Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Matrix vs. Star Wars?

(87 viestiä)
korri
OT: Merovingit ovat siis ihan osa Ranskan historiaa, kuningassuku varhaiskeskiajalla eli ovat käsikirjoittajat ehkä napanneet nimen vain jostain keskiajan historiasta.
Prieure de Sionin (jonka Rosakin mainitsee siinä temppeliritarit Ankkapurhassa -tarinassa...eli pääsemme takaisin akkareihin :D ) pyrkimys oli nostaa merovingit takaisin Ranskan hallitsijoiksi koska nämä väitteiden mukaan olivat Jeesuksen ja Maria Magdalenan jälkeläisiä.

Matrixista olen nähnyt vain ensimmäisen osan (ja kuulemieni kritiikkien perusteella en tiedä haluanko jatkaa pidemmälle) mutta oli se ihan hyvä...joskin oli aika hämmentävä kokemus nähdä pääpahiksena Hugo Weaving jonka itse yhdistän vahvasti Priscilla-elokuvan drag queen Mitziin...(kaverini kertoi vastaavasti että LotR:issa oli hämmentävä nähdä Elrondina agent Smith...)
Kuitenkin itse rankkaisin Star Warsit paremmiksi.
Fergus
Joo no matrixin tekijöiden tarkoituksena on ollut ottaa mahdollisimman mielenkiiintoisia nimiä vai mitä sanoisitte seuraavista:
Matrixin Nimilogiaa:
Merovingi:Lainaus:Merovingit ovat siis ihan osa Ranskan historiaa, kuningassuku varhaiskeskiajalla eli ovat käsikirjoittajat ehkä napanneet nimen vain jostain keskiajan historiasta.
Prieure de Sionin (jonka Rosakin mainitsee siinä temppeliritarit Ankkapurhassa -tarinassa...eli pääsemme takaisin akkareihin Very Happy ) pyrkimys oli nostaa merovingit takaisin Ranskan hallitsijoiksi koska nämä väitteiden mukaan olivat Jeesuksen ja Maria Magdalenan jälkeläisiä.

Trinity: kolminaisuus.
Cain, Abel: Aadamin pojat raamatussa.
Neo: on mikä on mutta legenda silti.
Agentit Smith, Brown, Jones,Thompson Johnson, Jackson... Amerikan 6 yleisintä sukunimeä.
Persephone: Kaupunki muinaispersiassa (ainakin)
Zion: Siinon vuori Israelissa Raamatun aikaan erittäin strateginen, ja Siionin prioraatti kaikille real Ankkafaneille taatusti tuttu.
korri
Lainaus käyttäjältä: FergusPersephone: Kaupunki muinaispersiassa (ainakin)
Taidat ajatella Persepolista...Persephone on Kreikan mytologiassa kasvien jumalan Demeterin tytär jonka Hades kaappasi itselleen vaimoksi, eli alamaailman kuningatar.
Mutta tosiaan, Matrixin nimistö näkyy olevan haalittu hyvin sekalaisista lähteistä.
Fergus
Uhups mutta kyllä joo. Persepolis esiintyy ainakin yhdessä Barksin tarinassakin. Mutta muistaisin jotain persephonestakin... Jotain muutakin kuin tuo demeterin tytär. Täytyypä kystä Schneideriltä hän tietää asiasta.

Juu tuo Hugo Weavingin rooli on puhuttanut melko paljon. Toisaalta hän on juuri täydellinen Agentti Smithin ja Smithin rooliin. Koska hän on juuri sellainen ilmeettömän ja kalpean tyyni mutta silti ilmeikäs ja mielestäni todella osuva valinta rooliin jonka hahmoa kopioidaan miljoonia... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

// Destiny poisti turhan tuplapostin, ja muistuttaa Fergusta viestin oikeassa ylänurkassa sijaitsevasta "edit" nappulasta.
Fergus
Fergus muistuttaa Destinyä yläkulmassa olevan Edit. nappulan puuttumisesta.
Tai liian lyhyeksi asetetusta viiveestä.
squid
puuttuuko sinulta semmoinen nappi? Outoa
Fergus
Kyllä.. Ja muilla foorumeilla tämä nappi kyllä toimii (myös omallani) joten selaimesta ei pitäisi olla kyse.. (tulikettu 1.5)
Anonymous
kuinka täällä uskalletaankaan verrata Matrixia ja Star Warssia?
SW tietenkin on parempi. SW ei ole vain trilogia (okei, kaksi trilogiaa) SW on elämäntapa ^^
kyllä matrixiakin olen kattonut ja pidän siitäkin jossain määrin mutta Star Wars on Star Wars ja se on paras.
Anonymous
Matrix on jotenkin löysä ja tylsä. Kyllä toi Star Wars on ehdottomasti paras. Tykkäsin erityisesti tosta viimeisestä osasta, mutta ne vanhemmat ovat minun mielestäni jotenkin parempia kuin nämä uudet. Taidan olla vanhanaikainen tylsimys kait.
squid
Onhan siinä sekin, että alkuperäiset Star Wars:it ja Matrixit eivät ole oikein verrattavissa, ikänsä takia.
Fergus
Jesa.. Kaikki sanoo "SW:t oli sillon awnhoina aikoina hyviä" ja "MAtrixit ei olis sillon ollu niin hyviä" Juu.. Täysin vertailukelvottomat elokuvat loppujenlopuksi muutenkin. MAtrix edustaa modernia Sci-fiäkun taas SW fantasiaa
Anonymous
Osaatkos nyt varmasti erottaa fantasian ja scifin? Ei oikein siltä vain näytä.
PetteriZ
Star Wars on parempi :) lasermiekkoja,taisteluita,robotteja,örkkejä,ammuntaa,tulta,aseita ja avaruusaluksia...aaaaaaaah (en ole sotahullu) :D
squid
Voidaanhan vertailuun esim ottaa uudet SW:t (?)
Destiny
Heh. Ferguksen viimeinen kommentti aiheutti pienen naurunpyrskähdyksen. Star Wars kun ei millään muotoa ole fantasiaa. Sekä Matrix että Star Wars ovat kyllä puhdasta Scifiä. Ja minusta tietyin kriteerein voi aina vertailla kahta elokuvaa, vaikka toinen olisi 1960-luvulla tehty draama ja toinen 2000-luvulla tehty fantasiaseikkailu. Elokuvia ne ovat jokatapauksessa, juonen paremmuudesta voi aina kiistellä, ohjauksen laadusta, kameramiesten ammattitaidosta yms yms. SW ja Matrix ovat minun mielestäni siis täysin vertailtavissa.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6