Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Yellowstone

(38 viestiä)
samppali
Näin juuri. Eikä se tarkalleen 600 000 vuoden välein ole purkautunut. On saattanut mennä esim. 620 000 vuotta, ymmärtääkseni?
KoDo
Lainaus käyttäjältä: samppaliMa veikkaan, että ennen purkautumista rupeaisi tulemaan usein maanäristyksiä yms. kun laava pyrkii ylöspäin. Paitti eipä siinä kauan menis kun se laava sieltä nousis. Laava on noin 3km päässä maankuoresta. :-s

Mutta aika näyttää. Aika huono munkki jos se meidän elinaikana purkautuisi... Mutta joskus se purkautuu (ehkä, sitähän ei varmuudella voi tietää...)

edit. Paitti jossakin ohjelmasa ne tiedemiehet tuumasi, että kyllä se lähi vuosituhansina tulee purkautumaan.
No, eise haittais jos se vielä pari tuhatta vuotta siirtys.
samppali
Saattaapa hyvinkin siirtyä...tai sitten ei. Ken tietää? Tiedemiehet? Eijeijei! :o
TKal
Jos se siirtyisi parilla tuhannella vuodella, ihmiset olisivat varmaan silloin jo keksineet jonkin keinon estää tuon tulivuoren purkautuminen.
samppali
Paitsi että silloin joku meteoriitti olisi voinut tuhota ihmisrodun, tai joku toinen tulivuori. Tai kasvihuone ilmiö. Mutta jos ei, niin silloin...ehkä.

edit. On muuten suosittu aihe. Kaikki laittanut "en mieti" mutta silti täällä vaa mietiskelee asiaa ja kirjoittelee... :)
akuankka1313
Kyllähän se vähän pelottaa kun on noita prismoja kattonut...
samppali
Nuo prismat on hyviä. Kertoo paljon maailmasta, ja sen ongelmista. Kuten jus tämä tulivuorijuttu. O.o
TKal
Lainaus käyttäjältä: samppaliNäin juuri. Eikä se tarkalleen 600 000 vuoden välein ole purkautunut. On saattanut mennä esim. 620 000 vuotta, ymmärtääkseni?
Nuo tulivuorethan purkautuvat silloin tällöin vähän miten sattuu. Esimerkiksi Vesuviuksella kahden purkauksen välinen tauko on ollut lyhimmillään 18 kuukautta, pisimmillään 500 vuotta.
akuankka1313
Prismassahan kerrottiin että "en ihmettelisi jos purkaus sattuisi huomenna"
Fergus
Oletettaen, että ihmiset vielä elävät niin pitkän ajan päästä.. Tuntuisi epätodennäköiseltä.
samppali
No jos nykyaikaa miettii, aika epätodennäköistä että silloin eletään. On meteoriitteja, tulivuoria ja luonnonmullistuksia yleensäkin, isoja sekä pieniä. No, se ei ole meidän onkelma sitten....
TKal
Onhan niitä meteoriitteja, tulivuoria sun muita ollut jo miljoonia vuosia, mutta ihmiset ovat jo suht hyvän aikaa hengissä pysyneet. Ihmisten määrä voi kyllä laskea, mutta se että ihmiset kuolisivat siinä ajassa kokonaan sukupuuttoon on epätodennäköistä. Selvisiväthän ihmiset jääkaudestakin.
samppali
Jup, onhan se näinkin. Joku näemmä äänestänyt ylintä.
kyllä minäkin pelkään, silloin kun näitä mietin. Tai, no, en paljoa, en mieti siltä kannalta, että se tapahtuu huomenna.
squid
Siis ihmisiä ei ole ollut kuin: Kuvitellaan, että maailmankaikkeus on ollut olemassa vain yhden vuoden.... tässä vuodessa ihminen on ollut mukana vasta n. 1 minuutin :S
Anonymous
On kai nyt vähän enemmän, kuten esimerkiksi 2 tuntia?
Sivuja: 1 2 3