A. P.  S A R J A N T O

P a k i n a


VÄÄRÄÄ TIETOA

A.P. Sarjanto

Nyt minä kyllä suutun.
Saan aikakauslehtien tietokilpailuissa järjestäen vähemmän pisteitä kuin niissä esiintyvät 17-vuotiaat tangokuningattaret ja tyttöbändien basistit.


Olen kova jätkä pärjäämään Trivial Pursuitissa. Olohuoneen sohvalta pudottelen väsyneen ylenkatseellisesti oikeita vastauksia television visailukysymyksiin ja ostan aina oikeat vokaalit.. Thilia Thaliassakin minulla leikkaa keskimäärin nopeammin kuin neljällä laitosteatterinäyttelijällä yhdessä.

Surkeasti suistun kuitenkin tiedon Olympokselta, kun otan kätöseeni jonkun suomalaisen perhelehden, jossa julkimoiden tiedot ovat puntarissa. Joka ikinen onneton taustalaulajan pirpana tai rivosuinen radiohahmo tuntuu tietävän, että Harald Ankarahan se oli, joka Oslon kaupungin perusti. Tai että Armas Taipalehan se heitti keihään olympiakultaa 1912.
Valhetta. Olette saaneet vihjeitä.
Tai sitten minä olen toden teolla missannut jotakin.

Iltapäivälehdissä on hauskoja ylimalkaisia ja mukatieteellisiä testejä, joilla voi häiritä mielenrauhaansa, jos kaikki menee muuten liian mukavasti. Parisuhteen tulevaisuudennäkymiä arvioivat rasti ruutuun -testit ovat parhaita. Esimerkit miesten käyttäytymisestä eri tilanteissa ovat tyyppiä Iivana Julma, Sika-Kyösti ja remonttitaitoinen, kukka-asettelukurssin käynyt tanssiva homo.
Valitse nyt sitten siitä.
Kukahan neljännessä avioliitossaan kärvistelevä sosiologi näistä tekeleistä on vastuussa?

Viimeksi kehotettiin testaamaan alttiutta alkoholismiin.
Vaikka otan vain noin kuusi kertaa vuodessa perskännin ja muuten en oikeastaan käytä alkoholia ollenkaan, onnistuin saamaan tässä testissä lähes huonoimmat mahdolliset pisteet. Minun pitää kuulemma tarkkailla juomistani.
Tarkkailkaa itse juomistanne, te kaiket päivät pikku huppelissa sievistelevät seurapiirien sössöt. Teidän mukamas sivistynyt tissuttelunne johtaa pitkällä tähtäimellä pahempiin lopputuloksiin kuin suomalaiskansallinen ja urheilullinen pötikkä harvoin nautittuna.
Morkkis miehen tiellä pitää.

Tutkimuksia suomalaisten seksuaalisesta käyttäytymisestä julkaistaan vähän väliä. Kyllä siinä niska alkaa punoittaa, kun lukee kuinka hyvin toisilla menee.
Kuka muka näihinkin kyselyihin vastaa rehellisesti? Valtaosalla tuntemistani miehistä naama on kuin petolinnun perse ja sitä kautta seksuaalielämän intensiteetti samaa luokkaa kuin Robinson helvetin Crusoella.
Tutkimukset väittävät toista.

Suomalainen poikamieskin harrastaa näiden tietojen mukaan seksiä eli on siis ihan oikeasti sillä lailla naisen kanssa 3-4 kertaa viikossa.
Olisi mielenkiintoista tietää millä planeetalla tällaista tapahtuu.
Onko suomalaisia poikamiehiä esimerkiksi Uranuksella, jonka naarasväestö on kevytkenkäisyydestään tunnettu?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pakina on alunperin julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa.


Pakinat Aloitussivu