Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Harry Potterit

(81 viestiä)
Rosa fani
Kaikki kirjat olen lukenut moneen kertaan ja elokuvatkin olen katsonut. Hyviä ovat kaikki, mutta ehkä kolme viimeistä on parhaita.
the legend of DUCK
Kaikki kirjat luettu kaksi kertaa, harry potter on todella hyvä kirjasarja ;D Elokuvia inhoan, koska potterin näyttelijä on niin ärsyttävä. >:(
Pullasorsa
Potteraiheen totaaliherätys. Tässä kuussahan pitäisi PP:n tulla elokuvateattereihin. Vai olenko käsittänyt jotain väärin?

Voisin kyllä itseäni pienimuotoiseksi potterfaniksi kutsua, olen ahminut kaikki kirjat useampaan otteeseen ja samoin elokuvat.
Karhula
Älä lue tätä, jos et halua tietää mitään leffasta!

Joo, tässä kuussahan se tulee elokuvateattereihin. Pakko mennä katsomaan, olen kylläkin nähnyt melkein koko elokuvan, sillä niin paljon on Warner Bros näyttänyt jo materiaalia, varsinkin maailman ensi-illan jälkeen (jota katsoin suorana netistä).

Uskon, että Yates on tällä kertaa saanut tehtyä loistoelokuvan, ainakin mataliukset näyttävät erinomaisilta ja hyvä, kun huispaustakin löytyy. Sektumsempra kohtauksesta olisin kyllä halunnut ehkä vähän "kovempaa" ja Dracon pillitys on järkyttävää katsottavaa. Myös elokuvaan lisätty "Hyökkäys Kotikoloon"-kohtaus näyttää loistavalta. Bellan "I killed Sirius Black"-vuorosana on todella osuva, ja kiva nähdä jo siinä Fenrir Harmaaselkää.
Myös Weasleyn welhovitsit näyttää loistavalta elokuvassa, en osaisi oikein kuvitella stä paremmaksi ainakaan tähän mennessä nähdyn perusteella.
Syksyn harmistus on tipotiessään ja nyt uhkun leffahenkeä, enkä millään malttaisi odottaa vielä 7 päivää. Harmi, kun asun näin kaukana, enkä pysty lähteä Vuotis-näytökseen. :-/ Näkisin leffan sentään jo 6 päivän päästä, mutta ei niin ei...

Onkos kukaan Ankkislaisista muuten menossa katsomaan Phelpsin veljeksiä Jamesiä ja Oliveria kutsuvierasnäytökseen? Itse en jaksa lähteä tuonne vaikka olisi todella hauska nähdä edes vilaus heistä. Lehdessä oli muuten kiva pikkujuttu tästä elokuvasta, tai ainakin Keskipohjanmaassa oli... Lukiko kukaan?

//Spoilerihuomiot isommalla, kiitos. -July
T@IK@VIITTA
Niin, Potter elokuva on siis ensi viikon perjantaina tulossa ainakin tänne elokuvateatteriin. Aion mennä äidin kanssa katsomaan sen sitten ensi-iltaan. :)
Nuno
Itse olen Potter-fani. Olen lukenut kaikki kirjat moneen kertaan sekä omistan ne, kuten myös tähän asti ilmestyneet elokuvat. Nyt ostan myös englannin kielisiä Pottereita, aion ostaa kaikki englannin kieliset. Omistan myös muutaman julisteen, jotka ovat nytkin seinällä. Paras kirja on Kuoleman varjelukset, Feeniksin kilta, Liekehtivä Pikari. Myös Azkabanin vanki on hyvä. Kaikki kirjat olen lukenut ainakin yli 4 kertaa. Jotkut olen lukenut ehkä 5 kertaa.
Siuntio Silosäkeen tarinat kirjan haluaisin ostaa ja ostankin sen ehkä. Mutta pitää säästää rahaa englannin kielisiin Pottereihinkin. :(

Elokuvat ovat melkein kaikki hyviä. Feeniksin kilta on vähän huonompi. Tykkään liekehtivästä pikarista, vaikka siinä elokuva kulkee liian nopeasti, esim. he ovat ensiksi Tylypahkan junassa ja seuraavassa kohtauksessa he ovat jo ottamassa vastaan ulkomaisia vieraita. Azkabanin vangista tykkään paljon. Kaksi ensimmäistä elokuvaa ovat ihan hyviä, vaikka en katsokaan niitä usein, olen katsonut ne vain muutaman kerran.

