Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Kirjoittaja

Aihe: Urheilutriidi

(204 viestiä)
Hiidenkirnu
Pronssia tosiaan on leijonilla tuomisina kotiin. Toke tuossa jo hyvin selittikin pelin kulkua, mutta sieltä näytti unohtuvan, että peli päättyi 5-3 eikä 4-3. Filppula teki vielä viimeisen maalin tyhjään kolmannessa erässä. Hienoa Suomi! Ainakin Selänne jättää maajoukkueen tähän tirnaukseen, joten hieno päätös tuli Teemullekin uralleen Suomen riveissä.
Imfromfinland08
Joo, luulin jo ettei Suomi ehkä pystyisikään ottamaan pronssia, mutta onneksi olin väärässä! :D
akkaridekkari
Leijonilta aivan upea nousu, harvinaista herkkua. Kerrassaan upea trilleri.
Hieno päätös parin suomalaisen lätkäikonin komealle maajoukkueuralle.

Vähintään yhtä upea oli Aikun pronssihiihto kolmellakympillä. Taktisesti suorastaan mahtava suoritus. Suksienvaihto viisi kilometriä ennen loppua, Saarinen jäi siinä 16 sekuntia, toimittajilta meni jo usko mitaliin - mutta sitten hollolalainen iski, otti eron kiinni ja puristi selkeästi kolmantena maaliin.
Myös kolmenkympin voittokamppailu oli huikaisevaa katsottavaa, ratkaisu jäi viimeiselle kymmenelle metrille, Kowalczykin parempi luisto ratkaisi kun Björgen joutui ottamaan vuorotyöntöä ja niin voitto meni puolalaiselle.
wierii2
Joo, pakko sanoa pari sanaa Jekeistä ja Kanadasta. Pohjois-Amerikassa asiat nimittäin ovat kunnossa.

USA aloitti junnutyöhön panostamisen vuonna 1996. Tässä tulos. 14 vuotta myöhemmin nähtiin finaalissa joukkue, joka kaatui saappaat jalassa. Peli oli upea, ja Jenkkien nuori, nälkäinen joukkue laittoi Kanukkien supertähdet todella ahtaalle. Lisäksi USAn joukkue on erittäin nuori, joten jo 4 vuoden kuluttua Sotsissa USAlla voi olla kulta todella lähellä, ja lähtökohdat trurnaukseen ovat paljon paremmat. Muunmuassa Kanella on vielä parhaat vuodet edessä. Muutenkin Jenkeissä panostetaan fyysiseen peliin, ja se on hyvä se. Nimittäin, taklaamatta ei nykylätkässä pärjää! Kanukit olivat ainoita, jotka kykenivät edes jossain määrin vastaamaan Jenkkien fyysisyyteen. Suomella esimerkiksi ei ollut mitään jakoa sillä(kään) saralla.

Kanada taasen, no, lätkän synnyinmaassa on vahvat perustukset. Kanada on jokaisesa turnauksessa ennakkosuosikki. Panosti se minkälaiseen peliin tahansa. Crosby, Iginla, Heatley, Thorton, Toews... Listaa kovista hyökkääjistä voisi jatkaa lähes loputtomiin. Pakeista mainittakoon Boyle, Pronger, Keith, Phaneuf. Todella raskaan luokan ammattilaisia. Kanadalla oli vuonna 2006 pappajoukkue liikkeellä, tulosta ei tullut, se oli katastrofi. Kanadalla ja Suomella oli jo siinä vaiheessa yksi ratkaiseva ero; Kanada olisi jo tuolloin voinut ottaa myöskin nuoren joukkueen, mutta päätyi kokeneenpaan kalustoon. Suomi taas ei yksinkertaisesta saanut (eikä olisi näihinkään kisoihin paljoa) parempaa joukkuetta kokoon.

Mitä Suomen maajoukkueesta tulevaisuudessa tulee? O. Jokinen, S. Koivu, Selänne, Lehtinen, Kiprusoff, lähes kaikki Suomen parhaat pelaajat ovat +35 tai lopettavat maajoukkueuraansa tähän turnaukseen. Tulossa ei ole muita kuin Granlund, Vatanen, Pulkkinen, siihen se jääkin.

Kokonaisuutena Kanada ja Jenkit panostavat junnutyöhön. Suomen metodi tulevia arvokisoja varten, panostakaa junnutyöhön, antakaa nuorille kokemusta vanhojen pappojen sijaan! Siten päästään lähemmäs Pohjois-Amerikkaa.
akkaridekkari
Wierii osuu asian ytimeen.

USAlla lähes kaikki Vancouverin pelaajat olivat 80-luvun miehiä, kun taas Suomella lähes koko miehistö oli 70-luvulta. Nuorennusleikkauksesta on jo pitkään puhuttu, mutta olympiajoukkueessa sellaista ei ollut nähtävissä. Jos papat vielä vastaisuudessakin lunastavat arvokisapaikkoja kahden vuosikymmenen takaisilla kypärätempuilla, niin ei hyvä heilu.

