Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kirjoittaja

Aihe: Jääkiekon SM-Liiga ja MM-kisat

(382 viestiä)
Fauntleroy
Eipä ole tullut tännekään postattua hetkeen aikaan.

Asiani: Jääkiekon World Cup eli suomalaisittain "maailmancup" pelataan jälleen vuonna 2011. Edellisestä alkaakin olla jo viisi vuotta. Silloihan Suomi pelasi Kanadaa vastaan finaalissa ja hävisi. Turnauksessa pelataan kahden, Pohjois-Amerikan ja Euroopan lohkoissa. Viimeksi kahdeksan edellisen vuoden MM-kisojen parasta pääsi pelaamaan mestaruudesta. Otteluita oli ympäri Eurooppaa. Hartwall Areenalla Helsingissä pelattiin kolme peliä. Euroopassa pelattiin myös Tukholmassa, Prahassa ja Kölnissä.

Hieno turnaushan tuo on. Maailman parhaat mukana. Vancouveriinkin on enää vuosi (ja pari viikkoa päälle).

http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-3&ID=143519
Kreach
Tässä vähän, miten onko mennyt oikein! Aika helppoja veikkauksia toki, mutta kuitenkin

Mielenkiintoinen kausi, kieltämättä. Vähän joukkue-ennakoita (sijoitukset 1-3, 3-6, 6-10, 10-14) ja sitten logoista...

Blues
Bluesilla tulee varmasti olemaan paljon vuoristoratamaisia jaksoja. Syksykaudella pysyy kärkikolmikossa, mutta keväällä panokset kovenevat, ja saa nähdä tippuuko mitalien ulkopuolelle. 3-6
Nyt sijalla neljä! Oikein!

IFK
Melko kökkö kausi tulossa. IFK parantaa otteitaan kyllä kauden edetessä, ja pääsee säälipleyoffeihin, mutta häviää siellä. 6-10
Nyt kahdeksas! Oikein!

HPK
HPK taistelee mitaleista, mutta siinä mennään kiikun kaakun... Ei taida yltää mitaleille. 3-6
Nyt kuudes! Oikein!

Ilves
Ilvekselle täysin loistava kevät kausi tulossa ja Ilves taistelee mitaleista. 1-3
Hehheh. Tää oli läppä. Väärin... Tai no, kevät kausi vasta aluillaan.

Jokerit
Mestaruuslipeää surkeiden playoffpelejen vuoksi. 3-6
Kolmas nyt! Oikein!

JYP
Jyväskylälaiset vievät vielä mestaruuden! 1-3
Ensimmäisenä! Oikein!

KalPa
Harmillisen hyvin alkanut kausi kuitenkin päättyy jälleen pettymykseen. Sahlstedt ja Kapanen ovat ainoat maaleja tekevät pelaajat. 10-14
Väärin ja pihkuran paljon!

Kärpät
Kärpillä ei löydy tehoja. Myös maalivahti peli koituu ongelmaksi. 10-14
Väärin.

Lukko
Lukko kuuluu hyvin keskikastiin. Napsii tasaisesti pisteitä, ei erityisiä voitto -tai häviöputkia. 3-6
Seitsemäs! Damn! Väärin siis...

Pelicans
Pelicans tekee vähän samat kuin KalPa. Ajoittain hyvää peliä, mutta häviöputkia kasaantuu. 10-14
Kymmenes! Oikein!

SaiPa
Myöskin SaiPa floppaa tämän kauden täysin. 10-14
Oikein. Toka viimosena.

Tappara
Pakkikalusto tarvitsisi johtajapakin. Sen puuttuminen koituu kohtalokkaaksi. 6-10
Väärin. Koituu kohtalokkaammaksi kuin luulin.

TPS
Tepsi survoo syvällä suossa. Häviää selkeästi koko sm-liigan. 10-14
Oikein, tosin ei "häviä selkeästi koko sm-liigaa".

Ässät
Ässien alkukausi alkaa nihkeästi, mutta tasaisilla pistemäärillä nousee keskivertoporukkaan, muttei etene playoffeista eteenpäin. 6-10
Väärin. Viimonen.

