Keskustelujen arkisto

Kirjoittaja

Aihe: Offtopic

(1490 viestiä)
samppali
Menet kirjastoon ja valitset uusimman taskarin, ja siinä lukee tiedot. Helppoa kun osaa.
Kurmeloinen
HAJOITUSVAROITUS!!!

Maanantaina se on lähtö valtiolle tekemään sitä "työtä jolla on tarkoitus" ...Vekaranjärvelle leikkimään sotaa toisinsanoen. ...viheltää! ..eiss.

Pitääpi nyt valvoa sillä mielellä, että huomisaamu on viimeinen jonka saa nukkua vielä vapaasti myöhään...pitkään aikaan. I/09 ei kotiudu KOSKAAN. ...että saa nähdä milloin tännekin pääsen seuraavan kerran. Enkä tuohon uuteen piirustuskisaankaan ehdi ottaa osaa. :/
Bomber
Lainaus käyttäjältä: KarhulaAku Ankan nettisivujen mukaan tuleva taskari 349 kätkee sisälleen kaksi Hedmanin käsikirjoittamaa tarinaa!
Minä en siis enää kestä! >:(

Miksi noin kauheat ennakkoluulot? Kyllä se Perkin osuu.
Karhula
No, eihän sitä tiedä, mutta, kun suurin osa hänen (nykyisin) tekemistään tarinoista ovat aivan järjettömiä ja vaikuttaa siltä, kuin tekisi kässäreitä vain rahan vuoksi, niin hiukan ärsyttää. :-X
hjhh
Lainaus käyttäjältä: KarhulaNo, eihän sitä tiedä, mutta, kun suurin osa hänen (nykyisin) tekemistään tarinoista ovat aivan järjettömiä ja vaikuttaa siltä, kuin tekisi kässäreitä vain rahan vuoksi, niin hiukan ärsyttää. :-X
Jos haluaisi rahaa, niin tuskin tekis kässäreitä.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: hjhhJos haluaisi rahaa, niin tuskin tekis kässäreitä.
Inducksin mukaan Hedman on graafinen suunnittelija ja tekee kuvituksia kirjoihin ja lehtiin. Voi olla, että hän tekee lisätienestiä kirjoittamalla tarinoita Egmontille.
TKal
Ei niitä Taskareita kukaan pakota ostamaan, itsekin olen lopettanut keräilyn jo aikoja sitten. Säästyneillä rahoilla voi sitten ostaa vaikkapa jotain laadukkaampaa sarjakuvaa.
Kreach
Ihan hyvältä taskarilta vaikuttaa ja toinen Hedman on Mikki. Ei se Hedman mielestäni mikään huono ole, kyllä hänen tarinoitaan lukee. (Muistatko vielä taskarin "Terveisiä Ankkalinnasta", jonka tarinoista 8 kappaletta oli Ciminon käsikirjoittamia?)
Karhula
Lainaus käyttäjältä: Kreach(Muistatko vielä taskarin "Terveisiä Ankkalinnasta", jonka tarinoista 8 kappaletta oli Ciminon käsikirjoittamia?)
Itse muistan, mutta omasta mielestäni Ciminon käsikirjoitukset ovat ihan kelvollisia ja mielenkiintoisia. Ne minä kestän, mutta kun Hedmania on lähes joka akkarissa ja nyt taskarissakin niin aika ärsyttävää tuo on. ::)
Mikko M
Minunkin mielestäni Ciminoa kelpaisi olla Hedmania enemmän. Nykyään tyhmin juttuhan on se, että perinteisten Egmont-taskarikäsikirjoittajien lisäksi nyt näkee myös turhan paljon Ankka-lehden käsikirjoittajia, jotka jostain syystä levittävät huonoa osaamistaan myös taskareihin. Aikoinaan Hedmanin tarinoita ei taskukirjoissa näkynyt, mutta nykyään niitä on lähes jokaisessa taskarissa. Sama juttu mm. Transgaardin kanssa. Tarinat ovat siitä alkaen tuntuneet uuvuttavilta perustarinoilta, joita näkee joka viikko Aku Ankassa. Taskukirjojen sanottiin aikoinaan esittävän jännityksellisempiä juttuja kuin Ankka-lehti, mutta nykyisin tuntuu siltä, että sama kuin lukisi kuukausittain Ankka-lehden paisuteltua versiota eikä laadussakaan ole mitään eroa. Roope-setä-lehti painii saman ongelman kanssa. Ankka-lehdestä parhaat käsikirjoittajat ovat jo lopettaneet, taskukirjojen mestareita näkyy aina vain harvemmin ja Roope-setä-lehti tarjoaa lähinnä tarinoita, jotka muistuttavat Aku Ankan perustarinoita, mutta italialaisten piirtäminä.