Lainaus:Mitä Suomen maajoukkueesta tulevaisuudessa tulee? O. Jokinen, S. Koivu, Selänne, Lehtinen, Kiprusoff, lähes kaikki Suomen parhaat pelaajat ovat +35 tai lopettavat maajoukkueuraansa tähän turnaukseen.
Parhaat pelaajat muka? Eivät enää nykyään. Esimerkiksi Lehtisen peli olympiaturnauksessa oli melko aneemista, eikä hän todellakaan esiintynyt edukseen. Ehdottomasti on hyvä, että mainitsemasi papat antavat tilaa nuorille. Nuoret ovat muutenkin nälkäisempiä kuin kaiken saavuttaneet vanhukset.

Mutta se kuuma peruna todellakin on Suomen lätkämaajoukkueen tulevaisuus.
Joillakin SM-liigapelaajilla on potentiaalia, mutta heidät pitää saada isommille pelikentille ennen kuin heistä tulee niitä "ikuisia lupauksia". Mikko Koivulla, Tuomo Ruudulla, Jokisen Jussilla ja Filppulalla on myös mainiot saumat vielä useammaksi vuodeksi tähtipelaajiksi.

On mielenkiintoista nähdä, millaisen kokoonpanon Jalonen asettaa kevään MM-kisoihin.
wierii2
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariParhaat pelaajat muka? Eivät enää nykyään. Esimerkiksi Lehtisen peli olympiaturnauksessa oli melko aneemista, eikä hän todellakaan esiintynyt edukseen. Ehdottomasti on hyvä, että mainitsemasi papat antavat tilaa nuorille. Nuoret ovat muutenkin nälkäisempiä kuin kaiken saavuttaneet vanhukset.
Kiprusoff on kuitenkin Suomen ykkösmaalivahti, ja muutenkin nämä ovat Suomen joukkueen nimekkäimmät pelaajat. Se on hirveä asia. Jos Selänne on pelannut 90 ja 2000-luvuilla hyvin, se ei tarkoita sitä, että hän on edelleen huippukunnossa! Sama pätee muihinkin pappoihin.

Lainaus:On mielenkiintoista nähdä, millaisen kokoonpanon Jalonen asettaa kevään MM-kisoihin.
Granlund sinne hakemaan kokemusta, se olisi minusta järkevä veto. Muutenkin tosi nuori joukkue kisoihin.
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: wierii2Granlund sinne hakemaan kokemusta, se olisi minusta järkevä veto. Muutenkin tosi nuori joukkue kisoihin.
Niin, munkin mielestä olisi hyvä jos nyt tulevina vuosina laitettaisiin noihin turnauksiin nuori joukkue. Vaikkei menestystä aluksi tulisikaan, tulos varmaankin alkaisi jossain vaiheessa näkyä. :)
wierii2
Lainaus käyttäjältä: Imfromfinland08Lainaus käyttäjältä: wierii2Granlund sinne hakemaan kokemusta, se olisi minusta järkevä veto. Muutenkin tosi nuori joukkue kisoihin.
Niin, munkin mielestä olisi hyvä jos nyt tulevina vuosina laitettaisiin noihin turnauksiin nuori joukkue. Vaikkei menestystä aluksi tulisikaan, tulos varmaankin alkaisi jossain vaiheessa näkyä. :)

Esimerkkinä Jenkit. Ehkei 2000-luvun alussa kovinkaan hyvin pärjännyt, nyt jo maailman parhaita joukkueita, ja kehityssuunta on edelleen ylöspäin.
Mattiii
Viime yönä sitten saatiin NHL:n Stanley Cupin finaali käyntiin ja vieläpä hienolla tavalla. Ottelu oli kyllä todella viihdyttävä, jännittävä ja hieno, sillä ainakin maaleja tehtiin oikein roppakaupalla. Chicago Blackhawks siis voitti Philadelphia Flyersin 6-5. Lisäksi ottelussa oli sitä tyypillistä playoffia: intensiivistä peliä hienoine taklauksineen sekä vastustajan virheistä rokotettiin oikein hienoilla maaleilla. Maaleja tehtiiin aikalailla vuoronperään ja kukapas muu kuin Ville Leino aloitti ottelun maalikarkelot. Huomiolle pantavaa ottelussa oli se, että molempien joukkueiden ykköshyökkäysketjut Toews-Kane-Bufyglien ja Richards-Carter-Gagne jäivät pisteittä ja pakkasen puolelle tehopörssissä. Toivottavasti seuraavat ottelut olisivat samanlailla yhtä tasaisia ja maalirikkaita, sellaisia otteluita katsoo erittäin mielellään. Ja tietenkin, toivottavasti Chicago voittaa mestaruuden. :D
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14