Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Mitä pelaatte?

(85 viestiä)
EmRA
Lainaus käyttäjältä: FergusEn oo vaan koskaan tajunnu että mikä viehätys siinä on.
Jos tuolla kannalla menään, älä osta räiskintäpelejä vaan lähde ampumaradalle,
älä osta urheilupelejä vaan ala harrastamaan itse lajia, jne.
Peleissä kaikki on helpompaa, mikä antaa aikaa muuhunkin.
Kitarasankarit ja laulutähdet ovat myös kivoja pelejä porukassa.
Mikko M
Lainaus käyttäjältä: EmRAKitarasankarit ja laulutähdet ovat myös kivoja pelejä porukassa.
Kuten myös taistelupelit, party-pelit ja kaikki pelit, joissa moninpeli yleensäkin on toteutettu loisteliaasti.

Itse olen aika vannoutunut pelaaja. Pelaan päivittäin muutamisen tuntia ja seuraan tiiviisti pelialan uusimpia uutisia ja arvosteluja. Peligenreistä eniten pidän toimintaseikkailusta, joissa pelimaailma on monipuolinen ja epälineaarinen. Myös pelattavuus on yleensä toteutettu monipuolisella tavalla ja toiminnan lisäksi mukana on tarinaa, seikkailua ja esineiden keräilyä. Siinäpä vasta genre. Parhaimpina esimerkkeinä toimivat varmaankin Castlevania-, Zelda-, ja Metroid-sarjat. GTA:n jätin mainitsematta, sillä sitä suosivat lähinnä ala-ikäiset penikat. Hyviä pelejä joka tapauksessa, mutta turhan suuressa suosiossa ala-asteikäisten keskuudessa (turhan suuressa suosiossa myös yläasteikäisten seurassa). PS2:n Spider-Man 2 on muuten ehdottomasti parhaimpia PS2-pelejä, joita omistan. Sen lisäksi, että se menestyi arvosteluissa hyvin, se oli todellakin hyvä myös pelinä, vaikka lisenssipeli onkin. Spider-Man-videopelejä en erityisemmin fanita vaikka jostain syystä omistankin kuusi eri hämispeliä...

Toiseksi parhaana genrenä pidän roolipelejä (RPG). Niissä visuaalinen toteutus, monivaiheinen tarina ja tunnelmallinen äänimaailma ovat yhdistettynä laajaan pelimaailmaan. Pelisysteemin teknisyys ja koukuttava hahmokoulutus ovat roolipelien hienoimmat asiat. Kyseisen genren parhaimpina peleinä pidän ainakin seuraavia japanilaisia klassikoita: Chrono Trigger, Phantasy Star-sarja, Final Fantasy-sarja yms. Toimintaroolipelien osalta uusimmat Castlevaniat ovat mahtavia, kuten myös vanhemmista peleistä Ys Book I & II ja Secret of Mana. Myös Super Marion roolipeliversio, Super Mario RPG on hyvä peli. Jokainen näistä on pelien laadun mittapuulla äärimmäisen arvostettuja pelejä ja syystäkin. Länsimaisista roolipeleistä pidän vähemmän, mutta kaverin luona tuli testattua Fallout 3:sta. Yleensä suosin enemmän retropelejä, mutta siinä pelissä oli kyllä ainesta, todellakin. MMORPG:eista, kuten World of Warcraftista ja kumppaneista en pidä ollenkaan. Strategiaroolipeleistä Fire Emblem on aika kova sana.

Tasohyppely on myös genrenä upea. Pelattavuuden toteutus ja sen sulava yksinkertaisuus ovat yleensäkin peleissä vahvoja puolia. 2D-tasoloikat iskevät eniten, mutta jostain syystä 3D-tasohyppelyiden joukossa olevat muutamat pelit ovat lähes kaikkia 2D-loikkia parempia, omasta mielestäni. Parhaimpana tasohyppelynä pidän Donkey Kong Country 2:sta. DK Country on muutenkin tasohyppelysarjana Mariokin parempi (vähintään yhtä hyvä). Vanhemmat Sonic-, Crash Bandicoot- ja Spyro-pelit iskevät myös, mutteivät aivan yhtä suuresti. 2D-Super Mariot, 3D-Super Mariot, DK Country 1-3, Crash Bandicoot 1-3 ja Sonic the Hedgehog 1-3 ovat kuitenkin kaikki mahtavia. Toiminnallisista tasohyppelyistä Mega Manit ja vähemmän tunnettu Vectorman-sarja ovat mieleeni. Ja Mega Man 2 on mielestäni kaikkien aikojen paras peli. Ratchet & Clank 3 on myös ollut allekirjoittaneen pelityksessä yli 60 tuntia.

Autopelejä en hirveästi pelaa, mutta Mario Kart-sarja on takuuvarmaa viihdettä. Pleikkarin Colin McRae Rally oli pienempänä mielestäni paras autopeli ikinä. Futuristisemmista autopeleistä F-Zero-sarja on ehdoton ykkönen. Paljon parempi kuin WipeOut-sarja. Vauhdissa kovinkaan moni autopeli ei kuitenkaan pärjää Excite Truckille. Viimeistelemätön, mutta pelattavuudeltaan yksi parhaista autopeleistä.

