Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kirjoittaja

Aihe: Jääkiekon SM-Liiga ja MM-kisat

(382 viestiä)
Aku Vankka
Tosiaan, toinen tulee putoamaan jo puolivälierävaiheessa. Ei siis tule kolmatta perättäistä Venäjä-Kanada -loppuottelua. Tosin jos Venäjä voittaa, alkaa heidän mestaruutensakin olla jo aika varma, kun välierissä vastaan tulee Saksa-Sveitsi -ottelun voittaja ja sitten kun loppuotteluun päästään, niin täysi tykitys päälle ja voitto on siinä.

Kyllä Suomi yhden Tsekin puolivälierissä voittaa, vaikka Tsekki voittikin eilen Kanadan. Välierät on sitten tietenkin ihan eri juttu. Saa nähdä, kaataako Tanska Ruotsin...
wierii2
Eihän tuo nyt käy päinsä. 5-0, tätä hävetään pitkään... Venäjä-Kanada toisinto on kyllä uskomaton juttu, nyt voi Venäjä paikkailla haavojaan siitä 7-3 tappiosta Kanadalle Olympilaisissa...
AkeMake
Suomi - Venäjä ottelusta voisi sanoa, että lopullinen selkärangan taittuminen tapahtui Suomella tuomaripelin johdosta, mutta jopa tasapuolisilla tuomareilla häviö olisi ollut todennäköinen. Tosin numerot olisivat olleet huomattavasti tasaisemmat. Esim. Kovalchukin törkeys Hietasta kohtaan olisi ansainnut huomattavasti kovemman rangaistuksen. Nyt rangaistusta ei edes huomannut, koska Suomelle tuli jäähy samassa tilanteessa (jota ei edes näytetty, joten tuskin Suomalainen teki paljoakaan).

Venäjällä on nyt huippujoukkue ja uskon Venäjän ottaneen opikseen kotikisojensa fiaskosta ja viime olympialaisten huonosta esityksesta. Huippupelaajat sortuvat herkästi sooloiluun, kun joka kenttä on täynnä huippuja, mutta eivätköhän he ole jo oppineet pelaamaan yhteen. Onhan tuo vielä turnauksen edetessä huomattu kuinka vahva joukkue Ruotsilla on tälle vuodelle. Pelaavat valtavan hyvin joukkueena ja siinä vauhdissa kaatuu helposti kovakin maa. Finaaliin menee varmastikin siis Venäjä ja Ruotsi.

Puolivälierät
Venäjä - Kanada.. Vaikka Kanadalta on totuttu näkemään venymistä ratkaisupeleissä, uskon ettei se nyt auta Venäjää vastaan. Voittajaksi selviytyy Venäjä
Saksa - Sveitsi.. Tiukka ottelu, mutta veikkaan Saksaa
Suomi - Tshekki -> Suomi
Tanska - Ruotsi.. Tanska näyttänyt kovia otteita ja sitä olisi toivonut jopa mitaleille. Nyt sattui harmittavasti vain Ruotsi vastaan, joten Tanskan tie katkesi siihen. Eli voittoon Ruotsi

Välierät
Venäjä - Saksa/Sveitsi -> Venäjä
Suomi - Ruotsi -> Ruotsi

Pronssi
Suomi - Saksa/Sveitsi --> Suomi

Finaali
Venäjä - Ruotsi --> ??

Noinhan se siis menee.. Mikäli väärässä olen niin se on Suomi - Tshekki tai Venäjä - Kanada ottelun osalta, joissa voi Suomen töpeksiessä ja Venäjän sooloillessa jopa Tshekki ja Kanadakin voittaa.. Näissäkin tapauksessa lopputulos olisi sama; tilanteesta riippuen vain Suomi korvataan Tshekillä tai Venäjä Kanadalla. Mikäli Kanada taistelee Venäjästä jatkoon niin finaalin vie auttamatta Ruotsi. Muutoin vaikea mennä sanomaan.
djlordi
Venäjä näköjään välttämättä halusi Kanadan vastaansa. Saisi makeat naurut, jos Kanada pudottaa Venäjän puolivälierissä. Venäjä pelasi todella törkeästi. Venäjä on ottanut turnauksessa monta tiukkaa voittoa, ja usein toisella joukkueella on ollut enemmän laukauksia maalia kohti. Tuntuu, että kaikki vastustajat vain pelkäävät Venäjää. Ilja Kovaltshuk on täysi pelle!
Mac Ducky
Alku sujui Suomelta loistavasti, ja olin jo tyyliin "Hitto, mehän saatetaan jopa voittaa tämä!" Ottelu kaatui lopulta huonoon tuomaripeliin. Suomi sai paljon jäähyjä (Suurin osa ihan asiasta, vaikka sinne joukkoon myös pari turhaa jäähyäkin mahtui), mikä lopulta sekoitti täysin Suomen pakan. Plus sitten, että Venäjä harasti törkeyksiä (mm. se Kovalchukin törkeä teko) Suomen ylivoima ei toiminut, koska sen tärkein lenkki, Jussi Jokinen istui kymppiä. Sitten kun jäähy päättyi, niin koko joukkue olikin rättiväsynyt eikä peli kulkenut.

