Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Mitä sarjiksia luette?

(65 viestiä)
Tiala
Uskon, ettei kovinkaan moni ole kiinnostunut lukemaan vain listaa sarjakuvista joista pidätte. Itse ainakin haluaisin kuulla perusteluja...

Tässä oma top (Ankkoja ei lasketa tietenkään):

1. Tintti
Mukavan realistinen, mutta ei kuitenkaan liian. Luin tinttiä ensimmäistä kertaa vasta joskus 14-15 vuotiaana, aika erikoista!

2. Lucky Luke
Aivan loistavaa huumoria ja hyvät juonet. Länkkärit on aina kiehtonut muutenkin :)

3. Asterix, jokut stripit
Asterixia en ole paljoa lukenut, mutta hyviä juttuja niissäkin on. Strippejä tulee joskus luettua sanomalehdistä, paras on varmaankin B. Virtanen ja kakkonen Viivi ja Wagner

Aivan meinasin unohtaa erään loistavan netissä julkaistavan sarjakuvan, Sosiaalisesti rajoittuneet!!! Loistava nörttiyritysmaailmaan sijoittuva sarjakuva. Tulevaisuuden minä. :P
Turtana
Luen Aku Ankan lisäks Tinttiä, Lucky Lukea, Cocco Billiä, mangaa ja sitten niitä mitä Helsingin Sanomissa julkaistaan. Luen kyllä muitakin, mutta nyt päähän ei mahdu että mitä...
Karhula
Kyllähän sitä tulee luettua Aku Ankkaa, Roope-setää, Taikaviittaa, Tinttiä, Lucky Lukea, Jereä, Masia, B. Virtasta ja Karvista. Muuta en lue.
the Phantom Blot ^^
Luen ainakin Asterixia, Karvista, Aku Ankkaa, Jereä ja Roope-setää. Mangoista luen Meru Puria, Kamikaze Kaitou Jeannea ja Inuyashaa.
rulezman
Aku Ankkaa, Lucky Lukea, Asterixia ja Mustanaamiota.
mastermind
Luen niin paljon sarjakuvaa, ettei niitä kaikkia voi tässä luetella.
Oikeastaan luen lähes kaikenlaista muua sarjakuvaa, mutten Mangaa en lue.
Tupu Ankka
Luen Aku Ankkaa,Karvista,Lucky Lukea,Roope-setää ja Asterixia ;D.Muita en lue(Paitsi hätätapauksissa :)).
Etsivä Kaasi
- Aku Ankka
- Karvinen
- Asterix
- Lucky Luke

Aku Ankkaa luen tietenkin. ;D. Karvisista luen enemmän vanhoja, mutta luen myös uusiakin, koska Karvinen kolahtaa postilaatikkoon, joka kuukausi. Asterix on mukava antiikin Roomaan sijoittuva sarjakuva ja hyvät piirrokset. Lucky Lukessa hyvää huumoria ja taidokkaat piirrokset. :D
HN Erkka
Luen Aku Ankkaa, Asterixia, Lucky Lukea sekä Viiviä ja Wagneria. Lassia ja Leeviäkin olen kerran lukenut yhden kirjan verran. :)
Lööperi
Useimmiten Aku Ankkoja, mutta joskus myös:
- Asterixeja
- Lucky Lukeja
- Tinttejä

Siinähän ne sitten kait on...
ArpinLusene
Lainaus käyttäjältä: mastermindLuen niin paljon sarjakuvaa, ettei niitä kaikkia voi tässä luetella.
Oikeastaan luen lähes kaikenlaista muua sarjakuvaa, mutten Mangaa en lue.

Sama täällä, manga/anime ei vain uppoa. Kerran ostin yhen DragonBall sarjiksen, mutta kun en tykännyt. Eli siis melkeimpä kaikkea paitsi mangaa ja animea.
Crosby
Monenlaista tulee luettua, mutta mistä tykkään:

- B.Virtanen

Suhteellisen tasainen taso jutuissa. Hyvää hupia saa lähes aina Virtasesta.

