Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kirjoittaja

Aihe: Jääkiekon SM-Liiga ja MM-kisat

(382 viestiä)
Aku Vankka
TPS sitten lopulta vei mestaruuden. Kyllähän minä ainakin sitä odotin, vaikken hirveästi SM-liigaa seuraillutkaan.
wierii2
Jokerien uusi joukkue selvillä!

Sopimuspelaajat ensi kaudelle:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Huomioita:

Nuorennusleikkaus veskoissa, siitä iso plussa. Kolmikko Kautto, Järvinen ja Tuohimaa voisi olla Jokereissa pidempääkin. Pakkeihin kovuutta Ossi Väänäsen muodossa. Väänänen on kova paluumuuttaja, mutta kovat on myös paineet. Luotan jokatapauksessa Väänäsen ammattitaitoon, ja uskon, että hänestä tulee puolustuksen iso johtaja, kuten Sweatt Tepsissä. Hyökkäät pikku pettymys. Odotin Brembergin tai Stapletonin tuloa, ei kumpaakaan. Kuitenkin Filppula tuli, ja Kerälä sekä Hämäläinen. Nuoria pelaajia, etenkin Kerälältä odotan isoa harppausta eteenpäin ensi kaudella. Ja iso juttu minulle oli se, että Teemu Pulkkinen jäi. Vastuuta annetaan toivottavasti lisää ensi kaudella. Kokonaisuutena joukkue on lupaava, ja kauden aikana siitä kasvaa hyvin yhteen pelaava, taisteleva ja ennen muuta nälkäinen joukkue. Mestaruus on lähempänä kuin kertaakaan siiten vuoden 2002 (jolloin tuli mestaruus viimeksi), näin uskallan veikata. Hieno kausi tulossa!
djlordi
Kylläpäs Jokerit nyt herkuttelee rahalla. No onhan Harkimolla rahaa (vielä).

Jääkiekon MM-kisavalinnat on nyt tehty Suomen joukkueen osalta. Olen sitä mieltä, että Suomella on nyt kasassa todella kova joukkue, jolla on ehdottomasti mahdollisuuksia loppuotteluun saakka. Olympialaisista tuli pronssia, mutta nyt olisi hyvä ottaa vielä vähän kirkkaampi mitali. Jopa maailmanmestaruudesta voi haaveilla 15 vuoden tauon jälkeen. Hienosti joukkueessa on JYPin pelaajia kolme kappaletta + viime kaudella JYPissä pelannut Jarkko Immonen, joka pelaa nykyisin KHLssä. Ykkösmaalivahti Suomella tulee todennäköisesti olemaan Pekka Rinne. Iiro Tarkki oli ehkä pieni yllätys, olisin toivonut kolmosvahdiksi Pekka Tuokkolaa. Kesken kauden Lukosta Venäjälle siirtynyt Vehanen on luultavasti toiseksi paras maalivahti noista.

Puolustajissa on sekä uutta että vanhaa. Nummelin tuttuun tapaan on jälleen mukana, ilmeisesti jo viidennettoista MM-kisat hänellä. Puolustajissa pieni yllätys on Mikko Mäenpää HPKsta. Ihmetyttää missä kaikki NHL-puolustajat ovat, kun heitä ei valittu kisoihin ollenkaan. Eivät kai kaikki kuitenkaan kieltäytyneet "henkilökohtaisiin" syihin vedoten tai "loukkaantuneet". Se on kuitenkin hieno homma, että JYPin lupaus Sami Vatanen valittiin kisoihin. Hän olikin mielestäni paras näistä kolmesta nuoresta (Granlund, Vatanen, Hartikainen) pelaajasta Ruotsin EHT-turnauksessa, vaikka näinkin niistä vain yhden pelin. Yhteensäkin NHL-pelaajia Suomen joukkueessa on ainoastaan neljä kappaletta, mikä on todella vähän.

