Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Divarit

(62 viestiä)
Crosby
Divarit/Antikvariaatit ovat melkoisen tärkeässä roolissa sarjakuvien ystäville eli ansainnevat oman aiheensa. Tänne siis suosituksia/kehuja/marmatuksia/moitteita ja muuta mitä nyt mieleen pälkähtääkin divareihin liittyen. Voisin itse tehdä arvioni niistä paikkakunnista missä tulee käytyä usein. Mutta älkää nyt vain kaikki tehkö samanlaista vaan kaikenlaista keskustelua, ettei mene vaan niin, että jokainen tekee listansa vuoron perään. Antti Peltolan sivuilta löytyy maanmainio lista divareista paikkakunnittain lajiteltuna osoitteen kera.

Jyväskylä

Neljä divaria samalla kadulla (Kauppakatu), joten helppo homma kiertää kaikki. Tosin tullut huomattua, että ainoastaan yksi on osoittautunut erinomaiseksi, mutta se on sitten yksi parhaita missä olen käynyt.

Parhaan paikan nimi on Antikvariaatti Lukuhetki. Pätevät nettisivutkin löytyy: http://lukuhetki.fi/ Tuotteita löytyy enemmänkin mitä netissä on listattu, mutta ihan mukavasti valikoimaa voi netistäkin katsoa. Omaan sarjisvalikoimaan heidän valikoimansa on jo varsin hyvän kokoinen. Hinnat ovat asiantuntevat osittain jopa kovat, mutta myös osto-/vaihtohinnat ovat Jyväskylän parhaat. Täytyy myös sanoa, että täältä löytyy selkeästi parhaassa kunnossa olevat sarjakuvat. Palvelu on myös ollut erittäin mukavaa. Loistopaikka. Suosittelen käymään täällä, jos Jyväskylään on asiaa.

Toinen missä tulee käytyä edelleenkin on Divari Kangas. Heillä on suhteellisen pieni valikoima sarjiksia tuolla kaupassa myynnissä, koska suurin osa löytyy heidän varastostaan. Mutta netin (http://divarikangas.fi/index.php?page=main) kautta voit tilata liikkeeseen noudettavaksi tavaraa. Hintapolitiikka on vaihtelevampaa kuin Lukuhetkessä, että voit tehdä jonkun löydönkin välillä. Hyvitykset tosin ovat paljon huonommat kuin Lukuhetkessä. Paikkaa voisi kuvailla sanalla ok. Liikkeessä olevat sarjikset ovat kunnoltaan luokkaa heikompia kuin Lukuhetkessä.

Kahdesta muusta paikasta Päijänne-antikvariaatti on iso, mutta surkea sarjisvalikoimaltaan mitä olen käynyt. Täytyy varmaan vielä joskus käydä tsekkaamassa tilanne. Iso paikka muuten.

Jyväskylän vanha antikvariaatti on rähjäisenpuoleinen paikka ja hinnat on suolaiset, mutta silti hyvitykset huonot. Kunto on sarjakuvissa heikko ja valikoima kapea. En varmaankaan täällä tule enää käymään.

Summa summarum jokaisen kannattaa silti katsastaa jokainen liike kerran läpi,sillä tässä on vain minun mielipiteet. Sitten voi vetää omat johtopäätökset paikoista ja vaikka verrata näihin minun.

Pori

Kaksi antikkaa löytyy, mutta itse jostain syystä kävin aina vain toisessa. Nyt en enää Porissa käykään, kun siellä asunut sukulaiseni kuoli.

Paikka jossa olen käynyt (Lehti- ja Kirjapörssi) on ollut oikein vanha perinteinen divari. Ihan viihtyisä kuva on jäänyt ja omistaja on mukava veikkonen, joka aina pyöristeli hinnat alaspäin. Ankkoja löytyy ihan mukavasti ja muitakin sarjiksia vaihtelevasti. Hinnat oli perusankkajutuissa halvemmat kuin Jyväskylässä. Tarkoitan siis Roope-setiä, taskareita ja näitä. Mukavat fiilikset paikasta jäänyt vaikka ei ole tasoltaan lähelläkään Lukuhetkeä esimerkiksi.
crackmann
Noh, täältä "käpykylästä" löytyy yksi ainoa divari, Feliks, jossa taskukirjat maksavat 2-5 euroa kappale :( Kyllä sieltä löytyy ihan hyviäkin löydöksiä joskus, niinkuin esim. RAEJT ykkönen olikohan eka tai toinen painos jotain 10e ja Juhlasarjat kolmonen 6 euroa (huuto.netissä ja muissa divareissa joissa olen käynyt niin Juhlasarjat aina +10e).

