A. P.  S A R J A N T O

U u t i s e t24.04.2008

AP KEIKALLA HELSINGISSÄ!

AP Sarjanto ja häntä säestävä Ants in the Pants -duo esiintyvät helsinkiläisellä Syvä joki -klubilla Ravintola Old Anchorissa (Pursmiehenkatu 16) la 26.4. klo 20-24. Illan toinen esiintyjä on Mappets.

HUHTIKUUSSA AP-KLUBI HUILILLA!

Huhtikuun klubi sattuu tänä vuonna vapun aatoksi, joten olemme erinäisistä syistä silloin tauolla. Humu jatkuu 28.5. jolloin lauteilla ovat:

Barefoot Turnips, kanadanranskalaista ja amerikansuomalaista meininkiä suoltava pelimannipariskunta Jimmy Träskelin & Satu Lankinen.

Jari Sirniö & Alma Sipilä, ultrasympaattinen duo, joka esittää irlantilaista ja skotlantilaista laulelmamusiikkia.

Band'o, Sillanpäiden loistelias perheyhtye, eturivin folk-akteja Suomessa!

Nähdään toukokuussa!
20.02.2008

AP-Klubin vieraat 27.2. ovat:

Esa Eloranta
Vesa Salmi
(levynjulkaisukeikka)
Bill Hota & Pulvers

AP keikalla Tampereella!

AP Sarjanto & Ants in the Pants
tiistaina 4.3. klo 20.00
Maitolava-klubilla ravintola Artturissa
31.10.2007

AP-klubilla tänään:

AP Sarjanto
Perttu Suominen & Jani Koskinen
Harri Marstio
26.9.2007

"Meikäläinen suomensi kevään ja kesän aikana 26 Leonard Cohenin biisiä. Näistä kappaleista koostettua Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin draamallista musiikkiesitystä Tänä iltana kaikki hyvin -Leonard Cohenin lauluja esitetään nyt parasta aikaa Sokos Hotel Vaakunassa Hämeenlinnassa. Olen myös itse lavalla koko parituntisen sivuroolissa ja laulan kolme soolobiisiä (ja soitan mandoliinia!). Esitys on saanut oikein hyvät arvostelut ja suomennoksiakin on kehuttu. Hannu Matti Tyhtilän ohjaamassa proggiksessa on tajuttoman kova bändi (kapellimestari ja kitaristi Tommi Viksten, basisti Aleksi Aromaa, pianossa Kalle Penttilä ja rummuissa Marko Aarnio) sekä aivan mahtavat laulaja-näyttelijät Lasse Sandberg, Maija Sydänmaanlakka ja Liisa Peltonen.
Koetan saada mahdollisimman pian webmasterille matskua eli oman linkin esityksestä, mutta tähän hätään voitte käydä vilkaisemassa esityspäivät ja kuvia osoitteesta www.hameenlinnankaupunginteatteri.fi.

"Tänään AP-klubilla kuullaan herkkää trubaduurilaulantaa, taiteellisia tangoja ja cajun-musiikin reipasta rytkettä. Ehtoon aloittaa englantilaissyntyinen laulaja-lauluntekijä John McGregor, joka esittää paljon radiosoittoa sekä kriitikoiden kiitosta saaneita suomenkielisiä kappaleitaan yhdessä banjisti-sähkökitaristi Mikael Hakkaraisen kanssa. Illan toisena aktina kuullaan Tulenliekki-yhtyettä, jossa musisoivat hämeenlinnalaisille hyvin tutut muusikot, eli haitaristi Hasa Salminen, pianisti Esa Viherä ja basisti-laulaja Harri Salminen. Kolmikko esittää tangomusiikista omintakeisia sovituksia, joista löytyy argentiinalaisia vaikutteita ja vahvaa improvisaatiota. Klubin virallisen osuuden päättää Tampereelta saapuva Cajun Comets, joka esittää autenttiseen tyyliin Louisianan rämeiltä kotoisin olevaa rytmikästä cajunia. Yhtyeessä soittavat kitaristi Anssi Nuutinen, viulisti-laulaja Tarja Huntus ja Euroopan cajun-kilpailuissa loistavasti menestynyt haitaristi-laulaja Jarkko Helin."

    - Aapee
27.6.2007

AP Sarjanto & Ants in the Pants heittää pienen rundin Itä-Suomessa.

Keikkapaikat ja ajat:

To 5.7. Lamppu-klubi, Ravintola Woodoo, Imatra
Pe 6.7. Jussin tupa, Lappeenranta
La 7.7. Utulan kauppa, Utula

Lisäksi AP on vierailevana tähtenä Punatähtien keikalla Työväen musiikkitapahtumassa Valkeakoskella 27.7.
19.6.2007

"Juhannuksen jälkeisellä AP-klubilla esiintyvät Trio Out of Line, Heikki Kuusela ja Spide Kuhlström, kesäteatterilaiset sekä Willie, Waylon & the Junior. Illan avaa ennakkotietojen mukaan tanakalla fuusiojazztykityksellä Out of Line, jossa soittavat tutut muusikkovirtuoosit Jussi Liimatainen, Henri Savolainen ja Jaska Salminen. Seuraavaksi kuullaan teatterista tutun näyttelijä Heikki ”Hopo” Kuuselan älykkäitä ja humoristisia laulelmia. Kaupunginpuistossa harjoittelevasta Hämeenlinnan Kesäteatterista saapuu vieraisille enemmän tai vähemmän koko esiintyjäryhmä Otto Kanervan ja Katriina Honkasen johdolla. Luvassa on kuulemma ainakin pornolauluja sekä spontaaneja spektaakkeleja ehtoon jamiosuudessa. Illan virallisen osuuden päättää rouheata outlaw-kantria pelaava Willie, Waylon & the Junior, jossa soittavat Esa Paloharju, Londe ja legendaarinen Jukka Jylli.

AP-klubi O'Maggies'issä ke 27.6. klo 20 alkaen.