Hyökkääjät ovat mielestäni varsin kokemattomia tällä kertaa. NHL-hyökkääjiä on mukana vain kolme. Antti Miettinenkin joutuu pelaamaan ilman Koivuja ja muita tuttuja seuramiehiään. Harmi ettei ole yhtään Ruutua mukana tällä kertaa. Heitä on aina hauska seurata. Iloinen yllätys oli itselleni Oskar Osalan valinta joukkueeseen. Silloin kun hän pelasi Bluesissa, niin olin sen takia Bluesin puolella finaaliotteluissa. Onhan Oskar sentään Pohjanmaan ykköspelaaja tällä hetkellä, ja toivottavasti hän pääsisi tulevaisuudessa pelaamaan enemmän NHLssä, eikä joutuisi aina AHL-seuraan. Jalosen oli pakko valita Jussi Jokinen kisoihin, vaikkei hän saanut mitään aikaan EHT-turnauksessa. Muuten olisivat suomalaiset taas valittaneet, miksei Jokista valittu...Juhamatti Aaltonen pelasi kyllä hyvän EHT-turnauksen, ja ansaitsi sen myötä paikkansa joukkueessa. Jori Lehterä oli varmasti helppo valinta, koska SM-liigassa hän teki kovaa jälkeä.

Jääkiekko-veikkaukseni lopputulosten osalta tulee tässä:
1. Kanada
2. Suomi
3. USA
4. Tshekki
5. Venäjä
6. Ruotsi
7. Slovakia
8. Sveitsi
9. Latvia
10. Saksa
11. Valko-Venäjä
12. Tanska
13. Norja
14. Ranska
15. Italia
16. Kazakstan

Mitäs muut veikkaavat?

Ja perjantainahan ne alkavat. 85 tuntia siis television katselua edessä hyvien selostajien selostaessa.
Ankka313
Höh >:( Mikseivät Antero Niittymäki ja Antti Pihlström ole mukana MM-joukkueessa? Granlund, Vatanen ja Hartikainen olivat kyllä ihan hyviä valintoja, mielenkiinnolla seuraan heidän peliään. Ja jes! Nummelin mukana! Loistavaa! Milloinkas Suomen eka peli? Ja ketä vastaan?
Aku Vankka
Suomi pelaa ensimmäisen pelinsä lauantai-iltana Tanskaa vastaan, eli voisinko sanoa että melkoisen helppo nakki. Muut alkulohkopelit Suomelle ovat maanantai-iltana Saksaa ja keskiviikko-iltana Yhdysvaltoja vastaan pelattavat pelit.
wierii2
Kolmen kärki MM:eissä:

1.Kanada
2.Venäjä
3.Suomi

Kanada pesee finaalissa Venäjän, ja Suomi törmää välierissä ylitsepääsemättömääseen esteeseen, nimittäin Venäjään. USAlla heikko joukkue, joten puolivälierissä noutaja saapuu.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Ankka313Granlund, Vatanen ja Hartikainen olivat kyllä ihan hyviä valintoja, mielenkiinnolla seuraan heidän peliään.
Eihän Hartikainen ja Granlund ole edes joukkueessa...

Lainaus käyttäjältä: djlordiJääkiekko-veikkaukseni lopputulosten osalta tulee tässä:
1. Kanada
2. Suomi
3. USA
4. Tshekki
5. Venäjä

Katteleppa uudestaan Venäjän, USAn ja Kanadan joukkueet:
Venäjä
USA
Kanada

Muuttuuko lista? Pitäisipä muuttua, Venäjä on liikkellä lähestulkoon parhaalla miehistöllä ja jenkit ja Kanada on liikkellä ihan nelosmiehistöllä. Kanadalla nyt jonkinnäköinen joukkue on vielä mutta jenkeillä on tosi vaatimaton miehistö, ei kannata ruveta odottamaan täältäkin menestystä olympialaisten perusteella. Meinaan tasan yksi sama kaveri löytyy joukkueesta (Jack Johnson). Ja Kanadallakin on vain yksi kaveri olympilaisista (Corey Perry).
wierii2
Kanukeilla kyvykäs joukkue. Myers on kova taklaamaan, samoin Marc Staal. Tulokkaiden pistepörssin kaksi parasta tällä kaudella olivat Mattthew Duchene ja John Tavares, molemmat Kanadan joukkueessa. Lisäksi veskana Chris Mason, huipputasoa ja hyökkäyksesä superjunnu Steven Stamkos. Joukkue on reilusti kovempi kuin Suomen, valmis haastamaan jopa Venäjää.