RUNKOSARJAN TULOKSET: (TÄHÄN ASTI! Kaikki varmaankin yksi liian korkealla KalPan nousun vuoksi...)

1. JYP (120 pts) = OIKEIN!
2. Jokerit (116 pts) = VÄÄRIN! (yks alaspäin)
3. Ilves (115 pts) = VÄÄRIN!
4. Blues (110 pts) = OIKEIN!
5. HPK (109 pts) = VÄÄRIN! (yks alaspäin)
6. Lukko (100 pts) = VÄÄRIN! (yks alaspäin)
-----------------
7. Tappara (96 pts) = VÄÄRIN!
8. IFK (75 pts) = OIKEIN
9. Ässät (73 pts) = VÄÄRIN!
10. Pelicans (68 pts) = OIKEIN!
-----------------
11. Kärpät (60 pts) = VÄÄRIN!
12. SaiPa (59 pts) = VÄÄRIN! (yks alaspäin..)
13. KalPa (57 pts) = VÄÄRIN!
14. TPS (41 pts) = VÄÄRIN

4/14 pts. Jos tuo KalPa ei olisi noussut, olisi 8/14 eli yli puolet. No jossittelua, mutta mutta...
wierii2
Kyllä Jokerit-Blues- JYP kolmikko mestaruudesta taistelee. Ehkäpä finaali on Jokerit-JYP. Tai riippu miten playoff peliparit menevät...
Hupu
Tämä kausi on niin tasainen, että mestaria on aika vaikea veikata. Itse sanoisin, että SM-liigan kärkinelikko taistelee mestaruudesta ja kaikki on periaatteessa tasavahvoja.

JYP:in tahti on vähän hiipunut ja näyttää, että ei olisikaan niin ylivoimainen miltä syksyllä näytti. Mutta JYP:illä on kuitenkin kaksi liigan parhaimmistoon kuuluvaa maalivahtia(Tuokkola ja Wallinheimo) ja hyvä puolustus.

KalPa on ehkä heikoimmilla mestaruustaistossa materiaalinsa ansiosta ja on myös aika kokematon joukkue, ainoat kokemusta omaavat pelaajat ovat Sahlstedt, Kapanen ja Strömberg, mutta muuten joukkue on kokematon. Mutta KalPan hyvä viisikkopelaaminen korvaa osan tuosta materiaaliaukosta.

Pidän Jokereita todella vahvoilla, koska Jokerit puolustaa hyvin ja Riksman viimeisenä lukkona pitää huolen siitä, että joukkue päästää maaleja vähän ja se korostuu playoffeissa, etenkin kun joukkue on pystynyt viimeaikoina tekemään myös maaleja ja lisäksi Jokereilta löytyy myös hyvä hyökkäyskalusto, kolme vahvaa hyökkäysketjua.

Blues on pystynyt pelaamaan vaajamiehisenäkin erittäin hyvin ja nyt kun CHL:stä tuli tiputtua niin joukkueen kaikki keskittyminen varmaan siirtyy takaisin SM-liigan. Bluesilla on toimiva pelitapa hyvät pelaajat ja kun sairastupa alkaa tyhjenemään niin Blues on todella vahvoilla.

Jos jotain nyt pitäisi veikata niin JYP floppaa jälleen kerrran ja KalPalla ei vaan riitä Blues jatkaa siitä mihin viimekaudella jäi ja kaataa finaalissa Jokerit paremman hyökkäyspelinsä ansiosta.
wierii2
Nyt on runkosarja taisto tiivistynyt. JYPin ote on alkanut herpaantua, ja Jokerit vaanii vain 4 pisteen päässä. Lisäksi Jokereiden maalivahti Juuso Riksmanilla on koko liigan paras torjuntaprosentti. Blues,Kärpät ja Kalpa ovat myös iskuetäisyydellä.