Laskinpa tässä Ciminon osuudet 2002-2008-vuosikertojen ensimmäisen vuosipuoliskon tupla-taskareista (jotka sisältävät pelkkiä italialaistarinoita ja näin ollen todennäköisesti enemmän Ciminon juttuja kuin vuoden toiset tuplat).
2002: 0
2003: 2
2004: 2
2005: 2
2006: 8
2007: 1
2008: 0
Luvut tuntuvat yllättävän matalilta, mutta vuoden 2006 ensimmäinen tupla hyppää kyllä silmille. Olisi todellakin kiva juttu, jos yleisten käsikirjoittajajien tarinoiden sijaan toimitus valitsisi paljon harvinaisempien tekijöiden juttuja. Jos katsoo vaikkapa vuoden 1995 Ankka-lehtien käsikirjoittajanimiä, niin huomaa monipuolisuuden. Kaiken lisäksi kyseiset nimet ovat sangen tuntemattomia, mutta silti tarinoiltaan parempia kuin kukaan yleisistä käsikirjoittajista nykyaikana. Per Hedman on toki yksi vuoden 1995 käsikirjoittajista, mutta hänenkin juttunsa olivat vuosia sitten huomattavasti parempia. Saisi tulla kokonaan uusia tekijöitä, kun pitkään työskentelevillä ja todella nopealla työtahdilla tekevillä käsikirjoittajilla ja piirtäjillä tarinoiden laatu laskee huimasti ajan myötä. Cimino on tältä osin hyvä esimerkki (käsikirjoittanut jo 60-luvulta lähtien ja tekee yhä tarinoita liukuhihnanopeudella, mutta paljon kehnommalla laadulla kuin vuosia sitten). Esimerkiksi Don Rosa teki tarinoita hyvin hitaalla tahdilla ja lopettikin kohtuullisen aikaisin. Barksin kaltaisia liukuhihnatekijöitä, jotka ovat sekä laadullisesti, että tarinamäärältään huimia, on harvassa. Mielestäni parhaat käsikirjoittajat löytyvät tuntemattomasta ja tarinamäärältään köyhästä tekijäjoukosta. Esimerkiksi Henning Kure, joka on tehnyt vain muutaman tarinan, on kuitenkin käsikirjoituslaadultaan todella hyvä. Määrä ei korvaa laatua edes Ankkojen maailmassa.
July
Lainaus käyttäjältä: KurmeloinenHAJOITUSVAROITUS!!!

Maanantaina se on lähtö valtiolle tekemään sitä "työtä jolla on tarkoitus" ...Vekaranjärvelle leikkimään sotaa toisinsanoen. ...viheltää! ..eiss.

Hm. Et ole ainoa jota hajottaa. Mut heitettiin pois kotoa lauantaina. Voitin.

