Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Tintti

(19 viestiä)
TKal
Ihme, ettei Tintistä ollut vielä aihetta Ankkiksessa... ::)

Tintti on Hergén luoma sarjakuva, joka on mielestäni toiseksi paras sarjakuva (ykköspaikan vie Aku Ankka). Ensimmäinen Tintti-albumi, Tintti neuvostojen maassa, julkaistiin Belgiassa vuonna 1930 ja viimeiseksi jäänyt Tintti ja picarot vuonna 1976. Lisäksi Hergéllä jäi kesken yksi Tintti-albumi, nimeltään Tintti ja aakkostaide.

Ensimmäisissä Tintti-sarjakuvissa seikkailivat lähinnä lehtimies Tintti ja hänen koiransa Milou, mutta myöhemmissä albumeissa sarjakuvaan tuli mukaan uusia hahmoja, esim. kapteeni Haddock, professori Tuhatkauno sekä Dupond ja Dupont. Oma suosikkihahmoni Tinteissä on kapteeni Haddock, jonka haukkumasanavarasto on todella laaja.

Tinttejä omistan itse melko vähän (8 kpl), mutta olen lukenut kyllä muitakin Tintti-albumeja. Oma suosikkialbumini on Lento 714.

Mitäs mieltä muut ankkislaiset ovat Tinteistä?
Turtana
Tintti kuuluu kyllä parhaimmistoon. Mielettömän hyviä ja mukaansa tempaavia seuikkailuja. Hahmot ovat myös hulvattomia, paitsi ehkä Tintti itse, joka on melko mitäänsanomaton mutta silti hyvin sympaattinen. Haddockista pidän erityisesti; hän on varsinainen persoona.
Olen lukenut kaikki Tintit, ja omistan niistä 12 suomenkielistä ja yhden ranskankielisen. Mielestäni parhaita albumeita ovat varmaan Päämääränä kuu ja Tintti kuun kamaralla. Myös Auringon temppeli on hurjan hyvä.
Karhula
Mielestäni ohjelmana paljon parempi kuin sarjakuvina. Juonet ovat melko tylsähköjä vaikka koko ajan tapahtuukin aina jotain niin ne ovat melko ennalta arvattuja. Olen kuitenkin suurimman osan albumeista lukenut ja ihan kelvollista luettavaa nämä silti ovat... ::)
Bomber
Tintti ei ole koskaan säväyttänyt minua. Hergen piirrosjälki ei ole kovinkaan erikoista, ja juonetkin toistavat hieman itseään. Jotkut hahmot ovat teennäisiä ja tylsiä, kuten se proffa Tuhatkauno, Haddokin rumilus sekä uusavuttomat yksisilmäiset tohelot marakatinserkut Dupont ja Dupondt (?).
Crosby
Klassikko joka ehkä hitusen ratsastaa jossain vaiheessa saavuttamallaan suurella suosiolla edelleenkin. Eli pidän hiukan yliarvostettuna. Hyvä sarjis silti ja joitakin albumeita omistan, lähes kaikki luettu, osan lukemisesta toki vierähtänyt jo aikaa. Kapteeni Haddockille erityismaininta - kenties paras sarjakuvahahmo ikinä. Aivan loistava hahmo. Muutenkin hahmogalleria kenties koko sarjakuvan paras osa.
Aksu ankka
Itse en pidä tinteistä erityisenkään paljon.
Tintti on niin samanlainen kuin esimerkiksi Mikki, ja mikkihän tietää aina
kaiken. Eli Tintti ei kuulu minun suosikkeihini syystä että:
Tietää aina kaiken ja ei ole koskaan hauska.
Ainoa siedettävä henkilö Tintti sarjassa on mielestäni se
kapteeni joku. Sillä hän on edes hauska ja ehkä vähähkö hullu :D
Aku-fani13
Pari Tintti-lenteä olen lukenut ei mitään parhaimmistoa, tykkään mielummin katsoa animaatioita.
Tintissä on hyvää se että niissä on jännitystä, mutta valitettavasti Tintit ovat todella epäaitoja:Tintti mukamas selviää kaikesta.
DVD omistan yhden siinä on 4 jaksoa:Tintti Amerikassa, Särkynyt korva, Sininen lootus ja Faaraon sikarit. Albumeja meillä on 4.
Oskuarts
Tintti on todella hyvä sarjakuva :)
mutta Tintti Afrikassa albumi menee yli ymmärryksen...

