Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Mitä sarjiksia luette?

(65 viestiä)
Destiny
Itse luen vähän kaikenlaista sarjakuvaa, vähintäänkin satunnaisesti. Aku Ankkaa tietysti kaikkein eniten, mutta myös mangaa ja länsimaista sarjakuvaa. Länsimaisista sarjakuvista voisin mainita erityisesti Marvelin sarjakuvat. Näitä luen satunnaisesti, en kylläkään kovin ahkerasti. Erityisesti pidän X-Men -sarjakuvista, tosin niitä on tullut niin monta eri rinnakkaistodellisuutta ja juonikulkua että niistä ei ota hullukaan selvää. Ihan mielenkiintoista ajanvietettä niiden lukeminen kuitenkin on. Aku Ankasta ei varmaankaan tässä topikissa tarvitse hirveästi keskustella, kun koko foorumi on Akulle omistettu. Ja mangalle on oma topikkinsa täällä jo, siitä siis keskustelu sinne.

Voisin vielä mainita muutaman nettisarjakuvan, joita luen aktiivisestikin.
http://www.vgcats.com/archive/ ~ VGCats, hienosti piirrettyä vitsisarjakuvaa eri peleistä ja elokuvista. Päivitystahti on mielestäni liian hidas, uusi tulee joka maanantai.
http://www.giantitp.com/cgi-bin/GiantITP/ootsarchive? ~ Order of the Stick, tai tuttavallisemmin OotS, kertoo seikkailijajoukosta, jotka tietävät olevansa roolipelin sisällä. Tarina kulkee eteenpäin, ja mahduttaa sisäänsä aimo tukun roolipelihuumoria. Dungeons & Dragons -pelisysteemin säännöistä (hahmot ovat nimenomaan D&D pelin sisällä) on vitsiä jos jonkinnäköistä, mutta myös yleistä roolipelihuumoria löytyy. Suosittelen kaikille vähän enemmän pöytäroolipeleistä tietävälle.
http://www.ctrlaltdel-online.com/archives.php ~ Ctrl+Alt+Del, kahdesta pelinarkomaanista no-lifestä kertova sarjakuva. Ehkä paras nettisarjakuva koskaan. Huumori on yksinkertaisesti vain loistavaa. Tämä on myös ilmestynyt kohtalaisen pitkään, ensimmäiset sarjakuvat tulivat jo 2002. Suosittelen ehdottomasti kaikille, kunhan muistatte että ette välitä ensimmäisten n. kymmenen sarjakuvan huonosta piirrosjäljestä, tyyli parantuu niiden jälkeen HUOMATTAVASTI. Täyden kympin sarjakuva.
http://www.seraph-inn.com/volume1.html ~ Inverloch-niminen fantasiaseikkailusarjakuva. Piirrosjälki mielestäni todella hienoa, ja tarina varsin mielenkiintoinen. Hieman erikoisempi nettisarjakuva, suurin osa kun tuntuu pohjautuvan suurimmaksi osaksi huumoriin. Tämä taas on vakavamielinen fantasiasarjakuva, suosittelen.

//edit. Janiin, tosiaan. Muistakaa laittaa jotain esittelyä/arvostelua/perustelua tai jotain niistä sarjakuvista joita laitatte, ettei tule pelkkää listaustopikkia. Spammiviestejä ei katsota hyvällä.

//edit.2 Se puuttuva nettisarjakuva lisätty o/.
squid
Noista nettisarjakuvista vielä sen verran, että jos kiinnostaa, niin Megatokio(www.megatokio.com) on aivan loistava :D
Barksi
Myös Loikanvuoksi on mahtava, Tässä linkki.
Barksi
Siis se sarjakuvako? Siinähän oli linkki. Ei se kyllä animea ole, sillä animehan on animaatiota(?). Tarkoitat kai mangaa. Klikkaa sitä tässä sanaa edellisessä viestissäni, niin linkki avautuu.
July
Lainaus käyttäjältä: BarksSiis se sarjakuvako? Siinähän oli linkki. Ei se kyllä animea ole, sillä animehan on animaatiota(?). Tarkoitat kai mangaa.
Anteeksi OT. Barks, olet tässä asiassa täysin oikeassa. Anime on siis jaappanialainen piirretty ja manga jaappanialainen sarjakuva.
Kiitos ja näkemiin. ^^
Laura
Enpä minä lue, kuin Aku Ankkoja. :)
korri
Kysy vain mitä sarjiksia en lue :)

