Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Manga

(31 viestiä)
Fergus
Täällä ei varmaan ole omaa threadia tälle aiheelle en ainakaan huomannut. Siis luetteko kuaan mangaa? Ja jos luette niin mitä? Onko teillä yhtään kokonaista sarjaa? Niitä on aika vaikea kerätä kun jos on 25 osaa joista jokainen maksaa 20euroa :(. Ei tullut seitsemän riviä täyteen mutta kai tästä silti keskustelu saadaan...
Destiny
Kyllä tästä keskustelua aikaiseksi saadaan mikäli se minusta riippuu.

Itse en ole erityisen paljon mangaa lukenut, harmi kyllä. Lähinnä vain Ranma½:ta, joka ei kaikkien arvostelujen perusteella ole lähelläkään hyvää. Vaikka omasta mielestäni se on ollut varsin viihdyttävää, mangaa vähemmän tuntevalle henkilölle. Ranma½ ei kuitenkaan ole kovin kallista, se maksaa n. 6 euroa per kirja. Kirjat ovat toki pienehköjä, ja sellaisen lukaisee puolessa tunnissa, mutta silti. Itse en ole tosin näitä ostanut, lainaan uuden aina kaveriltani, joka kerää koko sarjan. Näitä on ilmestynyt suomeksi muistaakseni 22 kappaletta. Voin toki olla väärässäkin, en jaksa juuri nyt tarkistaa. Yleisesti ottaen manga on kyllä erittäin kallista, Ranma½ vain sattuu olemaan tällainen "halpismanga". Tavallisimmin manga-albumista saa maksaa 10-20 euroa. Joistain divareista saattaa kyllä löytää halvemmallakin. Muutakin mangaa Ranma½:n lisäksi olisi tarkoitus lukea joskus, toinen kaverini on ainakin lainaillut kirjastosta joitakin. Pitääkin ensi kerralla tarkastaa valikoima.

"Manga" sanana ei kuitenkaan sisällä pelkkiä sarjakuvia. Mangahan on kokonainen piirrostyyli. Kysynkin tähän väliin, kuinka moni teistä piirtää mangaa? Entä kuinka moni on joskus edes yrittänyt piirtää sitä? Entäpä kuka on kuluttanut tuntikaupalla aikaa yrittäessään opetella mangan piirtämistä? Itse piirrän jonkin verran, en kylläkään kovin hyvin. Muutaman piirroksen olen saanut onnistumaan jotenkuten, niin että itsekin pidän niistä. Olen itse muutaman eri lähteen kautta yrittänyt opetella tätä taitoa, mm. "Manga - piirtäjän opas" kirjan avulla. Tässä myös pari oivallista nettisivua samaan tarkoitukseen:
http://www.howtodrawmanga.com/ <- Aivan aloittelijan on ehkä hieman vaikea opetella tämän avulla, sillä se käsittelee asiat aivan liian yleisesti, eikä mene tarpeeksi yksityiskohtiin. Esimerkkejä kuitenkin on runsaasti, ja takaan että kokeneemmatkin piirtäjät saavat ideoita töihinsä.
http://omu.kuiki.net/class.shtml <- Tällä sivulla keskitytään paljon piirtämisen fyysiseen tarkkuuteen, eli onko korva kaksi senttiä liian korkealla vai ei. Täällä on myös paljon kirjoitusvirheitä. Japanilaiset eivät sitten millään opi englantia.
http://www.polykarbon.com/tutorials/index.htm <- Tässä vielä yksi varsin laaja tutoriaali, jonka laadusta en voi vielä sanoa mitään, kun en siihen vielä ole tutustunut.

Taidemuseo tennispalatsissa Helsingissä järjestettävä "Japan pop - Manga: Hokusaista Dragonballiin sekä 10 nykytaiteilijaa" -näyttely on varmaan myöskin mainitsemisen arvoinen tässä ketjussa. Kyseinen näyttely alkaa perjantaina 9.9 ja loppuu sunnuntaina 27.11. Itse aion käydä paikalla ainakin kerran. Asiasta tarkempaa tietoa osoitteessa http://taidemuseo.lasipalatsi.net/suomi ... index.html .

Ja kyllä tuohon aloitusviestiinkin 7 riviä olisi saanut helposti. Hieman yritystä peliin Fergus ;).

