Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kirjoittaja

Aihe: Jääkiekon SM-Liiga ja MM-kisat

(382 viestiä)
akkaridekkari
Lukolla aivan historiallisen mahtava alkukausi - kuusi peliä, kuusi voittoa. Todella energistä peliä, ulkomailtakin joukkuen on saanut muutaman onnistuneen vahvistuksen. Jos vastaava ote jatkuu, eikä loukkaantumisia tule, niin Lukolla tosiaan ihan potentiaaliset mahdollisuudet mitalipeleihin. Pitkään aikaan ei raumalaisilla ole näin hyvin ollut pullia uunissa.

Hallitseva mestari JYP taas on hukannut kyllä pelinsä pahemman kerran ja on ihan jäässä. Ässillä kausi alkoi samalla tavoin huonosti, ei vielä yhtään voittoa takana - hyvin mahdollista, että edessä häämöttää samanlainen pettymys kuin viime kaudellakin.

Saa nähdä, miten kausi tästä urkenee...
jojo3
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariLukolla aivan historiallisen mahtava alkukausi - kuusi peliä, kuusi voittoa. Todella energistä peliä, ulkomailtakin joukkuen on saanut muutaman onnistuneen vahvistuksen. Jos vastaava ote jatkuu, eikä loukkaantumisia tule, niin Lukolla tosiaan ihan potentiaaliset mahdollisuudet mitalipeleihin. Pitkään aikaan ei raumalaisilla ole näin hyvin ollut pullia uunissa.
Olihan Lukolla viime vuonnakin alkukausi aivan loistava. Kolmen kärjessä heilui melkein marraskuuhun asti, mutta kuinkas kävikään... Liigakarsinnassa oltiin keväällä.
Toke
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariLukolla aivan historiallisen mahtava alkukausi - kuusi peliä, kuusi voittoa. Ja nyt Lukko teki liigan historiaa. Seitsemästä ensimmäisestä pelistään seitsemän voittoa. Hieno saavutus, onnea Lukolle, vaikka en kyseisen joukkueen kannattaja olekaan.

Ehkä nyt alkaa Lukolla sitten seitsemän ottelun tappioputki ;D
Donald-91
Tämä ei varsinaisesti liity SM-liigaan mutta ehkä hieman sitä enemmän MM-kisoihin, kun tästä linkistä pääsee näkemään YouTubeen yhden EHT-pelin ratkaisun:

http://www.youtube.com/watch?v=cNEJRLvRhQY

Suosittelen lämpimästi.
Toke
Kiitos linkistä, vaikka olenkin nähnyt tuon videon varmaankin kymmenen kertaa aiemmin. Komeita rankkareita, ei siinä mitään...

SM-liigakierrokselta muuten tänään voitot Ässille, Lukolle, Kärpille, HPK:lle ja Pelicansille. Katsotaan, montako saan oikein. ;)

Voitot menivät Ässille (jatkoaika), Tapparalle (voittomaalikilpailu=rankkarit), TPS:lle, HPK:lle (rl) ja Pelicansille.
Oikein 3/5...
Kreach
Miksei topicin nimi ole vain Jääkiekko? Voisiko July tai joku sen muuttaa?

NHL -kausi on myös pyörähtänyt käyntiin. Calgary Flames näköjään johtaa länsistä konferenssia, Pittsburgh Penguins itäistä.

Arvioita (sija-arviot aina konferenssista) [omia mielipiteitäni, älkää ottako tosissanne, en ole asiantuntija :D]:
P=Puolustus (1-5)
H=Hyökkäys (1-5)
S=Sijoitus runkosarjan loputtua (Itä-Länsi erikseen)

ITÄ:

Atlanta Thrashers - Atlanta vaatisi Kovaltshukin rinnalle toisenkin maalintekijän. Armstrong, Kozlov tai White eivät ole aivan terävimmästä kärjestä. Littlestä voisi tulla sellainen. Pakisto on aika keskinkertaista, Kubina hyvä hankinta.
P: 2
H: 3
S: 13

Boston Bruins - Paljon hyviä pelaajia (tosin ei yhtäkään Kovaltsukin tapaista huippu-tähteä), joilla voi päästä pitkälle. Pakistosta löytyy Charan avulla jämäkkyyttä. Playoffeissa varmasti kova sinnittelijä.
P: 3
H: 3
S: 5