Jos en hirveästi autopelejä pelannut, niin en sen kummoisemmin urheilupelejäkään. Myös FPS-genre on jäänyt melkeinpä kokonaan kokematta, sillä suosin lähinnä konsolipelaamista (ja tietokoneiden räiskinnät kun sattuvat olemaan parempia). Half Life-sarja, Call of Duty 4, Halo-sarja yms. ovat mielestäni parhaimpia räiskintöjä. Kuten myös N64:n Perfect Dark ja GoldenEye (jälkimmäistä en ole valitettavasti päässyt pelaamaan). Nämä kaksi ovat kaikkien aikojen arvostetuimpia räiskintäpelejä, joten kannattaapa testata, mikäli kuusnepa hyllystä löytyy (itseltäni ei, valitettavasti). Ainakaan Perfect Dark ei ole tippaakaan yliarvostettu. Taistelupeleistä pidin aikoinaan todella paljon. Super Smash Bros. on pelisysteemiltään taistelupeleistä paras vaikkei järin perinteinen. Aikoinaan minuun iski eniten Tekken 3 vaikken sarjan peleistä omista yhtäkään. Myös Soul Calibur, Virtua Fighter ja Street Fighter ovat hyviä. Asennerikkaista "beat-em up"-peleistä en osaa sanoa parhaimmistoa, mutta hack'n slasheista vanhat Golden Axet ovat äärimmäisen viihdyttäviä kaveriporukassa.

Nykyisin olen innostunut suuresti NDS:n Phoenix Wright-sarjasta, jossa pelataan lakimiehellä ja selvitetään dekkarimaisia rikoksia. Genrenä sarja on "Visual Novel" ja pelisysteemi takaa sen, että rikoksissa joutuu itsekin pähkäilemään erilaisia arvoituksia ja epäkohtia. Arvoitusten ratkaiseminen ei kuitenkaan tarkoita mitään puzzle-tyylistä näpertelyä. Suosittelen pelisarjaa ehdottomasti niille, jotka pitävät hyvin tekstipitoisesta lakisali/dekkari-pelistä tai yleensäkin vanhan ajan tekstiseikkailuista. Hyvänä ekstrana on DS:n mikrofonin hyödyntäminen. Siihen voi halutessaan huutaa määrättyjä komentoja, jottei tarvitse aina painella nappuloita (vapaaehtoista touhua kuitenkin). Kyllä tässä pelisarjassa on fiilistä.
Ducker97
No nyt on tullut hankittua Need for Speed Undercover sekä Fifa 08.

Need for speed Undercover oli näin aluksi (Ostin eilen) ihan kohtalainen, mutta minua häiritsi se että ohjainasetuksia ei saanut vaihdettua (esim. nitro on ennen ollut L1 nyt se on R2 ja käsijarru on ollut R1, nyt se on L2)
tai jos sai niin en ainakaan huomanut. Huomasin yhden hauskan jutun... ei varmaan liity yhtään asiaan, mutta Onko kukaan nähnyt elokuvaa Puhallettu 60 sekunnissa?
Satuin huomaamaan että Haasteessa kyttien kauhu jossa piti kerätä pisteitä sun muuta oli kultahaasteessa samainen Shelby GT 500, joka oli tuossa aiemmin mainitsemassani elokuvassa takaa-ajo kohtauksessa...

Sitten Fifaan... Ei olisi pitänyt hankkia tätä PS2, mutta kun oli niin halvalla :D... Muutama uusi liiga oli mukana, mutta... njaah... Tuo Co-op -peli moodi oli aika turha. Ei paljoa uutta kumminkaan.
Aku-fani13
Oon nähnyt tuon Puhallettu 60 sekunnissa ja on muuten hyvä.
Siis Ducker ostitko Fifa 09 vai Fifa 08. Kun Fifa 09 on jo ilmestynyt...
Ducker97
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Siis Ducker ostitko Fifa 09 vai Fifa 08. Ostin 08 koska se oli vain niin halpa... Outoa pelata PS2 kun on tottunut pelaamaan jalkkista Xboxilla ;)
Aku-fani13
Ok.
minulla taas on vaikea pelata jalkkista kaikilla muilla pelialustoilla kuin Wii:llä. katsos kun tuon Wii on itselläni ja muutenkin lähellä sydäntäni.
The Aku Man
Juu-u.. pakko tänne vastata, ku oon semmonen himo pelaaja, joka istuu kotona syö mässyy ja pelaa. ( no en iha, mut melkein)
Eli omistan Xbox 360. Pleikka oli ostoslistalla, mutta hinta on vieläkin järkyttävä.
Juu eli omistan seitsemän autopeliä: FM2, PGR4,NFS PS, TDU, Race Driver: Grid, Midnight Club: LA ja SEGA Rallyn. Se varmaan kertoo mikä peli aihe minua kiinnostaa ja mikä minua ylipäätään kiinnostaa Ankkojen lisäksi. Tykkään pelata myös urheilu ja räiskintä/ toiminta pelejä. Minulla onkin Fifa 08 ja Nhl 08. Nyt pelaaminen on jäännyt hiukan kun on ollut kaikkea muuta, mutta eiköhän sitä taas ehi hiihtolomalla pelaamaan oikein kunnolla.
Ps. jos jollain on live aikaa ja joku näistä peleistä ja haluat " pelikaverin" niin lähetä vaan yksäriä.
Fergus
Lainaus käyttäjältä: EmRALainaus käyttäjältä: FergusEn oo vaan koskaan tajunnu että mikä viehätys siinä on.
Jos tuolla kannalla menään, älä osta räiskintäpelejä vaan lähde ampumaradalle...

Sä ... et voi olla tosissasi oikeesti?

//kirjotin tähän hirveen paasingin mutta puhe ei näytä joko menevän perille, tai sitten viestejä luetaan vaan puolella silmällä.

////oho sorry se olikin vanha viesti.. Luulin että joko tää sama paskanjauhanta taas alkaa
AKUANKKA12
Minä pelaan Crasheja pleikalla. :)

//Lapsi-rakas, en suosittele mainostamista ;) -July
Anonymous
Minä pelaan suht koht montaa peliä joista yksi on ainakin Race Driver Grid. Erinomainen autopeli missä on lajeja driftingistä open wheeliin.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6