EDIT. Yay! Sain selville että yksi meidän luokkalainen tyyppi on myös anime/manga harrastaja, nyt pääsen lueskelemaan paaaaljon lisää mangaa :). Azumanga Daioh -mangaan olen ehtinyt jo hieman tutustua, ja olen pitänyt paljonkin. Huumoria piisaa, ja pidän tyylistäkin erittäin paljon.
Fergus
Joo no kai siihen olisi sanut mutta minulla oli kiire! :D No jokatapaujksessa. Täällä päin missä minä asun melko suosittua on mm. Dragonball Z sarja. Siitä on kuitenkin tehty melko lapsellisen oloinen Anime sarja joka on vähentänyt sen uskottavuutta. Onko muuten Neukku Anime sarjasta (Neon genesis Evangelion) sarjasta tehty manga versiota? Tai no Animelle täällä taitaa olla oma topic.
July
Ya~~y! o/ Loistava topic.
Olen tosiaankin lueskellut sekä mangaa että manhwaa (mangan korealaista vastiketta). Olen myös piirtänyt mangaa jo kolmisen vuotta. Omasta mielestäni olen edelleen kehityskelpoinen, mutta olen myös saanut ihan positiivista palautetta raapustuksistani.
Lueskelin joskus aikoinaan Ranma½lta, Inuyashaa ja Dragonballia, mutta sitten löysin huomattavasti sekä juoneltaan että piirrostyyliltän parempia manga-albumeja.
Nyt olen lukenut valtavat määrät erilaista mangaa ja manhwaa, sekä albumeina että koneelta/netissä. Suosikkeina voin mainita Gensou Maden Saiyukin, Tarot Cafén, Under the Glassmoonin, Faken, Eerie Queerien ja Demon diaryn albumeista, nettimangoista Impromangan ja Improyaoin. Kuten huomaatte, on minun piirrustustyylimakuni enemmän täällä shoujon päässä. ^^

Käyttekö koskaan otakuiden kotisivuilla? Itse käyn usein erään suomalaisen otakun, Tubbsin, kotisivuilla. Jos kiinnostaa, osoitetta saa ruinata.
Ja ennen kuin ruinaatte, varoitan että noilta sivuilta löytyy pientä söpöä shounen-aita ja lähes nelikymppisiä miehiä lolitahameissa. Mutta tosiaan, nuo asiat vain vilahtelevat siellä. ^^;
Fergus
Onko sinulla oma sarja? Teetkö ihän jatkuvaa tarinaa vai raapustatko ihan satunnaisiajuttuja? Mistähän mangaa saisi suuremmassa mittakaavassa? Tiedän että paikallisesssa R-kioskissa on muutamia lehtiä muuta se ei riitä. Toisaalta Helsingin Fantasiapelikauppaan on turhan pitkä matka lähteä Hel Klubilta Mangan ostoon...
Leo
Minun tekee mieli repiä hiukset päästäni aina kun nään mitään mangatyyliin piirrettyä. Fobiani on lähtöisin pienestä ja suttuisesta pokkarikoosta, jolla Suomessa ilmestyvät mangat on painettu. En myöskään halua jäädä "koukkuun" vain yhteen taiteenlajiin ja siksipä en ole ikinä ostanut mangaa ja tuskin tulen ostamaankaan. Mangan harrastajia vastaan minulla ei silti ole mitään.
korri
Kun nyt luen suunnilleen kaikentyylisiä sarjakuvia niin on noita mangojakin tullut jonkin verran luettua...en voi väittää olevani tyylilajin fani mutta hyvät sarjakuvat ovat hyviä sarjakuvia.
Itse olen pitänyt Ranma1/2:sta, tosin olen lukenut sitä lähinnä satunnaistarinoita (englanniksi). Joka tapauksessa kiitettävän kajahtanut kohellushuumori vetosi.
Nausicaa of Valley of Wind on tullut luettua kokonaan. Kyseessä on siis Hayao Miyazakin, joka teki mm. filmit Prinsessa Mononoke, Spirited Away jne. ainoa manga, hieno scifieepos ja paaaaljon parempi kuin samanniminen filmi.
Uzumaki on hurjin kauhusarjis mitä olen lukenut, Junji Ito vyöryttää hurjaa vauhtia todella groteskeja visioita...ei heikkohermoisille.
Revolutionary Girl Utena oli kiitettävän kajahtanut sarja. Ei sitä voi sanoin kuvailla, se pitää nähdä itse (ei ehkä vetoa kaikkien makuun mutta itse pidin).
Fake on ainoa yaoi jota olen lukenut, ja pidin siitä kyllä.
Muuten olen lukenut Oh My Goddessia, Appleseedia, Ghost in the Shellia jne. Akirasta en pitänyt (vaikka filmi olikin hyvä).
Ai niin, ja sitten on What's Michael. Übersöpö kissasarjakuva jota lukiessa ainakin minä kierin lattialla nauraen...ehdottomasti yksi omista suosikkisarjoistani (jota vain ilmestyy albumeina aivan liian verkkaiseen tahtiin...)
July
Lainaus käyttäjältä: FergusOnko sinulla oma sarja? Teetkö ihän jatkuvaa tarinaa vai raapustatko ihan satunnaisiajuttuja? Mistähän mangaa saisi suuremmassa mittakaavassa?
Olen pitemmän aikaa harkinnut oman sarjan aloittamista, mutten ole jaksanut aloittaa sellaista. Raapustan siis ihan satunnaisia juttuja.
Mangaa saa oikeastaan melko useasta paikasta Helsingissä. Jopa Akateemisessa kirjakaupassa on melko hyvä valikoima. Oletko käynyt Fennica Comicseissa? Siellä on mielestäni melko hyvä valikoima.
Helsingissä on itseasiassa melko paljon erilaisia kauppoja, mistä mangaa saa. En muista useiden kauppojen nimiä, mutta huomaan kyllä heti jos olen käynyt ks. kaupassa ennenkin.
Fergus
Joo. No mutta kuten sanoin Jämsän Klub Hel-iltä on turhan pitkä matka lähteä Hesaan Mangan ostoon joten on tullut kartettua turhia matkoja viimeseen asti. Mutta säähän voitkin sitten July reippaana tyttönä piirtää mulle parikymmentäkirjaa tasokasta mangaa ja lähettää sen mulle mesessä!
July
Kuka sanoi että olen tyttö? *outo ilme* *reps*
Kyllähän ne kaupat tulevat jos hinnasta sovitaan. xP Nytkin on aika hyvin tylsyyskausi vauhdissa. On mulla sellaiset kolme työtä kesken at the moment ja pitäisi aloittaa sitä mangaa, jota olen jo pitemmän aikaa miettinyt.