Toukokuun AP-klubilla vierailivat kanteleensoittaja Jorma Lemola, pelimanniyhtye Parahulta sekä laulajatar Anette Kaukonen.
Allekirjoittaneen avattua klubin muutamalla laululla toi Jorma Lemola klubille soitannollisesti harvinaista herkkua, sillä lepaalaisen muusikon instrumentti on sähkökantele. Illan toinen vieras oli klubilla marraskuussa itsensä yleisön sydämiin soittanut Parahulta, joka esittää perinteistä ja uutta pelimannimusiikkia Hämeestä ja vähän kauempaakin. Yhtyeessä musisoivat Lauri Keskinen, Päivi Kuusisto, Jorma Leskinen ja Kari Tanner. Ehtoon päätti turkulainen laulajatar Anette Kaukonen, jonka sielukkaassa ohjelmistossa oli mm. Carole Kingin, Janis Joplinin ja Kate Bushin kappaleita. Kaukosta säestivät Aleksi Aromaa, Kari Mäkiranta ja Jussi Mäkelä."

    - Aapee
27.1.2007


1. Taavetti Rosenbergin tarina
2. Postimies
3. Englannin kanaalin uimari
4. Kaarina
5. Iltapäivä sunnuntain
6. Tosta noin
7. Vanhan kuninkaan laulaja
8. Haitarinsoittaja
9. Pikkupoika
10. Kun hän tulee
11. Hakaportin laulu
12. Huomenna sen teen

Uusi levy ilmestyy helmikuun lopulla!

'Kaarina' soi jo ainakin Radio Suomessa, jossa se on noussut soitetuimpien listalla sijalle 5!
21.12.2006

Laulun vaunuissa AP-klubilla

Vuoden viimeisellä AP-klubilla juhlitaan Hämeenlinnan Sairiossa toimivan Humble House Recordsin 10-vuotista taivalta. Pekka Kähkösen luotsaama pienisuuri levy-yhtiö on julkaissut tänä aikana 22 pitkäsoittoa, ja irkkubaarin lavalla nähdäänkin edustava kaarti artisteja, joista monet ovat tuttuja Radio Suomen soittolistoilta. Mukana ovat mm. suomalaisen gospel-musiikin uranuurtaja Jaakko Löytty, uuden paluun tehnyt laulajatar Merja Laaksonen, lauluntekijät Mika Nuorva, Teppo Nuorva ja Jouko Mäkilohiluoma sekä A.P.Sarjanto yhdessä Ants in the Pants -duon kanssa.
Illan päättää Sirkus-yhtye all stars -kokoonpanollaan, johon kuuluu soittajia bändin alkutaipaleelta ja Humble House Recordsin ensimmäiseltä äänitteeltä.
Tilaisuudessa julkaistaan myös levy-yhtiön juhlakokoelmalevy Laulun vaunuissa 1996-2006.

AP-klubi Irish Bar O'Maggies'issä ke 27.12. klo 20. Vapaa pääsy.
24.7.2006

"AP-klubi on tauolla heinäkuussa. AP ja Ants in the Pants keikkailevat Kuohijoella Aslak & the Eskimos -klubilla ke 26.7. ja pe 28.7 sekä Tuomas Logrenilla vahvistettuna Työväen musiikkitapahtumassa Valkeakoskella."

    - Aapee
30.5.2006

"Haa! Levytyksen valmisteluja tässä syytetään, kun olen jättänyt raportoinnit retuperälle.
Ensi keskiviikkona klubille saapuu kuitennii jo toistamiseen suomalaisten baarilaulajien kuningas, ystäväni Harri Marstio. Harri julkaisi maaliskuussa uuden pitkäsoittonsa "10", joka on nimensä mukaisesti taiteilijan kymmenes levytys. Klubilla Marstio esittänee vanhoja suosikkisävelmiä ja uusia tuttavuuksia tuoreelta levyltä. Illan muita vieraita ovat Purkkiorjat ja Sirkus.
Purkkiorjat on skiffle-henkinen pelimannibändi, jonka jäsenet musisoivat soitinrakentaja Jukka Mäkelän tekemillä kierrätyssoittimilla. Mäkelän viulut, bassot, mandoliinit ja banjot on rakennettu peltipurkkeja kaikukoppina käyttäen.
Ehtoon kolmas esiintyjä on klubin kivijalkoihin kuuluva Sirkus, joka urkuri Kalle Penttilällä, trumpetisti Jukka Pitkäsellä ja rumpali Marko Aarniolla vahvistettuna esittää legendaarisen irlantilaisen lauluntekijän ja artistin, Van Morrisonin musiikkia.

Viime kuussa vieraana olivat Timo Kiiskinen, Hanna Ruuskanen & Tarina sekä Simo Naapuri & Co. Hyvä kaverini ja ihailemani lauluntekijä Kiiskinen veti tietenkin taas aivan jäätävän sooloesityksen, jota koko baari kuunteli alusta loppuun henkeään haukkoen. Vastaavaa intensiteettiä mies ja kitara -pohjalta saa hakea aika kaukaa.
Hannan uusi kokoonpano oli raikas, omat biisit kelpoja ja presentaatio hyvä. Encoressaan Hanna intoutui oikein kunnolla kailottamaan jotakin suurenmoista cover-biisiä. Meininki oli hieno.
Hämeenlinnalainen Simo Naapuri lopetteli illan upeasti. Rauhaisasti liikkeelle lähtenyt setti kiihtyi melkoiseen menoon loppua kohti. Komea show.

Maaliskuun klubi oli historiamme parhaita, ja anniltaan monipuolisimmasta päästä.
Loistava näyttelijä ja mestarikoomikko Erkki Saarela avasi ehtoon heittämällä Dario Fon Mysterio Buffon kokonaisuudessaan. Ekin uskomaton lavaliikunta, yleisön kanssa leikittely ja tietenkin Fon nerokkaat tekstit tekivät hetkestä unohtumattoman yleisölle, jota oli pakkautunut tuvan täydeltä. Maaliskuun yleisömenestystä voi verrata vain siihen kertaan, kun veljekset Rautiainen ja Martikainen sekä Niko Ahvonen vierailivat klubilla.

