Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Manga

(31 viestiä)
July
Joo. Mä taidan olla tylsä ihminen ja sijoittaa koko tarinan nykyaikaan. Hei, strippejä on ihan mukava piirtää.
Destiny
Tuolta osui silmiini yksi kysymys, johon mielestäni olisi aiheellista paneutua enemmänkin: Mistä hankitte manganne? Onko teillä jokin tietty kauppa josta käytte mangaa metsästämässä, vai etsittekö kenties divareista? Käyttekö ostamassa sitä ulkomailta, vai lataatteko sitä kenties netin kautta?

Itse en tosiaan ole ostanut vielä ainuttakaan manga-albumia, lähinnä kavereilta olen lainannut. Netistä olen ladannut Angel Sanctuary -nimistä mangaa, mutta sitä en ole vielä ehtinyt lukea. Itse kuitenkin luultavimmin lähtisin ostoksille Fantasiapeleihin, siellä on varsin kattava valikoima mangaa. Suurin osa tietysti englannin kielellä, suomen kielelle käännettyä mangaa löytyy ruokakaupoistakin. Fennica Comics liikkeeseen minunkin pitäisi vielä joskus tutustua, olen kuullut että siellä mangat ovat hieman halvempia kuin Fantasiapeleissä. Fantasiapelien mangat ovat 7-12 euroa per albumi.

Minua myös kiinnostaisi tietää millä kielellä te mangaa luette. Luetteko vain näitä neljää(?) suomeksi käännettyä mangaa, vai luetteko myös englanniksi? Vai ovatko japanin kielen taitonne niin hyvät. että pystytte lukemaan myös japanin kielisiä mangoja? Itse luen mangani suomeksi tai englanniksi, tosin englanniksi mangan saatavuus on huomattavasti suurempi. Eikös suomeksi ole ilmestynyt vain DBZ, Ranma½, Time Stranger Kyoko ja Salapoliisi Conan? Vai olikos niitä muitakin? -.-;

Lainaus käyttäjältä: juketsuOnko muuten Neukku Anime sarjasta (Neon genesis Evangelion) sarjasta tehty manga versiota?
Kyllä NGE:stä tietääkseni on olemassa manga. Sisällöstä / laadusta en tosin tiedä mitään.
juketsu
Lainaus käyttäjältä: DestinyLainaus käyttäjältä: juketsuOnko muuten Neukku Anime sarjasta (Neon genesis Evangelion) sarjasta tehty manga versiota?
Kyllä NGE:stä tietääkseni on olemassa manga. Sisällöstä / laadusta en tosin tiedä mitään.

Milloin tuon olen kirjoittanut?
July
Destinyn kysymykseen, ostisin mangaa varmaankin tielleosuvista liikkeistä (kuten Fantasiapelit ja Fennica Comics), muttakunneovatniinkovininhottavankalliitaetteimiunrahatriitä. Latailen mangaa satunnaisesti. Ja pitää edelleen muistaa, että pidän (ja luen) online-mangoista, suuri osa on hyvälaatuisia ja päivittyvät säännöllisin väliajoin.
Ah! Minähän lainailen mangaa uskomattoman paljon kavereilta, itse en ihan oikeasti omista sitä yhtään. Muttajuu, kavereiden mangapinoilla on kiva käydä <3 Lisäksi kirjastoista löytyy mangaa ihan hyvin myös englanniksi.

En lue suomeksi käännettyä mangaa. En vaan pidä. Pitää vielä mainita, että suomeksi on ilmestynyt myös Eiichiro Odan One Piece. ^^

