Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Asutko maalla vaiko kaupungissa?

(69 viestiä)
Frodo
Tuskinpa ketään haittaa, jos tämän aiheen nostan, sillä vastauksia oli ainakin minusta kiinnostavaa, ellei jopa "jännää" lukea :)

Itse asun pienessä kylässä, kaukana kaikesta ylimääräisestä tohinasta. Kylässämme on kai noin 300 asukasta, jotka asuvat laajalla alueella. Itse asun aivan kylän "keskustassa" ja ala-astetta kun kävin,kouluun käveli minuutissa (tien yli ja 50 metriä niin ollaankin jo kyläkoulun pihalla)... Joskus "vanhoina hyvinä aikoina" kylässämme oli huoltoasema, kaksi kauppaa, leipomo, pankki, parturi, baari jne. mutta nykyään kaikki on lopetettu, sellaista se kehitys on. Tänä vuonna kunnan johataja vaihtui, ja heti ensimmäiseksi hän on lopettamassa täältä koulun, joka tuo elämää kylään. Uusi kunnanjohtaja on haukkunut myös koko kylän, sekä verrannut tätä puheessaan "Kunnan Siperiaksi, jonne karkoitetaan ihmisiä". Mukavaa, eikö totta? Tosin tämä on nyt jo eroamassa huhujen mukaan...

Nyt kun olen ylä-asteella, matkaan 15 kilometriä bussilla kouluun. Matka kestää noin 30 min pikkuteitä pitkin. Kunnanjohtajan suunnitelmissa oli lopettaa koulu, ja kärrätä kaikki eskareista kutosluokkalaisiin ylä-asteelle, josta vapautuu vuonna 2010 paljon tilaa kuntaliitosten takia. Pienet lapset joutuvat heräämään aikaisin, ja menemällä bussilla kouluun aamulla ja iltäpäivällä...

Silti pidän oikein paljon asumisesta täällä kylässä. Ei tarvitse huolehtia rosvoista (Voi jättää PV:nsä minne tahansa:D), voi ajella ja temppuilla pyörällä aivan rauhassa keskellä tietä (täällä ruuhka on kolme autoa peräkkäin). Meillä on paljon metsää ja peltoa, jossa voi ajella mopolla, pelto-autolla ja pyörällä. Täällä on kaunis luonto ja mukavat ihmiset (kaikki tervehtivät kaikkia, vaikkeivat edes tuntisi.:"D

Kavereita on paljon, paljon tekemistä löytyy. On täällä kyllä suuri pururatapaikka ja täällä järjestetään talvella SM-hiihtoja ja kesällä on paljon suunnistuskisoja (Kirja, voi olla, että täällä olet käynyt ;) )
Koulun yhteydessä on myös kirjasto, joka on auki joka tiistai. Silloin siellä on myös kirjastokahvila, jossa tosin pyydetään kaikesta lievää ylihintaa... Ja onhan täällä myös kansallispuisto!

Laitoin tuohon äänestykseen rastin kohdalle "Asun maalla, enkä haluaisi poiskaan". Onhan täällä huonojakin puolia, sillä kauppaan on se 15 kilometriä, ja bussit eivät kulje täällä (Koulubussit ja turistibussit ainoat)...
Padi
Itse asun lähellä Helsingin keskustaa mutta silti meillä on kolmekerroksinen omakotitalo rannalla ja iso piha joka on aikamoinen hienous Helsingissä. Itse vastasin kyselyyn että asun kaupungissa enkä halua täältä poies sillä täällä on kaverit ja kaikki on lähellä. Mutta tietenkin en voisi ajatella että millaista elämä olisi ilman meidän mökkiä (oikeastaan niitä on kaksi, mutta toinen on niin kaukana Pohjois-Soumessa että sinne mennään aniharvoin).
Ankkaristi
Onhan maallakin asumisessa hyvätkin puolensa, mutta asun mieluummin kaupungissa, jossa asun nytkin. Tarkoitan Helsinkiä, tätä hienoa pääkaupunkia. Asun mielestäni sopivan kaukana keskustasta niin, että kaupungin melua ei kuulu, mutta lähimmällekin ratikan pysäkille on vain sata metriä ja juna hieman kauempana. Kaupat ovat sopivan lähellä, ei turhan kaukana, eivätkä liian lähellä, jotta autot eivät huristele talomme lähellä. Kaverinikin asuvat todella lähellä kotiani, kuten akkaridekkarikin.

