Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Lomapassi ym.

(1 viesti)
Shinkansen
Kesän lähetessä on junaihmisten aika nostaa kytkintä, sillä VR:n lomapassi on taas käden ulottuvilla. Tiedoksi siis, että Lomapassi on nykyään kuukauden sisällä 3 vapaavalintaista vuorokautta Suomessa voimassa oleva junalippu. Se on ollut olemassa jo ainakin vuodesta -98 lähtien.
Itse olen käyttänyt Lomapassia ensi kerran vuonna 1999, jolloin äitini kanssa matkasimme ympäri Suomea, mutta yövyimme myös kaupungeissa. Tuolloin oli vielä 7 päivän lomapasseja.

Ankkiksen jäsenistöstä minä(rautatieharrastelija) ja Submin(rautatieharrastaja) olemme tehneet jo kahtena edellisenä kesänä lomapassimatkan yhden muun junaystävämme kanssa. Näihin matkoihin ei tarvetta pitempiä pysähdyksiä tullut, ja kaikki yöt on vietetty junassa, useimmat vain penkeillä. Viime vuonna tavoitteemme oli olla passillamme reissussa niin kauan kuin mahdollista(yöpyen aina junassa) ja kilometrejäkin kertyi sen myötä huima lukema. Nämä matkathan ovat olleet meille itseisarvo ja olemme viihtyneet erinomaisesti, ja kaikkea jännittävää juna-aiheista on matkan varrella aina nähty. Ja toki myös monet paikkakunnat on vähintään pintapuolisesti katsastettu. Meillä oli tilaisuus jopa käydä kesken kaiken Ruotsissa, mutta jöi väliin :D

Jos olet käyttänyt lomapassia niin kerro kokemuksesi. Voit myös kertoa jos olet ollut Interrailaamassa, tai muuten ollut useamman päivän junamatkoilla, tahi pohtia tällaista menoa muuten vaan.
Sivuja: 1