Pyydän anteeksi viestin lyhyyttä, pitää rientää kouluun. Ehkäpä ehdin kommentoida asiaa koulupäivän jälkeen.
Fergus
Se on se kun asuu jossain landella (kaikki kehä kolmosen ulkopuolella on landea) niin eipä ole yhtään mangatarjontaa sadan kilometrin säteellä :?
Angel Sanctuary? Eikös se ole vähän enemmän hentaita? :D
Anonymous
Mä luen Kamikaze Kaitou Jeannea ja piirrän mangaa ^-^
Bomber
Lueskelen satunnaisesti DBZ:ää
Nigoz
Luen Fullmetal Alchemistia, One Pieceä, Initial D:tä ja sit jtn satunnaisesti.
ArpinLusene
Joskus 4 vuotta sitten luin vähän mangaa, mutta kyllästyin siihen. Silloin luin DrangonBall Z:taa ja Etsivä Conania. Conan oli ihan hyvä mutta DragonBall ei uponnut... Omistan yhden DragonBall:in...
rulezman
Eipä tuo Manga kyllä kiinnosta minuä ollenkaan...
Karhula
No Conania minä luin ennen Aku Ankkaa, joka sittemmin veti voiton. 8)
Tribe
On tyhmää, että suuri osa täällä arvostelevat mangaa parin kaupallisen shoujon (tytöille tarkoitetun, yleensä söpöily-mangan) ja kaupallisen
shounenin (pojille tarkoittua mangaa), kuten esim. Dragonballin ja Pokemonin (vaikkei mangaa olekaan) kautta.
Mangasta löytää aina itselleen sopivan tarinan, koska manga-sarjoja on tuhansia. Ei ne ole aina mitään sellaista, että pari lihaskimppua pelastaa jollain ihme energia-iskuilla maailman (DBZ). Sellaiset ovat roskaa ja niissä ei yleensä ole edes kunnollista juonta.
Joitakinhan häiritsee se piirrostyyli. No, siihenhän tottuu, kunhan lukee, mutta sanonpahan vaan, että läheskään kaikissa mangoissa ei ole niitä koukkuneniä ja jättisilmiä. Tsekatkaapa tämä. Tuo sarja on urheilumangan parasta antia ja suosittelen lukemaan edes ekan luvun (vaikka se nyt ei sanokaan vielä mitään). Sarja on siis Slam Dunk.
Useissa mangoissa on sekin kiva juttu, että normaalin elämän sääntöjä rikotaan ja venytetään paljon enemmän, kuin länsimaisessa sarjakuvassa. No, sitten kun niitä rikotaan liikaa, niin homma menee suurimmassa osassa överiksi (Naruto, DBZ). Onneksi näin ei ole käynyt One Piecessa , vaikka sääntöjä rikotaankin rankalla kädellä.
Niin. Mangahan maksaa aika kunnioitettavasti, mutta ainahan sitä voi lainata kavereilta tahi lukea netistä.
Mutta niin, älkää aliarvioiko ja tuomitko mangaa parin huonon kaupallisen roskan takia, vaan ottakaa tilaisuus hyväksenne ja tutustukaa pintaa syvemmälle. Slam Dunkiinkin törmää vasta vähintään puolen vuoden mangaharrastuksen myötä. Nyt teillä olisi hyvä tilaisuus.
Jotain piti vielä sanoa... No, puhuinpahan suuni puhtaaksi.
Vaari
Manga... No juu, yhden olen elämäni aikana saanut päätökseen, ja sehän on Metroid-manga. Perustuu Nintendon samannimiseen pelisarjaan ja luotaa sankarittaren menneisyyttä muinaisen Chozo-kansan kasvattina. En minä sitä piirrostyyliä vihaa, itse asiassa jopa ihailen monen sarjan yksityiskohtaista jälkeä, mutta varsin usein sorrutaan liioitteluun. Pitääkö sen lihaskimppusankarin vartalon näyttää öljyllä täyteen pumpatulta tai naikkosen poven olla kokoa E++XXXL? Ei, ja hyvä että moni tämä myös ymmärtää. Systeri lukee, keräilee ja piirtää mangaa, joten olen varsin hyvin perillä eri sarjoista kuten Ranmasta, Inuyashasta, Death Notesta, Narutosta, One Piecesta jne, mutten vain diggaa. Jos tarina ei karkaa älyttömyyksiin, piirrosjälki on katsottavaa ja aihekin kiinnostaa, luen kyllä näitäkin, mutta harvemmin.
manga-ankka
Tyhmää että jotkut, jotka eivät tiedä mangasta mitään, mutta ihkuttavat sitä massan mukana, ainakin jotkut luulevat että vain tytöt lukevat sitä ja että pelkästään sanasta manga, tulee heille tyttö mieleen. Kerran törmäsin Aku Ankan nettisivuilla erääseen, aika todennäköisesti tyttöön, joka luuli minua tytöksi nimeni perusteella. Tapahtuma kävi siis näin: Eräs henkilö sanoi: "Sinä taidat olla poika." No, sitten tuli tämä minua tytöksi luullut henkilö ja sanoi: "Minulla ainakin tuli nimestä manga-ankka mieleen heti tyttö!" Pidin hänelle pienen oppitunnin siitä että pojatkin lukevat mangaa...

Itse luen Narutoa, Fullmetal Alchemistia, Salapoliisi Conania, joskus Inyashaa ja olen alkanut miettiä, alkaisiko lukea One Pieceä.
Tribe
^Sama juttu. Se ärsyttää kyllä reippaasti eniten, kun kukaan mangan haukkujista ei edes tiedä mitä se on, vaan luulevat, että se on vaan sellaista söpöstelevää koukkunenä-räikeäväri-silmätpuolennaamankokoisia-juonetonta sarjakuvaa, jota 12-vuotiaat tytöt lukevat. Tai sitten on niitä, jotka luulevat, että kaikki manga on hentaita. Se on ärsyttävää. Mangaa on kaikille ikäluokille ja sarjoja on tuhansia.
Juu ja One Pieceen kannattaa todellakin tutustua. Paras ja reilusti eeppisin sarja, minkä tiedän. Kannattaa muuten ehkä katsoa animena, jos manga ei
iske; paljon selkeämpi ja parempi. Kannattaa katsastaa myöskin Katekyo Hitman Reborn.
Ja piirustustyylin kannalta paras sarja on ehdottomasti Vagabond (tosin se on aika raaka). Erittäin realistisesti piirretty.
Sivuja: 1 2 3