Kovassa valtakunnallisessa nosteessa oleva Matti Johannes Koivu suorastaan pursuaa luovuutta. Erinomaiset arvostelut saanut Puuhastellen-pitkäsoitto tuli vasta äskettäin painosta, ja nyt miehellä oli valmiina jo uusi levyllinen materiaalia. Puuhasteluista tuttujen biisien lisäksi bändiltä kuultiin siis myös tuoretta, rokkaavampaa materiaalia, joka svengasi vastustamattomasti.

Meikäläinenkin käväisi lavalla, mutta esitykseni ei ollut kehuttava. Lavalle noustessa aloin hikoilla ja vapista kuin horkassa. Pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen. Jos on noussut aamulla kuudelta töihin, ei voi soittaa iltakymmeneltä, jollei ole välissä nukkunut. Opetus sekin.
Maaliskuun iltamat päättyivät juurihoitoon. Harvahkoon keikkaileva old time -orkesteri Virtual Reality Boys tarjosi harvinaista herkkuaan lähes kaksi tuntia. Suuret kiitokset Johnille, Waskulle ja kumppaneille hurjasta työmoraalista ja soittamisen ilosta.."

    - Aapee
16.3.2006

"Ähhähähää. Maaliskuun klubista tulee niin ärhäkkä ja kunnianarvoisa, että heikottaa.
Uskollisen klubiyleisön kannattaa olla tikkana paikalla kello 20 tasan, koska silloin legendaarinen näyttelijä ja virtuoosikoomikko Erkki Saarela esittää Dario Fon kuuluisan Mysterio Buffon. Tämä keskiaikaisiin ilveilyihin perustuva juttu oli kuuminta hottia meikäläisen nuoruudessa, ja keplottelin aikoinaan itseni sitä Raatihuoneelle katsomaan, vaikka esitys oli loppuunmyyty. Ekin veto on aivan uskomaton, joten raahatkaa luunne paikalle.

Viime kesänä soittaessani Billnäsin Bluegrass-festivaaleilla sain todistaa, kun amerikkalaista old time -musiikkia soittava Virtual Reality Boys suorastaan pakotettiin soittamaan viisi encorea lavalla. Kyseessä on englantilaisen banjonsoittajan John Sheppardin johtama kvartetti, jossa pelaavat klubilaisille tuttu kitaristi Wasel Arar, huuliharpisti Eero Turkka ja viulisti Patrick Weckman.
Tiedossa on todellinen musiikkimatka vielä totuttua juurimusiikkiakin syvemmälle hillbillyn, appalakkimusan ja plantaasien pelloilla kaikuneiden työlaulujen maisemiin.

Lisäksi klubilla esiintyy folkahtavasta soololevystään loistavat arvostelut saanut Matti Johannes Koivu yhtyeineen. Meikäläinenkin veivaa yhdessä Ants in the Pantsin kanssa uusia biisejä, joita testailemme alkukesän levytystä varten."

    - Aapee
15.3.2006

"Vesa Salmi se täräytti helmikuun ehtoon käyntiin ja räjäytti taas potin uskomattomilla biiseillään. Tutut tarinat Repestä ja ainakin allekirjoittaneelle uudet kappaleet menivät yleisölle himaan tavalla, josta harva sooloesiintyjää ja lauluntekijä voi haaveilla. Koko paketin kruunasi täysin sanoinkuvaamaton a cappella -esitys rasistiteemasta.
Huh huh. Meikäläinen ainakin tekee kaikkensa, että Veskun biisit pääsisivät pian levylle tallennettuna mahdollisimman aitoina, sellaisina kuin mies ne lavalla vetää.

Kuultiinhan sitä uilleann pipea viimeinkin klubilla, kun ystävämme Markku Lauren ja Antti Havia toivat mukanaan Keith Howardin. Mystinen soitin sai osakseen asiaankuuluvaa kunnioitusta ja ryhmä musa oli tiukkaa ja ihanaa. Erityisesti tahdon kiittää Anttia, joka veti keikan rautaisesti läpi, vaikka perheen sisäinen suruviesti tavoitti hänet edellisenä iltana.

Paloharjun Esa se vaan jaksaa hämmästyttää. Jouluna ukkeli vetäisi pontevan ohjelmiston irkkubiisejä, ja pari kuukautta myöhemmin äijä lauloi tuntikaupalla outlaw-kantria. Kun Horse with no name -pamahti Willie, Waylon & Juniorin avausbiisinä, homma oli selvä kuin pläkki. Esan, Londen ja Jukka Jyllin monen monta encorea saanut paketti oli rouheva, lämmin ja tavattoman stydi."

    - Aapee
17.2.2006

"Helmikuun AP-klubilla 22. päivänä kuullaan outlaw-kantria, irlantilaisen säkkipillin virtuoosia ja suorastaan raadollisen hauskaa lauluntekijää. Aikaisemmin klubilla irkkumusiikin tulkkina ihastuttanut Esa Paloharju tuo tällä kertaa kylään kokoonpanon nimeltä Willie, Waylon & Junior, jonka kovaksikeitetyssä ohjelmistossa on mm. Jerry Jeff Walkerin ja David Allan Coen biisejä. Bassossa kuullaan Jukka Jylliä ja kitaraa pelaa Londe. Tuttuja pelimanneja ovat myös irlantilaismusiikin ekspertit, kitaristi Markku Lauren ja viulisti Antti Havia, joiden mukana lauteille kipuaa uillean pipea soittava Keith Howard. Ehtoon kolmas akti on viime keväänä yleisöä suuresti ihastuttanut helsinkiläinen lauluntekijä Vesa Salmi, joka laulaa lievästi sanottuna rosoisia mutta älykkäitä lauluja pääkaupunkiseudun laitapuolen tallaajista."

