Piirtäminen ja käsikirjoittaminen

Don on monesti sanonut että hän vihaa piirtämistä. Monet ankantekijät keskittyvätkin vain joko piirtämiseen tai käsikirjoittamiseen. Miksi Don tekee molempia?

 

-Vihaan piirämistä koska se on yksitoikkoista enkä koskaan oppinut tekemään sitä jouhevasti ja tehokkaasti mikä näyttäisi hyvältä ja maksaisi paremmin (koska se on nopeampaa). Piirrän koska olen itseopiskellut "sarjakuvien luoja", vastakohtana sarjakuvataiteilijalle. Jälkimmäinen olisin, jos olisin opetellut piitämään sillä tavalla kuin ihmiset tavallisesti tälle alalle tapaavat tehdä.

-Minulle sarjakuvien luominen on yksi prosessi - kirjoittaminen ja piirtäminen eivät eroa mielessäni. Itseasiassa tärkein osa prosessia jossa luon luonnoskäsikirjoituksen on täydellistä piirtämisen ja kirjoittamisen yhdistämistä. En voisi tehdä sitä jos ainoastaan piirtäisin tai kirjoittaisin. Luonnosvaiheessa kirjoitan (rytmitys, dialogi, jne.) ja piirrän (paneelien asettelun suunnittelu, kamerakulmat, valaistus, ilmeet, toiminta, jne.). Minulle kaikki on yhtä samaa prosessia, kuten käveleminen molemmilla jaloilla.

-Minä pidä sarjakuvien luomisesta. Joten vaikka en pidäkään yhdestä osa-alueesta, minulle ei tulisi mieleenikään jättää sitä osaa pois. Jos tekisin vain puolet hommasta ja jättäisen toisen puolen jollekin toiselle, se ei olisi minulle sarjakuvien luomista. Jos en haluaisi kävellä oikealla jalallani, en kävelisi vaan hyppelisin yhdellä jalalla.

-Halusin luoda sarjakuvia siitä lähtien kuin muistan... joten käsitykseni koko prosessista on ehkä abstrakti ajatus, joka muotoutui kuolatessani kehdossa isosiskoni sarjakuvien päälle. "luon sarjakuvia" omalla tavallani niin kauan kuin voin. Jos aika tai fysiikka pakottavat minut joskus tekemään vain kirjoittamista (tai piirtämistä, mikä tuntuu vähemmän todennäköiseltä), luulen että voisin tehdä niin... mutta en olisi siitä kovinkaan ylpeä... luulen että menettäisin kiinnostuksen. Taitaisin ennemmin lopettaa ja ryhtyä myymään sarjakuvakokoelmaani ja tienata KUNNON rahoja!

 


Kai Saarto