Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Harry Potterit

(81 viestiä)
Fauntleroy
Mitä mieltä kirjasarjasta? Omistatteko kirjoja? Entä elokuvia?
Viimeinen Harry Potter-kirja ilmestyi eilen? suomeksi.
Itse en niin enää kirjoista piittaa kun olen nähnyt elokuvan ennen kirjaa.
Täällä oli eilen(tai tänään) yömyynti viimeisestä osasta, 00.00-1.00.
HN Erkka
Itse en ole lukenut yhtään kirjaa, mutta elokuvia olen katsonut aika montakin. Salaisuuksien Kammio on ehkä paras kaikista, minkä olen katsonut. :)

Viisasten Kivihän tulee jouluna TV:stä, harmi että joka kerta vain se sama. :P
Aku Vankka
Kaikki kirjat olen lukenut (uusimmasta vain 20 sivua :D) ja kaikki elokuvat nähnyt.
28.11 tulee Harry Potter ja Puoliverinen prinssi Suomen ensi-iltaan :)
TKal
Kaikki paitsi uusimman olen lukenut, mutta en ole kyllä ollenkaan varma, tulenko edes tätä uusinta lukemaan. Jostakin syystä vaan kiinnostus Harry Potteriin on laskenut, elokuvistakin olen nähnyt vain kolme ensimmäistä. ::)
Lainaus käyttäjältä: KarhulaEn yhtään ole lukenut, lainannut vaan kirjastosta. ::) Ja tosi hyviä on ollut.
Mitäs tää tarkottaa? Ooko kirjottanu jotain väärin vai onko tässä vaan jotain, mitä en käsitä?
Karhula
Lainaus käyttäjältä: TKalLainaus käyttäjältä: KarhulaEn yhtään ole lukenut, lainannut vaan kirjastosta. ::) Ja tosi hyviä on ollut.
Mitäs tää tarkottaa? Ooko kirjottanu jotain väärin vai onko tässä vaan jotain, mitä en käsitä?

Oho! :o Tuo oli paha moka eli olen lainannut kirjastosta, ja tuolla en ole yhtään lukenut tarikoitin kylläkin, että en omista yhtään kirjaa. ;)
jojo3
Voin jonkun sortin Potteri-faniksi tunnustautua.
Kaikki kirjat löytyvät. Eilen kävin hakemassa uusimman. Meinattiin lähteä jo heti yöllä hakemaan uusin kun kirjakauppa avautui tunniksi (00.00-01.00), mutta eipä sitten menty.
Huomenna olisi tarkoitus aloittaa viimeisen lukeminen.

Kaikki muut elokuvat paitsi uusin (5. osa) löytyy.
Elokuvissa on se ongelma, että ne ovat todella pitkiä, mutta silti paljon oleellista asiaa puuttuu, jota kirjassa sitten on.
Sen takia pidän melkein kirjoista enemmän.
Kreach
Viimeinen (Kuoleman varjelukset) jo melkein puolessa välissä, hyvältä vaikuttaa!
Kaikki kirjat olen monesti lukenut, maailman paras kirja-sarja ja nähnyt olen myös kaikki elokuvat. Jos jotain kiinnostaa, niin näin monta kertaa olen lukenut:

Viisasten kivi: 2
Salaisuuksien kammio: 2
Azkabanin vanki: 2
Liekehtivä pikari: 3
Feeniksin Kilta: 4
Puoliverinen prinssi: 3
Kuoleman varjelukset: Huomenna varmaan 1 kerran :P
Nanopoli
Kaikki kirjat löytyy ja kaikki leffat on nähty. Sarja on parantunut osa osalta.
7. osaa en ole vielä lukenut, mutta tarkoitus olisi viikon sisään lukea.
akuankka1313
Melkein yhtään en ole lukenut, Viisasten kiveä äiti luki iltasaduksi ja Salaisuusten kammiota muutamankymmentä sivua. Luku intoa ei itselläni ole. Niinpä katsoin elokuvat kolmoseen asti, joista en kyllä tajunnut juurikaan mitään :P

Nyt varmaan rupean lukemaan kunnolla kirjoja, jotta elokuvista saisi edes jonkinlaista selkoa.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Nyt varmaan rupean lukemaan kunnolla kirjoja, jotta elokuvista saisi edes jonkinlaista selkoa.
Suosittelen, on sen verran hauska ja monimutkainen sarja juonenkannalta, että harvoin varmasti mikään kirja-sarja saa minut näin "hulluksi." Olen lukenut puoleen väliin (n. 400s.) tuota uutta Potteria päivässä, en ennen Potterien ilmestymistä olisi edes voinut käsittää lukevani noin paljon. Kaikki kirjat ovat hyviä, elokuvista VK & SK hyviä AV kohtalainen, samoin kuin LP ja FK. PP leffaa odotan paljon. (Jos joku ei kässännyt, niin VK = Viisasten Kivi, SK = Salaisuuksien Kammio, AV = Azkabanin Vanki, jne.)
Aikakone
Onko kukaan vielä lukenu sitä uusinta?

