Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Miksi kutsut Aku Ankka-lehteä?

(16 viestiä)
Aku-fani13
Nyt kysymme teiltä hyvät Ankkislaiset millä nimellä kutsutte Aku Ankka-lehteä puhekielessä ja tekstissä? Itse käytän nimitystä Akkari joten käytän sitä tässä aloitusviestissä. Akkarissahan on joskus8(200-luvulla) ollut kysely miksi Akkarin lukijat kutsuvat Akkaria. No se kysely meni mielestäni ihan hyvin, mutta jotkut pikku lapset olivat huomion toivossa lähettäneet sinne soopaa mm. aksu paksu yms. Eli miksi kutsutte Akkaria??
Aku Vankka
Olipa taas mielenkiintoinen ja järkevä aihe?
Muttajoo, Akkariksi sitä tulee kutsuttua lähes aina..
jojo3
Kuule Aku-fani13 hillitseppä hieman näitä aiheiden luomista. Ei joka ikisestä asiasta tarvitse omaa aihetta luoda.
Kreach
Hei, aihehan on ihan hyvä. Akkariksi kutsun.
Bomber
Aihe nyt ehkä varovainen kyllä, mutta kirjoituskieli tiukka ei. Yritäs nyt hieman karsia noita kirjoitusvirheitä pois teksteistäsi.
Raskasta vain lukea niitä kirjoitusvirheitä, lue tekstisi aina kerran läpi ennen lähettämistä.
Mikko M
Aku Ankaksi sitä kutsun, mutta tekstissä puhun yleensä Ankka-lehdestä. Joskus tulee puhuttua Akkarista, mutta harvemmin. Lyhennyksenä käytän tietenkin AA:ta. Loppujen lopuksi sanon harvoin ääneen Aku Ankka-lehden nimeä, sillä yleensä en puhu kyseisestä tuotteesta kenenkään kanssa. Lähinnä vanhemmille ja kavereille tulee puhuttua. Pääosin kuitenkin kirjoitetussa tekstissä.
Ducker97
Aku Ankaksi tai Akkariksi yleensä puhun. Ja eihän se aiheiden luonti haittaa jos aihe on asiallinen...
Karhula
Joskus tulee sanotuksi Aku Ankaksi, mutta kyllä se useimmiten on pelkkä Akkari.
Aku-fani13
Voitte myös kertoa miksi kutsutte RS tai Aku Ankan taskukirjaa
Itse kutusn puhekielessä RS Roope-sedäksi ja taskukirjoja taskareiksi.
Ja "tekstikielessä" Roope-setää RS ja taskukirjoja taskareiksi.
Karhula
Kyllä RS tulee kutsuttua enimmäkseen Ropsuksi ja taskukirjaa kutsun ihan vain taskariksi.
TKal
Ihan hyvä aihehan tämä on, vaikka onkin gallup, josta tuskin syntyy valtavaa määrää keskustelua.

Itse käytän nimityksiä Akkari ja Aku Ankka, vaikea sanoa kumpaa käytän enemmän.
Jukka
Puhekielessä puhun aina "akkareista", "Akusta" tai "Ankasta". Myös jos kuulen jonkun kaverini siitä puhuvan, niin hän puhuu "akkareista". Virallisissa yhteyksisä, esimerkiksi Sanomalla saatetaan puhua "Aku Ankka -lehdestä", mutta tavallisesti sielläkin "akkari" on se yleisimmin käytetty nimi. Itse toimitusta kutsun Ankan toimitukseksi.

Heitämpä tähän pienen poikkeuksen, nimittäin mutsini puhuu lehdestä nimellä "Uka Naakka". Nimihän on tullut jostain sarjasta, en nyt vain muista mistä.. Taisi olla joku ATP-sarja. Siitä tämä nimi jäi hänelle mieleen. : )
Fauntleroy
Jaa-a. Yleensä se on se tavallinen Aku Ankka. Ankkikseen kirjoittaessa käytän yleensä nimitystä "akkari". Harvoin puhun ääneen lehdestä mutta jos puhun niin se on tuo Aku Ankka. Esim. jos lehti on päivän myöhässä niin kysyn: "Onko Aku Ankka tullut tänään?"

Roope-setä puhekielessä "ropsu" tai pelkkä Roope-setä. Ankkikseen kirjoittaessa useimmiten RS.

Muistaako joku missä numerossa se oli, jossa oli kaikki lukijoiden nimitykset lehdelle? Sen muistan että se oli vuonna 2003. Ja sen muistan, että kyllä oli mitä ihmeellisimpiä nimityksiä mukana...
Crosby
Akkarihan se aina on, jos nimi tulee mainittua. Harvoin tosin tällaista tapahtuukaan. Kirjoitan lehden monillakin tavoilla - lyhyesti AA, virallisemmin Aku Ankka ja sitten välillä se samainen akkarikin tulee kirjoitettua teksteihin. Rakkaalla lapsella on monta nimeä vai miten se menikään ;)

Aku-fani13:lle sanon saman vinkin eli aiheiden luonti on mukava juttu, mutta erityisesti sen aloitusviestin pitäisi helposti ymmärrettävää ja luettavaa tekstiä ettei eksytä heti väärille urille aiheessa. Itsekin ärsyynnyn heikommista aloituksista ja niitä tulee kommentoitua, jolloin aihe puuroutuu sekavaksi jo alusta lähtien, kun purnauksia tulee aiheeseen. Hyvä aloitus povaa hyvää aihetta ja sama toimii myös päinvastoin.
Aku-fani13
Lainaus:Aku-fani13:lle sanon saman vinkin eli aiheiden luonti on mukava juttu, mutta erityisesti sen aloitusviestin pitäisi helposti ymmärrettävää ja luettavaa tekstiä ettei eksytä heti väärille urille aiheessa. Itsekin ärsyynnyn heikommista aloituksista ja niitä tulee kommentoitua, jolloin aihe puuroutuu sekavaksi jo alusta lähtien, kun purnauksia tulee aiheeseen. Hyvä aloitus povaa hyvää aihetta ja sama toimii myös päinvastoin.Tiedän aloitus viestien pitää olla selkeitä. Nyt sanon yleisesti että joku mode voi korjata ton 8(200-luvulla jutun sehän tarkoittaa (2000-luvulla.
Sivuja: 1 2