Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Wanhat Hyvät Ajat

(17 viestiä)
rulezman
Ai että on ikävä vanhoja hyviä aikoja, kun tv:stä ei tullut mitään sontaa, lapset eivät viettäneet koko päivää kompuutterilla, vaan leikkivät iloisesti hyppelehtien pihalla, niin minäkin.

Tulee myös ikävä vanhoja kunnon lastenohjelmia, kuten Vili Vilperiä ja Alfred J. Kwakia, nykyään kun lähes kaikki lastenohjelmat liittyvät jotenkin sotimiseen.
Ja muistan erittäin elävästi, kun (taisi olla vuosi 93) pikkupoikana katsoin aina Vili Vilperiä, vaikka tuskin osasin edes kävellä. Oli se vaan niin loistava lastenohjelma :) Muistaako kukaan?
-Terve Vompo
-Olen herra Vompatti Vili
-Anteeksi Vompo :)

No, onneksi on kolme videokasettia täynnä Viliä, voi aina tuoda vanhat ajat mieleen.
ja Tässä pieni näyte Vili Vilperistä. Tulee tosin tälläkin hetkellä SubTv Juniorilta, mutta (en nyt sano mitä klassikolle on tehty, alkaa R:ällä :)

Ja sitten herää kysymys, että olisiko kaikki paremmin ilman tietokoneita? Mielestäni olisi.
Ihmiset eivät kyyhöttäisi koko päivää neljän seinän sisällö, vaan solmisivat ulkona sosiaalisia suhteita.
Mutta miten sitten ihmiset enne selvisivät, ennen teknologian aikaa? Selvisivät paljon paremmin kuin nyt!
Esimerkiksi vaikkapa liikalihavuutta oli vähemmän.

Ja otsonikerroskin ohenee kokoajan, talvi on supistumassa pariin kuukauteen, kun ennen se oli joulukuusta maaliskuuhun, hiihtokausi jää varsin lyhyeksi :'(
Ja varmasti koittaa tulevaisuudessa aika, jona ihminen tuhoaa itse itsensä, joko sotimalla, tai ilman saasteilla

Minun täytyy kyllä itsekin myöntää, että televisiota en selviäisi, ilman tietokonetta saattaisin kyllä pärjätä. Entä sinä?

Anteeksi tunteenpurkaukseni ja erittäin epäselvä teksti.
Kurmeloinen
Tämäpä aihe herätti samanlaisia tunteita itsessänikin. No, vietinhän minä tuolloinkin aikaa koneella pelatessani kaikkea mahtavaa, kuten Keen ja Duke Nukem.
Tuntuu kyllä, että silloin lapset olivat luovempia keksimään ulkona leikkejä yms., kun nykyään puhutaan vain uusimmista Pokemoneista sun muista. No, olimmehan mekin tuolloin jo teknologian lapsia, mutta emme samalla mitalla kuin nykyään, silloin ei ollut vielä kenelläkään kännyköitä tai mp3-soittimia sun muita vimpaimia, eikä pelikoneita todellakaan ollut joka taloudessa. Tänä päivänä erittäin monesta perheestä löytyy vähintään yksi pelikone. (kyllä, minultakin niitä löytyy iso liuta 8-bittisestä Nintendosta alkaen) Nykyään lastenohjelmat ovat tosiaan usein tätä robottisekoilua... Mutta ehkä tämä nyt vain on kehityksen suunta.

Nuo hyvät vanhat lastenohjelmat ovat kyllä hyvin jääneet mieleen, pysyvästi. Vili Vilperit, Disneyn parhaat piirrettyelokuvat, Alfred J. Kvak(!)...
Se on herra Vompatti sinulle!

Lainaus:Tulee tosin tälläkin hetkellä SubTv Juniorilta, mutta (en nyt sano mitä klassikolle on tehty, alkaa R:ällä Tuo on muuten totta, olen katsellut välillä itsekin. Ääninäyttelijät ovat muuttuneet huonoon suuntaan. Repesin huolella myös vuosipari sitten uudelle He-Manille! ...He-Man.. ;<

Mihin tämä kehitys tästä menee... Ja muisteleeko tämä robopokemonsukupolvi tätä uuden vuosisadan aikaa samalla haikeudella sitten vuosien päästä?

Niin ja... Ei, en minä enää pärjäisi ilman televisiota/pelikoneita. Olen kuitenkin kasvanut television äärellä, ja pelit ovat vieneet sydämeni. Hail.

Edit. Ja ettei tarvi uutta postia pistää, niin sanonpa, että Tkalilla on tuossa myös pointtia. ...mutta oli ne ohjelmat silti parempia sillon 90-luvulla!! Mwahaha.
TKal
Tuota kutsutaan nostalgiaksi. Aika kultaa muistot.