Buffalo Sabres - Idän keskikastijoukkue, joka on kiikun kaakun, että yltää playoffeihin. Puolustus on vähän niin ja näin, hyökkäys Vanekin avulla melko kunnossa.
P: 2
H: 3
S: 8

Carolina Hurricanes - Pakisto erittäin heikko. Kaikki voi kaatua siihen. Hyökkäys melko vahva ja erittäin kokenut. Maalintekijöitä ei kuitenkaan kovin montaa ole - pelintekijöitä kylläkin.
P: 1
H: 3
S: 11

Florida Panthers - Taistelee sitkeästi, ettei jää liigan hännänhuipuksi. Idässä on luultavasti melko pohjalla.
P: 2
H: 2
S: 14

Montreal Canadiens - Paljon vaihtoja - koko ykkösketju uusiksi. Koivu, Kovalev, Tanguay vaihtuivat Gomeziin, Cammaleriin ja Giontaan. Saas nähdä, mitä he saavat aikaiseksi. Puolustus on melko vankka, löytyy jämäkkyyttä (Gill), johtajuutta (Markov) sekä hyvää maalintekoa ylivoimalla (Hamrlik, Spacek) (?). Peli takkuaa aluksi, mutta mitä pidemmälle mennään, sen paremmin Canadiens pelaa ja nousee taulukossa.
P: 4
H: 3
S: 4

New Jersey Devils - Varmasti keskikastiin kuuluva porukka, joka taistelee viimeisista playoffpaikoista. Uskon juuri Jerseyn nappaavan sen viimeisen paikan. Puolustus on vähän kiikkuva, mutta hyökkäys hyvä - kolme (tai ainakin kaksi) taitavaa ja ennenkaikkea maaleihin pystyvää ketjua.
P: 2
H: 4
S: 7

New York Islanders - Puolustuksen ainut kova pelaajan on Streit, ehkä Martinek ja Sutton. Hyökkäys on nuorien Okposon ja Tavaresin harteilla melko pitkälti. Onneksi heidän välissään on kokenut Doug Weight. Muuten hyökkäys on erittäin heikko.
P: 2
H: 2
S: 12

New York Rangers - Puolustuksesta ei löydy huippuja, mutta neljä kelvollista pakkia. Hyökkäys on kelvollinen, mutta toimivatko kentälliset ja Gaborik?
P: 3
H: 3
S: 9

Ottawa Senators - Toimiiko erittäin kova ykköskenttä Spezza, Alfredsson, Kovalev? Muitakin hyviä hyökkääjiä toki on. Puolustus on kuitenkin erittäin heikko, varsinkin, kun siihen lasketaan myös maalivahdit.
P: 1
H: 4
S: 10

Philadelphia Flyers - Nyt lähdetään liikeelle kovaa. Puolustus on Prongerin takia aika kova. Hyökkäys samaten. Toimiva joukkue, näyttää ainakin hyvin pitkälti siltä ja pitkälle sillä toimivuudella mennään, vaikkei yhtäkään loistavan mahtavaa pelaajaa löydykään (Prongeria lukuunottamatta ehkäpä). Uskoisin, että sillä päästään playoffeihin.
P: 3
H: 3
S: 6

Pittsburgh Penguins - Keskinkertainen, mutta erilaisia pakkeja sisältävä puolustus, loistava hyökkäys (Malkin, Crosby). Playoffpaikan pitäisi olla taattu.
P: 4
H: 4
S: 2

Tampa Bay Lightining - Paljon uusia pelaajia (esim. Tanguay, Öhlund, Niittymäki, Fedoruk). Stamkos, Lacavalier ja St. Louis vievät joukkueen erittäin pitkälle.
P: 3
H: 4
S: 3

Toronto Maple Leafs - Kessel, mitä hän saa aikaiseksi? Muitakin hyviä pelaajia toki on, mutta ei tarpeeksi. Ei kokeneita (huippu)hyökkääjiä, vaan grabovskeja yms. Puolustus pitää Leafsia jonkinverran pystyssä, mutta jossain vaiheessa tiputaan...
P: 3
H: 2
S: 15

Washington Capitals - Idän paras. Pakisto keskinkertainen (Green tekee maaleja!), hyökkäys loistava. Ovetshkin, Bäckström, Semin, Laich, Knuble... Saattaa voittaa Stanley Cupin.
P: 3
H: 5
S: 1

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Länsi jonkun ajan kuluttua.
wierii2
Pakko sanoa tämänhetkisestä SM-liiga tilanteesta jotain.