- Dilbert

Sama aihealue kuin Virtasessakin, mutta jenkkitekijältä. Tätä näkee vähän harvemmin, mutta hyvin uppoaa niin kuin B:eekin.

- Masi

Iästään huolimatta nykystripitkin jaksavat minua usein viihdyttää. Paljon erilaisia hahmoja.

- Väärä johtopäätös

Välillä mahtava, välillä huono. Parhaillaan kuitenkin mainio.

Tässä siis omat suosikkistrippini.
rhino
Itse luen vain muutamaa:
Aku Ankka
Akkarin sarjisekstra
Lucky Luke
Karvinen
Viivi ja Wagner
Fauntleroy
Aku Ankan lisäksi luen pääasiassa vain sanomalehtisarjakuvia, niitäkin säännöllisen epäsäännöllisesti.

Karvinen
Taisi olla niin, että ennen Aku Ankkaa luin pääasiassa kirjaston tarjoamia Karvisia ja mielestäni ne olivat todella hyviä. Nykyään luen lehdestä, mutta taso on selvästi laskussa. Ei taida PAWS:in pojat enää keksiä ideoita. Tottahan se on, että ei minkään sarjakuvan (varsinkaan strippien) taso voi olla samaa kokoajan. Ihan hyvä Karvinen nykyäänkin on, mutta ei lähelläkään vanhempien sarjojen tasoa.

B.Virtanen
Näitäkin olen librarystä pari alpparia lainannut, ihan kiinnostavia on olleet. Kertakaikkiaan hyvä sarjakuva.

Masi
Masia tulee lehdessä sunnuntaisarjana, with Taliaferro's Aku Ankka. Luin kerran mini-albumia kaupassa, ja nauroin miltei ääneen. Erittäin hyvä sarjakuva jossa on mukana paljon mielenkiintoisia aiheita ja hahmoja. Ja näitähän ei kirjastosta löydy.

Viivi ja Wagner
Tämä ei lehdessä ilmesty, joten tätäkin olen lähinnä kirjaston kappaileilla lukenut. Täältähän tuota voisi lukea, mutta enpä ole jaksanut. Tästä en oikein keksi sanottavaa. No, vanhemmat stripit ovat parempia.

Lisäksi lehdessä ilmestyy Poju, Jere, Punasulka, Helge, Hermannin laguuni, Mustanaamio, sekä Baby Blues eli Tenavat. Niitä en nyt jaksa ruveta arvostelemaan.

Sitten on joitakin sarjakuvia joita en sitten millään voi lukea. Vaikkapa nämä DC:n ja Marvelin Batman, Teräsmies, Hulk, Spider-Man, X-Men... Elokuvina nuo toimivat, mutta eivät mielestäni sarjakuvissa.
Tenaviin en ole koskaan tykästynyt. En vain tajua sitä huumoria.
Ja sitten on vielä tämä manga. En ymmärrä, että jotkut pystyvät lukea sitä. Tai itse en ainakaan pystyisi. Ylisuuria silmiä ja tappelua... Hyrrr...
En minä kuitenkaan vihaa mangaa, eikä minulla ole mitään manganlukijoita vastaan.

Ja lopuksi vielä. Olisi mielenkiintoista koittaa aloittaa uusi keräilykohde. Mitä nyt olen Kvaakista lukenut niin esim. Tex Willer voisi vaikuttaa kiinnostavalta, vaikka olenkin täällä antanut sellaisen kuvan, että en kummemmin välittäisi siitä. Ehkä joskus aloitan keräilyn.
Mutta ensin pitää kerätä Disney-kokoelma täyteen, eli palataan asiaan n. 50 vuoden kuluttua. :)
Kreach
Pelkkää Aku Ankkaa, en mitään muuta.
Sivuja: 1 2 3 4 5