Huomenna soitto sossuun ja sitten vaan kysyy, mitä pitää tehdä seuraavaksi. Saan loisia poikaystävän luona siihen asti että löydän kämpän. V*ttujee.
Zuppa
Lainaus käyttäjältä: Kreach(Muistatko vielä taskarin "Terveisiä Ankkalinnasta", jonka tarinoista 8 kappaletta oli Ciminon käsikirjoittamia?)
Muistan tämän. (On muuten suunnilleen huonoin taskari ikinä, tänker jag) Niissä Ciminoissa on huonoa se yksitoikkoisuus, tarinat menevät aina samaa kaavaa: Roope kuulee jostain suuresta aarteesta (usein luennolla), hankkii tarinan teemaan sopivan oudon kulkuneuvon, tällä välin Aku+pojat+Juuso ovat paenneet jonnekkin mutta Roope uhkaa heitä jollain, sivuhenkilöt tarinassa ihmettelevät kulkuneuvoa, jolla mennään usein kauas jne. On muuten ainoita, kenen käsikirjoituksen tunnistan, useimmmiten tuon kulkuneuvojutun takia. Onhan se ihan jees kierrättää ideoita, mutta...

Minun mielestäni Hedmanin tarinoissa ei ole mitään vikaa, mutta eipä mitään niiiin erikoistakaan. Sellaisia normeja.
Kreach
Ciminon tarinat ovat usein melko samanlaisia, joten niitä ei pitäisi julkaista ainakaan kahta enempää taskareissa. Yksi tarina yhdessä taskarissa olisi hyvä, niin Ciminon tarinat saisivat ihan hyvät arvosanat ja niin edelleen. Mutta jos niitä on 8, alkaa puuduttamaan. Cimino toki on ihan hyvä käsikirjoittaja. Huonous on se kierrättäminen.
Kurmeloinen
Lainaus käyttäjältä: JulyLainaus käyttäjältä: KurmeloinenHAJOITUSVAROITUS!!!

Maanantaina se on lähtö valtiolle tekemään sitä "työtä jolla on tarkoitus" ...Vekaranjärvelle leikkimään sotaa toisinsanoen. ...viheltää! ..eiss.

Hm. Et ole ainoa jota hajottaa. Mut heitettiin pois kotoa lauantaina. Voitin.

Huomenna soitto sossuun ja sitten vaan kysyy, mitä pitää tehdä seuraavaksi. Saan loisia poikaystävän luona siihen asti että löydän kämpän. V*ttujee.

Oho....miten näin.. ó____O
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: Mikko MMielestäni parhaat käsikirjoittajat löytyvät tuntemattomasta ja tarinamäärältään köyhästä tekijäjoukosta.
Tuo on kyllä totta. Nykyiset liukuhihnakäsikirjoittajat suoltavat sisuksistaan useimmiten pelkkiä kliseklimppejä ja vanhoja kaavoja. Hedmanit ja Transgaardit tulevat korvista ulos, eikä ennen niin hyvä pari Pat&Carolkaan ala olla muita ylempänä. Tätä menoa jopa Rodolfo Ciminoakin alkaa tulla ikävä. Ainoat hyvät käsikirjoittajat löytyvät melko hämärästä muutaman tarinan kirjoittaneista melko tuntemattomasta porukasta, esimerkkinä mainitsemasi mahtava Henning Kure, sekä Rune Meikle. Molemmat löytyvät suosikkikäsikirjoittajalistani kärkisijoilta. Andreas Pihlkin olisi yksi mainittava hyvä tanskalaiskäsikirjoittaja. Mielestäni omaperäisyys on valttia.
Hyviä italokäsikirjoittajia tuntuisi oleman hieman enemmän. Tito Faraci tuo tarinoihin rutkasti lämminhenkistä huumoria, Gaja Arrighini Riitta ja Kuuno-parodioita, ja Rudy Salvagnini milloin mitäkin hyvää.

Ennen parempia käsikirjoittajia oli enemmän. Mieleeni muistuvat mm.Flemming Andersenin varhaistyöt, joissa käsikirjoittaja oli tiettävästi sama, sekä tuikituntemattoman Allan Riisin lyhyt Mikki-sarjis.
Laadulle pitää tehdä jotain!