Itse en usko, että asiat olivat ennen paremmin. Ihminen on tosin tutkimusten mukaan lapsena onnellisimmillaan, ehkä tuo vanhojen aikojen kaipuu johtuu siitä. Omaan lapsuuteeni kuului Vili Vilperin ja Muumien katselua sekä leikkimistä. Nykyajan lasten elämään taas kuuluu vaikkapa Puuha Peten ja Tomi Traktorin katselua ja leikkimistä. En siis usko, että lasten onnellisuus on nykyaikana vähentynyt.
Tiala
Oijoij. Itkettää.
Tuli heti mieleen ehkä paras lastenohjelma jota koskaan on tehty, Maailman ympäri 80 päivässä, Phileas Fog (vai miten ikinä kirjotetaankaan) oli siinä se leijona ja .. ah...
Vili Vilperi oli kans yks mun lemppareista. Alfred J. Kvak.. En muista olenkaan. Mikä tää on/oli? Pienellä googlauksellakaan ei hahmo muistu mieleen, tulee lähinnä Kvaakin logo mieleen ::)

Nikke Knatterton on yksi, jonka lapsuudestani muistan. Ne on kyllä tullut katsottua läpi monesti "nyky aikanakin".

Itsellä oli siitä "onnellinen" asema, että olen perheen vanhin, ja eka pelikonsolini oli ps1. Eikä konettakaan ollut sitä ennen. Koko lapsuus meni legoja rakentaessa.

Lainaus:Minun täytyy kyllä itsekin myöntää, että televisiota en selviäisi, ilman tietokonetta saattaisin kyllä pärjätä. Entä sinä?
Itsellä menee toisinpäin. Jos tuohon tv:seen kuuluu netistä ladattavat sarjatkin, niin sitten kumpikin ovat aika tärkeitä :)
Uka Ankka
Kyllä vanhat lastenohjelmat ovat todellakin parempia kun uudemmat, koska kun joskus katsoo ohimennen näitä uusia lastenohjelmia niin kaikki ne dubbaukset ovat niin surkeita että voi voi. Vanhempien lastenohjelmien dubbaukset ovat taas paremmat, ja muutenki sellasia että ei aina oo sellasta väkivaltaa ynm.
akuankka1313
Ah, vuosi 1999 oli paras...

Puoli vuotta siitä Japanissa asustelin, harmi vain, kun se oli viimeinen vuoteni ennen kuin hirveä pikkusiskoni tupsahti maailmaan... Lasten ohjelmatkin olivat hyviä, lemppareitani olivat Muumit, Franklin, Ricrard Scarry, Rasmus Nalle ja Vili Vilperi.

Nyyhkis :'( Kamalaa nykyinen maailma :'(
Kreach
Mielestäni "Maailman ympäri 80 päivässä" on ollut paras koskaan näkemäni lastenohjelma. Vuonna 2000 tuli. Siinä Willy Fogg ja hänen apurinsa Tiko ja Passepartout (sanotaan aina paspartuu) sekä prinsessa Romi matkaavat maailman ympäri, voittaakseen vedon. Perustuu Jules Vernen kirjaan. Sarjassa on myös: Matka maailman keskipisteeseen ja Matka kapteeni Nemon kanssa.

Muistaako joku?
Nigoz
^Kirjat on parempia. ;D Mut jotain tollast kyl oon nähny...
TKal
Lainaus käyttäjältä: KreachMielestäni "Maailman ympäri 80 päivässä" on ollut paras koskaan näkemäni lastenohjelma. Vuonna 2000 tuli. Siinä Willy Fogg ja hänen apurinsa Tiko ja Passepartout (sanotaan aina paspartuu) sekä prinsessa Romi matkaavat maailman ympäri, voittaakseen vedon. Perustuu Jules Vernen kirjaan. Sarjassa on myös: Matka maailman keskipisteeseen ja Matka kapteeni Nemon kanssa.

Muistaako joku?

