Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Euroopan kansojen rinnakkainelo

(44 viestiä)
Anonymous
Koska July väittää, että pystyy tekemään tylsemmän topicin kuin kukaa, pistän paremmaksi. Eli katsokaa otsikkoa, siitä näkyy tämänkertaisen keskustelun aihe.

Euroopassa eri kansat ovat sotineet keskenään niin kauan kuin ihmismieli pystyy muistamaan, milloin ranskalaiset ja saksalaiset, milloin ranskalaiset ja britit, milloin britit ja suomalaiset (Oolannin sota), milloin suomalaiset ja venäläiset, milloin venäläiset ja puolalaiset, milloin puolalaiset ja saksalaiset etc. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Itse uskon, että ilman toisiaan hyödyttävää yhteistyötä Eurooppa olisi koko ajan sodan partaalla, tai sodassa. Vain 60 vuotta on kulunut II ms. loppumisesta, ja nyt EU:ssa Ranska ja Saksa vähät välittävät budjetin alijäämärajoituksesta. Ei yhteistyö voi näin toimia! Kohta alkaa varmaan Euroopan 3 maailmansota. Oho, tulipas pitkä juttu. No, teidän vuoro väitellä.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuItse uskon, että ilman toisiaan hyödyttävää yhteistyötä Eurooppa olisi koko ajan sodan partaalla, tai sodassa.
Jokuhan on jo povannut, että EU kaatuisi jos ranskalaiset sanovat ei uudelle perustuslaille. Eipä kyllä henkilökohtaisesti haittaisi vaikka EU nurin menisi!
Anonymous
Niinpä, Suomi kun on EU:ssa nettomaksajana. Mutta jos EU kaatuu, ei yksikään Euroopan maa (no ehkä Venäjä,Ranska tai Saksa) pysty kilpailemaan USA:n taloutta vastaan. Se taas johtaisi sotaan koko Euroopan hallinasta, että valtio X pystyy kilpailemaan USA:n taloutta vastaan. Siinä sitä taas mentäisiin.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuSe taas johtaisi sotaan koko Euroopan hallinasta, että valtio X pystyy kilpailemaan USA:n taloutta vastaan. Siinä sitä taas mentäisiin.
Aika kova väite, pystytkö perustelemaan sen jotenkin? ei pidä unohtaa NATO:n olemassaoloa.
squid
Omasta mielestäni, jos EU kaatuaisi, kannattaisi Suome pötkiä helvetin(pakko painottaa näin) nopeasti NATOon, ei nimittäin näin pienellä valtiolla kuin Suomi, olisi mitään mahdollisuuksia muita Euroopan valtioita vastaan.
Anonymous
NATO on hajoamassa sisäisiin erimielisyyksiin, ja jos sille ei löydy todellista uhkaa, se luultavasti hajoaa jos Euroopassa syttyy sota. USA kun on kiinnostunut valtioista joilla on öljyä, ja Euroopassa sitä ei liiemmin ole. Lisäksi kansa ei tykkää alituisesta sotimisesta (Vietnam ja molemmat Irakin sodat), eli tuskin NATO:sta olisi mitään apua. Saattaisi tosin käydä että Eurooppaan muodostuu sisäisiä sotilasliittoja (Ruotsi, Norja ja Tanska arvatenkin vetoavat puolueettomuuteensa kun Suomi kyselee apua). Vaikka eihän sitä koskaan tiedä jos NATO onnistuisi sittenkin. Tai YK. Katsoisin ennemmin YK:n olevan vaikuttava tekijä, niin kauan kuin USA, Venäjä, Kiina ja muut suurvallat kuuluvat siihen.
squid
Aivan, YK:n unohdin täysin. Hyvä Nuuhku
Anonymous
Kiitän. Maailmanpolitiikkaa kannattaa aina tarkkailla. Muistakoot kaikki sen!
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: JuusofinOmasta mielestäni, jos EU kaatuaisi, kannattaisi Suome pötkiä helvetin(pakko painottaa näin) nopeasti NATOon, ei nimittäin näin pienellä valtiolla kuin Suomi, olisi mitään mahdollisuuksia muita Euroopan valtioita vastaan.
Meinaatko että Suomi joutuu sotaan? Kaikkihan on aina mahdollista, mutta kohtuu hyvin Suomi pärjäsi kylmän sodan aikanakin ilman mitään liittoja.
Anonymous
Se johtui taitavasta ulkopolitiikasta, sillä Suomella oli virallisesti hyvät suhteet itään ja länteen (arvata saattaa, oliko kansa idästä ihan riemuissaan). Lisäksi Suomi luettiin yleisesti ottaen maaksi, joka myötäilee NL:n ulkopolitiikkaa, siis melkein kansandemokratiaksi.
squid
Toivon, että Suomi ei joutuisi enää ikinä minkäänlaiseen sotaan, sillä se olisi ikävää. Mutta tarkoitin vain, että JOS Suomi joutuu sotaan.
Anonymous
Kuten sanottu, valitettavasti kaikki on mahdollista, ja kun Venäjällä tilanne on mikä on niin, jaa-a, tulevasta on paha sanoa.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuSe johtui taitavasta ulkopolitiikasta, sillä Suomella oli virallisesti hyvät suhteet itään ja länteen.
Eivätkö ne sitten olleet? Järjestettiinhän täällä ETYK:n huippukokouskin vuonna 1975. Se oli suomen ulkopolitiikan huippukohta.
Anonymous
Kansa ei ollut niinkään NL-myönteinen, käsittääkseni (siis jos SKDL-puoluetta (menikö se noin?) ei lasketa mukaan) oltiin enemmän kiinnostuneita kapitalistisesta järjestelmästä
squid
Kyllähän se on totta, että Suomella on suuhteita melkein joka suuntaan. Toivottavasti niistä on tarvittaessa hyötyäkin.
Sivuja: 1 2 3