Mummulani on onneksi Helsingin ja Vantaan rajalla, joten aina kun sielä tulee käytyä, niin käväistään Kontulan divarissa, nimeltään antiquator (www.antiquator.fi) nettisivut omasta mielestäni suppeat. Sieltä olen löytänyt halvalla taskukirjoja/satasivuisia yms. albumeita.
samppali
Oulussa on muutama divari, tietääkseni viisi. Nämä ovat Antikvariaatti, Ale-kirja, Antikvariaatti lehtitoukka? tai joku tällainen, Sininen talo ja Kirja-antikvariaatti. Parhaiksi olen todennut Antikvariaatin ja Ale-kirjan. Teen kuitenkin pienen listauksen.

Kirja-antikvariaatti: Erittäin vähän sarjiksia, tosin ne ovat priimoja. Suurin osa Tinttejä, ainakin aikanaan kun kävin. Kenties ne on asiakkaiden (suurin osa päälle nelikymppisiä) suosiossa.

Sininen talo: Hmm. Paljon ankkoja ja muitakin hyviä sarjiksia. En kuitenkaan pidä paikasta, kun Visa ei kelpaa ja kämppä lemuaa vanhalle tupakalle. Muutenkin hieman outo paikka ja lehtien kunto on erittäin vaihteleva.

Lehtitoukka: Hyväkuntoisia, mutta kalliita. Erikoisnumero "Vanhassa vara parempi" taisi maksaa 6€, joka on minusta melko suolainen hinta taskarista. Valokoima oli myös suppea. Myyjästä plussaa, mukava rouva.

Ale-kirja: Ihan hyvä paikka. Paljon taskareita, mutta säilytys vähän kyseenalainen. pinottu päällekkäin, mutta pinot ovat korkeita ja vinoja, jonten ankat ovat usein rutussa ja vääntyneitä. Monia myyjiä, joista suurin osa on mukavia ja ystävällisiä. Paljon Tex Willereitä... ;D Hinnat ok, ei kannata välttämättä viedä kirjoja, palautussuhde ei ole ihan paras. Rahapulassa menee...

Antikvariaatti: Ehdottomasti paras. Paljon Akuja, ihan ok hinnat, aika keskitasoa. Täältä olen tehnyt parhaat löydöt. Luultavasti noin suurin osa 140:stä taskaristani noin 70 on ostettu täältä. Eivät ota mitään reikaleita edes vastaan, eli kunto on yleensä hyvä.
Täältä tein myös hyvän Tex -löydön. Useita, ilmeisesti kaupoista palautusviikolla ostettuja, lukemattomia jättialbumeita ja Maxi -pokkareita. Tästä voisi olettaa että myös akuja voisi löytyä myös käyttämättöminä. Myyjät ovat aluksi aika neutraaleja, mutta kun heihin tottuu, huomaa että he ovat oikein kivoja. Kai tuntevat jo minut, ainakin jollain tavalla. Täällä kannattaa vierailla jos voi, kykenee ja pystyy!

Joitain muitakin varmaan on, mutta en muista tähän hätään. Lisään jos muistuu mieleen.
hjhh
Täällä Seinäjoella on tasan yksi divari.
Nimeltään se on Seinäjoen lehti- ja kirjapörssi. Itse olen kyseisessä paikassa käynyt vain kaksi kertaa.
Paikka on aika iso, monta huonetta kahdessa kerroksessa. Sarjakuvia on yksi isohko huone.
Taskareita, ropsuja ja lehtiä on melko paljon, tosin ropsut ja lehdet vähän missä sattuu.

Hinnat ovat ainakin ankkojen osalta kateissa. Lehdet on euron kipale, taskarit suunnilleen 4€ ja Roopet 3-4€.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: hjhhTäällä Seinäjoella on tasan yksi divari.
Nimeltään se on Seinäjoen Kirja- ja lehtipörssi. Itse olen kyseisessä paikassa käynyt vain kaksi kertaa.
Paikka on aika iso, monta huonetta kahdessa kerroksessa. Sarjakuvia on yksi isohko huone.
Taskareita, ropsuja ja lehtiä on melko paljon, tosin ropsut ja lehdet vähän missä sattuu.

Hinnat ovat ainakin ankkojen osalta kateissa. Lehdet on euron kipale, taskarit suunnilleen 4€ ja Roopet 3-4€.

Rohkenen olla hieman eri mieltä. :)

Pari kertaa olen tuolla käynyt, ja taitaapi olla ainut divari missä olen ikinä käynyt. Mutta säilytys on mielestäni hyvä, taskarit ja kovakantiset ovat hyllyssä, Roopet ja Akut rivissä myös. Toki on saattanut muuttua järjestys, kun en ole hetkeen käynyt. Hinnoista olen samaa mieltä kanssasi, on vähän liian suolaiset. Taskarit 2-4€ ja ropsut saman verran. Paras ostokseni on Ankalliskirjasto 3, kympillä.
Mutta en kyllä tiennyt että siellä on kaksi kerrosta. : o
jojo3
Ja mullakin on sanottavaa tuosta Seinäjoen divarista.
Mäkin olen käynyt siellä kaksi kertaa. Ja munkin mielestä säilytys on suhkot huono. Taskarit ja kovakantiset ovat hyllyssä, se on ok, mutta Roopet ja Akut ovat vähän miten sattuu. Ainakin Akut. Akuja ovat siinä rivissä, mutta sitten niitä on myös pahvilaatikoissa vähän missä sattuu. Ja sitten ne eivät ole mitenkään numero- tai vuosijärjestyksessä! (Taino itse asiassa taitaa olla 70- ja 80-luvuille omat pahvilaatikkonsa, mutta se ei paljon auta.) Itsekin muutamaa yksittäistä lehteä menin katsomaan, niin löydä nyt jotain jos ei ole minkäänlaista järjestystä.
Crosby
Helsingissä tuli käytyä ja nyt tuli sitten katsastettua Kulku-Katin Poika, josta olin kuullut pelkkiä kehuja ja hyvää tähän mennessä.

