Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Fingerpori

(33 viestiä)
Peetukka
Fingerpori on Pertti Jarlan käsikirjoittama ja piirtämä strippisarjakuva.
Sarjakuvan tapahtumat sijoittuvat yleensä kuvitteelliseen pikkukaupunkiin, Fingerporiin.
Sarjan keskeisiä hahmoja ovat arkipäivän ihmettelijä Heimo Vesa ja kahvilanemäntä Rivo-Riitta.
Lisäksi sarjassa vilahtelee monenmoisia henkilöitä kuten; Mustanaamio, Hämähäkkimies, Jeesus, Hitler jne.

Omasta mielestäni tämä sarjakuva on paljon parempi kuin Aku Ankka.
En omistä vielä albumia, mutta hankintalistalla se on. Sarjasta kiinnostuneille täällä on kaikki ilmestyneet stripit.

Ja tässä vielä Kvaakin keskustelu Fingerporista
Fauntleroy
Loistava sarjis. Tällä hetkellä ehdottomasti paras suomalainen strippisarjakuva. Aika monesti on tullut ääneen naurettua, niin hyviä juttuja siinä on. Harmi vain, ettei hesari tule enää meille. Onneksi netistä löytyy.
samppali
Tämähän on yksi parhaista strippisarjakuvista. Tullut seurattua jo pitkään, juuri tuolta HS:n sivuilta. Piirroksetkin ovat huolella tehtyjä, ja muutenkin hyviä. Tyyli on myös omaperäinen. Heimo Vesaa parempaa nimivalintaa saa hakea.
"Heimo Vesan nuoruus" sarjat ovat parhaita, ainakin yleensä.
Turtana
Itse en Fingerporista pahemmin pidä, mutta silti luen sen joka päivä hesarista. Aina en tajua niitä juttuja, mutta kyllä niissä on joskus melko hyväkin oivalluksia. "Minä en juo alkoholia uskonnollisista syistä... Vaan aivan muista syistä!" Mutta ei, pääosin olen silti sitä mieltä, ettei se kovin hyvä sarjis ole. Ehkä juuri siksi, etten aina tajua sitä.
hjhh
Kyllähän Fingerpori on selvästi paras strippisarja. Lähes vuoden olen netistä lukenut päivittäin.
Yksi harvoista sarjakuvista, jolle olen oikeasti nauranut. :)
Fauntleroy
Tilasin perjantaina albumin. Luultavasti huomenna postipoika tuo jotain kivaa. Pääsen lukemaan vasta viikonloppuna kun olen reissussa. :-/

Bookystä lähti halvalla.

Lainaus käyttäjältä: TurtanaMutta ei, pääosin olen silti sitä mieltä, ettei se kovin hyvä sarjis ole. Ehkä juuri siksi, etten aina tajua sitä.
Tuo on kyllä aika kehno perustelu. Yleensä sarjakuvien vitsit pitää tajuta ennen arvostelemista. Ei voi sanoa "huono vitsi" jos ei tajua sitä.
samppali
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyTilasin perjantaina albumin. Luultavasti huomenna postipoika tuo jotain kivaa.
Jos olet perjantaina tilannut, se lähetetään luultavasti vasta maanantaina. Tietysti riippuu mihin aikaan tilasit. Jos tilasit aamulla, tai ennen kuin he postittavat tilaukset, se voi tulla jo huomenna.