Käyn usein "maallakin" ja olenkin menossa tänään isovanhempieni luo kaupunkiin nimeltä Keuruu, jonka laitamilla isovanhempani asuvat. Järveen voi mennä uimaan milloin vain, kunhan ei ole niin kylmää kuin tällä hetkellä. Vapaasti voi tehdä kaikenlaista, temppuilla pyörillä hiekkatiellä ja kaikkea muuta. Silti tästä kaikesta rauhallisuudesta huolimatta asun mieluummin kaupungilla, jossa kaikki on lähellä.
Tapsa99
Minä asun aika pienessä kaupungissa täällä Pohjois-pohjanmaalla, mutta en asu kuitenkaan aivan keskustassa. Meillä on kaksi kerrokseinen omakotitalo, ja aika iso piha. Ihan sopivan lähellä ovat kaupat, eikä kovin paljon mene autoja läheltä. Kuitenkin olen tottunut asumaan tälläisessä pienessä kaupungissa, en maalla.
Anonymous
Noh. Se on vähän sillein ja sillein haluanko täältä citystä pois. Maalla olisi siinä mielessä hauskaa (varsinkin jos asuu aika metikössä vähän asuttavalla seudulla): Olisi paikka missä rällätä peltoautolla. Tilaa ampua tarkkuutta Ilma-aseilla/Airsoft aseilla. Ja sillein.
Imfromfinland08
Täällä Espoossa on "vähän" erilaista kuin siellä Frodon 300 asukkaan kylässä. Tässä kolmenkymmenen metrin päässä on kauppa. Sitten noin 800 metrin päässä on toinen mokoma. Sitten parin kilometrin päässä on paljon asutusta, ja siellä on myös pari ruokakauppaa, vaatekauppoja, kahviloita ym.
akuankka1313
Täällä Helsingin keskustassa on kyllä kaikki palvelut lähellä. Kotiamme vastapäätä on ruokakauppa, rautakauppa ja terveyskeskus, taloyhtiöömme kuuluu viisi pikkuputiikkia, mm. leipomo ja japanilainen ravintola. bussi kulkee talomme ohi, ja ratikkapysäkille on parinkymmenen metrin matka.

Rauhallista ei täällä tietenkään ole, mutta mutta...
ankkaetsivä
Maalla enkä halua kaupunkiin! Kaupungissa olen asunut ja syntynyt, mutta Liedossa asun nykyään! Kyllä maalla on kivaa! En siis asu maatilalla vaan pienessä taajamassa, joka on minun mielestäni maalaisseutua, nimittäin Lieto on kunta, eikä kaupunki, joten kun se ei ole kaupunki se ei voi olla muu kuin maalaisseutu, joten asun maalla, ja on kyllä todella kivaa! 8-)
souffleur m
Itse olen pitänyt koko ikäni majaa sellaisessa suhteellisen pienessä kaupungissa ja täytyy kyllä myöntää, että toisinaan täällä asuminen kyllästyttää hieman. Ei ole sitä maaseudun rauhaa ja mahdollisuutta "tehdä ihan mitä vaan", mutta ei ole myöskään sitä isomman kaupungin luomaa vilkkautta ja monipuolisuutta.

Jos saisin kuitenkin valita, asuisinko maaseudulla vai isossa kaupungissa, ottaisin ehdottomasti maaseudun. ^-^ Mikään ei mielestäni voita sitä rauhaa ja luontoa, vaikka ihan tyytyväinen olen tietysti nytkin.
Donald-91
Asun maalla. Tosin en ole asunut koko ikääni, sillä asuin viisivuotiaaksi asti sellaisessa keskikokoisessa kaupungissa. Sitä en missään nimessä halua paljastaa, että missä päin Suomea minä asun.

