Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Lasketteleminen

(28 viestiä)
Aku Vankka
Juu, joka talvi ollaan käyty laskettelemassa ja tullaan edelleen käymään :)
Ducker97
Juu meidänkin koulussa käydään liki joka talvi hiihtämässä vaikka ei se meidän koulu kovin rikas ole... paitsi tämän vuoden alussa emme käyneet hiihtämässä koska ruottalaisilla oli joku hiihtotapahtuma, niin emme menneetkään hiihtämään. Mutta kuinkas kävikään kun menimme luistelemaan liikuntatunnilla? No sielähän ne ruotsalaiset koulullansa majailivat... Kyllä ne on järkeviä :P... Mutta oikeastaanhan minun kuuluisi kiittää heitä koska emme menneet hiihtämään ::).
Tribe
JEE!!! Tänään pääsi ensimmäistä kertaa sitten viime kesän laskettelemaan. Himokselle mentiin ja oli kivaa päästä kokeilemaan uusia suksia. Rinteitä oli auki vain neljä, joista kaikki olivat helppoja ja lyhyitä. Lämpötila oli yli nollan, joten sohjoista oli. Siinä parikymmentä laskua laskettiin ja sitten lähdettiin pois. Reissuun meni koko päivä. Aamulla yhdekseltä lähdettiin ja kotiin tultiin vasta kuudelta.
Joulun jälkeen alkaa ilmat viiletä (ainakin vähäksi aikaa). Toiottavasti silloin pääsisi vähän eteläisempiinkin rinteisiin laskemaan, koska tuollaiset yhdeksän tunnin reissut eivät ole kivoja. No, parempia säitä odotellessa...
Aku-fani13
Itse käyn joka vuosi(tänäkin vuonna) Ylläksellä. Kannattaa käydä Ylläksellä, kun se sattuu olemaan Suomen suurin laskettelukeskus, joten suosittelen. Minä en tajua miten jotkut voi ostaa laskettelusukset jos käy kerran vuodessa laskettelemassa. Minä(tai oikeastaan äitini) ainakin vuokraan sukset. Tulee paljon halvemmaksi, kun se että ostaa omat sukset.
Tribe
Oikeastaan se tulee halvemmaksi ostaa omat sukset ja käydä kerran vuodessa laskemassa, kuin se, että sitten joka vuosi vuokraa sukset. Sehän myös riippuu siitä, että jos menee vaikka viikoksi Ylläkselle ja se lasketaan "kerraksi vuodessa" ja joutuu sitten vuokraamaan koko varustuksen (sukset, sauvat, monot), niin se tulee pitemmän päälle PALJON kalliimmaksi. Hyvät vapaalasku-sukset maksaa n. 300€, hyvät vapaalasku-monot maksaa 300€-400€ ja sauvat saa alle satasella + sitten lasit, jotka maksaa n. 50€. Viikon kokovarustusvuokraus maksaa (arvio) n. 200€, että muutama vuosi kun vuokraat, niin kalliimmaksi tulee.
Aku-fani13
Kyllä se kun olemme 2 päivää laskettelemassa maksaa sen 30 euroa päivä eli kerran vuodessa 60 euroa.
Tribe
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Maksaa sen 30 euroa päivä.
Niinkö vähän :o?!! Olisin luullut, että se maksaisi paljon enemmän. Hyviinkäällä se maksaa n. 25€ per päivä ja Hyvinkään Sveitsin mäet ovat kuitenkin todella pieniä suhteessa Ylläksen mäkiin. Olisin luullut, että kamojen vuokraus maksaisi siellä paljon enemmän.
Zuppa
Mielestäni lapissa kaikissa laskettelukeskuksissa on halvat hinnat verrattuna etelään, nimittäin esimerkiksi vihti skissä päivän lippu maksaa 27 € ja oloksella euron vähemmän, ja oloksen lastenrinne on samaa luokkaa kuin vihti skin suurin... Oloksen lippu käy myös Pallaksella, jossa on vielä reilusti suuremmat rinteet.

Itse en laskettele kuin kerran vuodessa ~4 kertaa, mutta silti laudan omistan ja on reilusti kannattavampaa kuin vuokraaminen. Toisaalta lauta on ostettu isosiskolleni aikoinaan, joten eipä se minulle ole maksanutkaan mitään. Meinasin muuten kirjoittaa, että "joudun aina vuokraamaan kengät" mutta enpäs joudu, sain nimittäin vuosi sitten alennusmyynneistä uudet :)
Aku-fani13
Lainaus:Niinkö vähän :o?!!Kyllä olikos se niin että kypärä 5e ja sukset ja sauvat 25e. Näissä laskettelukeskuksissa on lähes sama perjaate kuin kaupoissa(onpa huono esimerkki):Mitä suurempi/suositumpi kauppa sitä halvemmat hinnat eli Ylläs on suuri/suosittu eli siellä on halvat vuokraus hinnat, koska siellä käy niin paljon porukkaa. Tietenkin jos olet esim. jossain pikkusessa keskuksessa missä on tyyliin yksi rinne niin tietenkin vuokraus hinnat ovat kalliimmat, koska muuten keskus menisi konkurssiin. Tajusitteko??
jojo3
Lainaus käyttäjältä: TribeViikon kokovarustusvuokraus maksaa (arvio) n. 200€, että muutama vuosi kun vuokraat, niin kalliimmaksi tulee.
Mutta kun säkin olet vielä kasvavassa iässä, joten kaikki kamat jäävät aikanaan pieniksi. Joskus laskeskelin, että jos käy joka vuosi reilut kymmenen kertaa niin silloin kannattaa jo omat välineet olla. Mutta jos käy about 5 kertaa niin vuokraaminen käy halvemmaksi.
Tribe
Tänään (ja eilen) olin Tahkolla kisoissa laskemassa ja pitää kyllä sanoa, että väsyttää. Yli kuuden tunnin ajomatkat yhteen suuntaan eli n. 13:sta tuntia yhteensä. Nukkua ei saanut kuin vähän reilu 6 tuntia.
Pakkasta oli eilen -25 astetta ja laskemaan ei kunnolla päässyt, kun oli niin kylmä ja vähän vaatetusta. Tänään kyllä olisi päässyt, mutta piti lähteä niin aikaisin kotiin, että ei oikein kerennyt.
Alkaa kyllä tämä kilpaileminen muuttua niin uuvuttavaksi, että ensi vuonna aion lopettaa. Lajit, joissa. joissa voi oivaltaa jotain uutta ja päästää luovuutensa valloilleen (kuten musiikki) ovat paljon kiinnostavampia.
akkaridekkari
Minä en ole ikinä lasketellut! Hiihdosta kuitenkin pidän, joten oletan, että laskettelukin voisi olla hauskaa! Pitäisi kai nyt harjoitella, kun ikääkin tulee koko ajan! ;)
Nuno
En ole koskaan lasketellut. Pitäisi joskus kokeilla. Itse asiassa haluaisinkin kokeilla laskettelemista. Se on varmaan ihan kivaa. :)
Sivuja: 1 2