Anteeksi pienoinen offi.
Fergus
Huh ehdin josäikähtää että muistin väärin mutta:
Lainaus:Muttaööh.. Juu, meikäläinen on näköjään jo toinen 26.3.1990 syntynyt tyttölapsi (kyllä, TYTTÖlapsi) täällä ja at the moment asun keskellä Espoon slummi(xD)aluetta... kyllä mielestäni suht selvästi sen tuossa sanot.. No kannattaisi todellakin luoda oma hahmo jolle sitä tarinaa kirjoittaisi. Ei välttämättä tarvitsisi kovi johdonmukaistakaan. Mutta onhan se aina parempi pohja jos on oma hahmo.
July
Totta. Omalle hahmolleen saa tehdä mitä tahtoo. Ei tarvitse oikeastaan välittää muiden kommenteista ^^ (tai noooh... Ehkä fanien lähettämät tappouhkaukset eivät ole niin mukavia *hätistelee aseilla uhkailevia otuksia kauemmas*)
Pitäisi vain vähän miettiä että millaisen päähenkilön mie haluaisin värkätä siihen mangaan.. Vinkkejä? ^^;
Fergus
No ehkäpä jokin nelikko? Jotka tekevät sitten kaikkea jännittävää. Toinen vaihtoehto minulla olisi sellainen "mies vailla menneisyyttä" systeemi. Elikkäs joku mies (tai miksei nainenkin) on menettänyt muistinsa ja löytää itsensä jostain palikasta ja sitten sen pitää heilutella katanaa päästäkseen pois?
July
*total reps* Sori, ei ole tarkoitus loukata tai mitään, mutta tuo "heilutella katanaa"-kohta oli loistava. xD

Anteeksi offi.
Fergus
Nii no siis semmonen kato että löytää itsensä jostain pimeestä paikasta ja sit kas kummaa vain katana on varusteina...
No emmäsitä naama kurtussa hampaat irvessä tehnykkää... Mut eipä siinä...
Koita ny jottaki keksiä ettei tarvi piirtää mitään plagiaatioita.
Sivuja: 1 2 3