Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Lasketteleminen

(28 viestiä)
Tribe
Tällaisen uuden aiheen ajattelin perustaa, kun alkaa jo ajankohtaiseksikin tulla.

No niin. Mitä pidätte laskettelemisesta? Oletteko ikinä lasketellut? Mitä mieltä olette siitä?
Entäpä kilpailut? Oletteko ikinä kilpailleet missään kuten esimerkiksi Suomi Slalomeissa?

Itse olen sitä harrastanut jo 10 vuotta. 8 vuotta sitten laskin ensimmäisessä kilpailussani Hyvinkäällä, jossa laskettelua harrastan (kotoa sinne n. 45 km ;D). Pidän laskettelemisesta paljon, mutta kilpaileminen alkaa jo tympiä. Paras sijoitukseni on SM-Suurpujottelussa 3. sija. Eksoottisin paikka, missä olen lasketellut on Itävallan alpit. Paikka on nimeltään Tux. Siellä oli todella kivaa ja maisemat olivat mielettömät. Harmi vaan, että kun olin siellä, niin vain kahtena päivänä oli aurinkoista. Huonoin keli oli, kun vettä satoi, ja oli niin sumuista, että näki vain pari metriä eteensä. Enempää en tästä jaarittele, tai kuolette tylsyteen.

Toivon paljon kommentteja.
jojo3
Kyllähän sitä laskettelua tulee harrastettua. Muutaman vuoden on tullut laskettua rinnettä alas, nyt taitaa kolmas tai neljäs vuosi alkaa. Mihinkään kilpailuihin yms. en ole osallistunut, ihan harrastelupohjalla on mulla tämä harrastus.
Paikallinen laskettelukeskus on kyllä kieltämättä onneton, mäen laskee reilussa 10 sekunnissa alas jos syöksyä laskee. Ja kun täällä päin lumitilanne on aika heikohko niin saa nähdä koska pääsee kunnolla rinteeseen. Huomenna pitäisi kyllä virallisesti avautua mutta saapa kyllä nähdä.

Mulla on todennäköisesti kaikki kamat tälle talvelle pienet, ja saa nähdä viitsiikö ostaa uusia koska ei ikinä tiedä montako kertaa täällä pääsee rinteeseen, ja kun mihinkään Ylläkselle yms. ei olla lähdössä tämän laskettelukauden aikana, niin vähän tuntuu turhalta hassata 300 euroa siihen kun käy n. kymmenen kertaa laskemassa.
Fauntleroy
Mukava harrastus. En minäkään kilpaile, ihan satunnaiseksi harrasteluksi on jäänyt. Suhteellisen kallis harrastus jos ei ole omia välineitä (kuten minulla) joten aika harvoin käyn. Mutta kyllä se sitten on hienoa tulla mäkeä alas täydessä vauhdissa ja vetää hyppyreistä. Simpsiöllä tulee käytyä joka talvi. Aika pieni paikka ja rinteet ovat myös suht pieniä mutta kyllä ne ihan kelpoja ovat. Serkuilla (jotka asuvat Saksassa) on tapana käydä lomilla Alpeilla laskettelemassa ja ovathan ne upeita mäkiä. Toiveissa olisi päästä sinne joskus.

Lainaus käyttäjältä: jojo3Paikallinen laskettelukeskus on kyllä kieltämättä onneton, mäen laskee reilussa 10 sekunnissa alas jos syöksyä laskee. Ja kun täällä päin lumitilanne on aika heikohko niin saa nähdä koska pääsee kunnolla rinteeseen. Huomenna pitäisi kyllä virallisesti avautua mutta saapa kyllä nähdä.
Heh, on joskus ollut aikeissa käydä testaamassa "Joupiska" mutta sinun kuvauksesi myötä en taida käydäkään. :D
jojo3
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyHeh, on joskus ollut aikeissa käydä testaamassa "Joupiska" mutta sinun kuvauksesi myötä en taida käydäkään. :D
Turha on Joupiskalle tulla kun sieltä Simpsiökin löytyy lähempää. Huomattavasti mukavempi paikka laskea. Hieman korkeampi nyppylä kuitenkin on niin ei laske ihan niin nopeasti rinteitä alas, ja rinteitä löytyy muutenkin enemmän ja vähän joka makuun. Itse olen pari kertaa Simpsiöllä käynyt, ja huomattavasti parempi paikka kuin Joupiska.
Simpsiöllä tulee kyllä valitettavasti todella vähän käytyä, koska kuitenkin reippahasti yli 30 kilometrin matka on niin ei tule lähdettyä kauhean usein.
Aksu ankka
Ite laskettelen talvisin aika paljon.Sukset on Elan flip 4.2 (Tai jotain sinneppäin)
Lasketeltua on tullu 6vuotta. Aluks laskettelin lumi laualla kunnes kyllästyin.
(onnettomuus oikeestaan josta en haluais nyt kertoo).
Sitten päätin alottaa suksilla laskettelimisen ja kivaa se on. Jos ei muuten
käyä misää lomalla niin sit mää kinun äitiltä tai iskältä et ne veis mut Louekalliolle laksettelemaan.
Siinäpä se.
Aku Vankka
Olisihan se lasketteleminen ihan kivaa, mutta hieman hankalaksi se voisi mennä, kun en edes kunnolla osaa hiihtää ;D En pidä hiihtämisestä lainkaan, koska olen aina ollut jostain kumman syystä tavallista huonompi. Kyllähän se menee, muttei kovinkaan loistavasti. Mikäli laskettelua lähtisin koittamaan, seuraukset voisivat olla aika ikävänpuoleiset.. ::)
hjhh
Mä oon lasketellut vissiin nyt viisi vuotta. Aika paljon on tuolla Joupiskalla tullut laskettua. On mulla kolmena vuonna ollut sinne kausikorttikin. Tänä vuonna ei ole, kun kelit on vähän tämmöset, ja oikeastaan suurin syy on että ei sitä kovin kauaa vaan jaksa laskea sen verran pieni se on.