    - Aapee
2.2.2006

"Ihan meinasi mennä huomaamatta, että klubi todellakin vietti 1-vuotissynttäreitä tammikuussa. Sattuman kautta kävi joka tapauksessa niin, että tammikuun setin avasi sama duo kuin vuosi sitten, eli Stadin AP, Arto Pajukallio ja laulajatar Tarya.
Hienosti suomennetut coverit, hyvät omat biisit ja "Pillin" tasokas, kulttuuriantropologinen läpänheitto sekä tietenkin Taryan laulu menivät himaan aivan täysillä, en paremmin sano.
Meikäläinen sitten esitti Ilonan ja Lassen kanssa 6 uutta kipaletta tälle keväälle suunnitellulta levyltä ja vastaanotto oli hyvin rohkaiseva. Niin onnellinen olin, että vedin aika lärvit. Sattuuhan sitä.
Illan pääesiintyjä Munsons, eli Tommi Viksten ja Tokela tietysti räjäyttivät pankin. Miesten kantri- ja hillbilly-ohjelmisto, lauluäänet, älytön taito ja loistava tyylitaju teki sessiosta yhden klubihistorian tähtihetkistä.
Ihanata oli, kun yleisölle osittain yllätyksenä ehtoon päättivät meikäläläisen työkaverit, eli Teuvo-musikaalin tähdet Huttusen Tuukan johdolla. Kyllä kansa tykkäsi, kun Göstan rehevät ja reilusti poppaavat biisit tärähtivät viisiäänisinä stemmoina!
Yleisön joukossa oli myös Hämeenlinnan Kaupungin Teatterissa vieraileva virtuoosikoomikko Erkki Saarela, joka tykkäsi meiningistä niin, että uhkasi jollakin tulevalla klubilla kömpiä lavalle!

Helmikuun kattauksesta kirjoittelen tuota pikaa."

    - Aapee
13.1.2006

"Haloo. Tammikuun klubi lähestyy, ja pakka on kasassa. Saamme ensinnäkin upeita vieraita Helsingistä. Ehtoon pääesiintyjä on Munsons, eli tuttu kitarasankari Tommi Viksten ja Melrose-bändin legendaarinen nokkamies Tokela. Jokseenkin alkuillasta viihdyttävät aivan yhtä tarunomainen freukkariparta Arto "Pilli" Pajukallio ja kaunis sekä lahjakas kantrilaulajatar Tarya, jotka olivat mukana aivan ensimmäisellä AP-klubilla tasan vuosi sitten. Jossakin siinä välissä Ilona, Lasse ja minä esitämme meikäläisen uusia biisejä. Siis jos en jänistä.
Iltamien päätteeksi saamme lauteille ison nipun miekäläisen työkavereita, kun Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin näyttelijät esittävät otteita Leevi and the Leavings -musikaalista Teuvo. Repikää siitä, ja tulkaa tupaan.

Jaa levy vai? Kyllä siitä totta tulee, elkää epäilkö yhtään. Treenit on jo aloitettu Ants in the Pantsien kanssa. Ja tosiaan, klubilla olisi jo tarjolla maistiaisia."

    - Aapee
4.1.2006

"Semmoinenkin pikku uutinen, että aion väsätä kesäksi uuden levyn, eli platan numero kolme. Kustantaja on edellisen tapaan Humble House, ja äänitykset on tarkoitus tehdä Hämeenlinnassa alkukeväästä. Musiikkihan tulee olemaan tuttua meikäläistä, mutta soundillisesti tahdon viedä tätä lättyä hiukan krouvompaan suuntaan.

Haaveilen studiolivestä, ja jopa jonkun biisin äänittämisestä klubilla. Musikanteiksi olen pyytänyt Ilonaa ja Lassea luomaan perusmeiningin pelimannisaundille banjolla ja viululla, kitaraan olen saamassa triostani tutun Tuomas Logrenin ja mandoliiniin kyselen Janne Viksteniä. Huuliharppuhommista on sovittu Keinosen Peten kanssa. Kerron lisää sitä mukaa kuin tiedän.

Seuraava klubi on tietty ke 25.1. ja senkin ohjelmasta tarkemmin tuonnempana."

    - Aapee
2.1.2006

"Vuoden viimeisestä klubista tuli juuri sellainen lämminhenkinen perhejuhla kuin haaveilinkin. Paikalla oli paljon uskollisia klubilaisia, vaikka vuodenvaihteen pippalot häämöttivät parin päivän päässä.
Jännitin omaa aloitusvetoani aika tavalla, koska olin päättänyt esiintyä ensimmäistä kertaa elämässäni julkisesti sooloaktina. Hyvin meni. Yleisön lämpimät reaktiot saivat minut rentoutumaan ja antoivat taas lisää uskoa siihen, että lauluissa riittää edelleen voimaa.

Sirkus-yhtyeen voi sanoa kuuluvan AP-klubien perhepiiriin, niin monta kertaa bändin jäsenet ovat vuoden aikana näissä karkeloissa kortensa kekoon pistäneet. Keinosen veljesten, Petrin ja Keijon mukana oli tällä kertaa tuuraava viulisti Nanna Nevatalo, joka pistelikin menemään aika haipakkaa. Meininki oli jälleen kerran taattua, ja minähän olin tietysti onneni kukkuloilla, kun pääsin nakuttelemaan bodhrania pariin reeliin.

Klubien vuosijuhlissa halusimme palkita uskollisen klubiyleisömme yllätyksellä, josta ei puhua pukahdettu tiedotusvälineille. Asia saatiin pidettyä melko mukavasti salassa, ja kuhina olikin melkoinen, kun Ilonan koulukaveri Saija Varjus asteli lavalle ja Upi Lunkka asettui äänihommiin.
Taustanauhan käyttö ja pari ensimmäistä iskelmävetoa oudoksuttivat aluksi joitakin kuuntelijoita, mutta sitten Saija lauloi itsensä Elvis-coverilla yleisön sydämiin, ja pudotti päälle päätteeksi jengin polvilleen biiseillä Tahdon rakastella sinua ja Rappiolla.
Saijan toisena encorena kuultiin vielä Lassen kitaralla säestämä Väliaikainen, joka olikin sitten selvää pässiä. Saija Varjus on räväkkä ja hieno laulaja sekä ennakkoluuloton ihminen, kun tuli vetämään settinsä ihan uppo-outoihin kuvioihin.