Uudesta elokuvasta olen nähnyt vain ne trailerit, mitkä ovat hp-fanien sivuilla. Odotan hyvää elokuvaa, tai ainakin parempaa kuin Feeniksin kilta. Katie Bell kohtaus vaikuttaa hyvältä, tarkoitan siis sitä kirottua kaulakoru kohtausta. Se näyttää trailereissa jännittävältä. Odotin manaliuksista vähän pelottavampaa, vaikka on se nytkin ihan hyvä. Kun elokuva tulee tänne elokuvateattereihin, niin menen katsomaan sen. Ja jouluna ostan sen dvd:nä. :D

Olisin halunnut nähdä Phelpsin veljekset, mutta en pääse sinne. He ovat hyviä näyttelijöitä, joten harmittaa kun en näe heitä.
wierii2
Ah. Potterit. Niin, olenhan minäkin pienimuotoinen Potter-fani. Omistan kaikki kirjat, ja elkokuvat, sekä Siuntio Silosäkeen tarinat. Kaikki kirjat olen moneen kertaan lukenut, ja edelleen ovat lähes löymättömiä kirjoja. Kirjoituksellisesti kirjathan ovat erittäin loistavasti toteutettuja, ja uskomattoman hyvä juoni takaa myös laadun. Elokuvista taas en niinkään pidä. Ovathan ne ihan kivoja, mutta kun luet hyvän kirjan ja sen jälkeen näet kirjasta kehnon elokuvaversion, niin ei leffa varmastikkaan innosta. Sama juttu Eragon kirjassa, ja leffassa.

Uudesta elokuvasta odotan samantapaista kuin nelosleffasta. Toivottavasti sitten seiska osassa saaga saa arvoisesnsa päätöksen. Kutonen otettiin hyvin vastaan Brittien saarilla, ja elokuvassahaan on romanttinen sivujuonne, aivan kuten kirjassa. ;) Kuitenkin, positiivista yllätystä leffalta toivon.

Kirjat (Siuntio Silosäkeen tarinat mukaan lukien) ovat loistavia, kuten jo totesin. Kun luet ykköskirjan, on vain pakko jatkaa, joten siltäkin osin Potterit koukuttavat.

Suomentajan työ taas saagassa on ollut fantastista. Miten hän on voinut keksiä niin hyvät nimet kuten Huispaus taikka Tylypahka! Ja hän on joutunut tuhansia sivuja kääntämään meidäiloksemme. Ja aikaakin tuossa puuhassa on kulunut. Miten muuten suomentaja on kääntänut lyhenteen R.A.M? Sehän on Englanniksi Regulus Arctustus Black. Eli R.A.B. Ja suomeksi Regulus Arctustus Musta. Miten hän on sen tehnyt? Joka tapauksessa, suuri kiitos Jaanalle!
Aku Vankka
Ah, Potterit - juuri niin.

Itsekin voisin kutsua itseäni Potter-faniksi, sillä myös minä omistan jokaisen kirjan (mukaanlukien Siuntio Silosäkeen tarinat) ja jokaisen ilmestyneen elokuvan. Kirjoista ehdottomat suosikkini ovat Kuoleman varjelukset, jota alan kohta lukemaan kolmannen kerran ja Feeniksin kilta jonka olen muistaakseni lukenut about viisi kertaa. Elokuvista henkilökohtainen suosikkini on Salaisuuksien kammio, sillä siitä on vain yksinkertaisesti saatu niin jännittävä ja mielenkiintoinen. Myös Liekehtivä pikari oli elokuvana varsin mainio. Kuudetta elokuvaa odotan innolla ja aion mennä katsomaan sen elokuvateatteriin heti kun se vain tänne asti pääsee. Odotan kyseiseltä leffalta enemmän kuin hieman kehnohkolta Feeniksin killalta, ainakin traileri lupailee hyvää,
Tribe
Ah, Potterit - Juuri niin, niin juuri. Sen juuret yltävät syvälle mieleeni ja ovat yltäneet jo 10 vuotta.

Itsekin voisin kutsua itseäni Potter-faniksi, vaikka en omistakaan, kuin 1:en, 6:en ja 7:en (enklantikshi). Tämä johtuu siitä, että ensimmäiset viisi kirjaani joutuivat pakkohuutokauppaan, enkä kerennyt pelastaa niitä siltä hirveältä kohtalolta. Viisasten kiven sain myöhemmin divarista.
Kirjat 1-4 olen lukenut 6 kertaa (kaikki kerran enklantikshi(7:n luin myös enklantikshi)) ja loppuja en ole laskenut. Kirjat 1-4 on myös luettu minulle, joten olen mielessäni lukenut ne seitsemännenkin kerran.
Mulla muutensh taitaapi olla sellaista, mitä monella muulla ei. Nimittäin mini-pokkarit Huispaus kautta aikojen ja Taikaolennot (joku muu sana se kyllä oli) ja niiden olinpaikat. Näitä kahta on julkaistu vain rajallisesti, joten kaikilla ei näitä ole.

Paras seitsemästä on ehdottomasti Puoliverinen prinssi. Se tempaisi heti mukaansa ja koukutti niin, että sitä oli pakko lukea. Yhtenä iltana tuli niin hyviä lukuja vastaan, että vasta neljän aikoihin yöllä sain itseäni niskasta kiinni ja pääsin nukkumaan 3½ tunnin yöunet. Parasta kohtausta tästä kirjasta on hyvin vaikea, rankkaa pohdintaa vaativa tehtävä, joten lykkään sen kauas hamaan tulevaisuuteen.