Tekisi mieli tilata, mutta rahaa on palanut tässä kuussa jo kolmen kuukauden edestä. Pitää harkita. Tosin netistä voi lukea aika kattavasti näitä strippejä.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: samppaliJos olet perjantaina tilannut, se lähetetään luultavasti vasta maanantaina. Tietysti riippuu mihin aikaan tilasit. Jos tilasit aamulla, tai ennen kuin he postittavat tilaukset, se voi tulla jo huomenna.
Tilasin ennen neljää, joten tilaus on käsitelty samana päivänä. Toisaalta mitäpä tuota miettimään, kun pääsen alppariin käsiksi vasta perjantaina. Samoin käy Mikki Hiiren juhlakirjan kanssa.
Crosby
Paras strippisarjis ollut siitä lähtien, kun alkoi ilmestyä. Aika näyttää jatkuuko tarpeeksi kauan, tarpeeksi hyvällä tasolla noustakseen legendojen joukkoon ja leviääkö kenties muihin maihin? Pertti Jarlalla kyllä mielikuvitus lentää ja äly on terävä kuin partaveitsi. Jo nykyisellään noussut Suomessa klassikoksi ja suosikiksi.
Fauntleroy
On kyllä loistava tämä albumi. Kovat kannetkin ja värikuvaa sekä mustavalkoista. Suosittelen ehdottomasti. Päihittää nykysarjakuvat ihan 100-0! Luinkin jo pari sivua ja eihän siinä pystynyt naurua pidättämään. Jopa veljeni, joka on jo aikoja sitten ankkojenkin lukemisen lopettanut, repesi totaaliseen nauruun. "Minä sulle tulehtuneet välit näytän". HAHAHA!

Fingerpori 2 ilmestyy helmikuussa 2009 (Vesa Kataiston eli Sarjainfon päätoimittajan mukaan).
Fauntleroy
Kommenttien määrän valossa sanoisin, että Fingerpori ei ole kovin suosittu ankkislaisten keskuudessa. Nytkin joudun tuplapostaamaan. Voin toki olla väärässäkin.

Mutta joo. Aikooko joku hankkia Fingerpori 2:sen? Eilen se taisi ilmestyä. Viikonloppuna on Tampereen kirjamessut ja Jarla on siellä paikalla signeeraamassa. Itse olen alustavasti menossa pikavisiitille sunnuntaina.

http://www.bookplus.fi/jackets/95/9789525768176.JPG[/img]
Tribe
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyKommenttien määrän valossa sanoisin, että Fingerpori ei ole kovin suosittu ankkislaisten keskuudessa. Nytkin joudun tuplapostaamaan. Voin toki olla väärässäkin.
Uskoisin, että suurin osa ankkislaisista ei ole edes lukenut tätä sarjakuvaa. Minäkin vasta vähän aikaa sitten luin ensimmäistä kertaa koko sarjakuvaa ja pitää kyllä sanoa, että oli aivan he****in hyvä. Tosin kaikki vitsit eivät ihan aukea...
Kuinkas monta albumia tästä on muuten jo ilmestynyt ja tietääkö joku jotain sivua, mistä näitä voisi lukea?

Mielellään ei lainata kuvia -ylläpito
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: TribeKuinkas monta albumia tästä on muuten jo ilmestynyt ja tietääkö joku jotain sivua, mistä näitä voisi lukea?
Yksi albumi on tullut ja se ilmestyi viime keväänä. Tämä on siis toinen (kuten kuvasta näkyy). Myös kaksi Pikku-Fingerporia on ilmestynyt. Sarjakuvaa voit lukea hesarin sivuilta: http://www.hs.fi/fingerpori/

Arktisen Banaanin sivuilla on varsin kattava esitys sarjasta: http://www.sarjakuva.com/fingerpori/index.html
Fauntleroy
Jees. Juuri hetki sitten tulin Tampereelta. Nyt on jokaisessa Suomessa ilmestyneessä Fingerpori-julkaisussa nimmari ja piirrustus. Yksi Rivo-Riitta, yksi Heimo Vesa, yksi Hämähäkkimies ja yksi Mustanaamio. Tekijä vaikutti yhtä hauskalta kuin sarjakuvansa. :)

Ja Heilältä tuli nimmarit ja piirrustukset B. Virtasen banaanipokkarin osiin 1 & 2.
rulezman
Mahtava sarjakuva kyllä, ihan loistavia strippejä on, kyllä huumori kukkii, poliittinen satiiri on ihan mahtavaa :)
Sivuja: 1 2 3