Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Klaaninsa viimeinen?

(13 viestiä)
Fergus
Hmm.. Kertokaapas olenko käsittänyt asian täysin väärin:
Roope McAnkka on klaaninsa viimeinen jäsen. Jos hän olisi saanut lapsen, hänen sukunimensä olisi periytynyt tälle, jolloin suku olisi jatkunut, ja Roope ei olisikaan ollut klaaninsa viimeinen. Miksi siis Jake ja Fergus keskustelevat roopen ollessa lapsi että hän on "Klaaninsa viimeinen". Ovatko he käyneet Petteri Pelottoman aikakoneella tulevaisuudessa katsomassa, että Roope ei tule lisääntymään? Via onko kenties Roope kastroitu hänen ollessaan lapsi? WTF.. Osaisiko joku selittää? Vai onko kyseessä vain perinteinen Ankkamaailman bugi, tai siirtyminen ajassa ja tilassa tjm vastaavaa..
juketsu
Hmm.. Oma mielipiteeni on se että se on perinteinen ankkamaailman "bugi" :D Minusta sarjakuvat elävät omaa elämäänsä.
squid
Hmm.... eikös kuitenkin Aku ole samaa sukua, jolloin hän on myös "klaanin" jäsen?
korri
Mitenköhän tuo "klaaninsa viimeinen" on kirjoitettu alkuperäisissä versioissa, viittaako se enemmän johonkin tyyliin "klaaninsa viimeisin", tai siis ainoa mahdollinen jatkaja seuraavassa sukupolvessa...

Aku on McAnkka äitinsä Hortensian puolelta, ja suorat sukulinjat tavataan laskea vain miespuolisten jälkeläisten kautta.
Heka
Veikkaan että he tarkoittivat Roopen olleen silloin klaaninsa viimeinen. Tarkoitan että jos miettii miltä MacAnkan klaanin sukupuu on siihen aikaan näyttänyt, on siinä Roope tosiaan ollut silloin klaaninsa viimeinen. Tai ehkä sitten ei. :) Tämä on luultavasti vain huono suomennos. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mikä se on alunperin englanniksi.
Anaconda
Alkuperäisessä versiossa sanotaan mm. näin: "After all, you are the last of the Clan McDuck".

Toinen lainaus (Fergus puhuu pöydän ääressä): "Maybe he`ll make the name McDuck respectable again! He`s our clan`s last hope!"

Toivottavasti selvensivät edes jonkin verran.
Shinkansen
Olen samoilla linjoilla kuin Heka. Minun mielestäni tuo ilmaus tarkoittaa, että Roope oli tuolloin klaaninsa nuorin (miespuolinen) vesa, kun ei muita nuoria enää ollut tiedossa.
Hupu
Lainaus:"Maybe he`ll make the name McDuck respectable again! He`s our clan`s last hope!"
Tämä antaa ymmärtää, että suku ei enää koskaan jatkuisi ja jollei Roope "pelasta" klaania niin sitä ei "pelasta" kukaan.

Hankala kysymys ???
Bomber
olen samaa mieltä kuin Heka ja Shinkansen
Wolfgirl
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenOlen samoilla linjoilla kuin Heka. Minun mielestäni tuo ilmaus tarkoittaa, että Roope oli tuolloin klaaninsa nuorin (miespuolinen) vesa, kun ei muita nuoria enää ollut tiedossa.
Itsekkin kallistun tuon kannalle. eikös Fergus nimenomaan sano, että Roope on klaanin viimeinen toivo. Vaikka Roopella onkin kaksi pikkusiskoa, Matilda ja Hortensia, hän on kuitenkin McAnkkain klaanin viimein koirasankka.
Niin kuin korrikin sanoi, sukujen jatkuvuushah tavattaan katsoa sen miespuolisten jäsenten mukaan. Naisethah ottavat yleensä aviomiehehnsä nimen mennessään naimisiin. Eli vaikka Aku onkin äitinsä kautta sukua McAnkoille hänellä on kuitenkin isäsnsä sukunimi, eikä hortensiaa näin oikestaan katsota McAnkkain klaanin jatkajaksi. Vai miten se nyt menee. Voi äiti kun ei osaa selittää kunnolla. Toivottavasti te ymmärsitte jotain siitä mitä yritän aja takaa.
Essi Ankka
Jos Roope olisi sittenkin jäänyt Kultun luo, niin ei kai Roope sitten olisi klaaninsa viimeinen, mutta se olis ollu vaan turhaa hempeilyä sanon minä.
Kurmeloinen
Lainaus käyttäjältä: ShinkansenOlen samoilla linjoilla kuin Heka. Minun mielestäni tuo ilmaus tarkoittaa, että Roope oli tuolloin klaaninsa nuorin (miespuolinen) vesa, kun ei muita nuoria enää ollut tiedossa.
Näin olen myös ymmärtänyt, ja näin se todennäköisesti tarinassa onkin. Roope oli sillä hetkellä viimeinen toivo nostaa McAnkan klaanin kunnia.

Minulla on myös alkuperäiskielinen versio RAEjT:sta, joka on suomennettu aika lailla oikein. The last of the clan McDuck/Klaaninsa viimeinen.

Tuo keskustelu menee englanniksi näin: Maybe he'll make the name McDuck respectable again! He's our clan's last hope!
Suomeksi: Jospa Roope palauttaisi MacAnkan nimen kunniaan! Hän on suvun viimeinen toivo!

Hyvin pitkälti siis sama.

Nojoo..pari vuotta vanha aihe, mutta pitipä kuitenkin tuo suomennosjuttu tähän laittaa.
Etsivä Kaasi
Lainaus käyttäjältä: TaikaviittaLainaus käyttäjältä: squidHmm.... eikös kuitenkin Aku ole samaa sukua, jolloin hän on myös "klaanin" jäsen?
Niin, eikö Aku ole siinä klaanissa?sz

Klaanin jäsenyys siirtyy isältä pojalle. Aku ei ole Roopen lapsi eli hän ei periaatteessa kuulu klaaniin. ;)
Sivuja: 1