Ensinnäkin, kärjessä on Lukko. Aivan puskista tullut joukkue. Saas nähdä mihin pystyy loppukaudella. Tällä hetkellä vahva, mutta on se nähty ennenkin, että kauden yllättäjä hyytyy hieman loppukaudesta.

Sitten, viime kauden viisi parasta joukkuetta. Nimittäin Kalpa, Kärpät, Blues, Jokerit ja JYP. He ovat esittäneet (Kalpaa lukuunottamatta) hirveitä otteita. Peli kaikille enemmän tai vähemmän sekaisin. Kärpät kymmennetenä, Blues, Jokerit ja JYP, siinä järjestyksessä kolme viimeisintä. Kalpa on ainoana pystynyt esittämään jonkunnäköistä peliä, sija 4.

Kuka olikaan kauden suurin Mestarisuosikki? Aivan oikein, Jokerit. Nyt viimeistä edellisenä ja peli aivan kuralla. Kovapalkkasin joukkue, eivätkä Pirnekset ja Hentuset saa mitään aikaan. Tokihan Aravirta sanoi ennen kauden alkua, että haasteena ei ole se, että kuinka paljon maaleja tehdään, vaan se, että miten löydetään kentät jotka toimivat hyvin. Jokatapauksessa, vaikka vannoutunut Narripaitojen kannattaja olenkin, niin kova työ tulee olemaan Jokereilla jos haluavat välttää Sääliplayoffit. Mitalipelihaaveet voidan kohta jo heittää roskakoriin. Kuitenkin, innolla odotan, mihin SM-liiga kausi tästä menee, jo nyt on järisyttävän yllätyksellisen kauden ainekset!
Kreach
NHL läntinen konferenssi vuorossa... Jatkan kun ehdin ja jaksan, nyt vain kolme tiimiä.

Anaheim Ducks - Hurjat kaksi hyökkäysketjua vetävät joukkuetta pitkälle, mutta kuinka pitkälle? Alku on tahmeaa, mutta mitä pidemmälle mennään, sen paremmin Ducks pelaa.
P: 4
H: 5
S: 2

Calgary Flames - Pakisto on NHL:n paras. Hyökkäys on kuitenkin vain keskinkertaista: Iginla on ainoa "maalintekijä". Pakiston ansiosta kuitenkin reippaasti playoffeihin.
P: 5
H: 3
S: 6

Chicago Blackhawks - Nuori joukkue. Niin pakisto kuin hyökkäyskin. Hossa tulee kesken kauden, sekoittaako se pakan? Alku on hyvä, mutta Hossan tulo saattaa vähän häiritä - hetken - kunnes joukkue tykittää ja saatta ehkä voittaa jopa Stanley Cupin.
P: 4
H: 4
S: 3
Donald-91
Seuraava iso jääkiekon arvoturnaus onkin sitten helmikuinen Olympia-turnaus. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Ruotsi, Saksa ja Valko-Venäjä. Jos aletaan veikkaamaan loppujärjestystä, niin se saattaapi olla tämmöinen Suomen lohkossa:
1. Ruotsi
2. Suomi
3. Valko-Venäjä
4. Saksa
Valko-Venäjäkin omaa sen verran potentiaalia, että se yltää melko varmasti lohkon kolmanneksi. Pudotuspeleihinkin sillä on nipin napin mahdollisuudet, jos se saa kaikki parhaat pelaajansa mukaan, tyyliin Andrei Mezin, Vladimir Kopat (pelaako vielä?) ja Mihail Grabovski. Niin ja onhan heillä vielä se joku veljespari pelaamassa muistaakseni NHL:ssä, mutta heidän nimejään en nyt muista. Yhtä kaikki, veikkaan Valko-Venäjän olevan Saksaa parempi.
wierii2
Niin, olympialaiset tulevat. Täytyy sanoa, että Suomen lohko on aika helppo, mutta jos takki auki peliin lähtee, niin voi rumaakin jälkeä tulla. Ja eihän se Ruotsikaan nyt kovin loistava joukkue ole, ja kun Olympiakulta puolustettavanakin on, niin se varmasti tuo lisäpaineita.