Ants in the Pantsien vieraana oli rouhea laulumies Esa Paloharju Helsingistä, joka pisteli menemään komeita viisuja Irlanti-osaston miehekkäimmästä päästä. Esa tulkitsi kappaleensa syvällisesti ja väkevästi, monien mieleen jäi aivan hervottoman kova esitys biisistä Amsterdam.

Illan loistava tunnelma vaikutti varmasti siihenkin, että jamipuoli oli jotenkin erityisen iloinen ja runsas. Iloksemme paikalle ilmaantuivat Matti Koivu, Antti Rajala ja Suvi Koivu, jotka esittävät kolme kuulasta biisiä Matin tuoreelta pitkäsoitolta ”Puuhastellen” sekä Simo Naapuri, joka vetäisi yhdessä Ilonan kanssa pari vanhaa suosikkibiisiään.

Meikäläinen vielä pakotti lavalle uljasäänisen Tommi Kurjen, joka yritti muina miehinä pysytellä yleisön joukossa.
Komia päätös hienolle vuodelle, eikä klubeille loppua näy."

    - Aapee
14.12.2005

"Jep jep, tottakai klubi pidetään keskiviikkona 28.12. ja silloin palaamme vuoden kestäneiden klubien kunniaksi juurillemme, eli irkkumusiikkiin. Jotensakin vietämme ehtoon ikään kuin perhepiirissä, joten esiintyjinä ovat ainakin Sirkus-yhtye ja tietenkin Ants in the Pants. Lopullinen esiintyjälista varmistuu piakkoin ja yritän itsekin keittää jotakin kokoon joulunpyhinä, saa nähdä.

Marraskuun klubi oli todella unohtumaton musiikillinen kokemus.
Saunan lämmitti Winsef Boncamber ja Urban Light Reflection, joka tarjoili tanakkaa coverointia osastolta Hendrix ja Cream. Ja Vinskihän on LAULAJA.

Klubi-isäntä kiittää erityisen lämpimästi Suomisoulin kunkkua Niko Ahvosta, joka tuli vetämään settinsä kaiken toivon takaa. Nikolle kaavaillut säestäjät nimittäin sairastuivat aivan klubin kynnyksellä, mutta mies hoiti viime tipassa mukaansa Tuomo Dahlbomin, ja kaksikko tsekkasi biisit soundcheckissä ja hotellihuoneessa.
Ja settihän oli kuuma kuin hellankoukku. Mahtisonneja!

Jo keväälle kaavailtu duo Timo Rautiainen ja Jarkko Martikainen lunasti lupauksensa, ja tarjosi odotetusti sisältörikasta ja painavaa matskua kotimaan kielellä. Mandoliinia (!) soittavan Timpan partaisesta suusta kuultiin yksi biisi Niskalaukausta, Irwiniä ja Gösta Sundqvistin Jouluaattona kännissä, Jarkko soitti mm. soololevyltään mahtavan Kaikki me kuolemme pian -biisin ja uutukaisen, jonka nimi saattoi olla Kainuu opettaa. Herrat tykkäsivät kovasti tunnelmasta sekä yleisöstä, ja lupasivat tulla ensi vuonna uudestaan.

Esiintyjälistan painavuuden takia osattiin uumoilla yleisöpuolelle melkoista härdelliä pienehköön pubiin, mutta uskolliset klubilaiset osasivat onneksi tulla paikalla hyvissä ajoin, ja vielä ensimmäisten sointujen kajahtaessa ovesta pääsi inessiiviin jonottamatta.
Myöhemmin illalla jonoa oli kadulle saakka. Kaikki eivät siis mahtuneet, mutta minkäs teet? Kotipubi on kotimme, ja sen tunnelma kaupungin paras."

    - Aapee
6.11.2005

"Meikäläisen siirtyminen uuteen työhön Hämeenlinnan Kaupungin Teatteriin on aiheuttanut sen verran vipinää, että olen toimittanut todella huonosti materiaalia webmasterille. Antakaa anteeksi, yritän olla jatkossa tunnollisempi. Tässä nyt kuitenkin päivitystä kuulumisiin, sillä kaikesta huolimatta klubit ovat sentään pyörineet pitkin kesää ja syksyä.

Marraskuun klubi siis näyttää, kuten ehkä etusivulta huomasitte, todella nimekkäältä.
Lauteilla ovat Timo Rautiainen & Jarkko Martikainen akustisen ohjelmistonsa kanssa, ja Niko Ahvonen pianisteineen. Lisäksi ohjelmaan on tulossa vielä yllätys/lisäys, josta voin paljastaa sen verran, että kyseessä ei ole mikään marjanpoimijoiden duo.
Harkitsemme Ilonan ja Lassen kanssa yhdistyksen perustamista AP-klubin ympärille, jotta saisimme talkootapahtumallemme vähän yhteiskunnankin tukea. Tuommehan Suomen parasta juurimusiikkia Hämeenlinnalaisille ilmaiseksi.

Lokakuussa riitti taas mukavasti klubiyleisöä, vaikka iltamia oli kaksi.
Jälkimmäisissa vieraana olivat Tomi Pulkkinen ja Fredrik Löf, Hanna Ruuskanen ja Junnu Ikonen, Aleksi Aromaa -kvartetti sekä Them Three Leprachauns.
Pulkkinen esitti omia biisejään, joissa oli amerikansuomalaiseen saundimaailmaan yhdistetty omaperäisiä sanoituksia. Vahvaa omaa meininkiä vetivät myös Hanna ja Junnu, jotka esiintyivät sekä yhdessä että erikseen.
Aleksi, vanha tuttu monilta aikaisemmilta klubeilta, hurmasi yleisön Frank Sinatra -ohjelmistollaan. Kokemus on osoittanut, että jatsahtavat setit toimivat klubeilla todella hyvin.
Vihreät menninkäiset Kokkolasta olivat oiva lopetusakti ehtoolle, sillä ”Leproilla”oli hurtti irlantilainen äijälaulu- ja biletysmeininki, jota ei koskaan kuule liikaa.

