Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Asutko maalla vaiko kaupungissa?

(69 viestiä)
Donald-91
Minä taas en ole nähnyt kettua luonnossa ikinä. Ainoat kerrat kun olen kettua nähnyt ovat olleet reissut eläintarhaan. En sitten muista missä eläintarhassa olen kettuja nähnyt. Varmaan joskus vuosia sitten Ranualla. Susia ja karhuja sekä ilveksiäkään en ole onneksi oikeassa luonnossa koskaan nähnyt, eli niitäkin vain eläintarhassa. Mutta kerran olen kuitenkin meinannut joutua syksyllä vieläpä karhun kanssa vastakkain! Olin nimittäin pienempänä vanhempieni kanssa lenkkeilemässä ja kierrettyäni eri lenkin kun he, menin vanhempiani vastaan. Silloin näin yhdessä välissä oikean karhun jäljen maassa lenkkipolulla. Se oli sen verran iso, ettei se minkään muunkaan eläimen voinut olla! Pituus oli suurempi kuin normaali kokoisen miehen jalkapohjan pituus. Ja leveys noin puolet siitä. Tuli siinä noin kymmenen vuotiaalle pojalle kiire! ;D
Ankkafani315
No ei löytynyt vaihtoehtoa. Asun siinä välillä. Parin korttelin päässä on pröystäileviä kerrostaloja, kun taas toisessa suunnassa on erämaata. (Ei siis slummissa ;D ) Mutta, täällä on ihan mahtavaa, ei liian pitkä matka lähimpään markettiin, ja kouluunkin pääsee vain yhdellä bussilla.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Tom ankkaMaalla asumisessa plussaa on: Ei tehtaiden hajut tule tänne
Taitaa olla aika harvinaisia paikkoja Suomessa, jossa tehtaat todella haisisivat. Ei ainakaan täälläpäin Helsinkiä haise...
wierii2
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: Tom ankkaMaalla asumisessa plussaa on: Ei tehtaiden hajut tule tänne
Taitaa olla aika harvinaisia paikkoja Suomessa, jossa tehtaat todella haisisivat. Ei ainakaan täälläpäin Helsinkiä haise...

Niin, mutta kyllä tehtaat ilmaa saastuttavat. Esimerkiksi raitis vuori-ilma oli ihan erilaista kuin Helsingin ilma.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: wierii2Niin, mutta kyllä tehtaat ilmaa saastuttavat. Esimerkiksi raitis vuori-ilma oli ihan erilaista kuin Helsingin ilma.
Se on kyllä totta, mutta itse en kuitenkaan Helsinginkään ilmaa pidä mitenkään huonona. Tai sitten vain olen kaupunkilais ihminen.
Tom ankka
Jos asutte sellaisessa kaupungissa kuin Varkaus, nii siellä on sellutehas, ja sen takia siel haisee! Tota mä tarkotin.
wierii2
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: wierii2Niin, mutta kyllä tehtaat ilmaa saastuttavat. Esimerkiksi raitis vuori-ilma oli ihan erilaista kuin Helsingin ilma.
Se on kyllä totta, mutta itse en kuitenkaan Helsinginkään ilmaa pidä mitenkään huonona. Tai sitten vain olen kaupunkilais ihminen.

Ei se huonoa ole, mutta ero vuori-ilmaan on silti merkittävä.
Mattiii
Lainaus käyttäjältä: Tom ankkaJos asutte sellaisessa kaupungissa kuin Varkaus, nii siellä on sellutehas, ja sen takia siel haisee! Tota mä tarkotin.
Joo, taitaa olla tuo Varkaus yksi haisevimpia kaupunkeja juuri sen Stora Enson sellutehtaan takia. Vuoden aikana tulee ajettua aika useasti Varkauden läpi niin joka kerta haisee. Imatralla ja Lappeenrannassa haisee myös, mutta nykyään vähemmän.

Sitten asiaan. Omaa asuinpaikkaani en määrittelesi kaupungiksi tai maaseuduksi, ehkä näiden kahden väliltä. Maaseutua tämä ei ole, koska alueella ei ole peltoja ja on aika paljon rivi- ja omakotitaloja, kuitenkin aika rauhallista seutua. Lähimmälle alueelle, jossa on kerrostaloja, on matkaa n. 3-5 kilometriä. Kuitenkin tässä on kilometrin päässä pieni kauppa. Metsääkin tässä on aika paljon.
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: MattiiiImatralla ja Lappeenrannassa haisee myös, mutta nykyään vähemmän.
Juu, itse asun noin kilometrin päästä UPM:n paperitehtaasta ja muutamia vuosia sitten täällä haisi joskus jonkin verran. Sitten hajuja ei tullut pariin vuoteen lähes nimeksikään. Joskus kun käyn eräässä kaupassa, joka sijaitsee sadan metrin päästä tehtaasta, niin siellä kyllä haisee aina jonkin verran. Muistan myös kun kaksi vuotta sitten menin kaverini kanssa kouluun, niin täällä haisi niin paljon, että meinasi tulla oksennus. Se haju haisi ihan p... ..tiedätte kyllä mille. Enkä nyt liiottele yhtään. Onneksi olimme pyörillä, pääsimme nopeasti pois päin tehtaalta kouluun.
Sivuja: 1 2 3 4 5