Suurimmaksi voittajasuosikiksi nostaisin ehdottomasti Kanadan ja Venäjän. Ehkä Vaahteranlehdet ovat vielä hitusen edellä, sillä heidän joukkuuensa tulee olemaan aivan lyömätön. Tokihan Venäjäkin on kova, muttei sentään Kanadan tasoinen, mielestäni.
Mattiii
Muistaakseni se veljespari, joka pelaa NHL:ssä, on Sergei ja Andrei Kostitsyn. Itse veikkaan kyllä Valko-Venäjää paremmaksi kuin Ruåtti, koska Ruotsi on esittänyt viime vuosina huonoimpia suorituksia kuin aikaisemmin, jolloin voittivat mestaruuksia. Suomen mahdollisuudet... no vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa, mutta katsotaan lähemmin, kun kisatkin ovat lähellä.
Donald-91
Niin, voittihan Valko-Venäjä Ruotsin jo 2002 Olympialaisissakin! ;D Saa nähdä, pystyvätkö he uusimaan sellaista sensaatiota. Toivottavasti. ;) Niin ja onhan Mats Sundinkin juuri lopettanut uransa, joten hänkään ei ole mukana. Niin ja sitä ennen myös Jörgen Jönsson ja varmaan Peter Forsbergikin ovat lopettaneet jo uransa. Siis ihan kolme eturivin pelaajaa!! Lisäksi Jörgenin veli Kennykin on ilmoittanut joku aika sitten lopettavansa. Ja niinhän hän onkin tehnyt. Eli Ruotsilta on lähtenyt maajoukkueesta siis jo peräti 4 eturivin NHL-supertähteä. Eli tarkemmin ajateltuna Suomella on hyvät mahdollisuudet lohkovoittoon, kun länsinaapurin kirkkaimmat "soturit" ovat jo lopetelleet uransa.
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Niin, voittihan Valko-Venäjä Ruotsin jo 2002 Olympialaisissakin! Muistelkaamme myös mitä tapahtui Suomen osalta 2.5.2009. :) Jos Suomella ei ole olympialaisissa kasassa huippukaartiaan (mikä on kylläkin aika epätodennäköistä), niin sama saattaa jopa toistua.

Muutenkin mielestäni Ruotsin on liiankin aliarvostettu. Viime vuosien MM-kisoissa Ruotsilla ei ole ollut mukana oikein keneäkään NHL-tähteä. Jos Ruotsi saa parhaat pelaajansa kokoon niin mukana pelaisivat tietenkin Zetterbeg, Alfreddson, Lindström ynnä muut ja maalia vartioisi Lundqvist. Ruotsia ei kannatta suinkaan aliarvioda.
Henna_Duck
1. Kannatan Kärppiä sekä KalPaa, enkä pidä TPS:stä.
2. Kärppien pelejä on erittäin paljon tullut seurattua ja heillä on myös erittäin mahtavaa kiekonhallintaa. Ovathan he monesti myös voittaneet. Joukkueen entinen maalivahti Niklas Bäcström on mielestäni yksi parhaista suomalaisista maalivahdeista Pekka Rinteen kanssa, joka on myöskin pelannut aikoinaan Kärpissä. Olen ollut Kärppien kannattaja niin kauan etten edes muista. :D
3. Teksti TV:stä tulee erittäin usein katsottua pelien tuloksia ja mahdollisuuden tullen käyn myös katsomassa ns. "live"-otteluita. Enemmän seuraan kuitenkin NHL-liigaa.

Tähän samaan syssyyn viime MM-kisoista. Mielestäni Suomi pärjäsi ihan hyvin, vaikka sitten lopulta tippuivatkin, hävittyään USA:lle. Maalissa olleen Pekka Rinteen isosta koosta sekä taidoista oli myös hyötyä.

Henna

Edit: Kiva pikku typo : D Sana "entinen" jäi. :o
Pullasorsa
Lainaus käyttäjältä: Henna_DuckJoukkueen maalivahti Niklas Bäcström on mielestäni yksi parhaista suomalaisista maalivahdeista Pekka Rinteen kanssa, joka on myöskin pelannut aikoinaan Kärpissä.
Bäckström ei ole pelannut pariin vuoteen Kärpissä. Nykyäänhän pelaa Wildissä. ;)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26