Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Divarit

(62 viestiä)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaAjattelin, että näin hyväkuntoisesta voisin
saada aika paljonkin, mutta tulos oli toinen; sain siitä 20 senttiä.

Mitä odotit saavasi? Jos olisit saanut 2€, myyjä ei olisi jäänyt voitolle nimeksikään. Sitä se kaupanteko on. Divarinpitäjät ostavat halvalla ja myyvät "kalliilla".

Jos kukaan ei vie divareihin tavaraa, loppuu antikvariaatti-bisnes hyvin äkkiä. Jos taas divarinpitäjät maksavat hyvän hinnan kirjoista, ei heille jää rahaa käteen kaksisesti. Tuloksena on siis tässäkin tapauksessa bisneksen loppuminen.
Ankka313
Sen ymmärrän, että divarinpitäjät eivät tavallisísta taskareista voi mitään 2e antaa, koska eivät jäisi siitä voitolle kovinkaan paljoa... Mutta 20c on hyväkunt. taskarista kuitenkin ihan liian vähän! Kyllä niiden nyt ainakin pitäisi se 1e antaa!
Tiedän kyl yhen divarin, mikä antaa kovakantisista 2e... Että silleen...
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Ankka313Mutta 20c on hyväkunt. taskarista kuitenkin ihan liian vähän! Kyllä niiden nyt ainakin pitäisi se 1e antaa!
Jos taskukirjoista maksaa euron ja myy ne 2€/kpl, voittoa joka taskarista jää 1€. Ja usein monet taskarit jäävät divareiden hyllyille lojumaan pitkiksi ajoiksi. Eli mietipä, kuinka monta taskukirjaa divarinpitäjän pitää myydä saadakseen leivän pöytään. Laskut sun muutkin pitää maksaa, joten taskareitahan pitäisi myydä hirveä kasa. Myyt sata taskaria, tienaat 100€. Sillä ei pitkälle pötkitä...
Crosby
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: Ankka313Mutta 20c on hyväkunt. taskarista kuitenkin ihan liian vähän! Kyllä niiden nyt ainakin pitäisi se 1e antaa!
Jos taskukirjoista maksaa euron ja myy ne 2€/kpl, voittoa joka taskarista jää 1€. Ja usein monet taskarit jäävät divareiden hyllyille lojumaan pitkiksi ajoiksi. Eli mietipä, kuinka monta taskukirjaa divarinpitäjän pitää myydä saadakseen leivän pöytään. Laskut sun muutkin pitää maksaa, joten taskareitahan pitäisi myydä hirveä kasa. Myyt sata taskaria, tienaat 100€. Sillä ei pitkälle pötkitä...

Ymmärrän myös divarinpitäjiä ja totta kai hekin tarvitsevat rahaa. Sarjakuvilla on oikeastaan missään muodossa vaikea elättää itseään, ellei ole aivan todella huippu ja suosittu. Sekään ei välttämättä riitä.

Pakko kyllä sanoa, että tuo 20cnt on mielestäni tässä tapauksessa liian vähän. Taskarit eivät varmasti ole suuri tulonlähde muutenkaan ja tuolla menolla ei niitä sinne lisääkään tule. Sanoisin että 50cnt olisi jo jotain ja mukiinmenevä korvaus. 1,70€ tämä divarinpitäjä jäisi kuitenkin taskarista voitolle ja tuojallekin jäisi sentään jotain. Euro olisi jo taas hivenen liian suuri korvaus.
Barksi
Jos tarjottu hinta ei miellytä, voi tarjota lehteä aina jollekin toiselle. Itsekään en myisi 20 sentillä, mutta mielestäni se on divarinpitäjältä ihan kohtuullinen tarjous yhdestä taskarista (monet eivät nimittäin ota mielellään vastaan yksittäisiä taskareita. Yhden taskarin ostaminen (tai edes sen tarjoaminen) on jotenkin hölmöä). Kovin paljoa divareissa ei voida sarjakuvista maksaa, divarit kun ovat muutenkin erittäin ahtaalla. Porukka myy kirjojaan netissä, kun saavat enemmän rahaa. Divareita häviää kokoajan...
Fauntleroy
Sanokaapas pääkaupunkiseutulaiset, mitkä ovat hesan toiseksi ja kolmanneksi parhaimmat antikvariaatit. Ykkönen on jo tiedossa.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: FauntleroySanokaapas pääkaupunkiseutulaiset, mitkä ovat hesan toiseksi ja kolmanneksi parhaimmat antikvariaatit. Ykkönen on jo tiedossa.
Kampintorin antikvariaatti on ihan kelpo, siellä tulee joskus vastaan mukavia löytöjä. Valikoima ei ole kuitenkaan mikään kummoinen, vaikka hyllyllinen (vai oliko peräti kaksi) Disney-sarjakuvaa onkin.
Ankka313
Ykkönen Hesan divareista mielestäni on ehdottomasti Kulku-Katin poika! Seuraavaksi parhaat ovat mm. Divari Korkeavuori, Divari Kaleva ja Kampintorin divari...
Akuhullu97
Minäkin tykkään Kulku-Katin pojasta, vaikka hinnat ovatkin keskivertoa kalliimmat... Myös Kaleva, joka on lähimpänä kotia, on hyvä...
On niitä muitakin hyviä divareita, hesasta löytyy... :D
Fauntleroy
Onko kenelläkään kokemuksia Tunturikadulla sijaitsevasta SS Libriconista? Sijaitsee kivenheiton päässä tätini luota (tai oikeastaan kulman takana) joten olisi helppo käydä katsastamassa.

Edit. Aika paljon näyttää olevan huudossa vanhoja 60- ja 70-luvun akkareita ja eivätkä nuo minusta mitenkään hyväkuntoisia ole (toki poikkeuksiakin on).
samppali
Ainakin lukemani mukaan luotettava paikka. Myy hyväkuntoisia tuotteita, tosin hinnat ovat aika korkeita. Kannattaa varmaankin käydä katsastamassa. Liike myy myös tuotteita Huuto.netin välityksellä. Tässä linkki Kvaakin keskusteluun. Ainakin siellä näyttää olevan positiivista palautetta.
Frodo
Turun parhaita on ainakin Yliopistonkadun toisessa päässä sijaitseva Alfa Antikva. Ankkajulkaisujen hinnat ovat halpoja. Jos siis Turussa liikut, suosittelen!
Salwer1st/
Makedonia Tampereella on hyvä. AInakin siellä on mukava ja asiantunteva myyjä (Terveisiä!) ja hyvä valikoima. Hinnatkin ihan ok. Kannattaa käydä, jos Tampereella liikuskelet!
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Makedonia Tampereella on hyvä. Hinnatkin ihan ok.
Mielenkiintoista, Makedonia ja halpa kun eivät yleensä mahdu samaan viestiin...
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: Salwer1st/Makedonia Tampereella on hyvä. Hinnatkin ihan ok.
Mielenkiintoista, Makedonia ja halpa kun eivät yleensä mahdu samaan viestiin...

Se on kyllä totta, mutta tarkoitin tuossa siis, että hinnat saa tinkaamalla normaalitasoisiksi ^-^.
Sivuja: 1 2 3 4 5