Olinkin sitten heti paikalla klo 11, kun omistaja (todella mukava sellainen) tuli avaamaan oven. Erittäin tilava, selkeä ja siisti kokonaisuushan tuo divari on. Etsimänsä löytää helposti ja asiantuntevaa apua saa, jos tarvitsee. Hintataso on kohdillaan, että pilkkahintaan tuskin löydät mitään, mutta erinomaisessa kunnossakin sarjikset on. Ei tosin voi miksikään riistohinnoiksi noin yhdellä käyntikerralla voi sanoa, mitä hintoja vilkuilin. Oli hehkutuksen arvoinen paikka ja enemmänkin. Parhaita ellei paras Suomen divareista.
jojo3
Itseäni jäi vähän harmittamaan kun en Helsingin reissulla Kulku-katin poikaan päässyt. Se kun oli liian kaukana keskustasta missä itse hengasin. En ehtinyt lähteä sinne, niukka aikataulu oli. Ensi kerralla kun Helsingissä piipahdan niin melkeinpä pakko päästä käymään.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: jojo3Se kun oli liian kaukana keskustasta missä itse hengasin.
Kolmosella pääsee lähes ovelle. Eikä aikaakaan kulu kuin kymmenisen minuuttia.
jho
Täällä Raisiossa löytyy kanssa yks divari, Kirja-Kissa. Hintataso on aika korkea ja valikoima melko pieni verrattuna Turun divareihin. Ankkoja löytyy jonkinverran, enimmäkseen vanhoja taskareita. http://www.kirja-kissa.fi/index.php

Turussa divareita on ainakin viisi, ellei enemmänkin. Kaikkea pitäisi löytyä. Mä oon käynyt Antikka Hatissa ja Underground Ullakolla ostamassa Pamauksia.

Raumalla T:mi Divari on kanssa ihan ok paikka. Vanhoja Akkareita, Ropsuja, Taskareita ja Iineksiä löytyy ihan hyvin.
The Aku Man
Huomenna meen Tampereelle, niin kysyisin et tietääkö kukaan sieltä hyvää divaria?
Mieluiten keskustasta.

Itse käytän suurimmaksi osaksi kontulan divaria...josta saa halpoja ja jos oikein etsii uudenveroisia taskareita 1€!
samppali
Makedonia nyt ainakin, mutta tiedä sitten onko se kuinka keskustassa. Osoite on Verkatehtaankatu 11.
Tuossa vielä sivut http://www.antikvariaattimakedonia.fi/ ja tuosta "Albumit" linkistä näet myytävänä olevat alpparit.
Fauntleroy
Joku Kokkolassa tai lähiseuduilla asuva voisi laittaa tietoa Kokkolan divarista. Ilmeisesti siellä on vain yksi, Agatha. Kokkolassa tulee käytyä vähintään se kaksi kertaa vuodessa serkkujen luona joten kyläilyn ohessa olisi kiva tyhjentää seudun divari.

Mitä sarjoja, hinnat, kunnot yms. tieto on tervetullutta. Kiitos.
Karhula
Mielestäni Agatha ei ehkä enää nykyisin ihan niin hyvä divari ole kuin ennen, esim. hinnat ovat viimeaikoina nousseet aika paljon (2e=2,20e ja 2,50e=4,00e). Sieltä toki löytyy ihan kelvollisesti Ruotsin kielisiä ankkoja, taskareita, ropsuja (1e/kpl), lehtiä, Lucky Lukeja, Nakuttajia yms. Suurin osa on kyllä hyvä kuntoisia, mutta joukosta löytyy myös pari huonokuntoisempaa, mutta mielestäni tämä divari ei enää mikään hirveän hyvä ole. ::) Eilen tuolla muten kävin ostamassa kolme taskaria 6,60e.
Aku Vankka
Aika huonosti siellä annetaankin hyväkuntoisista tuotteista, itse
sain syntymäpäivälahjaksi viime vuonna taskarin 298, joka minulla oli
jo ennestään. Noh, tämä uusi oli täysin lukematon ja hyväkuntoinen, joten
vein sen kyseiseen Agathaan. Ajattelin, että näin hyväkuntoisesta voisin
saada aika paljonkin, mutta tulos oli toinen; sain siitä 20 senttiä.
Sivuja: 1 2 3 4 5