Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: www.akuankka.fi sudokut

(22 viestiä)
Anonymous
Ootteko käyny www.akuankka.fi:sää?
Jos olet, oletko käyny akuankka sudukussa?

Se on kivaa.

Mene vaan www.akuankka.fi touhola ja sudoku.

Tai http://www.akuankka.fi/tekemista/touhola/sudoku/?d=5262
Barksi
En lukinnut aihetta, mutta siirsin sen kuvailemattomiin.
submin
Olen itse tehnyt vain pari sudokua elämäni aikana, enkä ole ainakaan vielä kokeillut akuankka.fi:n sudokuja. Pitänee joskus kokeilla :)
korri
Hmm, en ollutkaan käynyt katsomassa Touholaa vähään aikaan...piti myös testata tuota "Tunnista piirtäjä" kisaa...9/10 oikein (ja sen kymmenenkin sain oikein toisella yrittämällä).
Anonymous
Olen käynyt ja tehnyt.Aika helppo se oli,mutta oli vaan aika vaikea hahmottaa mitä puuttui.
July
En ole käynyt kokeilemassa, vaikka normaaleja sudokuja teenkin innokkaasti. Voisi jossain vaiheessa kokeilla.
Anonymous
Hoh, olipas ainakin ensimmäinen mitä vilkaisin turhan helppo. Itse vaivailen pääni kahta ja puolikasta harmaata aivosolua tällä hetkellä keskitason sudokuilla.

Lisää sudokuja myös osoitteessa www.websudoku.com
July
OT//
Nuuhku, pelastit atk-tuntini. ^^
Anonymous
Olen koittanut hieman sudokua sielläkin. Hauskaa ajanvietettä.
Anonymous
Mä en tajua mitään Sudokuista, enkä varmaan jaksa tajuta kun olen niin tyhmä.
Anonymous
Jahas, voinen siis vapaa-aikaani tuhlaten kirjoittaa ohjeet sudokun tekemiseen.

Eli siis, tarkoitus on täyttää tuo 9x9 ruudukko niin, että jokaiselle pysty- ja vaakariville tulee numerot 1-9, jokainen kerran. Samoin jokainen 3x3-ruudukko pitää täyttää numeroilla 1-9, jokainen numero saa esiintyä vain kerran. Sudokuissa ei tarvitse arvailla, vaan koko sudokun voi täyttää puhtaalla päättelyllä. Sudokun helppous riippuu siitä kuinka monta numeroa sudokuun on valmiiksi laitettu, ja myöskin siitä, mitä numeroita on laitettu.

Toivottavasti tuo nyt vähän aukaisi.
Destiny
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuSudokuissa ei tarvitse arvailla, vaan koko sudokun voi täyttää puhtaalla päättelyllä.
On laskettu, että sudokussa on oltava vähintään 17 numeroa valmiiksi, jotta sen voisi loogisesti päätellä. Vähemmillä numeroilla tämä ei siis ilmeisesti onnistu. Tavallisesti lehdissä ilmestyvissä sudokuissa on 28-32 numeroa valmiiksi, mutta tämäkin vaihtelee. Itse olen nähnyt lehdissä ilmestyneitä sudokuja, joissa on ollut 19 tai 38 numeroa valmiina. Ja tietysti, mitä enemmän numeroita valmiina, sitä helpompi sudoku on. Itse olen tuon 19 numeroisen ratkaissut.
Anonymous
Minä kun muistelin tuon luvun olevan numeromäärän olevan 15, mutta kai sitä petäjään osuu itse kukin. Eli todellakin, tarkennuksena että tyhjän sudokun voi kuka tahansa täyttää mutta tuo 17 lienee se jolloin saa todellista haastetta
Shinkansen
Vielä sellainen, että matemaattisesti ei ollut vielä saatu todistettua alarajaa, jolla sudokulle löytyy vain yksi oikea ratkaisu
Anonymous
Minä en jaksa innostua sudokuista.

// Tämmöisiä viestejä ei katsota hyvällä. Jos ei ole muuta sanottavaa, on oikeastaan täysin turha postata. Perustellut mielipiteet ovat aina tervetulleita, mutta tämä on turhaa. -Destiny
Sivuja: 1 2