Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Ankkajulkaisut

(5 viestiä)
Kreach
Yleistä löpinää julkaisuista.

Julkaisuja on mielestäni aivan liikaa. En tiedä mitä pitäisi ostaa. Triplataskareita ja Taskarin juhlakirja kovakantisena sekä vielä erikseen taskarin parhaat sekä Ankkojen historia ja mitä vielä. Italiantarinat ovat kuitenkin parempia kuin Tanskan/Hollannin, mietin, että onko Aku Ankan tilaamisessa (Extran aio varmasti lopettaa viimeistään kun kuulin teemoina olevan mm. Karhukopla) itua? Rahat voisi käyttää taskareihin ja ropsuun. Muttah en lähde sille linjalle, vaan olen päättänyt ostaa Tuplanollaa tai Castya sisältävät taskukirjat ja jatkaa Ropsun ja Ankan tilausta. Himo olisi ostaa taskarin parhaat -4 osainen sarja, mutta pelkään että jää lukematta.

Mistä julkaisuista itse pidätte eniten? Mitä julkaisuja ostatte?
akuankka1313
Itse ostan yleensä vain taskari-aiheisia julkaisuja (teemat, taskarin parhaat, erikoisnumerot, mini-taskarit jne.), mutta meille tilataan myös Akkaria ja Ropsua. Ekstraa en ole koskaan tilannut, enkä varmaan tilaakaan. Kovakantisia ostan vain harvoin, lähinnä hintavuudensa vuoksi.
souffleur m
Itse en varsinaisesti keräile mitään tiettyä julkaisua, vaan ostan niitä lähinnä fiiliksen ja sen mukaan, onko mukana jotain erityisesti itseäni kiinnostavaa. Muutama vuosi sitten kyllä pyrin ostamaan esimerkiksi jokaisen taskarin, mutta nyttemmin tahti on hiipunut ja viime vuonnakin niitä tuli ostettua vain kahden numeron verran. Akkaria on tilattu tänne vuodesta 2003, tosin vuosien 2004 ja 2005 välissä oli jostain syystä muutaman kuukauden tauko. Tilaus jatkunee vielä pitkään, sillä itse pitäisin sitä melko tärkeänä julkaisuna yleensäkin Disney-sarjakuvista kiinnostuneille ja tietynlaisena uusien tarinoiden ja tekijöiden "näyteikkunana". Ja onhan se muutenkin ihan luettava lehti, vaikka taso toisinaan heitteleekin.

Ekstra puolestaan tuli hetken aikaa pari vuotta sitten, mutta kyllästyin siihen melko nopeasti ja lopetin tilauksen. Viime vuonna tosin tuli pari näytenumeroa. Roope-setää taas tulee tällä hetkellä yhden vuosikerran verran ja en tiedä vielä, jatkuuko tilaus sitten ensi vuonna. Ja minähän en em. lehtien tilausta itse maksa, joten senkin takia olen joutunut hieman niitä valikoimaan. ;D Vanhoja, kiinnostavia numeroita ostan usein divareista, mutta niitäkään en varsinaisesti keräile.

Minunkin mielestäni julkaisuja on ehkä hieman liikaa, etenkin erilaisia albumeja ja jossain määrin kovakantisiakin. Nytkin on markinoille tullut esimerkiksi Ankan elämää: Näin naapurissa -kovakantinen, joka vaikuttaa ainakin ensivaikutelmaltaan melko turhalta opukselta. Myös myöhemmin ilmestyvä Ankkain suvun juhlakirja vaikuttaa jotenkin väkisinväännetyltä, tosin sisältö voi olla ihan hyvääkin. No, onhan se toki ihan mukavaa, kun on valinnan varaa, mutta totta on myös se, että laatu korvaa määrän. Varsinaisesti julkaisujen paljous ei siis ärsytä, mutta itsekään en aina välttämättä osaa päättää, mitä ostaisin.
Ankkarock
Aargh! Itseäni nyt kyllä lähinnä ärsyttää, että taskarin juhlakirjaan, saatiin Giovan Battista Carpilta vain Mikki-tarina. Olisin niin toivonut, että kirjassa nähtäisiin taikis-mestarin Aku-kynänjälkeä. Kumminkin tuo kirja on pakko-ostos.
Ja tosiaan noita julkaisuja on kyllä aika paljon. Enemmänhän sen haittaa meitä keräilijöitä, jotka haluavat saada kaikki ankkajulkaisut päällä maan...
Onneksi tajuttiin lopettaa sentään iines-lehti, joka oli ihan turha julkaisu. Jokaisessa lehdessä yksi tarina, minkä olen jo lukenut (yleensä joku Vicarin aku-tarina vanhoista akkareista).
Tämän kuukauden pakko-ostokset:
Ankkojen maailmanhistoria 1 ja 2
Ankalliskirjasto 10
Taskarin juhlakirja
Saatan ostaa myös Jumbo 18, teemat 22, ja 23 jos löydän divarista suht. koht. edullisesti.
Minari 11 saakoon odottaa hetken, ellei tuokin jostain dvarista löydy.
____Aku Ankka____
Minuakin vaivaa se että julakisuja on nykyään aivan likaa. En enään tiedä mitä ostaa. Ennen pyrin ostamaan kaikki Taskarit mitkä ilmestyvät ja koitin kerätä mahdollisimman paljon albumeja ja Aku Ankka-lehtijä. Meille tilataan vieläkin Roopea, Akkaria ja Ekstraa, mutta luulen että ainakin Ekstran loppuminen lopuu tänä vuonna. Ostelen nykyään jos jotain ostn johtuu se siitä että siinä saataa olla paljon hyviä piirtäjiä tai olen lukenut jostain arvosteluja ja moni suosittelee sitä. Tätä nykyään kulutan erittäin vähän rahaa Aku Ankka julkaisuihin. Suurin syy tähän on varmaan se että ennen en paljon rahaa muuhun käyttänyt, mutta nyt on niin paljon muutakin ostettavaa, etteivät rahani yksinkertaisesti riitä kaiken ostamisee. Toinen merkittävä syy on että en enään ole yhtä innostunut keräilemään Akkareita, nykyään haluan vain luke niitä. Minulla onkin mielestäni aivan liika Akkareita joita en lue koska en pidä niistä joten olen myymässä ne.
Sivuja: 1