Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Rytmipelit

(23 viestiä)
Aku-fani13
Rytmipelit:
Ovat 1990-luvulla syntynyt videopelien alalaji, jossa on musiikki hyvin vahvasti esillä.
-----------------------------
Tanssipelit:
Tanssipelit ovat rytmillisiä pelejä, joissa pitää painaa jalalla tiettyä nuolipainiketta. Tanssipeleissä nuolet liikkuvat ylös päin ja "muottiin" osuessaan pitää painaa saman suuntaista nuolta. Tanssipeleissä nuolten suunnat vaihtelevat pelin mukaan. Joissain peleissä nuolet osoittavat pääilmansuuntiin, mutta taas vähän harvemmin nähdään tanssipelejä, joissa nuolet osoittavat väli ilman suuntiin. Kaikista harvinaisin on tanssipeli "ohjain", jossa on 5 nuolta. Tanssipeleistä on konsoli, tietokone ja kolikko versioita. Selvästi suosituin tanssipeli versio on kolikkopeli, joita monet harrastajat käyvät "katsastamassa" viikoittain. Ehkä suosituin tanssipeli on Roxor Gamesin ITG tai Konamin DDR. Nämä lyhenteet tulevat sanoista In The Groove ja Dance Dance Revolution. Tanssipeligenren katsotaan alkaneen DDR:stä. Oikeastaan nimi: Tanssipeli on aika harhaan johtava, koska tanssipeleissä astutaan painikkeiden päälle, eikä tanssita varsinaisesti. Tanssipelit on virallisesti rekisteröity tanssilaji Suomessa ja ulkomailla.

Tanssipelejä:
-In The Groove(ITG)
-Dance Dance Revolution(DDR)
-3DDX
-EZ2 Dancer
-Pump It Up(PIU)
-Para Para Paradise(Siitä erikoinen että ei tanssita vaan käytetään käsiä.)
-StepMania(SM?)
-Mungyodance
-------------------------
Laulupelit:
Kotitietokoneiden laskentatehon kasvaessa käyttäjän lauluäänenkorkeuden tunnistus reaaliajassa tuli mahdolliseksi 1990-luvun lopulla. Tämä mahdollisti laulupelit, joissa käyttäjän laulua arvostellaan vertaamalla laulun melodialinjaa mikrofonista signaalinkäsittelyllä laskettuun nuottiin. Ilmeisesti ensimmäinen julkaistiin Suomessa Elmorex Ltd:n toimesta vuonna 2000 SoittoPeli - nimikkeellä. Peli oli yhtenä alapelinä tuotteessa SoittoPeli.

Myöhemmin SoittoPelistä erotettu laulupeli julkaistiin nimikkeellä Staraoke ja siitä tehtiin samanniminen TV-formaatti. Tunnetuin äänenkorkeuden tunnistava laulupeli on Sonyn vuoden 2004 peliksi valittu SingStar PS2-alustalle. Pelialatyypistä on sittemmin muodostunut oma pelialatyyppi.Kopioitu Wikipediasta, koska en tiedä suoraan sanoen yhtään laulupeleistä, enkä sen takia osaa selittää niitä tarkasti.
-------------------------------
Soittopelit:
Soittopelit ovat Japanissa syntynyt rytmipelien alalaji. Soitto peleissä soitetaan musiikkia itse. Peliä pelataan katsomalla ruudulla näkyviä nuotteja ja soittamalla ne mahdollisimman hyvin ja tarkasti.

Soittopelejä:
-Beatmania IIDX
-Frets On Fire
-Guitar Hero
-Guitar Zero
-O2Jam
-Pop'n Music
-Rock Band
---------------------------

Täällä topicissa voit kertoa mitä rytmipelejä sinulla on ja mitä mieltä olet niistä. Sen lisäksi voit kertoa rytmipeli ennätyksiäsi.

Itse pistän omat "tietoni" myöhemmin.
TKal
Frets on Fire löytyy koneelta ja soittelen ihan suht koht aktiivisesti. Mainio peli, varsinkin hinta-laatusuhde on erinomainen. ::)
Etsivä Kaasi
Valitettavasti asiasta enemmän tietävänä korjaan muutaman virheen. :P

Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Kaikista harvinaisin on tanssipeli "ohjain", jossa on 5 nuolta.
Harvinaisin? Ei todellakaan. Pump It Up on suosittu Suomessa ja omat arcadet sille löytyy niin Helsingissä ja Jyväskylässä. Kesällä oli myös yksi arcade Särkänniemessä, mutta nyt se on Helsingissä josta se matkaa Ouluun minun ilokseni.

Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Tanssipeli on aika harhaan johtava, koska tanssipeleissä astutaan painikkeiden päälle, eikä tanssita varsinaisesti.
Jos pelaa Freestyleä se näytää jo aika vahvasti tanssimiselta. http://www.youtube.com/watch?v=WAoNRAqgy_w.

Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13-StepMania(SM?)
SM, kyllä.

Itse olen pelannut nuista rytmipeleistä melkein jokaista. Beatmania IIDX on melko tylsä. Pop`n Music on aivan mahtava. Rock Bandissä menee mediumit yhden viikonlopun pelaamisen jälkeen. Kaikkia nuista tanssipeleistä olen oikeastaan kokeillut.

ITG:ssä menee oikeastaan kaikki mahdollinen läpi. 1-10blokit 95-100%. 11-12blokit 80-95%. 13blokit 50-85%.

Aku-fani13 sanoppas nimimerkkisi tanssipelit.fi foorumilla.
Aku-fani13
Nimimerkkini on siellä A-F13, viitaten minun Ankkis nimimerkkiini.
Arvasin että minulla tulee virheitä, mutta sen oikeastaan arvasin, koska en ole vielä niin perehtynyt tanssipeli "taiteen" saloihin.

Mitäköhän tulisi, jos Wii:lle tehtäisiin tanssipeli, jossa tanssittaisiin normaalisti, mutta lisänä olisi Wii:n liikkeen tunnistavat "kapulat". Mieti, pitäisi tanssia ja heilutella "kapuloita". :D

Itselläni on ITG ja siihen kaksi Impact pehmomattoa, jotka sopivat hyvin aloittelijoille. Tanssipeleissä en ole vielä niin hyvä, mutta kyllä menee parhaimmillaan 85% Hardcore of the North Medium. Itse pelailen täällä kotona ja koulussa tanssipeli "tunneilla". Niitten "koulutuntien" lisänä on koulun liikkasalissa toimiva koulun järjestämä Tanssipeli-kerho, jossa tietenkin käyn.
jojo3
Kaikenlaisiin soittopeleihin olen innostunut. Itseltä löytyy tietokoneelta Guitar Hero III ja Frets on Fire. Joskus voisi ostaa myös Xbox360:lle (jonka aion piakkoin todennäköisesti ostaa) jonkun bändipelin, esim. Rock Band 2:sen tai Guitar Hero Metallican (tulee tässä keväällä).

Lainaus käyttäjältä: TKalMainio peli, varsinkin hinta-laatusuhde on erinomainen. ::)
Näin on ;D. Guitar Hero III:n kitaralla on mukava FoFia pelailla, ja kun netistä saa latailla kappaleita siihen niin on kyllä mainio. Tosin itsellä lagaa melko pahasti valikot ym. mutta soittaminen onnistuu.

Niin ja yleisesti näistä. Näissä soittopeleissä olen kieltämättä tavallista parempi vaikka itse sanonkin. Guitar Hero III:ssa pääsen kolmea kappaletta (kaikki bonuskipaleita) lukuunottamatta kaikki biisit läpi kaikilla tasoilla. Noita kolmea muuta en sitten Expertillä pääse, muilla kylläkin.
Rock Bandissa on kitaralla tasan yksi biisi jota en Expertillä pääse. Rummuilla menee muutamaa biisiä lukuunottamatta kaikki Hardilla ja moni menee myöskin Expertillä.
Tribe
Tanssipeleihin en ole pahemmin perehtynyt. Olen kokeillut vain kerran, enkä oikein pitänyt siitä. Guitar
Heroista minulla on neljä ensimmäistä peliä. Kun ostin Guitar Hero III:n, niin pelasin sitä puoli viikkoa koukkuuntuna ja pelasin sitten lopulta expertillä. Sitten tajusin, että kyllähän tämä välillä pieninä määrinä ihan hauskaa ajanviettoa on, mutta että pelaisin 6 tuntia päivässä(!?). Parempi vain on, kun opettelee soittamaan oikeaa kitaraa. Se on muutenkin paljon hauskempaa.
Kurmeloinen
On nämä hauskoja pelejä kyllä. Mm. Frets on Fire on kyllä loistava..ihan siksikin, että se on ilmainen ja toteutus toimii.