Muistan katsoneeni tätä ohjelmaa kahteenkin kertaan, ensin ihan pienenä lapsena ja seuraavan kerran vuonna 2000. Myös tuo Matka maailman keskipisteeseen tuli josus katsottua, mutta nyt on tullut jo melkein unohdettua mitä siinä tapahtui. Loistava ohjelma se kyllä oli minunkin mielestäni.
Kurmeloinen
Lainaus käyttäjältä: KreachMielestäni "Maailman ympäri 80 päivässä" on ollut paras koskaan näkemäni lastenohjelma. -- Muistaako joku?
Todellakin muistan. "Sarja on esitetty ensi kertaa Suomessa YLE TV1-kanavalla 1985 alkuperäisellä espanjan kielellä sekä uusintana suomenkielisellä puheella 1990-luvun alussa sekä 1995 ja 2000." -wikipedia. Se oli todennäköisesti tuo vuoden 1990 alussa tai 1995, kun olen itse tuota tiiraillut. Aivan älymahti sarja oli muuten. Todella hyviä muistoja tuo mieleen tuo sarja. :)

"Finnkino julkaisee kaikki sarjan jaksot 6 DVD-levyn boksissa 15. helmikuuta 2008." -wikipedia. Tuli jo niin nostalginen fiilis, että pitää varmaan jo harkita ostavansa tuo boksi. :D

Muistaakos muuten kukaan katsoneensa Varjoankkaa! http://fi.wikipedia.org/wiki/Varjoankka

Tuota esitettiin näköjään silloin, kun olin 4-vuotias ('93). Paljon muuta siis muistakaan, kuin että tuo Varjoankka siinä seikkaili. Oli se kyllä Cool.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: KurmeloinenMuistaakos muuten kukaan katsoneensa Varjoankkaa! http://fi.wikipedia.org/wiki/Varjoankka

Tuota esitettiin näköjään silloin, kun olin 4-vuotias ('93). Paljon muuta siis muistakaan, kuin että tuo Varjoankka siinä seikkaili. Oli se kyllä Cool.
Minä oon kattonu sarjaa kun se pyöri DisneyChannelilla. Yksi suosikkini Ankkamaailmaan sijoittuista TV sarjoista. Mielestäni siinä alkuperäisversiossa on todella hyvät ääninäyttelijät. Miltähän sarjan suomenkielinen puhe kuulostaa?

Duppaajista muuten täytyy vielä mainita Ankronikassa Roope Ankkaa puhuneet Alan Young, ja sarjan suomenkielisessä versiossa Pekka Autiovuori. Mielestän kummatkin suoriutuvat Roopen roolista todella loisteliaasti.

Muistan myös tuon Maailman ympäri 80 päivässä ohjelman. Oli aivan ykkönen silloin kun se tuli. :D
Tiala
Itse olen "löytänyt" Ankronikkaa täältä internetin huikeasta maailmasta. Tarkoitus olisi "löytää" kaikki jaksot, vaikka aikaa siihen menee. 100 jaksoa tehty.

Alan Young on todella sopiva Roopen rooliin. Toi omaan roopeeni uuden puolen :P

Lainaus käyttäjältä: Kurmeloinen"Finnkino julkaisee kaikki sarjan jaksot 6 DVD-levyn boksissa 15. helmikuuta 2008." -wikipedia. Tuli jo niin nostalginen fiilis, että pitää varmaan jo harkita ostavansa tuo boksi. :D
Melkein on pakko ostos. On vaan niin loistava. Jos hinta tippuisi hieman ajan kuluessa, voi olla aika kallis...
ArpinLusene
Mulla on vasta menossa nämä "Wanhat Hyvät Ajat", ikää vasta 12(syyskuussa 13). Kesälomalla tulee taas kavereitten kanssa tehtyä kaikkea hauskaa ja tyhmää 8)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: TialaLainaus käyttäjältä: Kurmeloinen"Finnkino julkaisee kaikki sarjan jaksot 6 DVD-levyn boksissa 15. helmikuuta 2008." -wikipedia. Tuli jo niin nostalginen fiilis, että pitää varmaan jo harkita ostavansa tuo boksi. :D
Melkein on pakko ostos. On vaan niin loistava. Jos hinta tippuisi hieman ajan kuluessa, voi olla aika kallis...

Muuten, itse aijon ostaa tuon boksin, mutta uusinpien tietojen mukaan se ilmestyi tänään 18 päivä. Tietääkö joku (tai onko joku jo ostanut sen), etää onko Ylen Alkuperäiset Dubbaukset (esim. Seppo Taalasmaa Passepartou ym.)
Mrtikka
Kukas nyt ei vili vilperiä muistaisi? Minä ainakin, yksi lempiohjelmista! Ja nyt tosta tietokoneen äärellä istumisesta. Stereotypia, aika monet urheilee ja viettää koneella paljon aikaa. Tosta ihmisten tuhosta vielä sen verran että olisiko ollut einstein joka sanoi näin: En tiedä mimmoisilla aseilla käydään toinen ja kolmas maailman sota, mutta neljäs käydään kivillä ja kepeillä.
Sivuja: 1 2