Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Samannimiset sarjat Aku Ankoissa

(13 viestiä)
TKal
Lukiessani vuoden 1999 Aku Ankkoja huomasin, että kyseisenä vuonna ilmestyi kaksi tarinaa nimellä Varmemmaksi vakuudeksi (nämä tarinat löytyvät numeroista 38/99 ja 52/99). Oletteko löytäneet muita keskenään samannimisiä tarinoita?
jho
TKal, yhdistääkö noita tarinoita pelkästään nimi vai onko niissä esim sama juoni?
Mulle ei tuu nyt muuta mieleen kun Ankkalinnan pillipiipari, ja sekin on vähän kyseenalainen (3 ekaa sivua on Barksin kuvakäsikirjoittamia, jonka jälkeen taiteilijoiden omat näkemykset pääsee valloilleen). Don Rosan version voi lukea muistaakseni Akkarin numerosta 49/01 ja Daan Jippesin version Akkarin numerosta 49/07.
TKal
Noissa sarjoissa ei todellakaan ole muuta yhteistä kuin nimi, ne eivät siis kuulu samaan kokonaisuuteen ja juonetkin ovat erilaisia.
akuankka1313
Aku Ankan toimituksen mukaan koira vieköön-nimisiä tarinoita on julkaistu Aku Ankassa peräti kahdeksan kertaa!
Destiny
Mahtaakohan tuo luku sisältää uudelleenjulkaisut, monia tarinoitahan on vuosien varrella julkaistu useampaankin kertaan. En jotenkin jaksaisi uskoa että suomentajat ovat kääntäneet kahdeksan eri tarinan nimeksi "Koira vieköön".
HN Erkka
Toimituksen mukaan (ja minun muistaakseni) "Keljuilua Kerrakseen"
on esiintynyt monta kertaa sarjan nimenä.
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: HN Erkka"Keljuilua Kerrakseen"
Ohopsista, tuli sitten mokattua kunnolla... Tuosta tuli yhtäkkiä mieleen, että sen sarjan nimihän oli koiruutta kerrakseen. Toimituskin taisi siinä samalla ihmetellä, että miksiköhän kommellusta kerrakseen-nimeä ole kertaakaan käytetty Ankka-sarjoissa. :D
TKal
Missäs Aku Ankan numerossa toimitus on kertonut, miten monta kertaa näitä samannimisiä tarinoita on julkaistu?
akuankka1313
En minä nyt muista... Joku toimituksen oma nurkka se oli.
_aku-fani_
En muista oliko jossain taskarissa vai akkarissa, mutta jossain oli kuitenkin tarina paino-ongelmia, ja saman nimisen tarinan on Don Rosakin tehnyt
souffleur m
Tässä tulikin mieleeni, että Aku Ankka Ekstran numeroon 4/1999 mahtuu peräti kaksi Kaivattu loma -nimistä tarinaa. Mielestäni kyseessä on jo melko paha tapaus, inhimillinen moka kenties?
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: souffleur mTässä tulikin mieleeni, että Aku Ankka Ekstran numeroon 4/1999 mahtuu peräti kaksi Kaivattu loma -nimistä tarinaa. Mielestäni kyseessä on jo melko paha tapaus, inhimillinen moka kenties?
Saattaahan tuo ollakin, koska jo seuraavana vuonna toinen noista julkaistiin fiksummalla nimellä.
Viiru
Jostakin vanhasta taskarista löysin tarinan Matka Maan Keskipisteeseen, Don Rosakin on muistaakseni tehnyt sen nimisen sarjan. Taskarissa julkaistun sarjan kuvitus taisi olla Luciano Bottaron tai Carlo Chendin kynänjälkeä, käsikirjoittajasta en tiedä ...

Muita samannimisiä sarjoja en ole juuri tullut bongailtua :>
Sivuja: 1