Vehanen teki monta huipputorjuntaa, ja piti Suomea pelissä mukana 2. erän loppuun asti. Mm. se Malkinin yritys oli täysin ilmiömäinen torjunta. Taisivat Venäjän pojat jopa tuuletella siellä maalintakana maalia, ennen kuin tajusivat, että kiekon oli napannut itse Petri Vehanen. ;) No ihan hyvä, että Suomi hävisi. Mielummin Tsekki, kuin Kanukit.
wierii2
Jos Kanada voittaa, se on taistelujoukkue, joka on maailmanmestari. Uskon Kandan taklausvoimaan ja taisteluhenkeen. Mitään ei anneta ilmaiseksi. Jos Venäjää karvataan heti ylhäältä, niin Venäjän pakit ovat vaikeuksissa... Illan trilleri on katsomisen arvoinen.

Suomi saattaa tippuakin jo nyt Tsekkiä vastaan. Jagr&Kumppanit ovat vaarallisia, ja Vokoun on varmasti hyvässä vireessä maalilla. Tiukka kamppailu, jännä tämäkin, alkuillan trilleri. ;)
djlordi
Pitää käydä ostamas mälliä illan makoisia otteluita varten :D

Kanada voittaa Venäjän ja Suomi voittaa Tshekin. Tanska yllättää Ruotsin ja Sveitsi voittaa Saksan. Noin ainakin toivoisin että käy. Saksa - Sveitsi -ottelulla ei itselleni niin kauheasti väliä ole. Ruotsikin nauroi Suomen Tanska-tappiolle ja on jo varma jopa finaalipaikasta.
AkeMake
Saattaapa hyvinkin mennä ottelut täysin päinvastoin kuin djlordi toivoo..
Paha mennä Venäjä - Kanada ottelusta mitään sanomaan. Venäjällä kaikki maailman huiput mukana, mutta saa nähdä miten heidän yhteispelinsä sujuu. Yksinpelillä ei otteluja voiteta, ainakaan vähänkään kovempia maita vastaan. Kanada taas on pelannut melko epävarmaa peliä eikä sen peli näytä vakuuttavalta. Jotenkin Kanada vain kuitenkin aina syttyy ratkaisupeleihin, joten kamppailusta tulee väistämättä tiukka.

Suomi on turnauksen edetessä parantanut otteitaan ja joukkuepeliä huimasti, joten nyt pitäisi Venäjä tappion jälkeen tulla ärsytetty Suomi Tshekkiä vastaan. Kuten wierii2 sanoikin, Tshekiltä löytyy näitä huippupelaajia eikä Tshekki muutenkaan koskaan helppo vastus ole. Tutkiskelin hiukan omia tilastojani viime vuosien mm-kisoista Suomi-Tshekki pelien osalta:
2007 Ei ollut peliä vastakkain
2008 Ei ollut peliä vastakkain
2009 Lohko D Suomi-Tshekki 4-3
2010 Olympialaiset puolivälierät Suomi-Tshekki 2-0
Eipä siitä paljon tietoa herunut, mutta tiukka ottelu tästä on tulossa. Helposti Suomen mahdollista jopa hävitä, jollei ole valmiina pelin alusta alkaen.

Tanska on näpäyttänyt tänä vuonna kaikkia ja tehnyt jo historiaa sijoittumalla historiansa parhaalle sijoitukselle mm-kisoissa. Olisin mieluusti suonut Tanskan jopa saavan mitalin turnauksesta. Ruotsi on osoittanut tänä vuonna jopa tavallistakin enemmän taistelutahtoa ja tunnetusti myös tuuri on Ruotsin puolella. En usko Tanskalla olevan hyvästä menestyksestään huolimatta mahdollisuuksia pärjätä Ruotsin kaltaiselle joukkueelle. Ruotsi on jo pitkään pärjännyt todella hyvin mm-kisoissa voittaen Suomenkin turhan usein ratkaisupeleissä. Soisin mieluusti Ruotsin nyt tippuvan.