Esim. Muistaakseni siinä iso käärme söi Miloun ja
mitenkäs sitten? No, tehdään tietysti käärmeeseen
reikä ja Milou tulee sitä kautta ulos. ;D
( Jos nyt oikein muistan... Minä kun olen tälläinen homepää. :)))
Crosby
Lainaus käyttäjältä: OskuartsTintti on todella hyvä sarjakuva :)
mutta Tintti Afrikassa albumi menee yli ymmärryksen...

Esim. Muistaakseni siinä iso käärme söi Miloun ja
mitenkäs sitten? No, tehdään tietysti käärmeeseen
reikä ja Milou tulee sitä kautta ulos. ;D
( Jos nyt oikein muistan... Minä kun olen tälläinen homepää. :)))

Noinhan siinä käy. Tosin eipä nämä sarjakuvat yleensäkkään täysin realistisia ole vaikka sarjis sijoittuisikin periaattessa ''tosielämään''. Osittain pakonkin sanelema juttu, sillä suurin osa lukijoista haluaa viihdettä eikä umpirealismia. Kommenttisi tosin on ihan aiheellinen, sillä Tinttihän pyrkii olemaan mahdollisimman realistinen ja tuollainen sattumus tuonne väliin on kieltämättä outo. Alkupään albumit tosin on olleet Hergelle melkoista hakemista kaikinpuolin. Nähtävästi myös realistisuuden suhteen. Kyseinen albumi löytyy hyllystä eikä se tosiaankaan kuulu Tinttien parhaimmistoon.
TKal
Nuo muutamat ensimmäiset Tintit poikkeavat erittäin paljon myöhemmistä, ja tuo Tintti Afrikassa olikin vasta toinen Tintti-albumi. Käännekohta taisi olla Sininen lootus-albumissa, joka on huomattavasti aikaisempia albumeita realistisempi ja tarkempi.
Akuhullu97
Mielestäni Tintit ovat todella hyviä, ja jännittäviä sarjakuvia. Jokaisen olen lukenut, eikä mikään ole ollut varsinainen pettymys. Osa huonompia, osa parempia. Mielestäni Hergén piirrokset ovat ihan hyviä, parempia, kuin monella nykyisellä Mikki-piirtäjällä... ::) Parhaita Tintti-albumeita ovat "Lento 714", "Kultasaksinen rapu", ja "Tintti Tiibetissä". Ja, kuten joku jo sanoi, juonet ehkä hieman toistavat itseään, mutta minun lukunautintoani se ei ole yhtään haitannut. Pikemminkin päinvastoin, on kiva, kun Tintille on luotu sellainen "seikkailijapohja". Omistan kai 8 Tintti-albumia, hyviä siis kaikki. Vielä; tosiaan nuo "Tintti Neuvostojen maassa", "Tintti Afrikassa" ja parisen muuta albumia ovat erilaisia piirrostyyliltä kuin ne uudemmat tuotokset.
Eduardo
Meillä on kaikki Tintit, sarjakuvat että DVD:t. Hyviä kyllä on, vbarsinkin jotkin lausahdukset ovat niin parhaita! :D Sarjakuvien piirrosjälki on erinomaista, ja hahmot omaperäisiä. Elokuvien animaatio on hyvälaatuista, sietää katsella, mutta olisin kyllä halunnut nähdä elokuvana myös Tintti Afrikassa -sarjakuvan... ;)
Toke
On tullut minullakin luettua kaikki Tintti-sarjakuvat. Joskin siitä on aikaa. Joskus luin näitä Tinttejä ja Asterixeja melkein työkseni. Nykyään harvemmin luen, mutta kyllä aina välillä lainaan jonkun albumin kirjastosta. Omia Tintti-albumeita (tai ne uusimmat painokset ovat kyllä kovakantisia) ei ole yhtään. Noiden hinta uutena on melko kova, noin 15 euroa kappale. Sivumääräkin (62) on aika pieni ainakin hintaan nähden.