Ankkaa olen toki lukenut niin kauan kuin vain muistan (tärkeä motivaattori aikoinaan opetella lukemaan...), siinä pikkuhiljaa tuli sitten tutustuttua eurooppalaisiin sarjiksiin tyyliin Asterix, Tintti jne.
Marvelia tuli fanitettua kovasti, erityisesti Ryhmä-X:ää, Ihmenelosia ja Daredevilia.
Seuraava kova hyppäys oli kun suhteellisen lyhyessä ajassa tutustuin Enki Bilalin Nikopol-sarjakuviin (omituista scifiä), Jaime ja Gilbert Hernandezin Love&Rocketsiin (punk-henkistä sosiodraamaa höystettynä roboteilla ja vapaapainilla...) ja sekalaiseen joukkoon suomalaisia omakustantajia (Suuri Kurpitsa, Sarjari jne.). Tekivät suuren vaikutuksen mitä kaikkea voikaan sarjakuvalla tehdä.
Tämän jälkeen onkin sitten tullut luettua vähän kaikkea. Nettisarjakuvia en tosin ole kauheasti jaksanut/ehtinyt seurata, joitain olen satunnaisesti käynyt lukemassa muutaman jakson kerralla mutta en aktiivisesti seuraa yhtäkään.
Shinkansen
Olen lukenut viime vuosina harvakseltaan mitään muuta kuin AKu Ankkaa.
Olen tosin lukenut kaikki Asterixit ja Tintit, nehän ovat mainioita, ja Ahmed Ahnea luin. Siitäkin taitaa olla vuosi jo kun luin 6. osan Love Hina -mangasta. 14 osaa kumminki olis.
Anonymous
Luen Aku Akakan taskukirjoja, Aku Ankkaa ja Roope-Setää. Luen myös joskus Tinttiä. Kaikki on mun mielestä hyviä sarjiksia! :D En olekaan nyt pitkään aikaan jaksanut lukea Tinttiä.
Anonymous
Luen Akua Ankkoja (siis lehtiä, taskareita, Roope-setiä ym...), Asterixeja, Nintendo-lehtien mahtavia sarjakuvia, kaikkia vanhoja 80- ja 90-luvun huippusarjoista tehtyjä sarjakuvia (kuten Turtleseita, Soniceja), Marvelin sarjakuvia (esim. Hämähäkkimiestä, Mega-Marvelia), Myrkkyä, ja kaikkea siltä väliltä. Kaikki hyvät sarjakuvat kelpaavat! 8)
Niin ja mangaa aina silloin tällöin!
Anonymous
Elikkäs siis, lueskelen itse vähän kaikenlaista. Sosiaalisesti rajoittuneer on kuulunut vakituiseen sarjakuvalukemiseeni jo vuoden päivät. Myös paljon muuta tulee luettua: Dilbertiä, SinCityä, Aku Ankkaa, Luupäitä... yksittäisistä teoksista voisin varmaan mainita V niin kuin verikosto.

Noniin, eli kootaanpa jonkinlainen lista:
Aku Ankka, SinCity, V niin kuin Verikosto, Karvinen, Luupäät, Aku Ankka, Dilbert, Neil Gaimannin sarjakuvat (esim. Unitalo-trilogia, osa Sandman-sarjaa)... eli aika lailla löytyy tuota aikuisemmille suunnattua sarjakuvaa. Ja mangaa myös kuluu silloin kun sitä satun käsiini saamaan.
Anonymous
En paljon muuta lue, kuin Aku Ankka, mutta kyllä välillä Karvinenkin käy. :o
KoDo
Aku Ankkaa, Roope-Setää, Taikaviittaa ja Asterixseja 8)
Zuppa
Luen Aku Ankkaa joka päivä, ruokapöydässä(vaikka sitä ei aina kyllä hyväksytä:))), ennen kuin menen nukkumaan, ja aina jos ei ole muutakaan tekemistä käyn penkomassa veljen huoneen akkarikomeroa tai käyn hakemassa siivouskomerosta akkareita(äiti ei kylläkään tiedä että miä tiedän että siellä on akkareita ko se on yrittäny piilottaa niitä että niitä ei olis koko ajan joka paikassa:D). Sen lisäksi luen Asterixia jonka olen todennut todella hyväksi, tenavia ja viivi&wagneria. Sen lisäksi luen vielä hesarista joka päivä(ainakin melkein) sarjakuvat, ja jos jossain näkyy joku lehti jossa tiedän olevan jotain sarjakuvia(esim suomen kuvalehti) niin totta kai miä ne luen. Tinttiäkin olen joskus yrittänyt ajankulukseni lukea, mutta se nyt ei jaksa innostaa.
Anonymous
Luen vaikka mitä sarjiksia....eniten kuitenkin ankkoja ja Asterixia...ja Tinttiä joskus....jonkin verran tulee luettua myös mm. vanhoja Mustanaamioita, Taika-Jimejä, Teräsmiehiä, Zorroja, Vaaleanpunaisia Panttereita ym. 8)
Sivuja: 1 2 3 4 5