Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: BKT

(29 viestiä)
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: BruttokansantuoteLainaus käyttäjältä: akuankka1313Minua se ei oikein kiinnosta. Mikäs se kolumni edes on? :|
Lue ylempi vitsi.
Siis semmoinen tarina? :|
Bruttokansantuote
Uusi kolumni nyt julkaistu: http://ankkalinnake.org/?sivu=kolumni2
korri
Pitää taas kommentoida, kun olen vankasti eri mieltä...jos Ankkalinnakkeen toimitusta huvittaa laittaa tämä vastineeksi sivuilleen, niin saavat luvan :)

Miksi Akun pitäisi sijoittua juuri 50-luvulle? Ja mille vuosikymmenelle Mikin pitäisi sitten päätyä? Eikö Akun pitäisi ennemminkin olla 30-luvulla tanssimassa jokilaivan kannella, seuranaan Petteri Possu ja Kana Kananen? Samaan tapaan Mikin alkuesiintymiset olivat hyvin maaseutukeskeisiä, kuvastaen aikakautta johon ne tehtiin.
30-luvun animaatiot sekä Taliaferro ja Gottfredson kuitenkin päivittivät hahmoja urakalla kuvastamaan muuttuvaa ympäristöä. Henkilöt siirtyivät kaupunkiin omakotilähiöihin (Taliaferro itse asiassa sijoitti strippinsä usein suurkaupunkiin pilvenpiirtäjien sekaan). Kun Yhdysvallat liittyi Toiseen maailmansotaan niin tekivät myös Aku ja Mikki. Sarjat seurasivat aikaansa.

Barks (ja Murry ja Strobl ja muut) jatkoivat samaan tapaan, he tekivät 50-luvulla tarinoita jotka sijoittuivat selvästi 50-luvulle ja jatkoivat ajankohtaistamista 60-luvulle. Aku oli ajaton hahmo joka eli ikuista nykyhetkeä, menneisyydellä ei ollut merkitystä. Barks loi kuitenkin myös ongelman: Roope Ankan, henkilön jolla oli historia. Ja tämä on se ongelma johon Rosa on takertunut ja josta ei voi päästää irti. Sallin toki Rosalle omat henkilökohtaiset obsessionsa mutta minusta on naurettavaa että muita taiteilijoita ryhdytään tuomitsemaan sillä perusteella että he eivät noudata Rosan manifesteja vaan seuraavat Barksin, Taliaferron, Gottfredsonin, Scarpan jne. jalanjäljillä, sijoittaen tarinansa kulloiseen nykyaikaan.

Itse arvostan suuresti italialaisen koulukunnan käytäntöä kirjoittaa todella ajatonta Akua: Aku, Roope, TupuLupuHupu ja kumppanit voivat seikkailla tulevaisuudessa tai menneisyydessä, historiassa ja fantasiassa ilman sen kummempia selityksiä: hahmot ja heidän suhteensa pysyvät vakiona mutta kaikki muu voidaan tehdä miten kulloinkin sattuu huvittamaan.
akuankka1313
Vaikuttaa pilarunoilta. Kivoja ovat =)
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Lainaus käyttäjältä: BruttokansantuoteLainaus käyttäjältä: akuankka1313Minua se ei oikein kiinnosta. Mikäs se kolumni edes on? :|
Lue ylempi vitsi.
Siis semmoinen tarina? :|

Kolumni on esim. sanoma- tai aikakauslehdessä omalla palstallaan säännöllisesti julkaistava lyhyt kirjoitus, jossa toimittaja tai avustaja esittää oman mielipiteensä jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Kolumnisteiksi pyydetään usein poliitikkoja tai muita julkisuuden henkilöitä. Kolumni eroaa uutisesta siten, että kirjoittaja esittää siinä henkilökohtaisen mielipiteensä ja tarkastelee asiaa vain valitsemastaan näkökulmasta. Lisäksi kolumneissa voidaan käyttää uutista laajemmin eri tyylikeinoja kuten ironiaa tai huumoria. Kolumnin tyylilajiin kuuluu, että kirjoittajalla on oikeus piikitellä ja esittää olevansa oikeassa.

Tiedon tarjosi aina-yhtä-uskollinen Wikipedia-ystäväinen.
squid
hih... rupesin lukemaan tota ja heti vaikutti jotenkin "wikimäiseltä"...
Bruttokansantuote
Kinkku on nyljetty, ja kohta nyljetään jälleen italialaisia piirtäjiä ja vähän muutakin. Eli seuraava kolumnin ilmestyy lähipäivinä, poistukaa kanavalta! Myös "korrin" vastine julkaistaan, jos Jukka jaksaapystyyehtii.
Jukka
Kaikki kirjoitukset julkaisen kyllä. :)
korri
Ehdinkin jo kaivata että mihin se BKT on kadonnut :)
Bruttokansantuote
Skandaalinkäryinen paljastuskolumni "Kaapista ulos!" ilmestyy aivan lähipäivinä. Skandaalilla ja Bruttokansantuotteella on erinäisiä näkemyseroja miehen kolumnien paikkansapitävyydestä... Julkaistaan sitten kun saadaan Jukka kiinni, ehkä synttärimorkkis vaivaa?

Lainaus:S: Minua naurattaa, kun luen Bruttokansantuotteen kolumneja. Tunnen hänet, ja tiedän että hänen kolumneissaan mikään ei ole totta. Pinnan alta paljastuu nykytaskukirjoja hullun kiilto silmissä keräävä nössö.

B: Kirjoitukset ovat joutuneet vereeni vahingossa, tai sitten testausjärjestelmässä on jotain vikaa.
Bruttokansantuote
Ensimmäinen "laadutonta skeidaa". Olisihan se tietysti kiva, että nämä nimimerkkien takaa äänestelevät sanoisivat mielipiteensä suoraan minulle jotta voisin parantaa kolumnieni tasoa siinä kohtaa missä se ilmeisesti menee mettään.

Minun jutut eivät nimittäin kehity äänestystuloksista, joita ei perustella. Kaapista ulos!

Sankoaa rehellisesti, kyllä minä kestän.
Bruttokansantuote
Ankkalinnakkeeseen lisätty uusi kolumni, korjattu taskariarvostelu ja äänestys jatkostani Ankkalinnakkeen kolumnistina. Että näin ikään, käyttäkää valtaa ja lynkatkaa!
Bruttokansantuote
Arvostelu uudesta Aku Ankasta julkaistiin juurihoitoon: http://ankkalinnake.org/?sivu=bruttoaku1

Jokainen palaute on tärkeä. Kiitän.

BKT
Bomber
Hyviähän noi on, odotan lisää! Mutta minä olen hieman erimieltä, minua eivät niin kauheasti (ainakaan vielä) ne oheistuotteet haittaa.
Sivuja: 1 2