Ja USA. Kaikki AHL/NHL/Yliopistoliigojen pelaajia, yliopistoista vain yksi pelaaja, ja eiköhän AHL:kin ole SM-liigaa kovempi...
djlordi
Lainaus käyttäjältä: jojo3Lainaus käyttäjältä: djlordiJääkiekko-veikkaukseni lopputulosten osalta tulee tässä:
1. Kanada
2. Suomi
3. USA
4. Tshekki
5. Venäjä

Katteleppa uudestaan Venäjän, USAn ja Kanadan joukkueet:
Venäjä
USA
Kanada

Muuttuuko lista? Pitäisipä muuttua, Venäjä on liikkellä lähestulkoon parhaalla miehistöllä ja jenkit ja Kanada on liikkellä ihan nelosmiehistöllä.

Tiedän kyllä, että on kova joukkue Venäjällä, mutta Venäjä on monta kertaa pudonnut jo ennen mitalipelejä jatkosta. Toki joskus saattaa tulla mestaruuskin hyvällä pelillä. Teinkin listastani yllätykselilsen, koska yllätyksiä tapahtuu aina. Ei aina kannata pelkkiä nimiä katsoa. Pitää osata pelata joukkueena, ja Venäjällä on yksilöpelaajia paljon.
AKUANKKA12
Tänään alkaa tosiaan tuo MM, klo 21.00 tulee USA-Saksa (USA voittaa.) ja huomenna Suomi-Tanska (toivottavasti Suomi voittaa).
Aku Vankka
Lainaus:huomenna Suomi-Tanska (toivottavasti Suomi voittaa).
Eiköhän se ole aika itsestään selvää että Suomi voittaa.
wierii2
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus:huomenna Suomi-Tanska (toivottavasti Suomi voittaa).
Eiköhän se ole aika itsestään selvää että Suomi voittaa.

Näinhän sitä uskotaan. Mutta takki auki ei kannata lähteä peliin, onhan sitä viime vuosina (oliko peräti viime vuonna?) saatu Valko-Venäjältäkin turpaan, ja viime vuonna Ruotsi hävisi 2-1 alkusarjassa Latvialle. Voitto on tosi todennäköinen, MUTTA takki auki EI SAA lähteä peliin. Tanska on yllättävän paha vastus.
Aku Vankka
Lainaus käyttäjältä: wierii2Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus:huomenna Suomi-Tanska (toivottavasti Suomi voittaa).
Eiköhän se ole aika itsestään selvää että Suomi voittaa.

Näinhän sitä uskotaan. Mutta takki auki ei kannata lähteä peliin, onhan sitä viime vuosina (oliko peräti viime vuonna?) saatu Valko-Venäjältäkin turpaan, ja viime vuonna Ruotsi hävisi 2-1 alkusarjassa Latvialle. Voitto on tosi todennäköinen, MUTTA takki auki EI SAA lähteä peliin. Tanska on yllättävän paha vastus.

Ei tietenkään takki auki, mutta jos Suomi vähänkin alkaa pelaamaan, niin Tanska kaatuu :) Ja taisihan se viime vuonna olla kun Suomi otti (olikos se alkulohkossa?) turpiinsa Valko-Venäjältä. Taisi mennä rangaistuslaukauksiin asti silloin, jos oikein muistan?
wierii2
Kyllä, mutta silti hävittiin. Noloa.

Jos yhtään lähdetään pelaamaan, niin voitetaan, joten toivottavasti Jalonen tsemaa joukkueen heti alusta alkaen huippuliitoon...
Aku Vankka
Tjoo, se oli karvaiseva tappio, jollekin Valko-Venäjälle meni voitto :P

Uskoisin myös, että Suomi peittoaa Saksan, mutta USA:sta en sitten tiedäkään, voi tulla mielenkiintoinen matsi. Toivon mukaan ei kuitenkaan tule samanlaista nöyryytystä kuin olympialaisissa.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26