Lokuun ensimmäinen, ”ylimääräinen” ilta markkinoitiin osuvasti Superklubina, koska sellainen siitä kehkeytyi.
Saimme Kanadasta vieraaksemme Alun Pigginsin ja Dave Bidinin. Bidini on maassaan erittäin tunnettu muusikko, kirjailija ja elokuvaohjaaja, joka on saanut monenlaisia palkintoja ja laakereita hommistaan. Alun taas on pesunkestävä folk-laulaja, joka on julkaissut pari pitkäsoittoa. Molemmat vesselit olivat, paitsi äärettömän hyviä esiintyjiä, myös todella mukavia ihmisiä.
Bidini kirjoittaa kirjaa ”Around the World in 80 Gigs”, joten AP-klubi saanee kunnian päätyä tuon opuksen alkusivuille.
Piggins avasi pelin lennon-maisella äänellään ja vahvoilla omilla biiseillä, joissa oli raikkaita brittivaikutteita. Sitten lavalle nousi Ants in the Pants vahvistettuna Kingston Wall -basisti Jukka Jyllillä. Antsien soitto ja meno miellytti kanukkivieraita kovasti. Dave kutsuikin Ilonan lennosta mukaan omaan settiinsä, joka koostui miehen omista kappaleista Rheostatics-yhtyeen levyiltä.
Suomalaista uutta kansanmusiikkia edusti todella ansiokkaasti Tuomas Logren Band, jonka riveihin ilmaantui vanha tuttumme Pertsa Hakala. Tuomaksen omat kappaleet olivat suorastaan häkellyttävän taidokkaita, ja niillä päästiin kuulemaan sellaisiakin ihmeellisyyksiä kuin säkkipilli ja munniharppu.
Tällaista iltaa kruunaamaan tarvittiinkin sitten jotakin todella rotevaa, mutta sitähän oli tiedossa. Kaikkien suomalaisten roots-muusikoiden kummisetä Eero Raittinen pläjäytti luottokitaristinsa Jarkka Rissasen säestyksellä unohtumattoman paketin vanhaa bluesia. Vanha mestari on edelleen voimissaan.

Syyskuussa oli varsinainen pelimannien ilta. Talkoot avasi suomalaisten naistrubaduurien kruunaamaton kuningatar Kati Pellinen soljuvalla äänellään ja hauskoilla jutuillaan.
Suomifolkin kulmakiviin kuuluva Vanhan isännän Seppo Sillanpää toi kinkereihin lahjakkaat tyttärensä Jeminan ja Selinan, joiden yhteislaulu, viulut ja kitara soivat kauniisti bluegrassin ja irkkumusan välimaastossa. Band'O-nimiseen kokoonpanoon kuului lisäksi täysin petomainen mandolinistiystävämme Janne Viksten. Band'0 tuli bongattua klubille Billnäsin bluegrass-festivaaleilta, ja samassa osoitteessa lyötiin kättä päälle myös Wasel Ararin & North Staten vierailusta. (Banjonsoittaja Tauri Oksalahan esiintyi keväällä jo Jussi Syrenin & the Groundbreakersin riveissä).
Mandolinisti Jonni Kuutsan ja Taurin instrumentaalit sekä Waselin biisit ovat tyylikästä bluegrassia, jossa on mukava suomalaiskansallinen kierre. Moni yleisöstä katseli sivusilmällä muusikkopöydässä lippalakki silmillä istuskelevaa old-timeria, joka istui hiljaisena villapaita päällään musiikkia kuunnellen. Amerikasta ensimmäisen kerran Suomeen jo 1970-luvulla tulleen Mike Westhuesin jalat eivät enää toimi niin kuin ennen, mutta lavalla mies oli täysin legendaarinen. Jokunen lainabiisi, paljon profiilikasta omaa materiaalia pitkältä uralta ja täysin jäljittelemätöntä amerikanpekonia. Kitaristina henkevästi soittanut Kari Pulakka sekä basistina taitava ja sympaattinen Smöde. Ei paremmasta väliä.

Elokuun klubin avasi Punatähdet-duo, tuo Rautavaaran työväenyhdistyksen lahja suomalaiselle musiikille ja runoudelle. Aatos Punanen (Jan Erola) ja Varma Kosto Punander (Jaakko Lyytinen) ovat kahteen pekkaan täysipainoinen ja uskomattoman hauska ravintolashow. Ei voi kuin ihmetellä miesten menoa ja energiaa.
Vanhat ystävämme Sirkus-yhtyeestä olivat levyjulkkarikiertueella, ja antoivat Hämeenlinnan maistiaiset uudesta tuotoksestaan tietenkin AP-klubilla. Täyttä tavaraa.
Kylä-Mukkulan kulttuurikeskuksen ja Aslak and the Eskimos -musaklubin isäntä Aslak Christiansson teki trioineen odotetun vastavierailunHämeenlinnaan, sillä meikäläiset ovat käyneet Luopioisissa keikalla monessa otteessa ja olomuodossa.
Aslakin teeskentelemätön charmi puri komeasti ja tarinat Stadista saivat yleisön hersyvälle tuulelle.
Illan pisti pulkkaan Suomirootsin tiejyrä Vibrakööri erikoiskokoonpanolla Tero Pulkkinen, Aarno Paakkari ja Timo Forss tarttuvilla biiseillään.

