Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Euroopan kansojen rinnakkainelo

(44 viestiä)
Anonymous
Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Mutta jos nyt palattaisiin takaisin aiheeseen. Uskoisin että jahka EU ottaa ja hajoaa, niin Venäjä saattaa pyrkiä kasvattamaan vaikutusvaltaansa Itä-Euroopassa, mikä luultavasti johtaa maiden miehitykseen.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuUskoisin että jahka EU ottaa ja hajoaa, niin Venäjä saattaa pyrkiä kasvattamaan vaikutusvaltaansa Itä-Euroopassa, mikä luultavasti johtaa maiden miehitykseen.
Minä en pidä tuota kovin todennäköisenä. Venäjä ei ole vielä saanut Tshetsheniaakaan kuriin.
Anonymous
Ottaen huomioon, että Tshetshenia on vuoristoinen maaläntti, jossa asustaa kiihkeitä sotureita, luulen että mukavuudenhaluinen Eurooppa joutuisi taipumaan Venäjän edessä. Erityisesti siksi, että Venäjällä on ydinaseita.

Ja sitten vielä hiukan YK:sta. USA on siellä tällä hetkellä vain ajamassa etujaan. Jos YK alkaa painostaa USAa niin USA saattaapi ottaa ja erota. Ja mitä sitten? Maailman ainoan suurvallan tuen menettäneenä YK ei ole mitään.
Anaconda
Se on sitten ihmiskunnan menoa jos ydinaseita aletaan käyttämään, eikä se varmaan ole Venäjällekään etu.
Se on totta että ilman USA:a YK tulisi hyvin todennäköisesti hajoamaan.
Anonymous
Ja nykyään YK on USA:n marionetti, kuten Irakin sodassa huomattiin. Ei yhtään vetoa sotaa vastaan. Vaikka sitä uhattiin käyttää.
Anaconda
YK:n turvallisuusneuvosto on ilmeisesti vain kerran antanut luvan käyttää "kaikkia tarpeellisia keinoja". Tämä oli silloin vuoden 1990 lopulla kun oli tuo aiempi Irakin kriisi. YK-johtoiset joukot ovat käytännössä aina USA:n komennossa.
Anonymous
Niinpä, joten ne mitä luultavammin ajavat wanhan cowboy-valtion intressejä. Komennetaan japsit tappamaan siviilejä, niinhän ne teki jo II ms.-tyyliin. USA vie voiton muiden tehdessä työn
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuUSA kun on kiinnostunut valtioista joilla on öljyä
Öljy riittää joksikin aikaa, mutta mitä tapahtuu kun omat vesivarannot eivät riitä? Tulevaisuudessa se voi olla syy lähteä sotimaan.
Anonymous
No sitten ollaan tosissaan liemessä. Suomi kun on kuuluu makean veden määrästään.
Anaconda
Jep, Suomessa vettä riittää. Yli 21000 kuutiometriä asukasta kohti. Määrä riittäisi tyydyttämään n. 60% maapallon kotitalouksien vuotuisesta vedenkulutuksesta. Vesi pitäisi nähdä mahdollisuutena ja vettähän on jo myytykin pullotettuna ulkomaille, Lähi-itään ainakin.
Anonymous
Mutta sitä käsittääkseni rahdattiin vain pari lastia ennen kuin homma lopetettiin.
Anaconda
Suomellahan voisi periaattessa vesipulan tulevaisuudessa pahentuessa olla mahdollisuus rikastua vedellä. Palatakseni aiheeseen, mitä Venäjä hyötyisi miehittämällä Itä-Euroopan valtioita?
Anonymous
Se saisi lisää valtaa Keski- ja Länsi-Euroopassa, koska sillä olisi joukkoja työntymään Atlantille asti. Joten koska minun tietääkseni yhdelläkään Euroopan maalla (Venäjän lisäksi,siis) ei ole ydinaseita, oltaisiin Saksassa ja Ranskassa hätää kärsimässä, kun 'ryssä' läsäyttää pari ydinohjusta Berliiniin ja Pariisiin. Eli kyseessä on selvä ydinasepelote Venäjän suunnalta, jonka turvin Venäjä voisi pyrkiä erilaisiin liennytyksiin ja taloudellisiin etuihin.
Anaconda
Länsi-Euroopan maista Ranskalla on ihan varmasti ydinaseita, samoin Iso-Britannialla. Eikä niitä ydinaseita tuosta vaan ruveta käyttämään.
squid
Eiköhän ne ydinaseet on viimeinen keino sodan voittamiseksi? Jos venäjä lätkäsee ydinohjuksen vaikkapa sitten Pariisiin, tai Lontooseen, voivat Venäjäläiset olla aivan varmoja, että kun USA suuttuu, niin silloin ei ydinaseista ole mitään hyötyä, on USA sen verran vahva.
Sivuja: 1 2 3