Sekin muuten riippuu vähän, että mikä lasketaan maaseuduksi ja mikä ei. Lasketaanko se siitä, että onko paikkakunnalla kaupungin oikeudet, vaikka paikka olisi todellisuudessa vaikka kuinka pieni. Esimerkiksi Kaskinenkin on kaupunki, vaikka siellä on vain noin 1500 asukasta.
Nonkkunen
Itse asun kaupungissa, vaikka joskus käyn mummin luona maalla.
_wonderlust_
Kaupungissahan minä, Helsingissä nimittäin. Ihan keskustassa en ainakaan toistaiseksi viihtyisi, kun olen koko elämäni asunut rauhallisella rivitalo-/omakotitaloalueella. Toisaalta en missään nimessä kaipaa maalle, en sopeutuisi sinne. Kun on tottunut siihen, että kauppaankin on vain kilsan verran (joka on toisaalta joidenki hesalaisten mielestä paljon) ja metroasemakin on suhteellisen lähellä, olisi aika shokki asua jossain tiettömien teiden päässä, jossa busseja menee kerran viikossa tai vastaavaa. Minua kun ärsyttää jo se, jos metro menee nenän edestä ja seuraavan tuloon on "jopa" neljä minuuttia aikaa.

Olisihan maalla asumisessa puolensa, kuten luonto ja rauha, mutta niitä löytää kaupungistakin. (Itse asiassa asun metsän vieressä.) Sen sijaan esimerkiksi erikoisvaateliikkeitä on vaikeampi löytää maaseudulta. Kuka kaipaa mitäkin, jollekin tuollaiset tarpeettomuudet ovat yksi hailee, mutta niitä minä tarvitsen. Vaikken ole mikään yltiöihmisrakas kaveriporukkahengaaja, ihmisten vähyys tuntuisi kyllä oudolta. Samoin liiallinen tuttavallisuus, jota pikkupaikkakunnilla esiintyy. Ehkä siihenkin lopulta tottuisi.
Donald-91
_Wonderlustille_ ja muille kaupunkilaisille tiedoksi, että täällä maalla riesana saattaa hyvin useasti olla fasaanitkin. Varsinkin, jos omistat pellon, missä ne voivat myllertää ja penkoa kasveja. :-O
Tom ankka
Meillä päin on nähty metsoja. Kerran mentiin veljen kaa uimaan kesällä nii akka metso tuli meitä päin siivet levällään. Oltiin veljen kaa siillee: " PAKOON!". Asun siis maalla ja hauskaa on! Maalla asumisessa plussaa on: Ei tehtaiden hajut tule tänne (joskus kyllä venäjän metsäpalojen katkut tulee) On metsiä missä temmeltää mielin määrin. Siinä oli. :)
_wonderlust_
Lainaus käyttäjältä: Donald-91_Wonderlustille_ ja muille kaupunkilaisille tiedoksi, että täällä maalla riesana saattaa hyvin useasti olla fasaanitkin. Varsinkin, jos omistat pellon, missä ne voivat myllertää ja penkoa kasveja. :-O
Täällä oli joinakin vuosina hirveästi fasaaneja, niitä näki (ja kuuli) pihallakin vähän väliä. Nykyään on enemmän kettuja, ja fasaanien ja jänisten määrä on kummallisesti laskenut.. Peltoa meillä ei ole (:''DD), eivätkä nuo tainneet takapihallekaan mitään ihmeellistä tehdä. Töötöttivät vaan hauskasti. Koirani tosin taitaa mieltää fasaanit käveleviksi päivällisiksi, ainakin käytöksestä päätellen.

Kettuja tosiaan pyörii täällä jonkun verran, viimeksi pari viikkoa sitten jolkotteli yksi suht. lähellä taloamme. Samoin rusakoita ja oravia näkyy usein, ja onpa täällä supikoiria ja jopa hirviäkin pyörähtänyt. Asun yllättävän metsässä: D

Lainaus käyttäjältä: Tom ankkaMaalla asumisessa plussaa on: Ei tehtaiden hajut tule tänne
Täällä ei ole tehtaita lähelläkään, eli eipä täälläkään haise.
Sivuja: 1 2 3 4 5