Itse seikkailut ovat hienosti keksittyjä ja toteutettuja. Omasta mielestäni juonet eivät toista itseään, kuten täällä on osa kommentoineista maininnut. Ehkä tiettyjä samankaltaisuuksia on, mutta ei millään samalla lailla, kuten vaikkapa Aku Ankassa. No, onhan Akusta tehtykin tuhansia tarinoita... Kuitenkin, jos vertaa vaikkapa peräkkäisiä Tintti-albumeita Tintti Tiibetissä ja Castafioren korut, tai Tuhatkaunon tapaus ja Seikkailu Punaisella merellä, ei niistä juurikaan pääpiirteittäin samankaltaisia juonenkäänteitä löydy.

Henkilöhahmot ovat tosiaan tämän sarjakuvan vahvuus ja niitä on käytetty hajautetusti sekä alkupään että loppupään tarinoissa. Hahmot ovat erittäin monipuolisia. Tintti on aika neutraali tyyppi, mutta sitten on rähjäävää merimiestä, kuuroa professoria, kahjoja etsiviä ja hullua laulajaa. Sekä erilaisia konnia, jotka ovat muuten aika usein jonkin sortin everstejä (Jorgen, Sponsz, Diaz). Kaikista sivuhahmoista löytyy jotain.

Unohdankin tässä melkein sanoa, että Tintti on mielestäni erinomainen sarjakuva.

Laitetaan tähän loppuun vielä dialogia kahdelta älyköltä:

"Meille rasia on selvä kuin häivä, eikö niin, Dupont?"
"Sanoisin suorastaan: hälvä kuin seinä. Se on minun mielipiteeni, ja yhdyn siihen täysin."

toinen:

"Jos kuvittelette meidän kertovan, että kysymys on lentokoneiden salakuljetuksesta, erehdytte raskaasti. Tunnuslauseemme on: me vaikenemme kuin muuri."

Huvittavaa. :D
McDuck-fani
Tintti on loistava sarjakuva. Katunäkymät ovat tarkkoja (ensimmäistä albumia lukuunottamatta) ja kuvat yksityikohtaisia. Harmi, ette Tinttejä ole enempää. Varsinkin Kapteeni ja Tuhatkauno ovat Tintin lisäksi loistavia persoonia.
Vince Ankka
Mäkin olen alkanut tykätä tintistä ja välillä niitä tuleekin kirjastosta lainailtua. Viimeksi mulla oli lainassa Tintti kuun kamaralla ja Seikkailu Punaisella merellä, jotka olivatkin parhaita Tinttejä, mitä olen lukenut. Itse sarjakuvat ovat todella jänniä ja käännekohdat ovat välillä aika yllättäviä. Piirrokset ovat todella, todella hienoja ja niitä mukava tarkkailla. Jos nyt hahmoista pitäis sanoa, niin Tintti itse on suosikkini, koska hän on kekseliäs, älykäs ja tasapainoinen. Kapteeni Haddock on toinen suosikkini, koska vaikka päällepäin hän näyttää vain tylsältä, kiukkuiselta ja rähjäiseltä tosikolta, mutta suuttuessaan hän on älyttömän hauska ja vähän hölmöileekin. Ne knallipäiset poliisitkin ovat aika hauskoja, varsinkin se toinen joka puhuu ihan kummallisesti. Mitkäs niiden nimet olivatkaan? :)
Sivuja: 1 2