Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kirjoittaja

Aihe: Jääkiekon SM-Liiga ja MM-kisat

(382 viestiä)
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: wierii2Jos väittää Suomen miehitystä hyväksi, niin Kanadan jengi on huipputasoa. Eiköhän silti ole tärkeintä se joukkueen kolahtaminen paikoilleen. Tässä esimerkkinä Sveitsi, jolla ei ole kovinkaan kummoinen joukkue, mutta silti se on pelannut loistavasti. Samoin Tanska ja Saksa.

Suomi kohtaakin jo tänään V-Venäjän. Tiukka matsi luultavasti luvassa, mutta eiköhän Suomi vie! ;) Ja sen jälkeen luvassa kohtaamiset Slovakiaa ja Venäjää vastaan.
Aku Vankka
Nyt on kyllä myönnettävä, että Tanska ei Suomea ja USA:a tuurilla kaatanut, vaan ne jätkät ilmeisesti osaa oikeasti pelata. Tanska johtaa Slovakiaa 6-0, kolmessatoista minuutissa tuli kuusi maalia Tanskalle. Tätä menoa Tanska nousee nopeasti kovien jääkiekkomaiden joukkoon, mikäli samanlainen menestys jatkuu.
wierii2
Alkuillan pelit olivat täysi vitsi. Kanada latasi 12-1 Norjaa pataan, ja Tanska tykitti Slovakian kumoon 6-0 lukemin. Jos ei nyt ole Kanadalla yhteishenki ja itseluottamus korkealla, niin milloin sitten?
Mattiii
Kyllä oli taas Suomen peli aika hankalaa paikka paikoin, vaikka voitto tulikin Valko-Venäjästä. Ensimmäisessä erässä oli paikkoja tehdä montakin maalia, mutta ei vaan saatu sisään. Kanada tai Venäjä samassa tilanteessa olisi kyllä iskenyt maalin jos toisenkin, jolloin taululla olisi ollut vähintään 6-0 lukemat. Toinen asia, mikä on minua ihmetyttänyt Suomen peleissä, on pelitapa. Minkä takia Suomi vaan siirtelee kiekkoja, vaikka olisi todella hyvä paikka kokeilla laukoa? Sitäkin näki ekassa erässä paljon, kiekkoa vain syöteltiin pelaajalta toiselle, vaikka olisi ollut avopaikka lataa maaliin. Kyllä ne maalit yleensä laukauksista tulee. Jos pelaaminen ei tästä parane, niin kovien vastustajien edessä saadaan olla nöyrää poikaa ja unohtaa ne mitalit.
Aku Vankka
Tjoo, oli melkoinen murskavoitto Kanadalla Norjaa vastaan, mutta olihan tuo odotettavissakin. Tanska päätti hakata seuraavan kovan nimen, nimittäin Slovakian ja vieläpä 6-0, joten ei voi enää sanoa että Tanska voittaisi näitä matseja tuurilla.

Suomikin onneksi peittosi Valko-Venäjän, mutta saa nähdä, miten käy Slovakiaa ja Venäjää vastaan. Veikkaan, että Slovakiaa vastaan tulee niukka voitto, mutta Venäjää vastaan ei mitään, ei kertakaikkiaan mitään mahdollisuuksia.
wierii2
Niin, jos Suomen peli on noinkin onnetonta lajin pikkumaa Valko-Venäjää vastaan, niin mitenhän tuo Kanda-/Venäjä-peli mahtaa sujua... Väittäisin jopa, että Slovakiaakin vastaan tulee tiukkaa...

Ja, minusta meidän kannattaisi ottaa vaikutteita pelitapaamme USAlta. Suoraviivaisesti päätyyn, ja paljon vetoa, ja maskia maalin eteen... Yksinkertaista, ja toimivaa.
akkaridekkari
Hienoa, että voitettiin eilen.
Mutta monessa asiassa oli petraamista.
Ensinnäkin tolppaa kilauteltiin pariinkin otteeseen, pari läpiajoa saatiin ja oli myös muita hyviä paikkoja, eli jos viimeistely olisi parempaa, niin peli olisi tosiaankin voinut olla numeroiltaan paljon selkeämpi. Maalinteko pitää saada kuntoon!
Lisäksi puolustukselle sattui välillä outoja mokia.
Muistetaan, että Slovakia pani ajoittain Venäjänkin erittäin tiukoille! Missään nimessä ei takki auki saa lähteä pelaamaan, sillä ei maanantaina ole mitään ilmaiseksi tulossa. Silloin nähtäneen kentällä Slovakialta eilisestä nöyryytyksestä sisuuntunut ja tällä kertaa myös hyvin levännyt joukkue.

