Käsittelyssä "Suurin kurpitsa"

Tuomas

 

Tämä tarina on jo vanha. Don piirsi tämän samana vuonna kuin Auringon pojan (The Son of The Sun). Tarinassa oli jotain uutta, vaikka Don nykyään tuskailee ankkojen ulkonäön kanssa. Eivät kuulemma ole parasta Rosaa, vaikka hyviä ovatkin. Uutta tässä oli siis se, että Don käytti tässä ensi kertaa Teppo Tulppua, tätä Akun viheliäistä naapuria. Tarinan sivulla viisi, kuvassa kolme näkyy Barksin luoman Rosolli-peikon asu. D.U.C.K.-omistus löytyy ensimmäisestä kuvasta, lähes keskellä kuvaa olevasta pensaikosta.

Itse tarina lähtee käyntiin, kun Ankkalinnan pormestari on julkistanut kilpailun, jossa palkitaan sykähdyttävin kurpitsanaamio. Poikien kävellessä Kihokukkujen ja Kehukeikkojen ohitse, joilla on palkattu maailmankuuluja kovertajia, heille pälkähtää päähän loistoidea! Akuhan on loistava kovertaja ja Tulpulla on Ankkalinnan hienoimmat kurpitsat.

Kotiin päästyään he ehdottavat ideansa Akulle ja Tepolle ja heidän mielestään idea on loistava. Mutta kutenusein ennenkin, eihän tästä yhteistyöstä voi tulla mitään järkevää ja niin he alkavatkin kaksistaan kilpailemaan. Tulpullahan on mitä kovertaa, joten Aku joutuu turvautumaan vilppiin ja varastamaan Tulpun kurpitsat. Hommahan ei tietenkään ole niin helppo kun hän luulee ja joutuu tyytymään hetkelliseen tappioonsa.

Pojat päättävät korjata virheensä ja hakea Akulle kurpitsan Mummon maatilalta, jota Aku pääsisi kovertamaan. Mutta näihin samoihin aikoihin Tulpullakin on ongelma, hän ei osaa kaivertaa minkäänlaista ”kauheaa” naamaa. Epäreiluna ihmisenä hän alkaa rakentamaan suuuurta jousipyssyä Akun oven eteen ja kun Aku tulee aukaisemaan oven, hän laukaisee jousipyssynsä. Tämä onkin muuten siitä erikoinen jousipyssy, että nuolten tilalla onkin kurpitsa! Kuvasta huomaa millaista sotkua kurpitsa sai aikaan.


Loppuratkaisu häämöttää, eikä Akulla ole tietoakaan kurpitsasta. Arvostelijat lähestyvä Tulpun kurpitsaa, jonka he arvostavat kärkeen. Seuraavana on vuorossa Akun ”kurpitsa”, joka nousee Tulpun ohitse ykköseksi. No olisi ollutkin todellinen ihme, mikäli Aku ei olisi voittanut. Katso kuva.


Äänestyskoppi
Minkä arvosanan annat tarinalle "Suurin kurpitsa"?

Huono. Ihmettelin heikkoa tasoa.
Keskivertoa huonompi Rosa-tarina.
Keskiverto tarina, viihdyttävä.
Hyvä tarina. Nauroin ääneen.
Upea. Donin parhaimmistoa!


Katso tulokset