Huonoin taitaapi sitten olla tuo kuoleman varjelukset. Toki se hyvä oli, mutta se oli turhan tylsä. Kolmikko vietti paljon aikaa paeten, piileskellen ja alkoivat jo henkisesti sortua. Sitä oli aika tylsää lukea, kun sitä kesti niin kauan. Toinen, mikä tässä kirjassa ei viehättänyt oli monen pitämäni hahmon kuolemat (nimiä en paljasta, en halua spoilata). Se oli muutenkin se, joka jäi lopussa hieman pännimään ja joka toiseksi eniten vaikutti siihen, miksi juuri tästä kirjasta pidän vähiten.
Oletteko muutensh kuulleet, että jotkut ryönät menivät huutamaan Potter-faneille loppuratkaisun, kun he (P-F:t) olivat jonottamassa suomennoksen julkaisua. Oli varmaan aikamoinen järkytys ja raivo, kun tuollaista tullaan Potter fanaatikoille tuosta vain huutelemaan.

Yksi todella hyvä asia koko kirjasarjassa voielä on se, että kaikkia pikkuasioita punoutuu yhteen. Paristas näistä näistä on tehty "suurempi kohtaus", niinkuin Harryn puoliksi kuulemasta Kalkaroksen ja Dumbledoren riitelystä kirjassa 6, joka kirjassa 7 paljastui Harrylle suureksi väärinkäsitykseksi, joka selvensi asioita hänelle. Ja se Valedron päiväkirja, joka paljastui hirnyrkiksi. Muita nyt ei tule mieleen. Pitäisi lukea kaikki kirjat vielä kerran, niin muistaisi ne. Saattaisi löytää jopa uusiakin.

Elokuva pitäisi kyllä jossain vaiheessa katsoa, mutta kun kaikki tähän asti ilmestyneet elokuvat ovat olleet sellaisia fiaskoja (paitsi 1 ja 2. Ne olivat vain huonoja), niin enpä viitsi teatteriin mennä katsomaan. Kahton shitten Blu-rayna kotona.

Muuta mainitsemisen arvoista aiheeseen liittyen ei nyt tule mieleen. Plääääääääääh! Väässhhytthhäää! Pitää mennä nukkumaan. Hyvää yötä Ankkis ja sen käyttäjät. Vai pitäisikö sanoa, hyvää aamuyötä? No joka tapaukshsesshhaaaaaa...... Moikkaaaaaaaaaaaaaaa......
Anonymous
Lainaus:Mulla muutensh taitaapi olla sellaista, mitä monella muulla ei. Nimittäin mini-pokkarit Huispaus kautta aikojen ja Taikaolennot (joku muu sana se kyllä oli) ja niiden olinpaikat. Näitä kahta on julkaistu vain rajallisesti, joten kaikilla ei näitä ole.
Kummatkin olen ainakin kirjastosta löytänyt. 8-)

Itselläni kirjasarjan loputtua ei ole ollut minkäänlaista innostusta. Saas nähä saako PP leffa sytyttämään. uuden kipinän.
Aku Vankka
Omgh, unohdin aivan kokonaan, että PP tulee elokuviin jo tällä viikolla. En nyt sentään ihan ensi-iltaan ole menossa, aivan liikaa jonoa olisi. Mutta ehkä sitten ensi viikolla, kun on jossain vaiheessa aikaa.. Pitänee nyt lukea PP -kirja tässä elokuvaa odotellessa, 350 sivua luettu, about saman verran jäljellä (eikös siinä ollut jotain 700 sivua..?).
T@IK@VIITTA
Huhhuh, huomenna olen menossa katsomaan sitä elokuvaa ja olen koko viikon lukenut hulluna Puoliverinen prinssi-kirjaa ja saan sen tänään luettua. Toivottavasti leffa on hyvä.
Dewey
Tykkääk kovasti Pottereista, kirjoista ja elokuvista!! Uutta elokuvaa en ole vielä nähnyt, mutta eiköhän sekin asia pian korjaannu. :)
jojo3
Kävin tossa lauantaina kattomassa ton uusimman Potterin.
Elokuvana leffa oli Pottereista ehkä paras, mutta joitakin asioita oli muuteltu liikaa kirjasta. Tosin siitä on kauan aikaa kun edes luin PP:n kirjana, mutta mitä siitä on mieleen jäänyt oli joko muutettu hieman leffassa tai jätetty kokonaan pois...
Kannattaa kyllä tuo leffa katsoa.
T@IK@VIITTA
Oho, unohdin kommentoida elokuvan! No, uusin Potter leffa oli ihan hyvä, mutta ei kylläkään vedä vertoja ensimmäisille. Ainakin paljon parempi, kuin Feeniksin kilta ja huispaustakin oli taas. Harmittaa kuitenkin, kun koko kirjan asioita ei voi siihen leffaan tunkea, mutta ei sille voi mitään. Hyvä se oli ja odotan seuravaa Potter-elokuvaa paljon. Siitä viimeisestä kirjasta tehdään ehkä jopa kaksi elokuvaa!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6