Heinäkuusta muistan sen verran, että ensimmäisenä toimeen tarttuivat blueskaksikko Juha Kartano & Jonne Kulluvaara. Hienosti soi vanha blues slaikkarilla ja huuliharpulla. Miehet ovat läksynsä lukeneet.
Out of Line -jazztrion pojjaat olivat saaneet klubi-isännältä pyynnön laittaa hippulat vinkumaan. Jälkeenpäin on helppo tunnustaa, että iltapäivällä soundcheckissä tyhjässä ravintolassa trion tykitys suorastaan hirvitti, mutta illan ja yleisön tultua Return to Forever/Chick Corea -henkinen sessio istui tilanteeseen kuin nenä lärviin. Ilona ja Lasse sekä meikäläinenkin soittivat jotakin, mutta en kyllä yhtään muista mitä.
Pääesiintyjinä olivat ahavoituneet mutta nuorukaismaiset lauluntekijät Arto Vilkko ja Kari Kuivalainen. Arde ja Kartsa ovat vanhoja kehäkettuja, joiden taito, tyylikkyys ja aikuiset biisit saivat yleisön messiin. Naula arkkuun oli tietysti Karin ikivihreä ”Haaveissa vainko oot mun”."

    - Aapee
22.07.2005

"Heinäkuun klubi 27. päivänä tarjoaakin sitten komean kattauksen eri musiikkityylejä.

Lauluntekijäosastoa edustavat oikein pitkän linjan äijät, eli Arto Vilkko & Kari Kuivalainen. Arde on muusikko, biisintekijä ja musiikkitoimittaja, joka laulaa luikautti itsensä suomalaisten sydämiin jo vuonna 1968 Syksyn sävelessä. Häneltä ilmestyi viime vuonna soololevy, jossa musisoi maan kovimpia soittajia Jukka Tolosesta lähtien. Kuivis taas on tuttu muun muassa Menneisyyden vangeista sekä säveltämistään kappaleista, joita löytyy lukuisilta levyiltä. Mies oli my&oml;s Suomen Euroviisuedustajana Norjassa 1986 omalla biisillään.

Kartano & Kulluvaara on vanhaa bluesia soittava kaksikko, jonka aseina ovat kitara, dobro, huuliharppu ja laulu. Ukoilta ilmestyi pari vuotta sitten levy Blues 'n' Spirit, jolle Rytmi-lehden Honey Aaltonen antoi täydet viisi tähteä.

Out of Line on Hämeenlinnasta lähtöisin oleva jazztrio, jossa soittaa kolme nuoren polven virtuoosia, eli pianisti Jussi Liimatainen, basisti Henri Savolainen ja rumpali Jari Salminen. Trio on tehnyt keikkoja Porin Jazzeja myöten, joten tämäkin musiikkityyli on upeasti edustettuna. Kansanmusiikkipuolesta huolehtii tuttuun tapaan Ants in the Pants ja kai meikäläinenkin jotain vetää.

Hieno ilta tulossa taas!"

    - Aapee
13.07.2005

"Hiukan taas aikaa mennä vierähti. Kesäkuun ekan päivän klubilla olivat vieraana Tapio Liinoja ja duo Pompidou eli Puka Oinonen ja Kaitsu Järvinen, Harri Marstio sekä sairastapauksen takia peruuttaneita Punatähtiä loistavasti tuurannut Vesa Salmi. Vesku on pääkaupunkiseudulla elelevä laulaja-lauluntekijä, jonka elämänmakuiset, osuvat ja tragikoomiset biisit saivat hämeenlinnalaisyleisöltä mahtavat aplodit.
Tapsa miehistöineen esitti matskua omalta levyltään ja joitakin ison miehen Lapinlahden linnuissa sanoittamia biisejä, joten menestys oli taattu.
Baarilaulajien kuninkaan Harri Marstion valtaistuin taas ei heilu eikä hievahda, sillä miehen ääni on mahtavassa terässä. Meikäläinen sekä Lasse ja Ilona esittivät Suomi-teeman kunniaksi yhdessä ja erikseen kansanmusiikkia Konsta Jylhästä Värttinään.

Seuraavalla klubillla palattiin normaaliin aikatauluun 28.6. ja silloin saimme vieraita Irlannista. Donegalissa pitkän tovin asuneet ja keikkailleet Ilona ja Lasse järkkäsivät sikäläiselle viulisti-ihmeelle Stephen Campbellille ja hänen kitaristilleen Kenneth Campbellille keikan Pomarkkuun sekä Tampereelle, mutta Seutulasta kaksikko karautti suoraan A.P.-klubille. Stephen osoittautui maineensa veroiseksi pelimanniksi, olihan hänelle myönnetty sellainenkin arvonimi kuin "British fiddle champion". Ei siis mikään nakkisormi, kuten ei ollut hänen kaverinsakaan.
Häthätää irkkuvieraiden tulon takia kyhätylle klubille ennättivät Helsingistä myös aina suurenmoinen kitaristi ja läpänheittäjä Markku Lauren viulisti Antti Havian kanssa sekä allekirjoittaneen suurin suosikki vielä elävistä suomalaisista biisintekijöistä, syvien, kauniiden ja ankarien laulujen maestro Timo Kiiskinen.
Parasta paikallista nuorta voimaa edustivat veljekset Antti Paranko ja Aleksi Aromaa sekä rumpali Lauri Malin. Kolmikko sai sydämet heltymään kasteenraikkailla olemuksillaan ja hienolla ohjelmistolla Stingistä Sinatraan. Hämeenlinnalaisista kortensa kekoon kantoivat tietenkin myös Ants in the Pants, joka soitti niin maan helvetin komeasti tutun basistin Jukka Jyllin avustuksella.
Itte pidin kerrankin suuni kiinni, mitä nyt jameissa vähän...

Jatkosta olemme Antsien kanssa tulleet siihen tulokseen, että teemallisten iltojen järkkäily alkaa mennä liian vaikeaksi, joten niiden asemesta tarjoamme kaikkea erilaista hyvää. Viime klubi osoitti, että resepti toimii. Vaikka juhannuksesta oli vain muutama päivä, klubilla tehtiin yleisöennätys. Yleisömäärää en osaa sanoa, mutta liikkumaan ei mahtunut.