GH World Tour tuli tuossa joulun alla saatua, ja rumpuja on tullut ehkä eniten paukuteltua. Haastetta riittää kyllä paljon. Kitaraa en ole niin paljon itsenäisesti soitellut/harjoitellut. Pidän GH:n rummuista juuri siksi, koska ne muistuttavat oikean rumpusetin soittamista, nuotit ovat varsinkin expertillä soitettaessa usein todella lähellä biisin aitoa rumpuraitaa.

Sain vihdoin expertillä Scream Aim Firen rummuilla läpi, 85%! :D ..kun saisi tuplapedaalit tuohon niin johan lähtisi. Hahah.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Kurmeloinen..kun saisi tuplapedaalit tuohon niin johan lähtisi. Hahah.
Rock Bandiinhan on innokkaimmat jo sellasia kehitelleet: http://rockband.scorehero.com/forum/viewtopic.php?t=2226
Aku-fani13
Noni, tänään se tapahtu. Jes!
Kouluumme tuli viralliseksi vapaaehtoistunniksi tanssipelit: Kovat tanssimatot, moninpeli järjestelmä(kahdeksan ihmistä pelaa samaan aikaan), joka keskiviikko; kaksi tuntia laatupeliä, ohjaajana toimii Suomen Tanssipelaajat ry:ssä oleva Viktor.
Voi tätä onnen päivää. :)
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Noni, tänään se tapahtu. Jes!
Kouluumme tuli viralliseksi vapaaehtoistunniksi tanssipelit.

Jaa että tanssipeleistäkin on tullut kouluaine... Parempaan suuntaan maailma menossa. ::)
Mikko M
Jos tulisi vielä japanilaisille konsoliroolipeleille oma matemaattisen tarinapohjainen kouluaineensa, niin sitten maailma olisi mallillaan. :)

Tanssipelejä olen harvoin päässyt pelaamaan (en koskaan), mutta Guitar Hero on tuttu sarja soittopelien osalta. Kaverilla on kolmososa, mutta mielestäni kakkonen on parempi. Singstaria on myös tullut tahkottua (lauloimme kerran kaverini kanssa Singstar Suomi-Rock-pelin kaikki biisit putkeen, kesti vain nelisen tuntia, muttei ajan kulua huomannut muutenkaan...).
Fergus
Lainaus käyttäjältä: Etsivä KaasiLainaus käyttäjältä: Aku-fani13-StepMania(SM?)
SM, kyllä.
Ei kuitenkaan ehkä paras mahdollinen lyhenne ;)

Guitar Hero yms. pelejä en tajua ;p. Ostakaa hyvät ihmiset oikee skeba. Huonon saatte samaan hintaan kun GH vermeet ja siite se sitten lähtee. Sellaisella soittelusta voi jotain hyötyäkin olla. Kai se on sitten kun ei jakseta paneutua siihen ite soittamiseen ja halutaan se joku fiilis tms?
Etsivä Kaasi
Lainaus käyttäjältä: FergusLainaus käyttäjältä: Etsivä KaasiSM, kyllä.Ei kuitenkaan ehkä paras mahdollinen lyhenne ;)
Jotkut lyhenteet muuttavat kummasti muotoa eri yhteyksissä. Esimerkiksi: Dance Dance Revolutionia (joka on muuten Euroopassa Dancing Stage nimellä tunnettu), kutsutaan lyhenteellä DDR. Tuota lyhennettä käytetään yleensä aina ja joissakin asiayhteyksissä se tarkoittaa jotakin muutakin. ;D
jojo3
Lainaus käyttäjältä: FergusGuitar Hero yms. pelejä en tajua ;p. Ostakaa hyvät ihmiset oikee skeba. Huonon saatte samaan hintaan kun GH vermeet ja siite se sitten lähtee. Sellaisella soittelusta voi jotain hyötyäkin olla. Kai se on sitten kun ei jakseta paneutua siihen ite soittamiseen ja halutaan se joku fiilis tms?
Osta mielummin kunnon ase kuin sotapeli?
Vähän niinkuin sama asia.

Guitar Hero -peleihin ei tarvitse musiikillisesti osata mitään. Pitää vain nappeja painaa oikeaan aikaan. On siinä kuitenkin suuri ero.
Ronaldo
Omistamme tuon In The Grooven (ITG). Todella hyvä peli. Kappaleet eivät kyllä ole mitään huippuja. Aika kauan aikaa sitten, mutta kuitenkin tuli Jackpot ja siinä haastena oli vetää Säkkijärven polkka 80% easyllä. Ei päässyt läpi, mutta sai loppuprosenteiksi jotain 79,89. :D
Sivuja: 1 2