm

Tuollaiset väänsin huvikseni ja tarkoitus olisi jatkaa loppuun asti. Ainoa ongelma, että ei ole php:ta tukevaa sivutilaa, joten saako sitä mistää ilmaseksi? Ettiny oon, mut mahotonta löytää, ei löydy ees sellasia missä olis miljoonia mainoksia yms. yms. Kaikilla o vaa eioota.

Tuo nyt ei paljoa kerro taidoista, kun tunnin verran käytin aikaa noihin. Koodin ainakin pitäisi olla kohtuu selkeää. :P

PS. Mitä tykkäätte layoutista?
squid
Tässä olisi sivuja, joista saa PHP tuen kanssa ilmaiseksi.

http://www.tripod.co.uk Palvelu on ilmainen ja siihen sisältyy ftp ja monen tiedoston uploadaamismahdollisuudet. Erittäin hyvä palvelu, mutta mainosten määrä huonontaa sekä ulkonäköä, että käytettävyyttä. Tilaa saa 50megatavua.Palvelussa on php-tuki.

http://t35.com/ Palvelu on ilmainen ja siihen sisältyy uploadaamis- ja ftp mahdollisuudet. Pop-up mainos.Php tuki.

http://www.coolfreepages.com Ilmainen palvelu sisältää ftpsiirron, mutta uploadaamismahdollisuutta ei ole. Palvelussa on kuitenkin php-tuki, joten semmoisen voi itse tehdä. Iso pop-up-mainos.Php- ja mysql-tuki.

Eli tossa on pari ilmaista palvelintilaa tarjoavia sivustoa. Kaikissa on ihan kohtuu kokoset sivu tilat. MySGL tuki löytyy ainoastaa viimeisestä, mutta kaikissa noissa on PHPlle tuki.
Ensimmäistä en suosittele(tosin siinä on 50megaa tilaa), sillä mainokset ovat huonot.
Kaksi viimeistä on aivan hyviä. :D

Toivottavasti tämä auttoi.
Leo
TikkaToukka: Jos saat jotain hyvännäköistä aikaan, suht. pienellä koolla niin voin lainata omaa MikroBitin kotisivutilaani. Teen sitten sellaisen ohjelman, jolla voit lisätä uutisia yms. kivaa. Mutta pitää nyt katsoa.
Aapo
tietääkö kukaan mistä saan kotisivutilaa
juketsu
http://www.zoorweb.net <-- Saa PHP:llistä sivutilaa.. jossa minunkin sivuni on.
Fergus
TK:sta ja freewebsistä saat teinisivujen tekoon. Geocities.. on ehkä paras ja kookkain.
squid
Suosittelen, että ensin opiskelet kaiken tarvittavan kotisivujen teosta, etkä käytä mitään WYSIWYG -editoria. Tämä vain siksi, että nuo WYSIWYG -editorit eivät KOSKAAN tee "oikeata" eli validia koodia. Validi taas siksi, että se toimii oikein kaikilla muilla selaimilla, paitsi Internet Explorerilla :)
Sivuja: 1 2 3