Simpisiöllä olen käynyt yleensä kerran vuodessa. Ehkä hiukan parempi paikka.

Ylläksellä on käyty melkeen joka vuosi ja siellä on sillon laskettu. Pari kertaa ylläseltä on käyty Levillä. Rukalla käytiin joitakin vuosia sitten.
Ronaldo
Itse pidän laskettulasta paljon, koska se on mukavaa ajavietettä. Itse olen lasketellut noin viis vuotta. Paras paikka missä olen käynyt on Ruka.
Rosa fani
Minäkin pidän laskettelusta. Olen lasketellut noin kuusi vuotta, mutta en ole kertaakaan käynyt minkäänlaisissa kisoissa.
Zuppa
Njaah, lasketaanko lumilautailu lasketteluksi? Sitä enimmäkseen on tullut harrastettua. Pienempänä, viisivuotiaasta kolmosluokkalaiseksi laskettelin kyllä suksilla, mutta nelosella kokeilin sitten lautaa, ja siitä lähtien on menty sillä. Pidänpidän paljon.
En ole mikään p(o)ro laskettelemaan, mutten sieltä huonoimmastakaan päästä, kai. Lasketeltua tulee yleensä nykyään ainoastaan lapissa, lapinmökki kun löytyy isoisältä ja sinne mennään aina viikoksi. Eteläisemmässä Suomessa kun ei enää kunnolla laskemaan pääse, ja vaikka pääsisikin, hissiliput ovat tuplasti kalliimpia kuin Lapissa. Nytten parina viime vuonna isoisä on ostanut myös mökin kaikkien käyttäjien yhteisiksi neljä hissilippua, joten käytännössä laskettelu ei maksa enää melkein mitään meille. (Mökkiä käyttää siis meidän perheemme lisäksi kaikkien äitini sisarusten perheet, joten hissilippuja tulee ainakin käytettyä.) Lautani on joku siskon vanha ei-niin-hyvyys, mutta sillä olen laskenut kutosesta asti ja olen kasvanut siihen suurin piirtein kiinni, enää ei tekis mieli ruveta vaihtamaan, vaikka parisen senttiä knafti onkin.
Tribe
Totta kai lumilautailu lasketaan lasketteluksi. Kyllähän sillä laudallakin mäkeä alas lasketaan. En ikinä ole lumilaudalla laskenut, mutta haluaisin todella päästä kokeilemaan (toivottavasti minusta ei tule sellaista törppöä, millaisia lähes kaikki Hyvinkäällä laskevat lautailijat ovat).
Kultu_Kimallus
Pidän laskettelusta todella paljon, mutta en minä sitä mitenkään harrasta. Talvella tulee lasketeltua aika paljon. Ollaan itse asiassa lähdössä 27.12 laskettelemaan Isosyötteelle viikoksi, eli ollaan siellä uudenvuoden yli. ;D Jesh!
Ducker97
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaOlisihan se lasketteleminen ihan kivaa, mutta hieman hankalaksi se voisi mennä, kun en edes kunnolla osaa hiihtää ;D En pidä hiihtämisestä lainkaan, koska olen aina ollut jostain kumman syystä tavallista huonompi. Kyllähän se menee, muttei kovinkaan loistavasti. Mikäli laskettelua lähtisin koittamaan, seuraukset voisivat olla aika ikävänpuoleiset.. ::) Tämä on mahtavaa... Kerrankin joku toinen joka ei pidä hiihtämisestä! Minä en pidä myöskään hiihtämisestä tai laskettelusta... Oon varmaan meidän koulun surkein hiihtäjä ;D.
Viime vuonna olimme koulusta hiihtämässä ja piti mennä sellainen (mielestäni ::)) korkea ja kaartava mäki ylös, olin (tietenkin) viimeisenä ja hetken päästähän sieltä tulee 100-250 ruotsinkielistä... Arvatkaapaa oliko kivaa kun joku niiden opettajista rupes höpöttämään jotain ruotsiksi?...
Aku Vankka
Hyi kauhistus, sain juuri tietää, että mikäli lunta on tarpeeksi maassa, meillä on tammikuun puolivälissä hiihtoa, joka tarkoittaa myös laskettelua. Jooh, taas pääsen esittelemään muille olemattomia hiihtotaitojani. Ala-asteen liikunnanopettaja oli sitä mieltä, että olen sen verran huono hiihtämään, ettei hän edes päästänyt minua koskaan laskettelemaan, vaan pisti aika ylimääräiselle hiihtolenkille. Nykyinen liikunnanopettaja ei tunnu niinkään mukavalta kuin vanha ja mikäli sitä lasketella täytyy, niin... noh, tiedätte varmaan mitä silloin tapahtuu :D
Tribe
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaAla-asteen liikunnanopettaja oli sitä mieltä, että olen sen verran huono hiihtämään, ettei hän edes päästänyt minua koskaan laskettelemaan, vaan pisti aika ylimääräiselle hiihtolenkille.
Käyttekö te koulussa laskettelemassa? Meidän koulu on niin köyhä, että eksoottisin paikka, missä liikuntatunneilla olemme käyneet on uimahalli, joka sekin on kaikissa kouluissa pakollinen.
Sivuja: 1 2