Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankan Näköispainokset

(26 viestiä)
Crosby
Eli huomasin ettei kyseisille julkaisuille ollut omaa topiccia(Ainakaan en itse huomannut?). Yksi vanha löytyi mutta sekin käsitteli vain vuoden 1962-kirjoja. Nämähän siis käsittävät Aku Ankan vuosikerran (Poikkeuksena ensimmäinen johon koottu vuodet 1951-1952) uudelleenjulkaisuna. Ja vuodesta 1961 alkaen ne on jaettu kahteen osaan joissa ensimmäisessa on numerot 1-26 ja toisessa 27-52. Ja näistä löytyy myös tietysti B-numerot ja muut lisät. Suomessa näitä on julkaistu vuodesta 1994 niin että joka vuosi on tullut yhden vuoden Akuista näköispainos. Tähän vuoteen mennessä on siis julkaistu vuoteen 1965 asti vuosikerroista näköipainokset. Toivon mukaan näitä tulee lisää edelleen samaa tahtia. Itsekin ainakin olen tykännyt. Kirjathan ovat kovakantisia. Lisäksi vuoden 1951-1952 vuoden näköispainoksesta on julkaistu 100 kappaleen erikoispainos nahkakantisena ja ankkamaestro Carl Barksin nimmarilla. Myös vuosista 1953 ja 1954 julkaistiin 200 ja 100 kpl nahkakantiset erikoispainokset. Myös myöhemmistä vuosikerroista on ilmestynyt aina muutaman kappaleen nahkakantiset painokset. Nämä nahkakantiset siis ovat todellisia keräilyharvinaisuuksia.

Noita vanhoja tarinoitahan ei monia (Paitsi tietysti Barksin ja joitain klassikoita) ole ainakaan moneen kertaan uudelleen julkaistu joten kirjoissa on ihan mukavasti uutta sisältöä ainakin itselleni. Alkupäässä vähän vähemmän kun se käsitti enemmän Barksin tarinoita kuin myöhemmät vuodet. Silti mielestäni kannattava ostos vaikka osan tarinoista omistankin. Hintaa näillä on uudemmilla semmoiset 20-40 euroa mitä olen itse katsellut ja vanhempia nyt ei hirveästi muualla näykään kuin divareissa ja huuto.netissä. Mitä mieltä te olette näistä ja omistatteko näitä? Tänne siis yleistä keskustelua näistä. Akkarin nettisivuilta näyttää ainakin irtoavan näitä 1960-luvun alkuvuosien teoksia melko huokeaan 23,5 euron kpl hintaan ja molemmat osat samalta vuodelta 45 eurolla. Nyt annan sitten teille muille suunvuoron ja vetäydyn jäähdyttelemään sormiani. ;)
TKal
Omistan tuon ihan ensimmäisen näkkärin, jossa on vuodet 1951-52, ja pidän kyllä kovasti. Barksin tarinoita on paljon, joukossa mm. legendaarinen "Aku koulusalapoliisina" ja Hannu Hanhen ensiesiintyminen sarjassa "Se parhaiten nauraa...". Myös muita loistavia sarjoja löytyy.

Muita näköispainoksia ei ole tullut luettua, mutta eivätköhän nekin ole aika hyviä.
akuankka1313
Minulla on vain ekan Akkarin näköispainos, vuodelta 2001.
Etsivä Kaasi
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Minulla on vain ekan Akkarin näköispainos, vuodelta 2001.
Samoin ja sitten löytyy vielä vuoden 1956 näköispainos. Kiva kirja, kun on niin paljon Barksia.
akuankka1313
Hups, unohdin listata nuo omat näköispainoskirjani. Elikkä omistan 1956 ja 1958.
Crosby
Nyt huuto.netissä myynnissä todellinen harvinaisuus. Eli jos jollain on hyvin rahaa käytettävissä niin huutamaan vaan. Katsokaapas linkki.

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=67669407
Jukka
Lainaus käyttäjältä: CrosbyNyt huuto.netissä myynnissä todellinen harvinaisuus. Eli jos jollain on hyvin rahaa käytettävissä niin huutamaan vaan. Katsokaapas linkki.

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=67669407

Aika jännä on. Mistähän herra on mahtanut saada nuo käsiinsä?
Voisiko olla jopa kyseessä Aku Ankan päätoimittaja Jukka Heiskanen?
Nimittäin, nimimerkki on "62jukka" ja tuossa nahkakantisen esittelytiedoissa lukee "vaan 5 kpl jaettu toimituksen henkilökunnalle". Mutta tuotteen sijainti on Turussa, joten epäilen..
jho
Jos Heiskanen myy sitä jonkin Turkulaisen välikäden kautta eteenpäin,
ja jos 62 viittaa syntymävuoteen, Jukan pitäisi olla 45-vuotias, mikä on hyvinkin mahdollista. :D
No jos nyt jätetään Heiskanen rauhaan ja mennään asiaan. ;) Tai siis ei mulla mitään asiaakaan ole, mut teki mieli vaan heittää tollasta tohon. Anteeksi, ei tule toistumaan. Meinaan, jos mulla olis tollanen, en myis sitä mistään hinnasta pois. :)
Barksi
Ehkä tuo salaperäinen "Jukka" ei enää keräile Ankkoja. Siksi myy niitä pois.
No, joka tapauksessa, pistin huutoa menemään, saa nähdä mihin asti riittää.
jho
Anteeksi, että mennään OT, mutta Jukalla näyttää olevan muutakin kiinnostavaa myytävänä:
http://huuto.net/fi/showlist.php3?cat=%&lcat=X&seller=62jukka&status=DN

Ei OT: Noitahan on vain toimitukselle jaettu, eli jonkun on sitten varmaan ollu pakko myydä tollanen eteenpäin (ilm. "Jukalle"), mutta millasenkohaan hintaan? Olisi ihan mielenkiintosta tietää. ::)
Crosby
Aika mielenkiintoista että Ebayssakin on myyty tuollainen kappale. Liekö Jukka ostanut tuon tuolta Ebaysta sitten? En tiedä mutta mielenkiintoinen tapaus ja saapas nähdä mihin hinta kohoaa. Mitäköhän tuossa poistetussa viestissä on lukenut huuto.netin keskustelussa?
Anaconda
Voisi kuvitella että tuon hintavaraus on ainakin 500 €. Hyvin on huutoja tullut jo ensimmäisten tuntien aikana.

Edit. Nyt tarjottu 400 €.
Crosby
Kyseessä oli siis tosiaan tuolla Ebayssa myyty kappale ja tämä on kuulunut Barksille. Melkoinen harvinaisuus siis. Tuskin kovin usein huuto.netissä näin harvinaista sarjakuvaa myydään. Veikkaan että hintavaraus on sellainen, että siitä jää jo voitolle eli joku 650 euroa. Mutta saa nähdä. Katsokaa siis nuo kohteen kysymykset jos haluatte omin silmin nähdä myyjän vastaukset.
Bomber
Aika kova juttu toi huut.netissä oleva :o... Vaan toimitukselle jaettu 5 kpl... Jos olis massii ni kyl varmaankin ostaisin.

Ja sitten aiheeseen. Itse omistan vuosien 1952, 1951 ja 1953 näkkärit. Tosi paljon Barksia.
hjhh
Tämähän on jo kunnon harvinaisuus. :o
Tällä hetkellä korkein tarjous on vielä 400. ::)
Aika halvalla menee, jos hinta ei tosta nouse.
Sivuja: 1 2