Nythän on sitten runkosarjassakin jännitystä kun rukosarjan voittaja ja mestari pääsevät Jääkiekon Mestareiden liigaan, ellei mestari ja runkosarjan voittaja ole sama joukkue.
Bomber
Hämeenlinna vie. On tippua vajottuaan sääliplayereihin, mutta kaadettuaan Lukon hirveä hurmos lähtee käyntiin ja lopulta finaalissa voittaa Bluesin.
Mac Ducky
Kävin tuossa toissapäivänä katsomassa Kalpa-Jokerit matsin. Pakko kyllä sanoa, että Kalpa ei pärjäisi ilman Kapasta. Kapanen pelaa melkein joka toista vaihtoa ja samoin Strömberg. Matsissakin Sami pelasi puolustajan paikkaa. Vaikka ottelu olikin tasainen, niin silti pitää sanoa, että Kalpa pyöritti peliä melkein koko ottelun ajan. Toisessa erässä Jokereilla oli kyllä hyviä paikkoja. Se Kermaninkin osuma oli oikeastaan tuurimaali. Oksa sylki Kauppisen vedon ja Kerman viimeisteli.

Jokereilla on vaikka kuinka paljon suuri palkkaisia pelaajia, jotka eivät saa mitään aikaan. Tomek Valtonenkin pelasi 1. ketjussa vaikka hänkin on parhaat pelinsä pelannut. Onhan Jokereilla myös paljon hyviä pelaajia, kuten Riksman joka torjui monta vetoa ja oli mielestäni Jokerien paras pelaaja. Lisäksi Jokela ja Tenute pelasivat hyvän pelin.

ÄÄH! Tappara ei tule pääsemään edes sääliplayereihin. Surkea kausi heiltä. Aalto oli kyllä kova menetys...

Mestaruuden vie mitä luultavimmin Kalpa, Blues tai Kärpät. Jokerit jää neljänneksi.
squid
Lainaus käyttäjältä: Mac DuckySe Kermaninkin osuma oli oikeastaan tuurimaali. Oksa sylki Kauppisen vedon ja Kerman viimeisteli.Mitäs "tuuria" tossa on? Taitoa se on, että osaa olla maalilla laittamassa reboundkiekkoja sisään.
wierii2
Menen katsomaan 1.3 Jokerit-Blues peliä. Väitän, että jos Riksman pelaa ja Jokerien viimestely toimii voitto on varma! Toki Bluesillakin on loistavia pelaajia, mutta Riksman on kuin muuri...
squid
Joo, ja jos Blues saa pelinsä kuntoon ennen tuota ottelua, ei Jokereilla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia. Taktiikkalla "kiekko päätyyn ja Rita perään" ei mitään mestaruuksia voiteta. Jokereiden pelistä kertoo jo se, että ilman Riksmania ei pärjää, vaikka maalivahti olisikin liigatasoa. Liikaa luotetaan Riksmaniin.
wierii2
3-2 päättyi Bluesille. Ei Jokerit mielestäni mitenkään erikoisen huonosti pelannut, viimeistely vain opntui ja liikaa laskettiin Riksmanin varaan. Taitaa Jokerit jäädä viidenneksi...

Blues taas pelasi pirteästi, mutta kyllä 3-1 maali tuli onnella. Luistimen kautta Riksmanin selkään ja siitä maaliin. Toki hyvillä joukkueilla on aina tuuria... Runkosarjassa kolmen joukkoon...
Kreach
Kierros torstai 24.9.2009

HIFK - Blues [1]
HIFK:n pitäisi voittaa Blues ihan materiaali etunsa vuoksi. Itse olen ajatellut, että HIFK:i voisi tällä kaudella yltää jopa mestaruuteenkin. Tämä peli pitäisi olla melko varma, Bluesin ratkaisupelaajat puuttuvat.

HPK - Pelicans [X]

Tasainen vääntö, jossa HPK:lla on kotietu, joka voi ratkaista pelin.

KalPa - Ilves [2]

Kärkikamppailu. Uskon, että KalPa tulee hieman ylilatautuneena peliin, sillä nyt laitetaan KalPa kunnon testiin ja voitto olisi melko tärkeä. Näin napsaisee Ilves pisteet nenän edestä.

