Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Taidetarvikekaupat

(10 viestiä)
Aku-fani13
Tempera on ns. taiteilijan tavaratalo, jossa myydään piirtämis ja taiteilija tarvikkeita. Tempera on Suomen hienoimpia taiteilija kauppoja. Temperan yksi ostetuimmista tavaroista on Copic huopakynät.
Oletteko käynyt kyseisessä kaupassa. Minä olen hyvä kauppa on kyniä ja tusseja löytyy monta eri kokoa.
Tempera sijaitsee Helsingissä myymälän tarkka osoite on Uudenmaankatu 16, 00120 Helsinki. Netti sivulle:http://www.tempera.com/index.htm

Oletteko käynyt? Mitä mieltä olette kaupasta? Mitä mieltä olette hinnoista?
Olen käynyt. Ihan hyvä kauppa iso valikoima, mutta huonoa on aika kalliit hinnat.

//July vaihtoi topicin otsikkoa, nyt syntyy yleisempää keskustelua.
Bomber
Nyt tuli minun mielestäni ehkä hieman hätiköityä, Akufani. Olisit voinut tehdä vaikkapa Piirtäjäntarvike kaupat-keskustelun.

Mielestäni copic-tussit ovat yliarvostettuja. Ne kuivuvat aivan liian nopeasti.
Itse käytän Fabricon myrkyttömiä ns. sivellinkyniä, joissa on pitkä, terävä ja hieman taipuva kärki.
Mutta kerran olen käynyt katselemassa Temperassa.
July
Joskus aikoinaan nuorempana (=japaniteini-iässä :D) hullaannuin Copiceihin, mutta edelleen näin vanhempana huomaan niiden olevan yhä varsin toimivia välineitä. Bomberin kommenttiin siitä, että Copicit kuivuisivat, voin vain vastata olevani eri mieltä. Olen aina käyttänyt "halpiscopicceja", Ciaota, enkä ole kertaakaan joutunut lisäämään yhtään mustetta mihinkään kynään. Saatika vaihtamaan päätä (kyllä, tämä on mahdollista myös Ciaoissa). Copicit vaativat erityishienoa ("tiivistä") tussipaperia, joka ei ime tussinesteitä läheskään yhtä paljon kuin normaali toimistopaperi. Tällöin paperi ei kuluta kynää miltei ollenkaan. Tavallisen toimistopaperin massa vaihtelee 60g/m2 ja 270g/m2 välillä, kun taas tussipaperin massa on vain 75g/m2 (Schoellershammer, 7,57€ Temperasta) ja sen lisäksi se on käsitelty niin, että tussi kuivuu nopeasti (muttei liian nopeasti, jotta ehdit käyttää Blenderiäkin) ja Copicin värit pääsevät todella oikeuksiinsa. Muunmuassa alueen tummentaminen päällekkäisillä Copic-vedoilla (samalla tai eri värisävyllä) toimii, toisin kuin normaalin paperin kanssa, jolloin tussin väri on heti turhan tumma ja täysin erilainen kuin luvattu sävy. Tussipaperin hyvänä puolena on myös se, että sitä Copicin perhanaa saa hangata paperiin niin monta kerrosta kuin jaksaa, eikä tussi mene siltikään läpi seuraavalle sivulle. Nih. Muistakaa vaan käyttää sitä päälimmäistä puolta, alempi puoli ei toimi. ;)

... Ja tästä ihmeellisestä tussipaperiylistyksestä pääsenkin melkein asiaan. Olen koko yläaste- ja lukioaikani käyttänyt Temperan palveluita, ja olen loppujen lopuksi kovin tyytyväinen kaikkeen. Torkkelilaiset (Helsingin kuvataidelukiolaiset) saavat Temperassa mukavasti alennusta, joten sieltä on hyvä hakea tussit, maalit, gessot, taulukankaat ja kiilapuut. Heiltä löytyy myös suuri valikoima erilaisia papereita (vesiväripaperit ja muut täytyy ehdottomasti hakea tilaustöitä varten sieltä!) ja öljy- sekä akryylivärien kirjo on suorastaan taivaallinen! Temperapigmenttejäkin löytyy, kuten myös erilaisia taidekirjoja ja puumallejakin.
Toki hinnoissa on ainakin hieman laskemisenkin varaa, mutta huomioon ottaen sen, että kyseessä on yksi Suomen laajimmista taidetavarataloista, on Temperalle pakko antaa tämäkin anteeksi.