Sveitsin peliä en ole turnauksen aikana paljoa seurannut. Sille tuli toissapäivänä yhtä paha nöyryytys Ruotsia vastaan kuin Suomella Venäjää vastaan, 5-0. En kuitenkaan usko, että se olisi ollut Sveitsin huonoutta vaan pikemminkin Ruotsin hyvyyttä ja tuuria. Sveitsille on varsin tuttua pudota turnauksesta puolivälierissä, joten nyt kun tarjoutuu tilaisuus päästä pidemmälle, he varmasti pyrkivät myös tarttumaan siihen. Ennakkoasetelmissa Sveitsin todennäköisesti odotetaan voittavan. Saksa on todistanut kotikisoissaan, ettei se ole heittopussi, vaikka siltä on näyttänyt olympialaisissa ja viime vuoden mm-kisoissa. Kotikisoissaan Saksa haluaa varmasti näyttää pystyvänsä neljän parhaan joukkoon. Tosin jo nyt Saksalla on hallussa parempi sijoitus kuin mitä löytyy koko tilastojeni ajalta (2007-2010). Tuskin Saksa kuitenkaan tähän tyytyy, joten tästä pelistä tulee mielenkiintoinen.

Kaikenkaikkiaan odotettavissa on todella viihdyttävä kiekkoilta, jota ei missään nimessä kannata missata.
Aku Vankka
Se on nyt kuulkaa sillä lailla, että loppuottelu on varmuudella Ruotsi - Kanada/Venäjä. Jos Ruotsia vastaan loppuotteluun (koska kyllähän Ruotsi välierissä yhden Tsekin voittaa) tulee Kanada, niin kumpi vain voi voittaa, mutta jos vastassa on Venäjä, niin lähtee itänaapuriin kolmas perättäinen maailmanmestaruus.

Kahdet MM-kisat putkeen ulkona mitalipeleistä, tällä kertaa meinasi noutaja tulla jo alkulohkossa.. en voisi sanoa, että kovinkaan hyvin olisi Suomella mennyt tänä vuonna.
akkaridekkari
Tolppa kilahti ja Suomi ulos. Kyllä Suomi oli koko ottelun alakynnessä, mutta Rinne sentään piti Suomen hengissä. Kumpa olisi kerrankin ollut vähän tsäkää rankuissakin. Tiukoille meni ja tappio tuli kai karvaimmalla mahdollisella tavalla.
djlordi
Lainaus käyttäjältä: AkeMakeSaattaapa hyvinkin mennä ottelut täysin päinvastoin kuin djlordi toivoo..
No niinhän siinä sitten kävi, voi helv...!
Meni mielenkiinto koko kisoihin siinä. Toivottavasti Saksa voittaa kultaa. Ruutu ehdottikin jo, että parempi, että kisat järjestettäisiin joka toinen vuosi ja aikaisemmin vuodesta. Olen samaa mieltä asiasta. Olympialaiset oli paljon kovatasoisempi kuin nuo tuurikisat.
wierii2
Lainaus:Olympialaiset oli paljon kovatasoisempi kuin nuo tuurikisat.
Niinhän se on aina ollut. Olympialaisissa on mukana maailman parhaat pelaajat, siellä ratkaistaan maailman paras lätkämaa. MM-kisat on kilpailu siitä, että millä maalla putoaa eniten huippupelaajia NHL:n pudotuspeleistä. Venäjä vei sen voiton tänä(kin) vuonna. Itselläni on arvostus MM-kisoja kohtaan laskussa koko ajan.
Aku Vankka
Tjoo, neljän kärjen järjestys lopputuloksissahan on jo ihan selvä:

1. Venäjä
2. Ruotsi
3. Tsekki
4. Saksa

Venäjälle menee siis kolmatta kertaa putkeen voitto, vaikka näistä neljästä vaihtoehdosta toivoisin voittoa ehkäpä Tsekille, vaikka juuri Tsekin takia me ollaankin ulkona kisoista. Ruotsi kuitenkin hakkaa Tsekin välierissä, samoin Venäjä Saksan, mutta Venäjää vastaan Ruotsilla ei ole mahdollisuuksia.
Toke
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaVenäjälle menee siis kolmatta kertaa putkeen voitto, vaikka näistä neljästä vaihtoehdosta toivoisin voittoa ehkäpä Tsekille, vaikka juuri Tsekin takia me ollaankin ulkona kisoista. Ruotsi kuitenkin hakkaa Tsekin välierissä, samoin Venäjä Saksan, mutta Venäjää vastaan Ruotsilla ei ole mahdollisuuksia. Itsekin toivon voittoa Tsekille ja uskon, että se kaataa Ruåtsin välierässä. Tsekki pelasi varsin vahvasti Suomea vastaan, joten miksipä se ei länsinaapuriammekin voittaisi? Saksalla ei ole mitään jakoa ja Venäjä on todennäköisin mestari. Eli:

1. Venäjä
2. Tsekki
3. Ruotsi
4. Saksa

...olisi järjestys. Mutta katsotaan. :)
wierii2
Tsekkihän sitten kaatoi Ruotsin. kivakiva, nyt kun vielä Tsekki vieisi Venäjää, niin juhlat olisivat Tsekissä valmiit...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26