Käsittelyssä "Unelmoiden läpi elämän"

Dream of a Lifetime
(25 sivua 1-osaisena, 26 sivua 2-osaisena)

Jesse Rintanen & Kai Saarto

Pitkän odotuksen jälkeen Rosan tarina "Dream of a Lifetime" on saatu Aku Ankan sivuille. Muualla skandinaaviassa tarina ilmestyi jo ennen joulua, mutta Suomessa odotettiin Rosan "lakon" loppumista. Näin saatiin mukaan erityinen Suomea varten tehty kansikuva, sekä Donin omat kommentit tarinan synnystä. Hyvää kannattikin odottaa.

Koska Rosan kommentit ja tarina ovat toistaiseksi tuoreessa muistissa keskitymme asioihin, joita ette välttämättä suoraan huomanneet. Annetaan Rosan itsensä kertoa tarinasta sen kirjoitusvaiheessa (alunperin kirjoitettu DCML-listalle):

Tässä tarinassa Karhukopla käyttää Pellen keksimää kojetta, jolla pystyvät tunkeutumaan Roopen uniin saadakseen tietää rahasäiliön holvin lukkojen yhdistelmät. He ovat nimittäin varmoja ettei Roope uneksi muusta kuin rahoistaan. Aku lähetetään sitten ”sisään” heidän peräänsä tuodakseen heidät ulos. Karhukopla huomaa ettei Roope uneksikaan rahoistaan vaan nuoruudestaan, joten he ja Aku jahtaavat toisiaan lyhennettyjen Roopen Elämäkerta- seikkailujen läpi. Viimeinen kohtaus tapahtuu unessa, jossa Roope näkee unta Kultusta ja palavasta Saluuna Rivollista, kuten ”Yukonin Sydämessä”. Perusidean tähän tarinaan sain ranskalaiselta fanilta. Tästä eteenpäin alan tehdä juttuihini kokonaisen extra-sivun, joka sisältää enemmän yhtäläisyyksiä edelliseen osaan, ja ehkäpä (mutten välttämättä) pari panelia ylimääräisiä vitsejä (gageja) niiden täyttämiseksi. Tällä tavalla kustantajien on vaikeampaa tajuta ETTEI heidän pitäisi käyttää sitä sivua, ja vaikka tajuaisivatkin (minkä tekevätkin!), he käyttävät silti KOKO tarinaani eivätkä jätä pois puolikasta sivua tärkeää materiaalia. Siksi tämä tarina tulee olemaan 25 sivuinen yksi-osaisena versiona, ja 26 sivuinen kaksi-osaisena. Eli tarinassa on kahdesti sivu 14, A ja B. Aku siis menee ”sisään” Roopen uniin kun hän nukkuu, pelastaakseen hänet Karhukoplalta. Kopla luulee Roopen nuoruusseikkailuja painajaisiksi. Tällainen juoni-idea mahdollisti sen, että voin laittaa Akun ”interaktiiviseen” vuorovaikutukseen nuoren Roopen kanssa, hänen varhaisen elämänsä eri aikoina ja vaiheina, lukuunottaen monia kohtauksia suoraan ”Roopen Elämä” sarjasta, asettaen Akun suoraan niihin tarinoihin kuin hän matkaisi ajassa. Akun ja Karhukoplan ollessa mukana, jokainen uni-kohtaus tapahtuu erilailla kuin oikeassa elämässä. Ne harvat ihmiset jotka näkivät käsikirjoitukseni sen alkuvaiheissa, kehuivat sitä parhaaksi tarinaksi jonka olen koskaan kirjoittanut… mutta saa nyt nähdä miltä se vaikuttaa kunhan saan sen valmiiksi.

Kuullessaan suomenkielisen käännöksen nimestä Rosa harmitteli: "Harmin paikka, antamani nimi kun oli niin hyvä! Siinä oli juuri se kaksoismerkitys, jonka halusinkin sillä olevan! Se oli uni Roopen elämästä ja siinä oli mukana se asia jota Roope eniten elämältä unelmoi." Rosa tietysti viittaa Kultu Kimallukseen, joka on Roopen menetetty rakkaus.

D.U.C.K. ilonpilaaja: Kansikuvasta löytyy verhosta. Ensimmäisessä ruudussa liekeistä Kultun lähellä. Idean antaneen ranskalaisen fanin nimikirjaimet löytyvät ensimmäisen ruudun kattolampusta.

 

 

Äänestyskoppi
Minkä arvosanan annat tarinalle "Unelmoiden läpi elämän"?

Huono. Ihmettelin heikkoa tasoa.
Keskivertoa huonompi Rosa-tarina.
Keskiverto tarina, viihdyttävä.
Hyvä tarina. Nauroin ääneen.
Upea. Donin parhaimmistoa!


Katso tulokset