Olen myös joskus käynyt Tuubissa etsimässä jotain silloin, kun Tempera ei ole ollut auki, mutta ahtaat tilat ja olematon valikoima jättivät minut hieman kylmäksi. Palvelukaan ei ollut aivan parhaasta päästä.
Myös Akateemisen kirjakaupan taidepuoli on pengottu tuhenteen ja yhteen kertaan läpi, mutta siellä kaikki on vielä kalliimpaa kuin Temperassa, eikä ammattitaito ole läheskään yhtä hyvää, vaikka laadukkaita tuotteita löytyisikin. Lisäksi Akateemisen väellä on se hauska tapa, että he lähettävät asiakkaan Temperaan, jos jotain ei löydy. Siinä sitten parin korttelin kävelylle räntäsateessa, nami.

Olen siis Temperan asiakas henkeen ja vereen (vaikka jotkin asiat ovatkin halvempia esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa... Sieltä vaan ei saa kovinkaan hyvää laatua), ja voin myös puhua luultavasti suurimman osan torkkelilaisten taideopettajien ja opiskelijoiden puolesta.
akuankka1313
Ai sieltä niitä copicceja saa... :-[ Olin rassannut jo kaikki tavaratalot läpi ja tyydyin ProMaker-tusseihin. Tosin kyllä niistäkin hyvää jälkeä tulee.
Aku-fani13
Olen lähiaikoina menossa Temperaan ja haluaisin kysyä:
Saako Temperasta valopöytiä tai piirtöpöytiä(tietokoneelle)? Jos ei saa niin mistä saa?
Ducker97
Jos netistä etsit niin katso Pixmaniasta, siellä on ainakin jotain. En tiedä saako Temperasta.
EmRA
Pixmaniassa kuulemma huono toimitus (tai jotain sellaista muistelen noin vuosi sitten lukeneeni)
Itse ostin verkkokaupasta, varoituksista huolimatta Aiptekin..
Wacom on kuullemma laatutavaraa, käytännön kokemusta ei itselläni niistä ole, mutta tuosta
Aiptekistä voin sen verran sanoa, etten sitäkään ole käyttänyt moneen kuukauteen.. (tuossa se pölyyntyy tietokoneen päällä..)

..Btw july, kiva tietää etten ole täällä ainoa joka noitakin on nuorempana piirtänyt/lueskellut.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: EmRAPixmaniassa kuulemma huono toimitus (tai jotain sellaista muistelen noin vuosi sitten lukeneeni)
Itse olen jotakin Pixmaniasta tilaillut. Ei toimituksessa muuta vikaa kuin että se on hidas. Tavarat lähetetään jostain päin Ruotsia (muistaakseni Malmösta), joten toimituksessa kestää.
July
Lainaus käyttäjältä: EmRAWacom on kuullemma laatutavaraa, käytännön kokemusta ei itselläni niistä ole, mutta tuosta
Itse tilasin Wacom Intuos3-sarjan A5-piirtopöydän joskus usea vuosi sitten Pixmaniasta. Itku meinasi tulla silmään kun omilla rahoilla olin ostanut kyseisen piirtopöydän, jonka toimituksesta ei tiedetty yhtään mitään. Tiedoitus pelasi surkeasti ja paketin tulemisessa kesti useita viikkoja pidempään, kuin oli aluksi luvattu. Tämän lisäksi Suomen Posti oli myös töppäillyt, eikä pakettia ensin löytynytkään noutopisteestä.. Kyllä se loppujen lopuksi siellä oli, mutta tämä tilaus aiheutti itselleni suuren määrän harmaita hiuksia x__x
Lisäksi Pixmania lähettää spämmiä sähköpostiini vielä nykyisinkin. Siitä en tiedä, saako kyseisen asetuksen kytkettyä pois, mutta kauniisti ne postit tuonne roskapostikansioon menee.

Temperasta ei piirtopyötiä saa, joten Pixmania tai muu vastaava liike on luultavasti ainoa toivosi.
squid
Posti nyt on muutenkin jokseekin epävarma paikka, mahdollisimman pajon vaan muita firmoja käytettävä :S
Sivuja: 1