Kärpät - Ässät [2]

Viuhkolan mukana Kärpät on vähän hukanneet pelinsä.

Lukko - JYP [X]

JYP taistelee kunnon hengellä ja vääntää ratkaisun jatkoajalle asti.

Tappara - Jokerit [1]
Jokerit lähtevät peliin takki-auki ja saavat pataansa. Tapparalla myös kotietu.

TPS - SaiPa [2]

Molemmat, sekä Tepsi että SaiPa ovat pelanneet pelaajieensa nähden loistavasti. Tasainen vääntö, joka kääntyy SaiPalle.
wierii2
Itse laitan rahani likoon Jokerien puolesta. Alla tappio, nyt voitetaan! Ei se Tapparan kotietu nyt niin kova etu ole...
Aikapommi
Ihan hyvin Ilveksen kausi alkanu, neljä voittoa ja tappio Kalpalle. Snellman ollu positiivinen yllätys, Pesoseltakin odotin mutten ehkä aivan niin hyvää. Seikola puolestaan pisteiden valossa vielä hieman pimennossa, mutta eiköhän sekin sieltä vielä nouse. Toivottavasti Genoway pääsee hyvin mukaan. Ehkä sinne kuuden sakkiin nappi suorituksella mahdollisuudet oo, mutta kattoo nyt...
Donald-91
Jääkiekon SM-liigassa kannatan Oulun Kärppiä, vaikka niillä ei tämä meneillään oleva kausi olekkaan alkanut ihan odotetulla tavalla. No, toivottavasti Kärppien kaudelle käy samallain, kuin viinillekkin kuulemma: paranee vanhetessaan. Jos samalla veikkaisin SM-liigan loppujärjestystäkin, kun tuossa jo Kreachkin oli jotain sen tyyppistä tehnyt. Tässä se veikkaukseni tulee:

1. Jokerit: mestariehdokas
2. Kärpät: mestariehdokas
3. HIFK: mestariehdokas/kamppailee pronssista
4. Lukko: kamppailee pronssista
5. KalPa: kamppailee pronssista
6. TPS: jää puolivärieriin
7. JyP: jää puolivälieriin
8. HPK: jää viimeistään puolivärieriin
9. Blues: puolivärierät mahdollisia
10.Ilves: puolivälierät mahdollisia
11.Tappra: puolivälierät mahdollisia/kamppailee viimeistä sijaa vastaan
12.Pelicans: kamppailee viimeistä sijaa vastaan
13.Ässät: kamppailee viimeistä sijaa vastaan
14.SaiPa: kamppailee viimeistä sijaa vastaan.

Veikkaan SaiPan siis joutuvat liigakarsintoihin Mestis-mestaria vastaan. Ja Mestis mestarin uskon olevan joko TuTon tai Sportin. Sportin alkukausi on ollut luvalla sanoen melko surkea, varsinkin kun odotuksiin verrataan, mutta kyllä se siitä pitkän runkosarjan aikana paranee runkosarjan sijoiksi 1-3! Noista kahdesta joukkueesta uskon SM-liiga kelpoisen olevan enemmänkin tuon Vaasan Sportin, joka jo viime keväänä väläytti liigakarsinnoissa SM-liigassa sijalle 11 yltänyttä Ässiä vastaan. Heitä vastaanhan Sport hävisi tiukan ja hienon liigakarsinta-ottelusarjan voitoin 4-3. Ei mikään huono saavutus Sportilta, päinvastoin. Ja uskon, että Sport on nyt oppinut viime keväänstä, ja jos pääsee liigakarsintoihin, niin lähtee sinne taas astetta parempana ja totisemmilla otteilla. Vaikka Vaasan Sportin alkukausi Mestiksessä onkin ollut heikko, niin uskon Sportin nousun SM-liigaan olevan täysin mahdollinen. Perustelut kerroin jo edellä tuossa ottelusarjasta.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26