Seuraava klubi 27.7., mutta vieraslista vielä täysin auki."

    - ap
23.05.2005

"Nyt kai voisi sanoa, että A.P-klubit ovat lyöneet lopullisesti läpi. Irkkupubi täyttyi piripintaan maaliskuun folk-ehtoona ja bluegrass-iltamissa huhtikuussa oli sama meininki. Yleisö ja soittajat ovat viihtyneet erinomaisesti lämminhenkisissä ja intiimeissä sessiossa, eikä muusikkojen saaminen mukaan talkoisiin näytä tuottavan minkäänlaisia ongelmia. Akustisen alkuillan musiikkipotpurin idea on otettu innostuneesti vastaan niin kuuntelijoiden kuin soittajaveljienkin taholta, joten loppua ei ole näkyvissä ja klubit jatkuvat myös kesäkuukausina.

Seuraava klubi tahkotaan läpi suomalaisissa laulelmatunnelmissa. Aikataulu heittää erinäisistä syistä vähän häränpyllyä ja päivämäärä on 1. kesäkuuta. Esiintyjiksi ovat varmistuneet Tapio Liinoja yhdessä Puka Oinosen ja Kaitsu Järvisen kanssa, Harri Marstio ja Duo Punatähdet. Lisäksi Ants in the Pants esiintyy meikäläisen osittain tukemana/sotkemana.

Kesän keikkoja olen buukkaillut tavallisen lepsuun tapaani, mutta tällä haavaa ainakin nämä:

16.7. Aslak & the Eskimos -klubi, Kuohijoki, Lammi
30.7. Työväen musiikkitapahtuma, Valkeakoski
7.8. Bluegrass-festivaali, Billnäs
"

    - Aapee
17.03.2005

"Helmikuun Irkku-klubi meni sekin niin tuubiin kuin olla voi, vaikka hiihtolomat olivatkin päällä. Soittoa riitti taas pikkutunneille saakka. Klubi-illat ovat herättäneet niin yleisön kuin muusikoidenkin kiinnostuksen, joten tiedä häntä mihin nämä iltamat vielä kasvavat. Hurjimmissa unelmissa on jo pyöritelty pienimuotoista festivaalia.

Huhtikuun 27. päivä on jo muovailtu soimaan bluegrass-teeman ympärille, ja bändivieraista on tulonsa varmistanut Jussi Syren & the Groundbreakers, ja vahvasti ovat mukana myös veljekset Viksten ja Petri Hakala, joiden lopullisesta kokoonpanosta saanemme tietoa tuonnempana.

Tässä kuitenkin maaliskuun kattaus.

Folk-ilta ke 30.3. klo 20.00 alkaen
lauteilla mm.
Sirkus, Matti Koivu trio, Timo Lehmus, Ants in the Pants & Kari Mäkiranta."

    - Aapee
01.02.2005

"Just sain tietää, että Rautiaiselle ei käykään tuo maaliskuu. Koetan saada uuden päivämäärän sille ja Jarkolle, mutta maaliskuussa klubilla on jotain muuta.

Eka klubi-ilta oli täydellinen suksee, pubi oli ammuttuna täyteen."

    - Aapee
24.01.2005

"Meikäläinen on nyt toteuttanut kauan haaveilemansa idean kerran kuussa järjestettävistä akustisista klubeista Hämeenlinnassa. Paikkana on mitä kodikkain irkkupubi O'Maggie's aivan kaupungin pääkirkon takana, ja ajankohta jokaisen kuukauden loppupuolella oleva keskiviikko.

Ajatuksena on järkätä todella musiikkiin keskittyvä illanvietto, joten soitanta aloitetaan jo kello 20.00. Jokaisella klubi-illalla on jokin teema, ja ensimmäisenä ehtoona seikkaillaan laveasti kantrimusiikin parissa. Esiintyjiksi hommailen mukavia ja asiansa osaavia soittajia, joihin olen tavalla tai toisella tutustunut musahommissa pyöriessäni.

A.P.Sarjanto -klubien ajat ja alustavia esiintyjätietoja:

Kantri-ilta ke 26.1. klo 20.00: Tommi Viksten & Petri Hakala, Arto Pajukallio & Tarya, Ants in the Pants

Irlanti-ilta ke 23.2. klo 20.00: David Doughan, Ants in the Pants, Tommi Viksten & Petri Hakala

Lauluntekijäilta ke 23.3. klo 20.00: Timo Rautiainen, Jarkko Martikainen"

    - Aapee
12.06.2004

A.P. esiintyy 28.7. Hämeenlinnassa Irwin-festivaaleilla.
11.04.2004

Iso tie nousi viime viikolla (vko 14) Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden listalla suoraan sijalle 2!
09.04.2004

A.P. esiintyy 30.7. Työväen musiikkitapahtumassa Valkeakoskella Pätkätyöläisten illassa.
26.01.2004

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus levyttää myös tulevalle pitkäsoitolleen yhden A.P. Sarjannon sanoittaman kappaleen. Laulu on nimeltään Ajurin ruoska, ja sen sävellys on merkitty Niskalaukaus-nelikon Huttunen-Petosalmi-Rautiainen-Ursin nimiin. Niskalaukauksen neljäs levy Kylmä tila ilmestyy maaliskuun lopulla.
17.01.2004

"Maailma nukkuu oli parhaimmillaan Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden listalla kuudentena, putosi joulukuussa sijalle 17, mutta näkyy taas olevan sijalla 11. Jeeves oli listalla 9 viikkoa muistaakseni, nyt tää uusi biisi kai kuudetta."
    - Aapee
06.12.2003

Maailma nukkuu nousi viime viikolla Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden listalla sijalle 10. Tällä viikolla sijoitus oli 11.
Soundin tuoreimmasta numerosta (12/03) löytyy En palvele enää huonoa isäntää -levyn arvostelu.Aloitussivu