Virtanen Veltto V Välikausitakki Sammas Muilla levyillä Kirjat Lähteet


VELTTO VIRTANEN - bibliografia


VÄHÄ MARXISMUS (1979)
Satiiria ääriliikkeistä.

"Hyväksytty Demokraattisen Kuppilaneuvoston kuudennessasadannessa varsinaisessa istunnossa Tampereen yliopiston alakahviossa vuonna 1979.

"Vuonna 1848 julkaistua Kommunistisen Puolueen Manifestia sekä myös V.I. Leninin Pyhiä Koottuja Teoksia käytettäköön oheislukemistona tämän oppikirjan rinnalla."

Pirkkalainen Nuija ry.


KRISTILLISEN TIEDOTUKSEN STRATEGIAT (1981)
Erik Dragsbergin kanssa tehty kirjanen Pelastusarmeijan tiedotustoiminnasta.

Suomen Pelastusarmeijan säätiö 951-9069-08-9


ERKKI KIVINIEMI (TOIM.): EHYEKSI IHMISEKSI (1983)
Sisältää Velton artikkelin Wilhelm Reichistä.

WSOY 951-0-11583-5


ITSETUNTOON SYYHYN, PUSKUN JA JUMIN KAUTTA (1993)
"Mielitieteilijä Pertti Veltto Velho Virtasen käsitys ihmismielestä perustuu liikutuksen puhdistavaan voimaan. Esikoisteoksesssan hän esittelee itsetunnon keskeiset rakennustarpeet. Virtanen nostaa tunteiden ääri-ilmaisut avainasemaan ja kytkee kiinnostavasti yhteen arkielämän syvyyspsykologian sekä uskonnot. Hätkähdyttävällä tavalla hän osoittaa niiden yhteyden suomen kieleen ja sen alkuperäiseen mieleen - jopa samanismiin.

"Kirja avaa tietä senseologialle. Sen mukaan liikuttumalla tajuaminen on kylmää järkeilyä varmempi menetelmä itsensä uudelleen luomiseen. Velhon koulusta valmistuu vapautunut, kehittyvä olento, jolle elämä maistuu virtaavana ja jonka mieli voi puhdistua lähdeveden raikkauteen. Näin syntyy myös terve kansanylpeys - todellinen itsenäisyys.

Toimittaja: Erkki Kiviniemi

Suomen Sananjalka 952-9784-04-X


HELKAVIRSIÄ III (1995)
"Seppä kirjaimin kisasi
sepitteli sisintänsä,
tavut takoi teräksiset,
kiteytti kirveellänsä,
vasaralla varmisteli."

Kansi: Sini Sopo

Pegasos 952-5049-01-9


MURROSIHMINEN (1997)
"Ihmismielen ja Suomi-neidon terapeutti Veltto Virtanen on visioinut uusiksi legendaarisen teoksensa "Itsetuntoon". Uusioidussa ja kirkastetussa tekstissään Virtanen käsittelee liikutuksen suurta merkitystä sekä panssaroitumista erilaisten tautien ja mielenvitsausten äitinä. Velton sanoma on, että me kaikki olemme ja meidän tulee olla murrosta eläviä ihmisiä lapsuudesta ikäihmisyyteen. Samanistinen ote, kielellinen moniulotteisuus sekä persoonallinen huumori kaikuvat letkeässä tyylissä, joka puhdistaa, parantaa ja virkistää, herättää ja terävöittää mieltä."

Kannen kuva: Seppo Leskinen
Toimittaneet: Erkki Kiviniemi ja Olli Unkuri

Sanasato 952-5086-11-9


VUODET GRANIITTIKALTEREIDEN TAKANA -
POLIITTISET MUISTELMAT OSA I (2001)
"Mitä siellä eduskunnassa oikein tapahtui vuosien 1995-1999 aikana? Tässä Poliittisia muistelmia Osa Ykkösessä Veltto Virtanen kertoo omin sanoin poliittisen arjen raadollisuudesta ja huumorintajuttomuudesta. Esipuheen on kirjoittanut Sauli Niinistö ja jälkipuheen Waldemar Wallenius."

Kansi: Tommi Hänninen

Like 951-578-903-6


KAPULAKIELINEN PILKUNRAKASTAJA (2007)
"Kyseinen pykälä-eepos tulee ja menee - suorastaan uppoaa - syvälle ja pitkälle asiassa kuin asiassa. Syvällistä pitkälleen menoa ja täysasiallista pykälien viilaamista ja höyläämistä - eeppistä kuin itse elämä. Yllättävää mutta totisinta totta, että kapulakieli, jolla kansalaisten mieli sidotaan osoittautuu freudilaisemmaksi kuin Freud itse."

Kannen kuva: Joonas Brandt
Kansi: Martti Pöyhönen

MP Arvokirja 978-952-5698-00-8


FINIX, LIEKKISIIPINEN JA MYYTTIEN ALKUKOTI (2008)
"Pertti Olavi Virtanen on tutkinut mytologioiden juuria yli 20 vuotta, metodinaan psykohistoriallinen kielen arkeologia ja poikkitieteelliset kytkennät. Tuloksena on vaikuttavaa todistusaineistoa suomalaisen kansanrunouden ja kreikkalaisen taruston yhtymäkohdista.

"Finix, liekkisiipinen tarttuu aiemman tutkimuksen oleellisiin löytöihin, niitä syventäen ja niistä uutta visioiden. Samalla paljastuvat kansanperinteen paljolti syrjään sysätyt eroottiset motiivit.

"Teos on osa psykologina, rock-muusikkona ja parlamentaarikkona tunnetun Virtasen tärkeintä elämäntyötä. Siinä suomalaisen kansanrunouden kätköistä kumpuaa Pohjolan myyttinen voima, joka avaa tietä kulttuurisen itsetuntomme kohottamiselle globalisaation keskellä.

"Vaka vanha Väinämöinen ja Lieto Lemminkäinen eivät ole nöyristelijöitä, vaan suuria vaikuttajia. Heidän terapeuttinen henkensä johdattaa Suomi-neidon Lönnrotin ja Snellmanin viitoittamalla tiellä!"

Toimittanut: Katri Kovasiipi
Kansi: Timo Saari

Sanasato 978-952-5086-99-7


Velttoa muissa kirjoissa


WALDEMAR WALLENIUS (TOIM.): PUNK - ROKKISHOKKI (1978)
Punk-kirja, jossa 25 sivua asiaa Virtasesta ja Veltosta. Enimmäkseen Musassa ja Soundissa julkaistuja artikkeleita, mutta mukana on myös mm. Velton punk-profetia sekä ennenjulkaisematon lauluteksti 'Pyhä yksinkertaisuus'.

Soundi-kirja 2

Lehtijussi 951-99175-4-3


ESKO LEHTONEN: SUOMALAISEN ROCKIN TIETOSANAKIRJA 2 (1983)
Esko Lehtosen suurtyön kakkososassa on hyvä historiikki Velton siihenastisista tekemisistä.

Soundi-kirja 24

Fanzine 951-9287-09-4


JUICE LESKINEN: VAIKUTTAJAT KORVISSAMME (1993)
Kokoelma Leskisen Soundiin kirjoittamia luonnehdintoja musiikintekijöistä. Mukana tietysti myös Veltto.

Ulkoasu: Risto Vainio

Kirjayhtymä 951-26-3859-2Virtanen Veltto V Välikausitakki Sammas Muilla levyillä Kirjat LähteetAloitussivu Sarjakuvarock