Voitto Slovakiasta tarkoittaisi varmaa puolivälieräpaikkaa, tosin puolivälieräpaikka saattaa tulla jo pelkästään V-Venäjä-voiton avulla.
Mac Ducky
Monta läpiajoa on Suomelle tullut viimeisten otteluiden aikana, tosin melkein aina ollaan vaan lämätty hätiköidysti päin molaria. Miksi ei kuljeteta kiekkoa maalille?

Puolustus on petrannut paljon, kun verrataan tätä viimeisintä peliä alkusarjan kahteen ensimmäiseen matsiin. Hyökkäyspääkin on parantanut peliään, tosin minimaalisesti. Edelleenkin se viimeistely ontuu. Pari hyvää paikkaa tuli eilisessäkin ottelussa, mutta ei se kiekko vaan mennyt maaliin. Tuloksena olisi voinut olla 5-0 voitto, mutta huonon viimeistelyn ansiosta ottelu päättyi 2-0. Tosin ei siinä mitään, voitto mikä voitto.

2. ketju on pelannut loistavan turnauksen. Kapanen-Kontiola-Aaltonen kolmikko pelaa. Aaltonen on hyvä suojaamaan kiekkoa ja saa hyvin kuljetettua kiekkoa vastustajan puolelle. Eilinen peli oli taas 3. ketjun hallintaa. Hytönen on hyvä sentteri ja sitten laidoilla on kaksi kovaa tekijää, Korpikoski ja Pihlström. Odotellessa vielä 1. ketjun syttymistä...
ankkaetsivä
Hyvin näytti Suomalaisten peli menevän eilisisessä jääkiekkomatsissa Valko-Venäjää vastaan. Itse en ehtinyt katsoa kuin kaksi ensimmäistä erää, tuli niin myöhään ottelu. Tulokset katsoin tänään teksti-TV:ltä. Kakkoserä meni suomalaisten kannalta melko hyvin. 2 maalia, näet. Itsehän en paljoa jääkiekkoa katso, mutta eilen kun Suomi oli pelaamassa, katsoin.
wierii2
Maalintekoa treenaamaan, samoin puolustusta. Puolustus tiukaksi ja paikoista häkkiin, niin Slovakia on voitettavissa.
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: wierii2Maalintekoa treenaamaan, samoin puolustusta. Puolustus tiukaksi ja paikoista häkkiin, niin Slovakia on voitettavissa. Kun tilastoja katsoo, niin Suomen puolustushan on turnauksen parhaimmasta päästä. Maalia päin on lauottu ainoastaan 84 kertaa ja kiekkojakin on mennyt sisään 6, mikä on erittäin hyvä saldo. Mutta hyökkäystä pitää parantaa. Suomi saa hyvin vietyä kiekkoa vastustajan maalille. - Mutta kiekko ei mene maaliin. Vaikka Suomi on saanut monia hyviä paikkoja tehdä maali, niin ei kai siinä sitten muuta, kuin että on yritettävä saada enemmän noita paikkoja.
jojo3
Suomen ykkösketju on kieltämättä ollut aivan jäissä vielä. Immonen on ainoa joka on pelannut omalla tasollaan, Jokinen on ollut aika neutraali mutta Miettinen ei ole kyllä saanut yhtään mitään aikaan. Mun mielestä Miettisen sais heittää suosiolla vilttiin tuolta, ykkösketjuun vaikka Osala raatamaan siihen kun Jokinen ja Immonen eivät mitään raatajatyyppejä ole ja sitten Lehterä vaikka neloseen Osalan paikalle. Miettinen on ihan turha jamppa ollut koko turnauksessa.
Aku Vankka
Dekkari, euro tulee pikapostissa huomenna.

Suomi johtaa Slovakiaa 3-0, eli melkoisen varmasti tulee voitto tästä ottelusta. Ymmärsinkö siis oikein, että tällä voitolla Suomi siis varmistaa puolivälieräpaikkansa, vaikka tuleekin häviämään Venäjälle? Jos näin on, niin hieno juttu. Mitään katastrofia ei siis ole tapahtumassa Suomen osalta.
Frodo
Jep. Itsekkin veikkaan Suomen tappiota Venäjälle, ellei hyökkäyspäässä ole tapahtunut jotain, sillä kyllä Suomella on ollut monissa peleissä ruhtinaallisesti paikkoja, mutta maaleja niidtä ei ole saatu.

Ja ihan tällainen toteamus vaan; Sveitsillä ovat kisat menneet hyvin, ainot vain tuo Norja-tappio, muuten joukkue pelannut oikein hyvin.
Lähdenkin tästä seuraaman ottelua... :)
wierii2
Puolivälierissä luvassa herkku: Venäjä-Kanada. Mitenhän Venäjän tähdet käsittelevät asian, kun Olympialaisissa tapahtui mitä tapahtui...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26