Ei yhden lauseen viestejä, kiitos! -Jukka
Kreach
Lainaus käyttäjältä: AikakoneOnko kukaan vielä lukenu sitä uusinta?

Ei yhden lauseen viestejä, kiitos! -Jukka

Muutama luku vielä jäljellä. Koko viikonloppu mennyt sen lukemiseen. Huhhuh. Eli oon jo yli puolen välin.
Anonymous
Olen nähnyt ehkäpä yhden elokuvan. Minusta ne ovat ei-minulle -> tylsiä mielestäni ...
ArpinLusene
Hyllystä löytyy 3 ekaa Harry Potteria VHS:ssänä ja 4. ja 5. DVD:nä. Oon lukenu 1., 2., 3. ja 4. Harry Potterin kirjana (en omista, kirjastosta lainannu). Kyllähän potteri on ihan hyvä. Niin iso fani en ole että ostaisin jtn fani tavaraa, tai menisin jonottamaan uusinta kirjaa... :D
July
Oi, voi.. Olen tosiaan lukenut kaikki Potterit vähintään kerran (alkupuoliskoa useampaan otteeseen kuin loppupuoliskoa) ja on kyllä pakko sanoa, että kyseinen sarja alkaa huonontua huomattavasti kolmannen kirjan jälkeen. Rowlingin ote alkaa herpaantua, juonesta tulee todella ennalta-arvattava ja viimeinen kirja onkin tästä oikein hyvä esimerkki. Koko kirja on täynnä yhtä ja samaa hölynpölyä, ennalta-arvattavia juonenkäänteitä, klishéitä ja voi luoja se loppu. Niin surkeaa pohjanoteerausta en ole eläessäni vielä koskaan ennen lukenut. Jo neljännen kirjan kohdalla Rowlingin pyrkimykset saada ihmiset pitäytymään tarinassa kiinni alkavat mennä siihen, että lukijan mielenkiinto kohdistetaan joko aina ah-niin-uhkaavaan herra Voldemortiin ja hänen voih-niin-ilkeisiin suunnitelmiinsa/apureihinsa/etc TAI Potterin/Weasleyn/Grangerin poika- tai tyttöongelmiin ja aina niin hankalaan teinielämään. Myös juonenkäänteet on helpompi ja helpompi arvata mitä pidemmälle sarjassa mennään ja juuri tämä tekee sarjan viimeisestä kirjasta täydellisen flopin. Kyseisen kirjan juoni kun on otettu miltei suoraan Cassandra Clairen Draco-trilogiasta, jonka kyseinen rouva julkaisi jo ensimmäisen Potterin jälkeen internetissä, ja joka on sittemmin poistettu.
Lisäksi Rowlingin rahanahneus näkyy tekstissä selvästi ja varsinkin loppupään kirjat alkavat selvästi amerikkalaistua ja lukijan pinnaa oikein koetellaan katsomalla, miten ennalta-arvattavaksi juonen ja miten typeriksi hahmot voi tehdä (helvetti, pitääkö Potteria vielä tyhmistää entisestään ja tarvitseeko Granger oikeasti ÄO:nsa alentamista?!). Rowling menetti mielenkiintoni täysin siinä vaiheessa, kun hän julisti Dumbledoren olleen homo kirjasarjan alusta alkaen (huom! Rowling oli homokammoinen jo kauan ennen kirjojensa kirjoittamista ja piti mm. kirjansa hahmoista tehtyjä homoeroottisia fanificcejä iljettävinä), vaikka hän on useassa haastattelussa todennut, ettei voisi koskaan kuvitella luovansa homoseksuaalia hahmoa kirjoihinsa. Itseeni tällainen kaksinaismoralismi ei vetoa, mutten sitten tiedä teidän ajatuksistanne.

Ei, en todellakaan ole ostamassa viimestä Potteria ja taidan olla valmis myymään myös muut kirjat, joita olen haalinut hyvän loppuhuipennuksen toivossa hyllyyni.

MUOKSIVIIKATE//Älkääkä antako minun aloittaa leffojen arvostelua!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6